Přejít na obsah

ujoslav

Uživatel
  • Počet příspěvků

    35
  • Registrace

O uživateli ujoslav

  • Datum narození 22.3.1983

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 308
  • Rok výroby
    2016

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Prešov
  • Stát
    Slovenská republika

Návštěvy profilu

515 zobrazení profilu

ujoslav's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

6

Popularita

  1. ujoslav

    FAP

    Ja len dodám, že na informácie ohľadom stavu a regenerácie filtra a tiez Eolysu je úplne skvelá Android aplikácia FAP. V ľavom hornom rohu bliká červene REGEN počas regenerácie, ukazuje počet km od poslednej regenerácie, priemer km za posledných 10 regenerácií, množstvo ostávajúceho eolysu v zásobníku, naplnenie FAP filtra a množstvo iných vecí. Ja si občas do nej pozriem na údaj o zaplnení filtra "Weight of soot in the FAP" a keď sa hodnota prehupne cez 15 g/l, tak spozorniem a sledujem to potom pravidelne. Nad tými 15-16 g/l sa totiž spúšťa regenerácia. Inak mám najazdených 167 000 km a ako vidno, Eolysu je ešte dosť (nebol doplnený od výroby), zaplnenie filtra je 29% a regeneruje sa každých cca 1000 km. Proste dialničné auto...
  2. ujoslav

    Full LED přední světla

    Malo by to isť, ale treba popátrať na fóre ako rozchodiť offline novší diagbox 9. Ja mám ročník 2016, kde všetko ide bez problémov nakódovať Diagboxom 7.57
  3. ujoslav

    Full LED přední světla

    Je treba prepnut cca 3-4 veci na viacerych miestach. Bohuzial moja diagnostika sa pokazila, tak to neviem pohladat. Robil som to podla tohto spanielskeho videa.
  4. ujoslav

    Aktualizace navigace

    Je tu o tom téma s názvom "aktualizace map". V poslednom príspevku je návod.
  5. ujoslav

    Problém s ADBlue

    No takze ziadne pozitivne vyhliadky Ked to zase skape a uz nebude zaruka, tak si zistim cenu repasu, pripadne to dam za 200€ deaktivovat.
  6. ujoslav

    Problém s ADBlue

    Ahojte. Už som to písal v inom vlákne, ale tu je to lepšie pokope so všetkými Ad-blue problémami. Mne na 2.0 HDI tiež samozrejme odišlo Ad-blue čepadlo po cca 150 00 km. Celá nádrž bola vymenená v autorizovanom servise, cca 70% ceny preplatil Peugeot. Auto už malo viac ako 5 rokov. Odkedy mám novú nádrž, tak dávam pravidelne aditívum ad-rescue od Protecu. Kamarátovi v Škoda servise varovali pred tankovaním Ad-blue na pumpe z pištole kvôli možnej kontaminácii a nečistotám. Má si vraj kupovať vždy zapečatené balenie v kanistri ľubovoľnej značky. Vraj to za tých pár ušetrených korún nestojí. Takže tiež od výmeny nádrže používam len balené ad-blue. V nejakom článku od ad-blue som ešte čítal, že ho treba doplňovať až vtedy, keď to auto vyžaduje kontrolkou a viac litrov naraz. Nejaký 1-2 litre to nezaznamená. Vraj tam nie je plavák. Zdá sa mi to divné, ale ten článok som teraz nedokázal nájsť. Mimochodom bolo len otázkou času, kedy sa niekto začne venovať repasu. Keďže špeditérske dodávky sú takmer všetky Peugeot/Citroen, tak je to slušne veľký trh. Už som našiel prvú firmu, ktorá začala robit repasy. Primárne sa venujú repasom turbodúchadiel. Odkaz http://www.turbo-tec.eu/sk/adblue/
  7. ujoslav

    Nádrž na Adblue

    Ad rescue je aditivum do ad-blue od firmy Pro Tec. Asi jedine na trhu. https://www.pro-tec-slovakia.sk/produkty,adaditiv Co sa tyka bandasky vs. pistol na benzinke. Ano, je to totozna kvapalina. Ja mam osobne obavy skor o jej cistotu. Cena ma absolutne netrapi. Jedna 10 l bandaska vyjde na skoro 20 000 km jazdenia.
  8. ujoslav

    Aktualizace map

    Navody na aktualizacie map pre starsie systemy ako SMEG+ a pod. publikuje na youtube a tiez svojej stranke chlapec menom Theo Bouzige. Staci si ho vygooglit a potom pouzit vstavany translator v Chrome. Ma to vsetko po francuzsky.
  9. ujoslav

    Full LED přední světla

    Prisvecovanie hmlovkami do zakruty u 308 T9 je mozne aktivovat cez Diagbox. Sam som si to aktivoval u seba (2016, Allure). Funguje to len do 40 km/h, ale aj tak super. Hlavne ked som do hmloviek dal slusnejsie H11 LED ziarovky.
  10. ujoslav

    Nádrž na Adblue

    Mne skapalo adblue cerpadlo po 150 00 km. Vymenene s doplatkom od Peugeotu. Odvtedy nalievam vyhradne balene adblue z bandasky rozmiesane s ad-rescue aditivom. V ziadnom pripade capovane z pistole pre kamiony. A niekde som cital, ze sa nema dolievat po malych davkach. System to nerozpozna. Cize dolievat do plna, ked si auto vypyta.
  11. ujoslav

    LED ziarovky vo svetlach

    Tých majstrov svetla som sem daval len pre info. Robia repasy vsetkeho co ma projektorove svetla. Bud to vycistia, alebo davaju komplet novy projektor. Tiez je moznost ho vymenit za bi-xenon alebo uz dnes skor za bi-led projektor. Nie je to vsak lacna zalezitost. https://www.majstris.sk/bi-led/ https://retrofitlab.com/collections/peugeot-307-facelift
  12. ujoslav

    LED ziarovky vo svetlach

    Mrkni na web/facebook "Majstri svetla". Robia profesionálne repasy a upgrady projektorov.
  13. ujoslav

    Regenerace FAP

    Teraz som to pozrel a áno, môj starý OBD adaptér je v 1.5. Napr tu je priamo na výber verzia čipu: OBD
  14. ujoslav

    Regenerace FAP

    Áno, presne niečo také. Ľubovolný ELM327 adaptér. Mimochodom aplikácia FAP sa dá zohnať aj "zdarma", len treba pogoogliť. Mám aj kúpenú legálnu verziu a je niekoľkonásobne pomalšia ako tá "upravená".
  15. ujoslav

    Regenerace FAP

    Ahoj. Len dve poznámky. Kvôli tomu Eolysu je potrebné tankovať vždy plnú nádrž. A do motora patrí olej 0W-30. Ja momentálne testujem aditívum Metabond Megasel a najbližšie budem testovat Millers Oils Ecomax. Všetky vrátane VIF smrdia rovnako, takže predpokladám takmer totožné zloženie. U jazdenky je ešte dobrý nápad aspoň dekarbonizovať sanie vodíkom. Na kontrolu DPF, Eolysu atď. je najjednoduchsšie zakúpiť na Amazon store Android aplikáciu s názvom "FAP" a k tomu za 5€ nejaký bluetooth OBD adaptér z Číny. Ukazuje to množstvo údajov aj prebiehajúcu regenráciu /viď screenshot vľavo hore nápsi REGEN/. Mne sa vypaľuje kazdých cca 1000 km. Keď je vo filtri okolo 15-16 g bordelu.
×
×
  • Vytvořit...