Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Benzín, Nafta, Akumulátory? Nebo vlastní pohon? Toť otázka :D

Recommended Posts

Odesláno
před 22 hodinami, Medvěd napsal:

Milan + - zdůraznil bych NEFIREMNÍ REGISTRACE, prostě koupě běžnými smrtelníky 

A ty se prosím zjišťují jak? Ty máš takové informace z veřejných registrů ohledně spalováků? Pak jistě víš, jak dohledat i ty elektrické a zbytečně se ptáš. Nebo takové věci v registru nejsou a jen obyčejně hejtíš.

Odesláno
před 20 hodinami, dýzl napsal:

Jen pro formu -Jindřichův Hradec skoro 21000obyvatel a asi je 2 slovy DVĚ nabíječky, nedávno dány do provozu.  Oproti v okruhu do 6km  cca deseti čerpačkám.

No a co má být? Vidím v ČR 18.000 registrovaných osobních elektromobilů a 6,2 milionů registrovaných spalováků. Takže počet nabíječek 2 je daleko vyšší v poměru k počtu aut než těch 6 čerpaček, i když na každé z nich může být klidně 8 stojanů. Zapomněl jsi totiž na to, že každý elektromobil nabiješ z obyčejné zásuvky když parkuje. V ČR auto parkuje v průměru 23,5 hodiny denně. V ČR elektromobily využívají veřejné nabíjecí stanice jen k 3% z celkového počtu nabíjení. Je to  kvůli malé rozloze země a zvyšujícímu se dojezdu na 1 nabití a nesmyslně vysokým kartelovým cenám provozovatelů nabíječek, zejména triopolu EON, ČEZ a PRE.

Odesláno
před 19 hodinami, pavelu96 napsal:

Jé srovnávání měst, to mě baví :mrk

Frýdlant v Čechách cca 8000 obyvatel a doslova NULA nabíjecich stanic (3 čerpací). Nějaké nabíječky jsou v Liberci, ale to už je trochu větší město. Pobavila mě nabíjecí stanice v Hejnicích, když jí chceš použít, tak musíš vstoupit do kláštera (na recepci :aut). Asi musíš být věřící a nevím kolik let tam strávit, ale kvůli nabití baterie to podstupovat nehodlám 🤣

No a co má být? Vidím v ČR 18.000 registrovaných osobních elektromobilů a 6,2 milionů registrovaných spalováků. Takže počet nabíječek 0 je daleko vyšší v poměru k počtu aut než těch 3 čerpaček, i když na každé z nich může být klidně 8 stojanů. Zapomněl jsi totiž na to, že každý elektromobil nabiješ z obyčejné zásuvky když parkuje. V ČR auto parkuje v průměru 23,5 hodiny denně. V ČR elektromobily využívají veřejné nabíjecí stanice jen k 3% z celkového počtu nabíjení. Je to  kvůli malé rozloze země a zvyšujícímu se dojezdu na 1 nabití a nesmyslně vysokým kartelovým cenám provozovatelů nabíječek, zejména triopolu EON, ČEZ a PRE. Ano, někteří soukromí provozovatelé nabíječek mají vskutku zvláštní přístupy. Třeba pomalou nabíječku, kde nabíjíš v řádu hodin, umístí na placené parkoviště, kde ti dají hodinu parkování zdarma. U rychlonabíječky by to smysl mělo. u pomalé za hodinu nabije tam maximálně starý Smart ED s palubní nabíječkou 2x11 kw a baterkou 22 kWh, obojí od Tesly z doby, kdy Mercedes, vlastník Smartu, spolupracoval s Teslou a vlastnil velkou část jejich akcií. Odtud i baterie a motor v Mercedesu B electric drive.

Odesláno
před 15 hodinami, rhinos napsal:

beru zpět...tam nějakých 8 s přestávkama na jídlo. Zpátky to asi 11 s přestávkama a McDonaldem v Chamu 🙂 Taky byly dvě zdržení skrz nehody. Nehoním to jedu na pohodu. Přeci jen 1.6 HDi a pět lidí na palubě.

Na to je jednoduchá elektrická odpověď. Jan Staněk z Brna Electrodad Tesla Model 3 starší ročník.Honza Bačina Tesláček Tesla Model S 75D z roku 2018. Martin Petráš z NejrychlejšíTesla.cz s Tesla Model S v roce 2021 za covidismu. No a nakonec čerstvá věc Teslou Model Y LR do Chorvatska. Za jak dlouho se dá dojet na Istrii? Na kolik to vyjde?

Odesláno
před 7 hodinami, oddie napsal:

Čili je to zhruba na počet obyvatelů takový prodej, jako kdyby se u nás za ten půlrok prodalo cca 16.000. U nás se podle toho, co jsem našel, prodalo za Q1 nějakých 1338 EV, takže cca pětina toho, co v USA. Holt je vidět především rozdíl v kupní síle, že? 

Každopádně v USA je registrováno přes 220M aut, takže 1M prodaných ročně by znamenalo přechod na čistě EV za hezkých 220 let 🤪 jasně že od určité penetrace se ta křivka zlomí a jde to podstatně rychleji, ale s těmito prodeji v řádu ani ne jednoho procenta z celkově registrovaných zas o tolik dál než my nejsou.    

A budeš se divit, není to ničím jiným, než výrobou. Prostě když ta auta nevyroibí elektromobilka Tesla, tak spalovací dinosauří autodebilky je dělat nebudou. Nebo budou, ale tak jako GM, které Bolt  muselo na skoro rok stáhnout a řešit problémy s baterkou. 

Odesláno

celkem se nedivím českému přístupu, který je jednoznačně dán kupní sílou, navíc obecně v těch nabíječkách je bordel, takže nejlepší strategií je počkat do co nejzašší doby, kdy se usadí prostředí nabíjecích stanic a kdy takoví nadšenci jako ty ,,vybojují'' solidní podmínky pro provoz eleautomobilů..., a do té doby je nejrozumnější pro obyčejného občana ČR -- který místo nějaké pobídky dostane tak leda kop do rozkroku -- jezdit autem na benzín nebo naftu 🤔 :roker

Odesláno (upraveno)
před 2 hodinami, Radovanek napsal:

A ty se prosím zjišťují jak? Ty máš takové informace z veřejných registrů ohledně spalováků? Pak jistě víš, jak dohledat i ty elektrické a zbytečně se ptáš. Nebo takové věci v registru nejsou a jen obyčejně hejtíš.

Nepotřebuju si nic zajišťovat, nemám totiž potřebu někoho zvrátit na mou víru ani nejsem "kazatel dobra" jako Ty. Jen jsem chtěl znát limity Tvých canců a potvrdil jsem si, že když chci reakci na otázku, která Ti nejde pod fous, chováš se naprosto stejně jako dezinfoscéna, Babišky nebo Kanimůrovo fans.

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno
před 2 hodinami, Radovanek napsal:

Na to je jednoduchá elektrická odpověď. Jan Staněk z Brna Electrodad Tesla Model 3 starší ročník.Honza Bačina Tesláček Tesla Model S 75D z roku 2018. Martin Petráš z NejrychlejšíTesla.cz s Tesla Model S v roce 2021 za covidismu. No a nakonec čerstvá věc Teslou Model Y LR do Chorvatska. Za jak dlouho se dá dojet na Istrii? Na kolik to vyjde?

hele mě celá ta tvoje grupa e-agitátorů příjde jak ti prodejci hrnců co na to vozí důchodce a pak je odírají 😄

Speciálně electrodad je případ pro doktora. Týpek co ho prý etrony neživí a dělá to ze zájmu...tak určitě 😄 a teď tu o Karkulce

Odesláno
před 22 minutami, Milan+ napsal:

Tak kolik je tu majitelů soukromých na fóru,co má čisté elektro či hybrid nebo plug-in.

A jaké dotace na to kdo čerpal?

Já mám plug-in na firmu, ale kámoš si pořídil 408 plug-in soukromě. Žádné dotace jsme neměli. Já jen odpočet dph. A vím,  že příště bude čisté elektro 

Odesláno
před 3 hodinami, Radovanek napsal:

Takže počet nabíječek 2 je daleko vyšší v poměru k počtu aut

A to jako vypovídá o čem :myslim

před 3 hodinami, Radovanek napsal:

každý elektromobil nabiješ z obyčejné zásuvky když parkuje

A to i tam, kde zásuvka není, že.... :roll

Odesláno (upraveno)

Ty jsi místní, tak to budeš vědět líp. Co jsem psal  to uvádí jak mapy.cz tak třeba tady kde je i foto a info jaký zásuvky a výkon mají.

Ohledně té  obsazenosti už psal Radovánek výše. Většina nabíjení stejně probíhá přes wallboxy doma nebo na firmách. Při větším nárůstu EV věřím, že čerpačky PHM se promění v nabíjecí stanice.

Upraveno uživatelem Dave_k
Odesláno

Dave- právě nevím vím více méně o dvou- z nichž ta jedna je neuvedena (u Plavečáku)  a jednu tuším ta jedna na mapách CZ, tedy pokud jsi nečerpal jinde( googlemaps).

Odesláno
V 13. 8. 2023 at 14:29, Radovanek napsal:

A ona ta Čína v EU skutečně klepe na dveře a ne jen tak ledasčím. Nio přiváží do EU luxusní EV, naopak MG konkuruje Stelantisu, tedy středním elektroautům Peugeot, Citroen, Opel..... 

Dneska jsem jednoho EV "číňana" potkal v Pardubicích. Něco mezi Teslou S a 3. No a první dobrou, design líbivější jak Tesla. Jinak třebas ve Švédsku je jich taky vidět čím dál víc.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...