dýzl Odesláno 22. listopad 2024 Odesláno 22. listopad 2024 Každý to asi vidíme jinak včetně toho neustálého tlačení, jak je benzín a nafta fuj, ale elektro je super! Jinak když nepočítám erár, odkud mám projetý ne jako řidič celý -skoro celý jih republiky, jsem osobně začal jezdit až dlouho později a nejmenší nádrž mi vždy doma naplněná vystačila i na nejdelší cesty co jsem podnikal-tam i zpět. ozzy56 a miroska ohodnotil 2 Citovat
sitler Odesláno 22. listopad 2024 Odesláno 22. listopad 2024 me asi nejvic stve a vadi ta brutalni masirka. A jak vidim kecy od lidi jako mistni "expert" na R, nebo hatas nebo podobna svoloc, tak se mi otvira kudla v kapse ... Protom vim, ze jako druhy auo do domu by byl elektrak uplne idealni, jako prvni si ho, vzhledem k tomu, ze na vetsinu dojzideni do prace jsem presedlal do vlaku, umim taky predstavit. Na dovolenou stejne nejedeme pres 300km v kuse, nevyhovuje to ani me, ani detem, ani zene miroska, Pepito, Radovanek a 2 další ohodnotil 4 1 Citovat
oddie Odesláno 22. listopad 2024 Odesláno 22. listopad 2024 Upřímně, já tedy žádnou brutální masírku ani tlačení nezaznamenávám. Mně nikdo nic netlačí ani mě nemasíruje. Není to takhle náhodou tím, co si VY SAMI vybíráte ke sledování? Já kupříkladu vůbec netuším, kdo je nějakej Hataš a nemám ani sebemenší důvod to zjišťovat. Jestli má nějaké kecy, on vás někdo nutí s pistolí u hlavy je sledovat? S rozmachem videí se vyhrnulo nepřeberně různých samozvaných "expertů", kteří se předhánějí v tom, jak zaujmout, šokovat, získat sledovanost a tím i peníze, ale proboha, vy jste přeci ti, kdo rozhoduje, jestli se na ně vůbec podívá! Vy přeci nejste povinni nějaké "kecy" poslouchat, natož žrát Navíc tím sledováním je ještě k tomu podporujete... Nechci vám úplně radit, ale asi si zkuste víc vybírat, co sledujete, popřemýšlet, co za sledování vůbec stojí. Občas jsem v šoku, co jsou schopni lidi považovat za "odborníky" jen proto, že natočili nějaké video. Uznávám, informací je dneska všude až moc a čím dál důležitější je umět si v nich vybírat. A bude ještě hůř, o to důležitější je se to naučit. ozzy56, Dave_k, Charlie 1 a 6 další ohodnotil 9 Citovat
ozzy56 Odesláno 22. listopad 2024 Odesláno 22. listopad 2024 tak já mám nějakou masírku apod. hluboko u zádele, ať si každý kecá podle svého, ale až budu vidět, že se mi el. auto vyplatí (nejen přes finance), tak si ho koupím Radovanek ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 22. listopad 2024 Odesláno 22. listopad 2024 @oddie bohuzel, kdyz sleduju nejake kanaly o novinkach, trendecha podobne, tak se temhle "lidem" nevyhnu. Tim spis ze stoji z ruznyma akcema ohledne elektromobility. Ja to jako tlaceni vnimam. Vselijake ulitby, zvyhodneni, dotace. A tim spis, ze to doslova vsechno dotuju ze svoji kapsy. Ze ja platim parkovani na to, aby capek s elektrem mohl zadarmo. Ze ja platim dalnicni znamku, aby capek mohl zadarmo. Ze ja platim dane jako krava,a capek si na elektro vezme 200 000 dotaci... Doprdele tak at jsou normalne nastavenz rovny podminky a fertig. BubakGS, Radovanek, dýzl a 1 další ohodnotil 3 1 Citovat
oddie Odesláno 22. listopad 2024 Odesláno 22. listopad 2024 To, že elektro ve městě neprodukuje lokální emise, které jsou zde velký problém díky velké koncentraci aut, je velký přínos a zvýhodnění je v tomto případě zcela namístě. Dálniční známka na hlavu trochu padlá je. elton, Péťa a Radovanek ohodnotil 3 Citovat
sitler Odesláno 22. listopad 2024 Odesláno 22. listopad 2024 Emise produkuje jedouci auto, nikoliv cely den stojici. A elektro zabira misto uplne stejne, jako jakekoliv jine auto. Radovanek ohodnotil 1 Citovat
pavelu96 Odesláno 22. listopad 2024 Odesláno 22. listopad 2024 Ještě bych měl něco ke stavu a počtu nabíjecich stanic. Ve Frýdlantském výběžku je doslova 1 (slovy jedna) nabíjecí stanice Kdysi před 200 stránkami jsem psal, že jediná možnost pořízení Tesly model X a vlastní FVE je výhra ve sportce - a to se za ty roky nezměnilo. Vlastně změnilo ve druhou možnost - obrátit se na víru a vstoupit do kláštera v Hejnicích (tam je ta jediná nabíjecí stanice ). BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 22. listopad 2024 Odesláno 22. listopad 2024 @pavelu96 Ale vy tam nemáte ani silnice Radovanek ohodnotil 1 Citovat
elton Odesláno 22. listopad 2024 Odesláno 22. listopad 2024 No pump je tam o dvě víc než nabíječek. Radovanek a Dave_k ohodnotil 2 Citovat
pavelu96 Odesláno 22. listopad 2024 Odesláno 22. listopad 2024 (upraveno) @Péťa No vidíš, tady se ještě jezdí na koních a jen bratr Žižka má vozovou hradbu A na auta se přesedá až v Lbc Upraveno 22. listopad 2024 uživatelem pavelu96 Péťa a Radovanek ohodnotil 2 Citovat
oddie Odesláno 22. listopad 2024 Odesláno 22. listopad 2024 Ono je to trochu podobné, jako když se zaváděly mobilní telefony. Ze začátku to bylo pekelně drahé, fungovalo to jen ve městech, pak jakž takž podél hlavních tahů a řada lidí se tomu pošklebovala, jak je to k ničemu. No a stačilo 30 let... Jasně že zde je řada odlišností, ale princip - životní cyklus zavádění do provozu - je stejný. Jede to podle zákazníků, kteří jsou ochotni za novinky platit ty přemrštěné ceny, a ti jsou, ať se vám to líbí nebo ne, především ve městech. Takže infrastruktura jede především odsud, město, hlavní tahy, bohatší regiony. S tím zásadním rozdílem, že se to dá nabíjet doma, takže si to rovnou mohli koupit i bohatí někde na samotně a nemuseli potupně čekat, až se jim tam objeví signál, jako kdysi u mobilů. Navíc ta možnost nabíjení doma je na tom asi ten vůbec největší bonus, veřejné nabíječky jsou spíš pro cesty někam dál či ve městech pro ty, co nemaj garáž či vlastní parkovací stání. Takže jo, pokud někdo bydlí ve Frýdlantu v bytovce, má s elektrem celkem smůlu, není pro něj vhodné. Kdo tam má barák, veřejnou nabíječku za rohem nepotřebuje. Dave_k, Péťa, rhinos a 2 další ohodnotil 4 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 22. listopad 2024 Odesláno 22. listopad 2024 (upraveno) tak nebydlí všichni v panelácích na sídlišti, je plno bytovek (třeba i na náměstích menších měst), kde zajedeš zezadu a nabíjíš..., třeba na 220, ale nabíjíš , nebo po vesnicích, kde jsou jednopatrové domy s byty pro lesní dělníky, zaměstnance v zemědělství atd., atd., těch míst kde se dá nabíjet je hafo, samozřejmě nee pro úplně každého... Upraveno 22. listopad 2024 uživatelem ozzy56 Radovanek ohodnotil 1 Citovat
mmartinkovic Odesláno 22. listopad 2024 Odesláno 22. listopad 2024 Neviem ako to v nemecku ide s Teslami, ale tu : https://www.autoscout24.de/lst/tesla?sort=standard&desc=0&ustate=N%2CU&atype=C&cy=D&ocs_listing=include&source=homepage_search-mask na autoscout24.de maju v ponuke 1300 tesiel a ceny pomaly od 22 000€, no kedze ich je tolko na predaj, neviem kde je problem. a ak niekto povie ze kupil si nove a stare predava, tak tomu proste neverim, lebo "tak dobre" auto sa nepredava. Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
Radovanek Odesláno 22. listopad 2024 Odesláno 22. listopad 2024 Tak to mu klidně věř. Když jsem měl kdysi ještě malé děti a Berlingo/Partner, byli jsme v Německu na výletě v Legolandu. tedy před rokem 2014. Krmín benzín 1.4 MPi na pumpě a koukám, to vzadu je snad Tesla Supercharger! 4 stojany! A nabíjí tam Model S. Hned jak Berlingo dobumbalo, jsme se tam přesunuli a já starší pár vyzpovídal. Bydlí v Berlíně, bytovka s garážemi pod ní, první Peugeot Ion od začátku roku 2010 nabíjeli 1F tam. 16 kWh z obyčejné zásuvky, 10A (230V, tedy 2,3 kW příkon), auto nabito z nuly do plna za 8 hodin). Na cestách rychlonabíječky, ale bylo jich málo. Pak přišel na trh začátkem 2012 Nissan Leaf, obratem Iona prodali a koupili Leaf. Už dospělý, velký vůz, 24 kWh baterka, lepší dojezd a pohodlíčko, nabíjení červený pětikolík, co si nechali na své parkovací místo v podzemí přivést, 6,6 kW, auto nabito za 4 hodiny. A už se dalo cestovat, rychlonabíječka 50 kW nonstop byla před každým autosalonem Nissan v Německu, Francii, Švýcarsku a dalších zemích, navíc pro ně, jako zákazníky Nissanu, na kartu zdarma. Teslu Model S s doživotním nabíjením na Superchargerech zdarma koupili jako jedni z prvních v lednu 2013, Leaf přenechali dceři. Nyní žijí na cestách. byt v Berlíně pronajímají, peníze jim i s důchodem chodí na konto. Jezdí po Evropě podle toho, jak Tesla postupně buduje SCH. Spí v penzionech, hotelech nebo v autě, podle libosti. Auto nepotřebuje žádný servis, palivo je zdarma, peněz mají dost. Těší se, až budou SCH i více v jižních zemích a směrem na východ, pak budou jezdit i tam. elton ohodnotil 1 Citovat
Radovanek Odesláno 22. listopad 2024 Odesláno 22. listopad 2024 V 21. 11. 2024 at 17:57, dýzl napsal: Jo jednou ročně. Někdy je to jen zbožné přání!! Předloni jsem tam byl někdy počátkem ledna bo byl čas a byla jsem s utrženým úponem bicepsu v DPN. Nerudná nesympatická baba na přepážce mi div nevynadala , nic nesdělila jen to, že "ani svému chlapovi jsem to nesčítla"!! Vy... na to ale pak v červci při dovolené jsem tam zašel že chci jít letos do důchodu-paní o 1000% jiné jednání , sdělila sumu a že je to škoda, že si zbytečně ponížím důchod, ale pokud na tom trvám, tak že musím odejít ještě v srpnu a ne až v říjnu či ke konci roku!! Za pozdější odchod než v srpenci bych byl odměněn tím, že bych měl o pětibábu méně!! Tak jsem v arbajtu podal výpověď dohodou, schválli to a od 31.8 2023 jsem důchodce. Prosím prosím výpověď dohodou ne, to neexistuje. Výpověď je jednostranný právní akt a dává jej zaměstnanec nebo zaměstnavatel proti vůli druhé strany. Dohoda o rozvázání pracovního poměru je dvojstranný právní akt, zaměstnanec a zaměstnavatel se dohodli na ukončení pracovního poměru se souhlasem obou stran. Děkuji. Aspoň trochu osvěty z branže, kde se pohybuji 35 let. dýzl ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 22. listopad 2024 Odesláno 22. listopad 2024 (upraveno) před 2 hodinami, mmartinkovic napsal: Neviem ako to v nemecku ide s Teslami, ale tu : https://www.autoscout24.de/lst/tesla?sort=standard&desc=0&ustate=N%2CU&atype=C&cy=D&ocs_listing=include&source=homepage_search-mask na autoscout24.de maju v ponuke 1300 tesiel a ceny pomaly od 22 000€, no kedze ich je tolko na predaj, neviem kde je problem. a ak niekto povie ze kupil si nove a stare predava, tak tomu proste neverim, lebo "tak dobre" auto sa nepredava. Jako že v celém osmdesátimiliónovém Německu je v inzerci pouhých 1300 Tesel má znamenat co přibližně? Můžeš tento myšlenkový pochod nějak blíže rozvést? Když si místo Tesly zadáš Volkswagen, je jich v tom samém Německu v té samé Inzerci 142.000, dalšími značkami můžeš pokračovat sám. Takže to má znamenat co, VW je stokrát horší než Tesla, když jich je na prodej ještě stokrát víc? Ty nechápeš ani tu nejjednodušší věc, že někteří lidé si kupují auta nová a následně je prodávají těm, co si kupují ojetá? A že někdo ta nová auta kupuje a mění klidně i po pouhém roce, protože prostě chce a může? Že třeba firmy posílají auta dál po 3 nebo 4 letech kvůli odpisům? Tesla je navíc pro geeky technická hračka jako iphone, ten si taky leckdo kupuje jen proto, že vyšel nový model a ten starý neprodává proto, že by byl špatný nebo nefungoval, ale protože má novější. A nakonec, v posledních letech byl docela kšeft prodej ročních vozů - ne proto, že by byly špatné či poruchové, ale protože se nakoupily ve větším množství se slevou, protočily přes roční operáky a prodaly za totéž plus zisk z operáku. Taky neuvěřitelné kouzlo, že? Nebo to měl být pokus o vtip? EDIT jsem se ze zvědavosti ještě podíval detailněji, takže ojetých je v nabídce 1124, z toho 200 ročních. Poměrně málo je těch 2016-2017, které by mohly mít ještě doživotní dobíjení zdarma, jen stovka. Ale vybrat by se asi dalo. Upraveno 22. listopad 2024 uživatelem oddie elton, Dave_k, Péťa a 1 další ohodnotil 4 Citovat
mmartinkovic Odesláno 24. listopad 2024 Odesláno 24. listopad 2024 Velmi dobre to chapem, tiez som cez tu stranku kupil auto, ale boli len 2 v celom nemecku. Ide o pocet, nie o znacku, lebo VW je pre nich ako Skodovka v CR, ze ju ma kazdy sused, a v kazdej ulici 5. Aky je pomer VW - Tesla, na cestach a v bazare? Ina kupna sila nemecka oproti CR robi v ponuke Tesiel celkom priatelnu ponuku za "normalne" peniaze. A predaj aut po 1 roku, je skor manazerksy, alebo predvadzaci typ, a IPhone to s cenami tiez prehana, a nemam ho a ani si ho nekupim, ani by so mho nechcel. Citovat
Milan+ Odesláno 24. listopad 2024 Odesláno 24. listopad 2024 V 22. 11. 2024 at 21:49, oddie napsal: Jako že v celém osmdesátimiliónovém Německu je v inzerci pouhých 1300 Tesel má znamenat co přibližně? Můžeš tento myšlenkový pochod nějak blíže rozvést? Když si místo Tesly zadáš Volkswagen, je jich v tom samém Německu v té samé Inzerci 142.000, dalšími značkami můžeš pokračovat sám. Takže to má znamenat co, VW je stokrát horší než Tesla, když jich je na prodej ještě stokrát víc? Ty nechápeš ani tu nejjednodušší věc, že někteří lidé si kupují auta nová a následně je prodávají těm, co si kupují ojetá? A že někdo ta nová auta kupuje a mění klidně i po pouhém roce, protože prostě chce a může? Že třeba firmy posílají auta dál po 3 nebo 4 letech kvůli odpisům? Tesla je navíc pro geeky technická hračka jako iphone, ten si taky leckdo kupuje jen proto, že vyšel nový model a ten starý neprodává proto, že by byl špatný nebo nefungoval, ale protože má novější. A nakonec, v posledních letech byl docela kšeft prodej ročních vozů - ne proto, že by byly špatné či poruchové, ale protože se nakoupily ve větším množství se slevou, protočily přes roční operáky a prodaly za totéž plus zisk z operáku. Taky neuvěřitelné kouzlo, že? Nebo to měl být pokus o vtip? EDIT jsem se ze zvědavosti ještě podíval detailněji, takže ojetých je v nabídce 1124, z toho 200 ročních. Poměrně málo je těch 2016-2017, které by mohly mít ještě doživotní dobíjení zdarma, jen stovka. Ale vybrat by se asi dalo. Tak to kup a neřeš to kecy okolo. Citovat
Péťa Odesláno 25. listopad 2024 Odesláno 25. listopad 2024 Tesla 3 překvapila, moji maličkost tedy nemile Ani Dacia na tom není nejlépe https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/je-tam-i-to-vase-v-novem-zebricku-aut-ktera-casto-neprojdou/r~5f8ba80eaa7c11efb589ac1f6b220ee8/ Radovanek a pavelu96 ohodnotil 1 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.