Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 5008 1.6HDi 82kW z Ria de Žambéra - Na zimních Sava Eskimo HP2, po STK, rozvodech a oleji

Recommended Posts

Odesláno

může to být i ložisko na pravé poloose, těžko říct , ale je to tak--čím víc se člověk stará, tím víc ho auto nasírá ..., já jedu z myčky, z autobusu přede mnou kamínek (asi větší, byla to celkem rána) a na kapotě se barva sloupla až na kov :grr, zatřel jsem to lakem na nehty 🙈, ale na novém autě to na*ere, no jasně--kdybych nejel na myčku, tak se to nestane 😂

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Takže kdo nechtěl, abych dojel a případně koupil 308SW Gt-Line 2.0HDi? :bacha :roll

V 26. 10. 2024 at 17:37, radim.1008 napsal:

Takže dnes nastal v nejméně vhodný den ten okamžik, kdy se to škrundání projevilo. :roll

Z ničeho nic při jízdě 55km/h na tempomat na rovině se začal zase ten zvuk z cesty domů z Chorvatska znovu ozývat a ozývá se pořád. :bachaKromě toho, kdy je auto v tahu pod plynem. Radši jsem plánovanou cestu zrušil a otočil to domů. Kdy ke konci už to začínalo jít i do volantu. V úterý to jedu ukázat do servisu, snad to nepřestane. Doufám, že to je jen homokineťák... :myslim

Včera jsem nechal převážit u kamaráda v dílně zimní sadu

IMG20241109093056.jpg

A dnes jsme se s pomocníkem pustili do přezutí rachtajícího autobusu.

IMG20241110132437.jpg

Šli jsme od LP kola kolem auta a poslední tak bylo PP. No a asi jsme to opravili. :roll Všechny čtyři šrouby byly volný, tak o čtvrt otáčky. Kolo bylo naposledy dole při přezouvání na letní sadu. Takže mě napadá, kde a hlavně jak se stalo, že všechny čtyři šrouby byly volnější? :myslim Na šroubech mám stříbrné krytky, které nebyly poškozené. Začalo se to ozývat po intenzivním brzdění do kolony cestou z dovolené na chorvatské dálnici. :myslim Občas se to ozvalo při dobrždění před kruhovým objezdem. Nebo při prudší akceleraci. Byl jsem s tím i v servise, kde se na nic nepřišlo. Ani projížďkou. Jsem objednaný na přiští úterý, tak se doufám společně zasmějeme. :D

Auto jsem po přezutí projel a je klid, žádné zvuky. :myslim :nevim

IMG20241110151136.jpg

Upraveno uživatelem radim.1008
  • radim.1008 changed the title to Peugeot 5008 1.6HDi 82kW z Ria de Žambéra - Přezuto na zimní Sava Eskimo HP2
Odesláno (upraveno)

já kdysi na Fiatu dotáhl jeden kolový šroub tak, že jemně klepal o paknu, ani Fiat servis na to nepřišel, už jsem byl z toho na prášky,  až jsem jednou měnil kola a ejhle--ten šroub byl na konci závitu vyleštěný do chromova 😉

edit: hlavní vina byla v disku, auto byla ojetina a někdo přede mnou šroub dotáhl tak, že disk ,,prolisoval'' dovnitř, tak jsem ho dal do rezervy

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)
před 22 minutami, radim.1008 napsal:

Občas se to ozvalo při dobrždění před kruhovým objezdem. Nebo při prudší akceleraci. Byl jsem s tím i v servise, kde se na nic nepřišlo. Ani projížďkou.

A jak to teda kontrolovali? když nebyli kola dole?

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno (upraveno)
V 5. 10. 2024 at 21:08, radim.1008 napsal:

Že mě naměřili 120km/h na 90ce. Po odečtu tolerance 116km/h. Na kameře je v okamžik míjení ještě o trochu víc. :mad: :roll 

Doteď jsem byl bodově čistej. Což i ocenili a byli naprosto v pohodě. A na jejich radu, jsem si přeladil rádio. :D 

A přišel jsi o nějaké body?

Upraveno uživatelem toru
Dodatek
Odesláno

Jj stálo mě to dva body. 

před 19 minutami, Radek Hurvajz napsal:

A jak to teda kontrolovali? když nebyli kola dole?

Kontroloval to tak, že jsem tam přijel. Projeli jsme to i dálniční rychlostí s brzdami a potom na heveru s pajzrem v ruce. Jelikož neměl moc čas, tak jsem zase jel s řadou, ať se stavím, až to zase bude dělat.

před 18 minutami, Milan+ napsal:

Nedělal jsi renovaci kol?

Co s tím má společného renovace kol? :myslim Ta proběhla před pár lety. ;)

Odesláno (upraveno)

Čeče ty kola ho teda mohli napadnout jako první, no hlavně že neupadlo :)

Na starý Octavii 1960 kamoš tvrdil že mu klepe hardy spojka na kardanu, chtěl ji měnit, nakonec mu někdo utahnul kola a bylo opraveno, jedno bylo uplně volný :D

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno
před 6 minutami, radim.1008 napsal:

Jj stálo mě to dva body. 

Kontroloval to tak, že jsem tam přijel. Projeli jsme to i dálniční rychlostí s brzdami a potom na heveru s pajzrem v ruce. Jelikož neměl moc čas, tak jsem zase jel s řadou, ať se stavím, až to zase bude dělat.

Tak to máš dobrý, já popojel s manžou cca 500 metrů od kadeřníka k obchodu-pás jsem na tu chvíli nedal-záchyt-pokuta a 4 body v p...deli😡. Dosud nepokutován.

Odesláno
před 51 minutami, ozzy56 napsal:

já kdysi na Fiatu dotáhl jeden kolový šroub tak, že jemně klepal o paknu, ani Fiat servis na to nepřišel, už jsem byl z toho na prášky,  až jsem jednou měnil kola a ejhle--ten šroub byl na konci závitu vyleštěný do chromova 😉

Tak tohle mohu potvrdit.... Mně se stalo na Fiatu úplně to samé.... :roker

Odesláno
před 29 minutami, radim.1008 napsal:

Jj stálo mě to dva body. 

Velká síla barvy, osobně se mi to stalo.

• O 2 týdny později...
  • O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...