Charlie 607 Odesláno 10. únor 2018 Odesláno 10. únor 2018 Dneska se vracíme z Plzně už po tmě a na D5 před náma Peugeot myslím 208 a jede jen na denní led světla, vzadu tma, vidět jen odrazky, tak jsme ho pár aut problikli a nic. Když jsem ho předjel tak jsem na něj párkrát bliknul ještě brzdovkama a po chvíli to pochopil, rozsvítil, probliknul. Z jedné dodávky se ho pokoušel upozornit, srovnal s ním rychlost, ale zřejmě si ho nevšímal. Na nás taky ani nekoul. Jinak palubka mu pěkně svítila, ledky vepředu svítili celkem dost tal mu to asi nepřišlo divný ale vzadu totál tma. Citovat
ozzy56 Odesláno 10. únor 2018 Odesláno 10. únor 2018 palubka u 208 při denních světlech svítí? Citovat
Charlie 607 Odesláno 10. únor 2018 Odesláno 10. únor 2018 Koukám teď na fotky a byla to 208, budíky mu svítily bíle (koukal jsem když jsme.ho předjížděli) a vepředu led pruhy navrchu světel. Když už dělají led denní svícení, taky by ho mohli dát i do zadních světlometů. Haryk ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 10. únor 2018 Odesláno 10. únor 2018 ptám se proto, že u berlinga palubka ani zadek při denních světlech nesvítí Citovat
Charlie 607 Odesláno 10. únor 2018 Odesláno 10. únor 2018 Mě palubka taky nesvítí, ale já mám denní svícení dodělané, jal je to u nových továrních led nevím. Ale svítilo mu to Citovat
Zdenek86 Odesláno 10. únor 2018 Odesláno 10. únor 2018 Nejen u 208 svítí palubka při denních... bohužel to má dnes většina aut. Lidi už si na to tak zvykli, že jsou schopní na ně jezdit i v mlze... já bych automatické svícení zakázal Nutilo by to lidi alespoň začít zase trochu při řízení myslet... Haryk, regius, Weri 605 a 2 další ohodnotil 5 Citovat
TomasARN Odesláno 10. únor 2018 Odesláno 10. únor 2018 Minule som v noci meste zastavil vozidlo, co vobec nesvietilo, ani denne svetla, proste ziadne, ani palubovka a nevsimol si to, lebo vonku svietili lampy. Obhajoval to tym, ze ved ma automaticke svetla. Po upozorneni ich zapol a pokracoval Citovat
urdemala Odesláno 10. únor 2018 Odesláno 10. únor 2018 (upraveno) Asi folklór... potkat ho až za těma lampama, tak nevim... Upraveno 10. únor 2018 uživatelem urdemala radši odkaz regius ohodnotil 1 Citovat
FrantaCV Odesláno 11. únor 2018 Odesláno 11. únor 2018 To není folklór, to je prostě blbost a bezohlednost. I v dobře osvětleném prostoru (pouliční osvětlení) svoje světla na vozovce vidím - respektive nevidím - a po setmění prostě automaticky rozsvítím bez ohledu na to zda mám či nemám denní svícení v základní výbavě. Moje zkušenost: Už cca 3 týdny, každé ráno (5:30 +/-) tedy tma jako v pytli, cestou do práce mimo obec potkávám stejného debila, kterému nesvítí levé světlo - ani parkovačka, prostě "duch" na silnici, kterému je jedno, že ohrožuje sebe i ostatní. Buď je to slepec, když nevidí, že mu nesvítí jedno světlo nebo a nebo úplný debil, kterému je to jedno. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 11. únor 2018 Odesláno 11. únor 2018 tak s 1 svetlem to jde ja potkavam obden fabii co sviti jen dalkovyma - vepredu - vzadu ani tuk tak co tam je sakra spatne ? a majitele VW co jezdi i na mlhovkach - teda na mlhovce - kombinace prave mlhovky a leveho tlumeneho svetlometu je fakt usmevne Citovat
Guest StibTo Odesláno 11. únor 2018 Odesláno 11. únor 2018 před 16 hodinami, Zdenek86 napsal: Nejen u 208 svítí palubka při denních... bohužel to má dnes většina aut. Lidi už si na to tak zvykli, že jsou schopní na ně jezdit i v mlze... já bych automatické svícení zakázal Nutilo by to lidi alespoň začít zase trochu při řízení myslet... Souhlasím. Je to kokotina na entou, názor nezměním. Citovat
MJSytic Odesláno 11. únor 2018 Odesláno 11. únor 2018 Chyba je jenom a jedině v řidiči. Nikde jinde. Masivní rozdávání řidičáků i lidem, kteří k tomu nemají absolutně vlohy způsobuje přesně tyhle situace. Ti lidé vůbec nepřemýšlí o tom, že řídí auto. Vidím to denně a horší je, že i u lidí, kteří používají auto k práci. Stačí si přečíst tohle vlákno. Ale dokud se bude prosazovat to, "že každý může být tím, kým chce" a že všichni mají na všechno nárok, tak to lepší nebude Krásný případ byl posledně v reportáži. "Jé, já jsem nevěděl, že už je 1.2. a stará známka neplatí." "Jé, já jsem nevěděl, že tohle je dálnice." Jako s tímhle materiálem se to nikam neposune... Weri 605 a matýs ohodnotil 2 Citovat
MJSytic Odesláno 11. únor 2018 Odesláno 11. únor 2018 Před hodinou, Havlicek.Lukas napsal: ja potkavam obden fabii co sviti jen dalkovyma - vepredu - vzadu ani tuk tak co tam je sakra spatne ? Má tam asi modul pro "imitaci" denního svícení pomocí dálkových světel. Mají svítit nižším výkonem. Ale záleží na tom, jak moc se ta krabička povedla, a jak dobře to borec zapojil. To že to není povolené řešit nemusíme, když to ani policie nepokutuje Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 11. únor 2018 Odesláno 11. únor 2018 jezdi se mnou v praci kamarad ktery si dela zrovna dela ridicak - a furt dokola rika - to je jednoduchy to je jednoduchy - testy mu fusr nejdou - a kdyz sem ho posadil do dodavky at popojede 3x mu chcipla a kdyz z legrace ustrelim zadkem na naledi ma nasrano v gatich a hodinu z nej nedostanu ani slovo matýs, Weri 605, TheJaro a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Milan+ Odesláno 11. únor 2018 Odesláno 11. únor 2018 před 2 hodinami, StibTo napsal: Souhlasím. Je to kokotina na entou, názor nezměním. Jako proč, nastartuji a během cca 1_2 sekund svítím. A nepotřebuji přemýšlet nad světly. Mám to v autech už od roku 2000 co jsem vystřídal. Citovat
MJSytic Odesláno 11. únor 2018 Odesláno 11. únor 2018 Tak něco jiného je, pokud je nastaveno rozsvícení světel (potkávačky+obrysovky) po nastartování a nebo, pokud má auto automat na světla denní/"noční". Automat většinou řešit nemusíš, pokud není mlha. To je pak potřeba rozsvítit ručně. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 11. únor 2018 Odesláno 11. únor 2018 (upraveno) před 19 hodinami, ozzy56 napsal: palubka u 208 při denních světlech svítí? Viděli jste palubku 208 zhasnutou? Tam je prd vidět, to svitit musí, je to tak konstruovaný. To samý modernější auta který mají misto budíků display. Jizdu na denní světla ve tmě u naší 208 znám, moja si rozsvítí kolikrát až vyjede z pod lamp. Upraveno 11. únor 2018 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
Guest StibTo Odesláno 11. únor 2018 Odesláno 11. únor 2018 @Milan+ Myslím DRL, které se instaluje pouze vpředu, ne automatické rozsvěcení světel, to mám v 407 také a na tom nic špatného není ... Citovat
Zdenek86 Odesláno 11. únor 2018 Odesláno 11. únor 2018 @Milan+Ano, pokud se jedná o rozsvícení potkávaček a obrysovek, jak psal @MJSytictak ok, jenže to se teď u aut už moc nedělá, všichni jezdí na DRL. A ona ta automatika zrovna moc nefunguje. Jasně to vidím každý den, když jedu po D0 a vjíždím do tunelů. Přepne se tak každé 5. auto a lidi už vůbec nemyslí na to, že v tunelu musí svítit... Jako záměr všech těchto asistentů byl fajn, ale jediné, k čemu to přispívá, tak je, že lidi u toho řízení vůbec nemyslí a troufnu si říct, že tak 60% řidičů nejsou ani řidiči, ale jen ovladači a spoléhají na to, že za ně krizovku vyřeší asistent... Vena garážmistr, FrantaCV a Weri 605 ohodnotil 3 Citovat
MJSytic Odesláno 11. únor 2018 Odesláno 11. únor 2018 Automatika funguje spolehlivě (kromě mlhy). V tunelu to rozsvítí do 1s. Problém je, že hodně lidí to má má přepnuté z polohy AUTO na "0" (aby jim to náhodou tím častým rozsvícením a zhasínáním neopotřebovalo hlavní drahý žárovky) a to svítí natvrdo denní Jenže pak to zapomenou ručně rozsvítit, protože zrovna řeší lajky na Fejsu apod. Milan+, Péťa, Charlie 607 a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.