Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

To by mohlo být dobré. 

Nicméně před půl rokem jsem se bavil s emisákem, že tam měl čtyřletého Fiata a napsalo mu to chybu ovlivnující emise (už nevím co), tak paní vyhodil. Ta zajela do Fiata a tam na diag nic nebylo. :D Byla to přechodná doba při náběhu nového systému, takže to napodruhé pustit i s chybou (po telefonátu s odborníkem), ale nevím, jak to funguje nyní, když už to je naostro. 

Ale je to divné, když tohle hlásí teprve čtyřleté auto. :D 

Odesláno

A nebol ten štvorročný Fiat náhodou Ducato ?  Lebo to by mohol mať v tom prípade kľudne 650 tis. km ako ten môj . :D  a to by už také divné  nebolo . :D 

Odesláno

Tak dnes také STK bez jediné závady. Byl jsem s 308, motor 2.0 HDi 100 kW RHR

Na emisích technika hlavně zajímal registr závad a zda diagnostika hlásí filtr pevných částic OK. Pak klasické proměření - na výsledku mě překvapila naměřená hodnota kouřivosti 0 (asi mu to neměřilo)  Motor má najeto 177 700 km s origo FAP a poslední dobou hodně jezdí po městě. Je pravda, že teď se povedla 2x Praha (120 km) a pak hned STK.

Na STK technik pochválil brzdy (a to tam mám standardní destičky), pozvednul pravé světlo a řekl, abych si dal trochu dolů mlhovky. Udělal by to sám, ale je tam přístup jak k penězům - ani nevím, zda má 308 zespoda  dírku na zasunutí šroubováku nebo se musí vyhnout kryt podběhu.

V závadách 3 x 0 - na 8 let staré auto si myslím krásný výsledek.

Odesláno (upraveno)

Chtěl bych se zeptat Strakiho zda to ted při té nové technické nebude vadit viz. toto vlákno 

Upraveno uživatelem Stosun
  • O 3 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Straki se nijak nevyjadřuje.Tak se zeptám zda někdo jiný už má zkušenost s novou stk a 406 2.2 HDI nebo 307 co má venku Fap se stejnou jednotkou EDC15.Díky

No když kokám na tuto stránku http://www.car-diagnostik.cz/readiness-kody-emise/ tak možná bude problém no v tabulce je i něco o teplotě katalyzátoru. 

Upraveno uživatelem Stosun
  • O 3 týdny později...
  • O 2 měsíce později...
Odesláno

TPMS. Dá se nejak na diagboxu zkusit načíst čidla? Jestli je mám v kolech? Nebo jen fyzicky sundat kolo a gumu abych viděl dovnitř(pokud je vybita baterie v cidlech):roll

Další problém k STK:grr

Odesláno

Proč? Nevidím důvod. Od B sloupku dozadu můžeš mít skla tmavý jak chceš stejně jako polepený, celý zalepený .... musíš mít obě vnější zpětný zrcátka a musí být plně viditelný třetí brzdový světlo (výřez ve fólii apod.).

Odesláno
před 9 hodinami, Sawoy napsal:

Proč? Nevidím důvod. Od B sloupku dozadu můžeš mít skla tmavý jak chceš stejně jako polepený, celý zalepený .... musíš mít obě vnější zpětný zrcátka a musí být plně viditelný třetí brzdový světlo (výřez ve fólii apod.).

Není to tak úplně pravda, od B sloupku můžeš mít okna zalepené homologovanou folií ke které musíš mít atest pořád ve voze. A je jedno jestli to je folie která jen zatmavuje okna nebo je zneprůhlední úplně( s potiskem) oboje musí mít atest. Co vím já tak na STK si nevšímají nápisů dokud nezabírají víc jak tuším 70% okna ale opět jen od  Béčka dozadu. Samozřejmě musí auto i po polepení splňovat výše uvedené. ( zrcátka, brzdové světlo)

Odesláno

Na predku folie s minimalnim utlumem, od B sloupku 50% propustnost a na vsech sklech malinkou samolepku o dane folii od vyrobce. Nikdy po me nikdo nechtel zadny papir. Policie i TK v pohode, pry staci mit oznaceny skla.

Odesláno

No s tím předkem pozor, protože tam bývá povolené maximální zatmavení (nebo minimální povolená propustnot - jak kdo chce) z výroby. Dá se to vyčíst z kódu skla, někde je tu o tom vlákno.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...