Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dekuji ti za tvůj příspěvek. LPG by nebylo špatné , je to po cestě k ní do práce ale muselo by být už montované a s platnou revizí na pár let . Kdybych kupoval 307 za 50 tisíc tak se mi určitě neopplatí to dávat za cca 30 tisíc do plynu když manželka ročně ujede prd . To by se nevrátilo .

Odesláno

V inzerátech jsou 307 s LPG jen o malinko dražší než bez LPG. Když jsem auto kupoval tak jsem chtěl benzín, protože najezdím taky málo. Ale pak jsem si spočítal že za dva roky mám instalaci zpět. tak jsem do toho šel a teď toho nelituji. A dnešní instalace jsou už od 19tkč za Magic od HLpropanu. A nová nádrž stojí kolem 4000-5000kč

Odesláno (upraveno)

Osobně mi LPG prostě "nejde pod fousy", byť tu s tím mají mnozí dobré zkušenosti. Co bych ale určitě nedal je nádrž LPG místo rezervy - jezdit bez rezervy je dle mého šílenost, těm sprejům co "prý" zalepí díru nevěřím a tak bych musel řešit kam hodit rezervu v kufru - to už tam teda daleko raději budu mít válcovou nádrž jako Péťa, která tam bude jednou pro vždy pevně přidělaná a nebude mi tam lítat jak nudle v bandě.

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Taky jsem nikdy nebyl fanouškem LPG a trvalo mi nějakou dobu než jsem si zvykl. Válcová nádrž je taky řešení, ale pro mě vede místo rezervy. A co se týče rezervy tak to tak moc neřeším, tím že jezdím vesměs kolem komína tak mi kolo může přivézt někdo z rodiny nebo dofoukám tím sprejem a pokud jedeme na dovolenou tak jsem koupil za 300kč tu úzkou rezervu a beru ji sebou, v kufru to už tolik nezabere. Jezdím cca 12-15tkm ročně svým autem a cca 50tkm firemním a měl jsem zatím za svou éru ježdění 24 let 3 defekty a z toho jeden na cestě kdy bylo nutné měnit kolo. Ty dva zbývající se projevily až doma.

Odesláno

osobně bych při krátkých vzdálenostech a malém nájezdu šel do benzínu...srdcem jsem nafťák (a koncerňák :P ), ale vzhledem k poměru cena - užitek jsem zavítal do francouzských vod a pořídil 307 kombajna s 1.6 16V :roker Po cca 4000km/2.5 měsíce jsem na zimní dlouhodobý spotřebě 7,1L/100 km, kdy jezdím 80% couračky kolem města a zbytek delší štreky, kde v pohodovým tempu dle předpisů Pažout bere lehce nad 6L/100km (dle PC i dle propočtu u pumpy)....

Odesláno

Kibi tak to se v tobě vidím :D já jsem u koncernu taktéž a asi bych neměnil , protože jsem spokojený ale jako druhé auto do rodiny se poohlížím po 307mě . Manželce to stačí a myslím si že za tu cenu koupím lepší 307mu jak např. Fabii .

Odesláno

Okolo 50ti tisíc . Klima a kombi je podmínka . Primární auto máme. Toto je pouze pro manželku na popojíždění a ať se tam vleze kočárek . 306ka je hold malá :)

hodně štěstí při hledání  :myslim

Odesláno

Velká pravda je že benzín se rychleji ohřeje a dřív topí což je při primárním určení auta a při zkušenostech které manželka má z benzínem obří výhoda. Myslím si tedy že špatně neuděláš ať koupíš ropáka nebo benzína důležité budou jiné věci aby auto bylo v co nejlepším stavu bylo za pro Tebou vyčleněné peníze a aby se líbilo manželce to je možná to nejdůležitější.

Odesláno

Mam 16.16v teprve kratce, jeste ma nejaky male mouchy.

Spotreba dle displeje 7.6l.

Presto ze motor je jediny co ja na aute ok jsem spokojen.

U disel verze bych jse bal 3 veci : vstriku , setrvacniku a fap.

Odesláno

Rád bych ho koupil od klubáka , který by se o něj pěkně staral i za předpokladu že bych si měl připlatit měl by to bylt sweriózní obchod . 50 tisíc je si myslím pro bazary a inzeráty druhých adekvátní cena vzhledem k nabídce .

Odesláno (upraveno)

ne ze by to bylo hlavnim tematem, ale s RHR 100kW mam dlouhodobou spotrebu 5.2 :)

Jezdim 50/50 mesto - mimo mesto

Upraveno uživatelem thorr001
Odesláno

kouknul jsem na Sauto a 1.6 benz. kombi s klimou za 50 tisíc korun bude těžký oříšek :myslim

nebo možná i koupíš, ale bude to chtít min. 20 tisíc na nejnutnější servis (oleje, filtry, snad něco na řízení-čepy- a brzdy-desky,kotouče- atd.)

o klimatizaci záměrně nepíšu--její udržení v chodu je u cca 12 letého auta hodně drahé--stojí za úvahu klimu vůbec neopravovat :myslim

Odesláno

Kibi tak to se v tobě vidím :D já jsem u koncernu taktéž a asi bych neměnil , protože jsem spokojený ale jako druhé auto do rodiny se poohlížím po 307mě . Manželce to stačí a myslím si že za tu cenu koupím lepší 307mu jak např. Fabii .

popravdě jak všichni píšou, schopnou 307 v benzínu seženeš horko-těžko, co 206 SW v benzínu? je jich podstatně více a kolem 50tkč to bude slušný vůz....

Jinak když jsem sháněl já, dost mě překvapilo že 307miček v HDíčku je habakuk a za slušný peníze, ale v benzínu - u mě konkrétně 1.6, sehnat pěknej kousek docela problém....

Odesláno

určitě je to na tazateli, ale 206 SW zase tak malý kufr nemá....určitě je pohodlnější naložení do 307 break nebo SW, už jen kvůli výšce, ale do 206SW taky vejde....spíš bych viděl problém pokud paní bude jezdit s obsazenými zadními sedačky, tam je to bída PS: ještě když jsem měl fábinu kombík, tak jsem si přeměřoval kufr s tchánem (206 SW) a i když je opticky i objemově kufr u Fabky větší, u 206 byl lépe řešen do šířky bez vybrání na blatníky a relatvně kolmé zadní vrata jsou taky slušně řešený...

je jasný že s obývákovou 307 se to nedá srovnávat :D

Odesláno

Jasně že 307 SW:) já bych u každého auta při koupi měnil olej, filtry a rozvody . Ať si kdo píše co chce ale já to chci mít v pořádku . A mám větší jistotu v tom , že tam nebudu mít starý , neznačkový řemen , nebo vyjetý olej . Každý může před prodejem vynulovat interval apod . Píšu z vlastní zkušenosti , vím že to lidi dělají . Je to hnus ale dělají to . Máme v okolí bazar ND použitých a na 306ku tam seženu cokoliv tak proto se poohlížíme po peugeotu zase . Jinak byl v úvaze taky Megane , s tím mám taky dobré zkušenosti hlavně s motorem 1.6 .

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...