Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Benzín, Nafta, Akumulátory? Nebo vlastní pohon? Toť otázka :D

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

jasně, hoří všecko :), ale jak píšu, zdá se mi, že u eleaut se to zlehčuje, jako že za tím bude něco jiného, než ty baterie, stejně jako napadení medvědem--určitě jste ho vyrušili atd., asi se čeká, až to napadení nepřežije nějaké děcko..., já jinak nejsem proti eleautům, je by mě asi jeblo, kdyby mi to shořelo i s barákem, přitom dovnitř baterií nikdo nevidí, narozdíl od auta na benzín, naftu--tam auto chytne z ničehonic vyjímečně 😉

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

@ozzy56 spalovak, stejne jako elektro, zacne horet pri nejake zavade. Taky nevidis dovnitr dopredu, ze takova vznikne. Jediny rozdil je teda ten, ze spalovak zpravidla zahori cestou, ne pri stani. U elektra to byva casteji opacne - zahori stojici

Odesláno

tak hori i spalovaky. Vetsinou zanedbanou udrzbou a stare plecky.

U etronu to asi bude spise neco jineho.
Ono je celkem jedno co hori ,ale jak obtizna je likvidace pozaru.
Osobne jsem videl horeni stareho auta na silnici. Stala za nim kolona a ja take. Proste se to caklo  prirucnim hasicakem a docaklo pak hasici a vse OK. U etronu to bude stejne?

Odesláno
před 9 hodinami, elton napsal:

No a co na to říkají ti, kterým zhořelo dieslové a nebo benzínové auto? A takových je hodně.

Když si vezmu rozšíření elektropiksel kontra spalováků a srovnám počty zahoření elektro vzhledem ke klasice, tak mi teda vychází % elektrozahoření na 1000 aut podstatně vyšší 

Odesláno
V 8. 8. 2023 at 17:08, sitler napsal:

Vidím, že Sitler se elektromobilitou detailněji zabývá a už se po 2 letech dostal i k číčovině jistého Macka, kterého chvíli vládní média nazývala expertem na elektromobilitu. Desítky let šéfa katedry spalovacích motorů na ČVUT. S panem Mackem jsme si to osobně vyříkali za ASEP už dávno a on zalezl zpátky do řitě ropné lobby. Vás všechny, a obzvláště Medvěda, by mělo zajímat toto:

Čínská auta v Česku: MG už prodává víc než Citroën a Opel. MG byla v červenci podle dat Sdružení dovozců automobilů 15. nejprodávanější značkou v ČR. Některý ze čtyř modelů od ní si koupilo 233 zákazníků – víc než vozy značek jako Citroën, Mazda, Opel, nebo Suzuki. MG je původem britská firma, která prošla krachem a už téměř 20 let vlastní práva na její značku čínský státní koncern SAIC.

A jak hluboce v té řiti Medvědem zmíněné evropské spalovací autodebilky jsou, je hezky pojednáno zde od Tesláčka a Electrodada. V podstatě detailně na číslech vysvětlují to, co já říkám už zhruba 5 let. Jinak s Honzou Staňkem, alias Electrodadem jsme to probrali veřejně na 6. srazu elektromobilů na Valašsku, kde jsme to za přítomnosti 57 EV všech možných značek detailně probrali. Za ASEP jsem ho s radnicí Valašského Meziříčí pořádal a celý 4 hodiny moderoval. 

Shrnuto plácejte si dále své ropácké nesmysly a andávejte si na EU, jak Vám něco tlačí, realita je ta, že se šejkové vrátí na velbloudy a Putin do zemljamky. A to je jen začátek. Než Indie, Vietnam, státy Afriky a jižní Ameriky pochopí, že ropu nemají, ale slunce tři zadele. Saudi Aramcu klesl zisk o 38 procent. Ropné společnosti Saudi Aramco, kterou vlastní saúdskoarabský stát, klesl ve druhém čtvrtletí čistý zisk meziročně o 38 % na 664 mld. Kč. Za poklesem zisku stojí nižší ceny ropy na světových trzích a menší marže rafinérií. S výrazným propadem zisků se potýkají také další velcí hráči na ropném trhu.

Odesláno

PořadíZeměDokázané zásoby ropy v milionech barelů

1.Venezuela300 878

.... :myslim :roker Ale předpokládám, že napíšeš, že ta číslovka nesedí a že Venezuela leží na Marsu....

před 12 hodinami, Radovanek napsal:

Vás všechny, a obzvláště Medvěda, by mělo zajímat toto: 

Nás (téměř) všechny, a obzvláště Medvěda zřejmě nejvíc zajímá kdy už konečně zalezeš do řitě elektrolobby.... :papa

Odesláno

Jste všichni, respektive většina z Vás, směšní. Nějaké zásoby srágor v rozvojové zemi nikoho nezajímají. Asi nechápeš psaný text, ropy jsou 3 zadele, ale nikdo ji nechce. Proto těžařům klesají příjmy a zisky. A bude to pokračovat. 

Žádná elektrolobby není. Je prostě jen ekosystém výroby energie z obnovitelných zdrojů a její šetrné používání. Protože nejlevnější energie je ta, co vůbec nemusela být vyrobena. A proti němu stojí všichni spalovači světa, ať už pálí ropu a produkty z ní, uhlí všech barev, plyn nebo uran. Když si dáš na jednu stranu vah prakticky soběstačný dům s akumulací, samovýrobou paliva a čistou a tichou mobilitou bez jedů a vibrací, a na druhou stranu baráky napájené sítěmi elektřiny, plynu, vody a odskanalizované, se smradlavými, hlučnými a vibrujícími vozidly, vylučujícími jedy, kam stejně jako do oněch sítí musíš neustále každý měsíc nakupovat produkty, asi je jasné, co si lidi vyberou. A s nimi i průmysl.

Odesláno
před 13 hodinami, Radovanek napsal:

a jižní Ameriky pochopí, že ropu nemají,

před 21 minutami, Radovanek napsal:

ropy jsou 3 zadele

Nějak v tom plaveš.... 

před 22 minutami, Radovanek napsal:

Žádná elektrolobby není.

A ty se tu snažíš o co :myslim

před 23 minutami, Radovanek napsal:

asi je jasné, co si lidi vyberou

Moc jasné to podle reakcí většiny zdejších členů není.... :roker Spíš jenom tvůj vlhký sen....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...