Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Benzín, Nafta, Akumulátory? Nebo vlastní pohon? Toť otázka :D

Recommended Posts

Odesláno
V 10. 10. 2023 at 21:59, radim.1008 napsal:

Další super zkušenost. Fakt po tomhle stylu cestování někdo dobrovolně touží? S těma aplikacema to mám naprosto stejně jako Kubrt. :roll

To není zkušenost, jen ten pán je prostě Dvojitý Bil, francouzsky přeloženo Dé bil. Totální. Něco ve stylu Koupil jsem si cedník, a on teče. Tak jsem ho zalepil, a necedí. Tak používám nadále záclonu jako roky předtím.

Odesláno
V 20. 9. 2023 at 17:12, radim.1008 napsal:

A tohle má být ta slavná budoucnost? :myslim :roll Kola to má teda jak trojková ovce v eReSu. :D

IMG_20230920_143448.jpg

Jako jezdit po městě se v tom dá. osobně vyzkoušeno. Všelijaké vychytávky, co to má, jsou někdy úžasné, někdy k smíchu. Ovšem zabíjí to použitelnost jen pro teplou Francii plus většinově chrlené verze s omezením 45 km/h. S tím je fakt opruz jezdit i tam, kde je povolená jen 50 km/h. Osobně tomu říkám kapotované dvoj elektrokolo. 😀

Odesláno
V 11. 10. 2023 at 14:10, sitler napsal:

https://starkfuture.com/cs-CZ/products/stark-varg Tohle je hodne zajimava elektro hracka. Vykonu to ma dost, nedela to kraval a "dojezd" je v ramci pouziti naprosto v pohode, protoze dele to na trati stejne nejde (realne, po hodine na trati to melo porad pres 50%). Cenove srovnatelne se spalovaci konkurenci. Silenej stroj

Tak to je fajn, že jsou další stroje na trhu. Holt má Kuberg konkurenci.

Odesláno
před 13 minutami, ozzy56 napsal:

a chlapyyy, měl bych dotaz--hoří H*O*V*N*O ?? 😂

Samozřejmě. Jinak by ručníkáři Blízkého východu i severní Afriky a větší část Asie (včetně pastevců v Číně a Mongolsku) neměla čím topit. Jen se musí pořádně vysušit. Ten smrad je ale děsný. To mi přijde lepší domácí bioplynka, ale ta se blbě stěhuje. Kolega Svoboda v Bílých Karpatech ji na zahradě za barákem má, jen mu na to přišly úřady a zakázaly ji používat.  Udání od závistivých sousedů, co musejí štípat dříví. Tak oficiálně je to na kompostování, neoficiálně s tím topí jako s každým plynem. 😄

Odesláno

@Radovanek Kuberg je uplne jina kategorie. Varg je sportovni nacini, plne konkurecneschopne spalovakum za sportovni urovni. Kuberg ne, to je furt "hracka". I velikosti.  Kuberg se muze rovnat nekde Surronu apod. Ale jako nahradu plnokrevne motorky to nikdo nechce.

Ano, ty detske maji fajnove, Sam jsem ji mel doma pro dceru, jezdilo to fajn, potichu. Nebyl diky tomu problem mezi bytovkama.

Odesláno

Řeším teďka takové malé dilema :)  Čeká mě asi nějaká doba rekonvalescence s kolenem, kdy by se hodilo elektrovozidlo kvůli ovládání jednou nohou. Rozum samozřejmě velí si to na ty dva týdny až měsíc půjčit, ale nějak jsem to vzal jako záminku a začal koketovat s myšlenou pořízení Ion-a, který se mi prostě vždycky nějak trochu úchylně líbil, i když ho v podstatě nepotřebuju a nájezd by pak byl max nižších pár tisíc za rok... Rozmluvte mi to někdo jako úplnou pitomost nebo potvrďte, že je to děsně dobrej nápad  :D

Odesláno
před 7 minutami, oddie napsal:

Řeším teďka takové malé dilema :)  Čeká mě asi nějaká doba rekonvalescence s kolenem, kdy by se hodilo elektrovozidlo kvůli ovládání jednou nohou. Rozum samozřejmě velí si to na ty dva týdny až měsíc půjčit, ale nějak jsem to vzal jako záminku a začal koketovat s myšlenou pořízení Ion-a, který se mi prostě vždycky nějak trochu úchylně líbil, i když ho v podstatě nepotřebuju a nájezd by pak byl max nižších pár tisíc za rok... Rozmluvte mi to někdo jako úplnou pitomost nebo potvrďte, že je to děsně dobrej nápad  :D

Pokud to má byt na popojíždění do 100 km v létě a 80 km v zimě, tak ojetinu s nezávislým topením na zimu kolem 100 tis. Kč. A bude ještě dlouho sloužit a pak z něj bude úložiště k FVE a do auta se dají nové baterky. Spíše hledat přes Bazoš, než přes autobazary a oficiální prodejce. Ale bacha, kdo jednou zkusí, už navždy musí. Já Tě varoval.

Odesláno (upraveno)

Já vím, jak se s el. jezdí, zkoušel jsem to x-krát a dokonce mě elektromobilita i částečně živí. Jde mi jen o ten Ion, ten jsem pravda nezkoušel, jen se mi prostě nějak líbí ten tvar... Možná mě odradí, když si do toho zkusím sednout :D  Mezi jednotlivými místy mám asi 25km, takže i trojúhelník to dá celkem v klidu.

Klasický automat nechci, ten by šel za chvíli zas z domu a nebudu kvůli tomu přepisovat parkovačku na zóny, to už by i komerční půjčovna vyšla líp. S elektrem (zatím) zóny řešit nemusím, co bude příští rok se uvidí, vyhrožovali, že to parkování zruší, ale zatím je ticho.

EDIT jediné co tedy ještě, kolem 100tis teda žádné v nabídce nevidím, spíš od 150 výš a furt ještě jsou v inzerci kousky za úsměvných skoro 300... Být pěkný kousek skutečně za 100, asi bych ho fakt vzal hned. 

Upraveno uživatelem oddie
Odesláno

Tak u mě koupě iON-a padá, za 100tis se fakt použitelný kousek najít nedá - takový sice je v inzerci jeden, ale s SOH 46%, nefunkčním webastem (to případně vem čert, mám v regále jiné) a dalšími pár závadami, to je poněkud na... ehm, nic. Pak tam byl chvilku takový otloukánek za 130tis s najetými 80tis, ten už je fuč, a nyní zbývají kousky za krásných 170tis a více, což je na hračku, co se mi sice líbí, ale furt je to spíš jen hračka, dost nesmysl. 

Odesláno

Jako v tomhle kontextu je dost smutny, ze 10-12 roku stary malicky auto stoji 180 000, aby za neco stalo. Spalovak v podobnem rozmeru je na tom porad o hodne, hdne lip, nehlede na to, ze spalovak jde bez problemu koupit i starsi a bude slouzit, coz se o elektru rict neda.

Jinak teda u toho za kilo me fakt pobavila ta nabijecka s redukci do CZ zasuvky. To fakt chces, tlacit nabijeci proud pres dodatecnou redukci.

Odesláno

Nabíječka s mezikusem do obyčejné zásuvky naopak smysl dává, ideálně ta, kde se ná navolit max proud - doma na to můžu vyhradit 16A jistič, u někoho na chalupě můžu být rád za 10A. Ta redukce je v podstatě jen povídátko autu, kolik si má tahat.

Odesláno (upraveno)

jenze to co je na fotce je podle me univerzalni redukce na cizi zastrcky na nase - je tam pod tim videt anglicky rozlozeni, takzze to imho redukuje z nejakych italskych ci francouzskych norem na CZ. Z nich totiz pasujou jen dvoukoliky, ale troj jsou jiny.

Navic, ta nabijecka ma max 8A. tzn kazdy jistic by ji mel v pohode zvladnout. 

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno
V 15. 10. 2023 at 16:50, Péťa napsal:

Předpokládám, že další podstatný důvod je parkování v Praze. Elektromobilem můžeš i bez karty. Jasně to oddie píše.

Neviem aky vyznam dava kupit male E auto 3x drahsie ako spalovacie, len koli parkovaniu zdarma, za kartu, ktora stoji tisic, dve, tri pat... :myslim:myslim:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...