MilanF1 Odesláno 21. únor 2016 Odesláno 21. únor 2016 Staré plechové ráfky od Pugu mají rozměr uvedený na límci zvějšku, ovšem když je ten ráfek tak starý, je to nečitelné. Jinak samozřejmě údaje o alu ráfku jsou na vnitřku a někdy se to sakra blbě hledá. Především údaj ET u neorigo disků, kde je "dodatečně" vyražen - není odlitý. Často je to nečitelné. Viděl jsem i řadu alu disků, kde to bylo zepředu, u těch, které mají pokličku přes šrouby. Od Nového roku na naší STK mají na vratech, že je nutné sundat poklice, pokud to není možné, pomůže se sundáním technik. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 21. únor 2016 Odesláno 21. únor 2016 Tak proc to nezapsali do protokolu ?? Citovat
ozzy56 Odesláno 21. únor 2016 Odesláno 21. únor 2016 protože i mezi nima jsou takoví, co to maj na háku Citovat
FiFa_cze Odesláno 21. únor 2016 Autor Odesláno 21. únor 2016 Jsem zvědav, jestli se něco změní i u nás. Tady vždycky technik kontroloval rozměr pneu a šířku disku nebo ET vůbec neřešil (možná by řešil, kdyby kola lezly z podběhu). Na Lanceru mám zimáky origo, takže bez problémů, ale 18" už origo nejsou, tak doufám, že to nebudou řešit při nějaké silniční kontrole. I když v česku pochybuju, že by někdo lezl pod auto, aby se mrkl, co je vyraženo zevnitř na kolech A jen dotaz na odborníky. Jak na technik pozná, že je auto sníženo? V TP je napsaná celková výška, takže kdyby měl podezření na snížení, tak změří výšku auta? Nebo jak to prokáže to snížení? Neberu případ, kdy auto viditelně leží na zemi To samé třeba s křídlem? Některé Lancery mají křídlo z výroby, ale v TP napsané není. Kdybych ho tam chtěl já dodělat, budou s tím mít na TK problém? Citovat
Péťa Odesláno 21. únor 2016 Odesláno 21. únor 2016 (upraveno) Naši dopraváci mají inspekční kameru, ti se klidně podívají. Kdyby chtěli..... Upraveno 21. únor 2016 uživatelem Péťa Citovat
agresssor Odesláno 21. únor 2016 Odesláno 21. únor 2016 2fifa: No o tom snizeni nemyslim si ze sou zase tak blby ze nepoznaj auto ktery je snizeni a ktery ne. Nehlede na tom ze origo pruziny jsou standartne cerny, a snizeny maj jinou barvu. Ale mozna se v tom pletu... Citovat
Gabriel 307 Odesláno 21. únor 2016 Odesláno 21. únor 2016 tak se taky zeptám (snad mě neukamenujete ) co nějaké křídlo na STK ? řeší se? myslím decentní styling,ne nějaký sušák na prádlo-popřípadě barový pult ( i když na Breaku by byl sakra vysoko ) Citovat
agresssor Odesláno 21. únor 2016 Odesláno 21. únor 2016 Myslim ze takovy to decent kridlo na sw/bk nikdo resit nebude. Treba decent kridlo na 406 ce toho si ani nikdo nevsiml... Citovat
ozzy56 Odesláno 21. únor 2016 Odesláno 21. únor 2016 pokud má jakýkoli doplněk k autu homologaci, tak by neměl být problém Citovat
punkac Odesláno 21. únor 2016 Odesláno 21. únor 2016 offtopic: ještě když byli celníci na čáře a měli podezření na kontraband v autě, nechali tě vystoupit, vyndali, kufry a auto změřili, kolik má od silnice. Normálně měli tabulky podle typů vozu. Jak účinné to bylo, to netuším, asi jen na těžké věci. Taky proto se dávaly dorazy pod nápravu aby auto nesedělo, když bylo přeložené Gabriel: Jedinný křídlo jsem měl na 406, bylo origo, ale tenkrát se mě ptali na něj. Řekl jsem, že je origo, technik někam odběhl, vrátil se a řekl, že v pořádku. Dodělávka by měla mít homologační značku, ne? Citovat
agresssor Odesláno 21. únor 2016 Odesláno 21. únor 2016 JA ke kridlu zadny papiry nemel ale ze spodni strany bylo nejaky razitko ci logo s cislem tudis predpokladam ze tobyla homolgace ale jak rikam ani me nenapdalo to resit. Ono to vypadalo ze je to tam original Citovat
Gabriel 307 Odesláno 21. únor 2016 Odesláno 21. únor 2016 (upraveno) punkac : zrovna na htb je OEM 9614 X9 cca 4.275,- CZK koukal jsem do SB na Break/SW originál není ale není tam ani zmínka o nějakém atestu edit: taky si myslím,že by mělo mít atest Upraveno 21. únor 2016 uživatelem Gabriel 307 Citovat
Vvitty Odesláno 22. únor 2016 Odesláno 22. únor 2016 Protože už mě to sere. Sere mě, že se po člověku může vozit diletant kvůli nelogické hovadině. Zvlášť když mají ZROVNA v rozměrech pneu sami dovozci a úředníci bordel. Tak hlavně že STK a štát zarobí, a ještě to všichni odkývou, jakože to je okej. Asi mám prostě zrovna blbou náladu neboco, tak se omlouvám. Zkus si stezovat u vyrobce auta, ze tam nechal napsat hovadinu. Technik ma posoudit shodu, tot vse ... Citovat
Dano406 Odesláno 22. únor 2016 Odesláno 22. únor 2016 Naše STK to mají v podmínkách, jak máš jet na kontrolu. Poklice dolů! Taky u nás to je v podmínkách. Lukáši--je to jedna ze změn letošního roku--kontrola rozměrů disků a pneumatik Byl sem sice na podzim minulý rok a stejně tak i před tím,než tu otevřeli novou linku a i na staré to bylo stejné. Poklice dolů a za třasákem ty uchylo-pikačoviny. Nastavil rozteč a klepl na lem disku. Citovat
Agrafik Odesláno 22. únor 2016 Odesláno 22. únor 2016 Ještě k té nálepce u M+S a nižšího indexu rychlosti. Jestli to dobře chápu. Maximálka je dle TP 230km/h , index pneu V -240km/h. Takže nálepka být nemusí, poud jsem nečet nějakou starou vyhlášku. Je to tak? Citovat
Dano406 Odesláno 22. únor 2016 Odesláno 22. únor 2016 Pokud je stejný index na zimních jako je zapsáno v TP, tak to netřeba řešit.Nálepka netřeba. Citovat
Veverka Odesláno 22. únor 2016 Odesláno 22. únor 2016 Nálepka jen když se obuje o "číslo" (rozuměj písmeno) menší index, než je v TP vozidla. Citovat
Agrafik Odesláno 22. únor 2016 Odesláno 22. únor 2016 Zkusím to jinak, kde to napsáno, že jen o jeden index apod. V TP je index jen Y-300km/h a pro zimní povolen nižší index. Tudíž to chápu tak, že max. rychlost vozidla je 230km/h, můžu použít index V-240km/h bez upozornění, protože je vyšší než max. rychlost vozidla. Pokud dám index H-210km/h, nálepku, nebo jiné upozornění už musím dát. Viz vyhláška. "V případě použití zimních pneumatik (M+S) s nižší kategorií rychlosti, než je nejvyšší konstrukční rychlost vozidla, je nutno na tuto skutečnost upozornit dodatkovým označením formou nálepky, která musí být v zorném poli řidiče. Údaj na nálepce stanovuje nejvyšší přípustnou rychlost vozidla s namontovanými zimními pneumatikami, která nesmí být při provozu vozidla překročena. Upozornění formou nálepky může být nahrazeno zařízením trvale nainstalovaným ve vozidle (například palubním počítačem" Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 22. únor 2016 Odesláno 22. únor 2016 Muže být i o více než jeden krok indexu, normalně se montují T místo H Citovat
Guest StibTo Odesláno 22. únor 2016 Odesláno 22. únor 2016 Právě že ne, on je tam nějaký rozdíl i v pevnosti a vůbec konstrukci pneu :myslím Viz. můj případ - 222 VMAX dle VTP ale V což je 240 "nestačí" - mám W tedy 270.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.