Lihous Odesláno 4. leden 2025 Autor Odesláno 4. leden 2025 (upraveno) Omlouvam se ale musim .... https://medium.seznam.cz/clanek/radek-pesout-digitalni-radio-dab-rok-2025-je-zlomovym-obdobim-pro-ceska-media-109648 Clanek celkem o nicem a jako vzdy u nas v CZ - tak trosku nam ujel vlak. Soucasny stav stale stejny pro nas region smula a nabidky radii katastrofa! Ohledne kvality Net radii je podobna - vetsina se da poslouchat ale jen pro temer hluche posluchace. Tady je HiFi celkem nezname slovo a mnoha radia zneji hur nez dnes uz malo pouzivane AM pasmo - tak ze si muzeme vybrat spatne a nebo MEGa spatne. Nanestesti dnes kvalitu resi minimum lidi - posluchacu vetsine staci "to nic v MT" myslem mini repro a hlasity priposlech. Upraveno 5. leden 2025 uživatelem Péťa Upraven odkaz, aby v něm nebyly reklamy BubakGS ohodnotil 1 Citovat
BubakGS Odesláno 5. leden 2025 Odesláno 5. leden 2025 @Lihous ...souhlas. Moje auto taky DAB+ umí, ale kromě různých variant ČRo tam nic není a většinou to zní hrozně. Jinak mám sériové audio v autě docela solidní a i bez úprav mi to hraje dost pěkně..... Citovat
Medvěd Odesláno 5. leden 2025 Odesláno 5. leden 2025 Já od rádia v autě očekávám pokud možno trvalý a nechrčící poslech klasického vysílání té konkrétní naladěné stanice doplněné o dopravní informace a to mi opravdu zatím všechna autorádia co mám v autech (už roky výhradně rádia montovaná přímo z výroby) plně umožňují. Možná jsem hluchý (jak píše Lihouš), ale zase jsem spokojený. DAB sice v několika autech taky mám, ale nikdy jsem ho neměl potřebu zkoušet Citovat
Lihous Odesláno 5. leden 2025 Autor Odesláno 5. leden 2025 Tak obecne to bylo mysleno k vysilani DAB+ a internetovemu radiu pomoci / v mem pripade BT adapteru. Kdyz se podivame na dat.tok naseho mux DAB+ a treba u sousedu v nemecku zacina byt celkem jasne ze to minimum je naprosto "malo" ac to zni subjektivne dobre predevsim je fajn "stereo" oproti VKV. A na zkousku netreba jezdit za hranice ale nekam za MB smer CL DC ... a naladit si nemecky MUX DAB+ ... A k internetu a BT adapteru pro me je to spatne ale pravda byl to adapter cca za 500,- a koukal jsem treba na strankach v Brnenskem autohifi tak tam je adapter ktery by asi stal za hrich ale cena byla kolem 3500,- https://www.ahifi.cz/audison-b-con.html Jinak k vestavenemu audiu jako takovemu - celkem se to poslouchat da a dnes jsou uz na slusne urovni - alespon ty dazsi. Ja mam bohuzel smulu a at jsem delal co delal mam pri jizde vic sumu nez pohodove hudby.Proto pred lety padla volba na DAB a dale DAB+. Co celkem v nasem regionu funguje je Frekvence1 a nekdy Impuls. Co je zvlastni ze v Pl D I FR i A jde prijem asi tak o 200% lepe u nas proste ne Ale co - chtit v jedoucim aute high end je hloupe tam je uroven VKV prijmu Ok stejne je hodne maskovane hluky od pneu motoru ventilatoru klima areodinamickeho hluku .... takove spatne fungujici gumove clony odvadejici pretlak z kabiny je slusny zdroj protivneho celkem spatne hedajiciho zdroje divneho pocitu a tlaku v usich. Jedna fotka z MT - NE NENI to smerodatne ale pomerove jake to bylo pred a po nejake uprave.... Auto na volnobeh a cca 1200ot./min. a to stojime. Za jizdy je to vse jine - horsi. Citovat
Markusenka Odesláno 5. leden 2025 Odesláno 5. leden 2025 Ahoj. Možná trošku mimo, ale dlouho jsem uvažoval o dodělání, předělání rádia, jak v Peugeotu 2008, tak v Citroenu C3, aby tam rádio DAB+ bylo. Po aktivaci Android Auto a používání aplikace internetových, Českých rádií on-line jsem naprosto spokojený, kvalita bych řekl možná i lepší a příjem dokonalý, s výhodou příjmu oblíbeného rádia kdekoliv, kde mobil má signál internetu a to nemluvím o implementaci třeba Spotify, nebo YouTube Music. Z toho pohledu moje potřeba DABkového rádia úplně vyprchala. Spíš jsem se zaměřil na možnost vylepšit Android Auto o bezdrátové připojení, v mém případě malou krabičkou, "Carlinkit" a vše šlape. Už proběhlo pár updatů firmware, ale vlastně hned od začátku si to s telefonem a autem rozumí. BubakGS a Lihous ohodnotil 2 Citovat
Lihous Odesláno 5. leden 2025 Autor Odesláno 5. leden 2025 @Markusenka Naprosta pravda DAB+ je spis uz mrtve. A k zminenym Spotify i YT jsou veci ktere maji audio dobre ale i hodne spatne - takove jakoby "zahuhlane" stejne tak i nektera radia na internetu. A dnes a to jsem uz taky nekolikrat psal - dnes by bylo auto a audio/video komplet na netu - prijem je celkem v pohode a nepotrebuju resit kde jake hlouposti analogu. Nas povoz se tvoril nekde kolem roku 2011/13 to byl net v pelnkach - mysleno neomezena mobilni data .... BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Tomdlouhan Odesláno 7. leden 2025 Odesláno 7. leden 2025 (upraveno) Zdravim vsechny . DAB vysilani uz z principu je proste totalni nedodelek . Pasmo v kterym jede je naprosto nevhodne protoze tyhle vlny se neumi ohnout tudiz ve meste to nefunguje . Ja ho mam a jede mi tam pouze CR je tam asi 13 stanic jinak je to bida . PPeistroje jsopu na to dosta drahy a nekde to nejde vubec , ja mam tu vyhodu ze vmym meste je zesilovac prove pro pasmo DAB+ ale radio ktery vysila v jinym multiplexu je stejne tabu takze taky na nic . Myslenka mozna byla dobra ale vysledek tristni . Konecne jako vse tady . Ohledne prijmu VKV pasma , mam odzkousenou antenu neni nejlevnejsi ale fakt funguje , ale protoze jsem tu novej nevim zda je mozne semdat odkaz na stranky kde je mozne toto zbozi objednat . Prosi dejte vedet zda je to mozne rad tu stranku poskytnu ta antena fakt funguje . Tady je odkaz na zminenou antenu , prvni je na antenu ktera ma zesilovac v podstavci , druhy je pouze zesilovac , pro ty co maji starsi vuz a na strese maji pouze prut . POZOR nebude to fungovat v pripade ze si date antenu zuetzesilovacem a za to dalsi zesilovac , to je sptne , princoipove to fungovaat nemuze . https://www.correct.cz/detail.php?typ=Aa8.3&odvetvi=auto.aant https://www.correct.cz/detail.php?typ=Za1.1&odvetvi=auto.zesan Upraveno 9. leden 2025 uživatelem Tomdlouhan Citovat
Lihous Odesláno 7. leden 2025 Autor Odesláno 7. leden 2025 Ono to III pasmo neni uplne spatne je celkem "prurazne" ale problem je ze se vysila pomerne malym vykonem vysilace tak ze bez externi anteni je celkem problem. Navic v cele CZ jsou vysilace byvale TV Nova tedy III.tv pasmo bez vyuziti tedy nevysilaji ? To ze je malej vyber stanic je klasika v CZ tak to bohuzel je - kde se da prijimat vic stanic je Praha a to jen nekde jinak vse spatne. https://digital.rozhlas.cz/prehled-dab-vysilacu-a-siti-7228484 Doma na velkou antenu je to lepsi obzvlast pokud jsou prihodne podminky predevsim smerovanim anteny pro prijem z Nemecka. S cim souhlasim a dlouho jsem to odmital je ze DAB+ je mrtve a dnes s lepsim ci horsim vysledkem jede internet radio .... Ikdyz prijimac v rozumne kvalite tez neco stoji. Citovat
pavelu96 Odesláno 7. leden 2025 Odesláno 7. leden 2025 @Tomdlouhan Vítám Tě na Peugeot Clubu Pokud odkaz nebude na Tvůj zdroj obživy, tak se nejedná o komerční inzerci a klidně můžeš vkládat odkazy na věci co někomu pomůžou Děkujeme. že jsi se stal členem Peugeot Clubu Péťa a dýzl ohodnotil 2 Citovat
Péťa Odesláno 4. únor 2025 Odesláno 4. únor 2025 Nějaká změna: https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-novy-milnik-pro-dab-v-cesku-komercni-radia-uz-vysilaji-digitalne-40507591 Lihous ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 4. únor 2025 Odesláno 4. únor 2025 Tak jsem to zkusil a mám tam mnohem více stanic českých rádií než dřív, dokonce mi tady jede i Radio Beat který jsem tu nikdy na DAB nechytal, takže super, ještě teda jakej bude signál, aby to pořád nepadalo, ale před barákem to jde. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Lihous Odesláno 28. únor 2025 Autor Odesláno 28. únor 2025 Dnes pri nocni me napadlo naladit u nas na dilne DAB+ no vysledek je v prilozenem videu. Pokud auto stoji je prijem na hrane ale spis jde pokud se rozjedu je to spatne - Polstina je diky prednastavenemu jazyku kam auto frci ke svemu zakazniku. 20250228_021030.avi Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 28. únor 2025 Odesláno 28. únor 2025 (upraveno) Chvilku jsem s tím ted jezdil, příjem je ve volnem prostoru dobrý, v zástavbě časté výpadky, ale kvalita streamu je uplně strašná, je tam teda nějaký rozdíl ale nejhorší je asi síť RTI, FM je oproti tomu uplný Hifi, samozřejmě s nadsázkou, ale je o dost kvalitnější. Takže jsem se vrátil k poslechu FM Upraveno 28. únor 2025 uživatelem Radek Hurvajz RichVa a Lihous ohodnotil 2 Citovat
Lihous Odesláno 1. březen 2025 Autor Odesláno 1. březen 2025 @Radek Hurvajz Naprosty souhlas DAB+ u nas - silene ale treba v nemecku se skousnout da do auta poslouchatelne bez vetsich vyhrad. Ale staci se mrknout na dat.tok a uz tady se da tusit ze stare pravidlo zustava - v tomto pripade z mala dat neudela zadny zazracny kodek neco co tam schazi - zustane jen "vejicka" ze to hraje, nerusi sum - ikdyz tady najednou nehraje nic a za me je asi lepe "stereo" ale to to nezachrani - sen ze to hraje jako CD je jen reklama. Ja asi nevic trpel u vazne hudby - tam je to skutecne sadomaso pro usi. Nejake mluvene slovo je asi v pohode, ale i na rocku uz neco schazi .... Ale bohuzel i na netu je hodne malo radii ktere maji srovnatelnou kvalitu s FM nebo lepsi .... Jasne ze jde pak i na jaky prijimac signal posilam ale u me BT spojeni nenadchlo. Citovat
Lihous Odesláno 6. květen 2025 Autor Odesláno 6. květen 2025 Zdravím ... video jsem pořídil na dilně v Kv je z Octavie a je tam velký až skoro propastný rozdíl v citlivosti příjmu různých radií a typů aut. Dále nebudu rozepisovat .... Co je vyloženě škoda - že komerční nabídka přišla tak DVě HODINY po dvanácté - jek je běžne v CZ. A to jsme stále (náš region na chvostu zájmu) - "Litický chlum stále čeká a poslední dotaz proč už nevysílá bez jakékoliv odpovědi .... DAB+ .mp4 Citovat
Lihous Odesláno 15. duben Autor Odesláno 15. duben Zhruba po roce - neé nebudou zase ty otravné vánoce - ale nějaký reportík z místa činu. Tedy od nás z dílny a aktualní seznam DAB+ / FM stanic náhodně naladěných v jednom z našich vozů .... Prakticky stejné místo jako z před roku. Upřímě toto kdyby bylo před řekněme 5ti léty byla to celkem života schopná platforma - bohužel dnes jede net .... Ikdyž kvalita je u některých stanic i v aute špatná a srovnávat kvlitu například se sousedním německem .... Hold uspora datového toku nad kvantitou komerčních stanic = v CZ to jinak dopadnout prostě nemohlo. 20260414_114546.avi BubakGS ohodnotil 1 Citovat
BubakGS Odesláno 17. duben Odesláno 17. duben ...mno, je to pomerne mizerne. Kdyz DAB funguje dobre je tam propastny rozdil v kvalite zvuku.... ..u nas spis nefunguje nebo me minimalne docela vypadava... Lihous ohodnotil 1 Citovat
Lihous Odesláno 17. duben Autor Odesláno 17. duben Je to zvlaštní třetí TV pásmo bylo celkem průrazné a dalo se chytat celkem v pohodě - hold Made-in-czech republic Asi se tam utopilo malo všimného!! Ja dnes poslouchal YT na mobilnich datech ve FullHD a i v oblasti špatného signálu vše Ok bez výpadku. Jel jsem asi 100km - jen pro doplnění. DAB+ je skutečně mrtev - škoda do auta ideal i za cenu horší kvality. No nebudu rozebírat politiku samotnych přijímčů - do klasické věže je minimum přístrojů a to co nabízí alespoň pro mě to není doušek kafe který bych chtěl mít doma! Věnoval jsem tomuto problému velký čas hodně jsem zkoušel - ale zlepšení je u nás teměř jistotou NULA. Tak že třeba za rok zase .... BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 17. duben Odesláno 17. duben Ja nevim jak jinde, ale mě DAB+ funguje celý cesty na Jižní Moravu, jen v místech s hustou zastavbou je sem tam výpadek, jinak po Náchodě uplně v pohodě i ve městě, vypadky minimalně v zastavbě, cestou do Děčína z Náchoda bylo jedno místo několik km kde to nešlo vůbec, ale to byly nějaký dědiny mimo civilizaci. Lihous ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 17. duben Odesláno 17. duben já rádio v autě vůbec neposlouchám, jedu jen na USB svoji hudbu , DAB ani nevím co je Lihous ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.