Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Nalepku mi teda sundali, to tadyti byli asi liny jak cikani ... ale 2,5K za emise&STK i kdyz vc. provize ?? Nejak moc, ne ? I jestli je v tom kilko za mycku .. na 306 jsem loni platil nejakych 1.600 takze dejme tomu 400 emise, 600 STK, zbytek provize technikovi (jeste me tady hujeri typu Servisman peskovali, ze by mu nic nedavali, atd.) :myslim

Odesláno

Weri 605:

1) odsávají se do komínu na střechu :) a ten malý vzoreček, co projde mašinou, zůstává s námi v dílně.

2) Pozná to počítač. Vždy se nějak musí snímat otáčky motoru - opticky, čidlem na vstřikovacím potrubí, čidlem zvlnění napětí v palubní síti, ale povětšinou - a nejjednodušeji z OBD konektoru.

3) Dámy se nebijí :)

Co se týče známek, má ji může ji sundat technik na STK. Někde se do toho nehrnou, protože mají strach že poškodí značku.

Zelené známky se lepí na protokol, aby se tím ověřila jeho pravost. Navíc jsou nyní zelené známky číslované unikátním číslem, číselnou řadou, která je přidělena emisní stanici. A od 1.1.2016 se na STK zapisuje do počítače číslo té známky.

Odesláno

emisák : Wow, to je super, že se tu s námi o takové věci můžeš podělit, vážně :) Myslím, že tohle vlákno vzniklo hlavně kvůli těm změnám od 1/1 takže než se někdo (podobně jako já teď, i když objektivně hodně toho, co našli by našli i před 1/1) nechá na něčem třeba i zbytečně nachytat, měl by si to tu důkladně projet. 

Odesláno

1) odsávají se do komínu na střechu :) a ten malý vzoreček, co projde mašinou, zůstává s námi v dílně.

takže nad měřící stanicí nežije ani plankton ...?

těch minimálně 24-30 vzorečků denně.. cca 2 850 vzorečků za měsíc.... emisáku.. :) to by si byl za těch 12 let tak karcinogení, že by si zčernal... :D

Filtry, že..? no a co snima potom..?

Nejsem ekolog.., jen malý zvídavý červík... :)

jinak děkuju za odpovědi... :) a věř mi, že i holky se bijou... ;) za děti by daly život..... :)

Odesláno

StibTo: Cena byla cca 1500,- a zbytek provize. Taky jsem malem upad, kdyz mi to řekli. Holt dan za pohodli. Nemuseli se o nic starat a byla (udajne) jistota, ze to projde. Ale ona by ta 307 prosla normalne i bez "pojisteni" :myslim

Odesláno

nevíte jestli se na STK hrotí i zátěžový index u pneu? Před chvilkou jsem si jedny gumy našel a mají 91 a z hlavy ted nevím, jestli má coupe v TP 91 nebo 95 (nebo něco jinýho...) :myslim

Odesláno

Ducatista - myslím, že musí sedět vše. I hmotnostní. Ale nevím, zda se stejně jako u rychlostního nedá "snížit" nějakou samolepkou..

Odesláno

Jinak já mám 95 u 407 která má 1,6T tak nevím, zda to od toho nějak odvodíš ...

Odesláno

V service boxu jsem totiž hmotnostní index nenašel, budu se muset doma podívat do TP.

a můžu mít gumy s rychlostním indexem V (240 km/h), když dle service boxu by mělo být W (270), přitom Coupe v TP má uvedenu maximální rychlost 240 (a reálně víc podle mě nedá) - jak jsi to myslel s tou omezující nálepkou? že mě na STK ofiko nechá projít a někam mi nalepí omezující nálepku?

Odesláno

Lepí se do zorného pole řidiče a sehnat se prý dá (i když asi ne úplně snadno) v pneuservisech. StibTo to tady nahoře nebo v jeho vláknu 407 už psal.

Odesláno (upraveno)

Ducatista: Na 406 bude 91 (615kg) určitě stačit. Já mám na 5008 index 92(630kg) a provozních 1721kg, maximálku 2125kg. Teoreticky by mělo stačit 91 i mě, ale rozložení hmotnosti asi vyžaduje navíc těch 30 kilo na přední nápravě. Jsem se včera zas červenal když jsem projel zákaz vjezdu nad 1,5t :mad:

otázka na emisáka: Už se na emisích měří velikost pevných částic? Pozná se na měřením (ne ze softu), že je auto má odstraněný filtr pevných částic či EGR?

Upraveno uživatelem Pacho69
Odesláno (upraveno)

Nemusíš kupovat, když na STK pojedeš na zimních.

Nálepka: velikost není předepsaná, ani tvar, ani přesný text, dokonce myslím ani způsob připevnění. Když to přeženu, tak rukou na papírek napiš: Při použití zimních pneu s indexem T je max. rychlost vozidla omezena na 190 km/h. a postav ho k tachometru :o .

Upraveno uživatelem P607Olda

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...