Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co s otravnými blbinami u nových kár??

Recommended Posts

Odesláno

Medvěde teď taky pořizujeme do firmy nová auta na operativní leasing. Zatím jsme přebrali dvě Fabie. Systém start/stop mají také a ani mě to moc nevyhovuje. Oficiálně ti to ale v autorizáku Škodovky nevypnout, na to jsem se ptal. Navíc jak už se tu psalo, auto na leasing není tvoje (nebo vaší firmy) takže veškeré úpravy se musí projednat s leasingovkou a pokud to necháš udělat někde bokem tak si můžeš zadělat na problém. My např. budeme s nimi řešit dodatečnou montáž elektronické knihy jízd. Ale vzhledem, že ty auta po skončení leasingu půjdou pryč tak systém start/stop řešit nebudu, ty tři roky to ty auta přežijou.

Jinak mě nové Fabie příjemně překvapily, jak designem tak i interiérem a jeho zpracováním. Máme tam o něco lepší výbavu jako bezklíčové strtování, radio s BT, vyhřívání sedaček, kožený paket atd. a je příjemné s tím jezdit. Akorát motor 1.2 66 kW mě vyhovuje spíš na poskakování do města než někam na dálnice. Ale my jsme Fábku pořizovali s tím, že bude jezdit převážně po městě. Jsem ještě zvědavý na Rapidy, ty budou mít silnější verzi 81 kW.

Odesláno

Medvede, musis zacit tim nejdulezitejsim. DPF off, EGR off a poradnej chip pod kapotu ;) Jinak tady nebudes moct ani existovat :D

Jsem myslel, že tu jsi už dýl než  "za 14 dnů tejden" a tak můj vztah k chipsům a podobným hovadinám dobře znáš.

Odesláno

A opět k personálnímu hledisku:

neřeš to a hlavně si nestěžuj, aby nebylo "Medvěd-off".

Nadřízení nebudou nadšení, když si budeš stěžovat na nové auto. Neřeš a jezdi.

Odesláno

Jen jim řekni že jestli Ti u toho nového auta neudělají ty a ty úpravy tak s tím nebudeš a odmítáš jezdit.... tak uvidíme jak dlouho Tě budou přemlouvat..... 5sec. ???

Odesláno

Jen jim řekni že jestli Ti u toho nového auta neudělají ty a ty úpravy tak s tím nebudeš a odmítáš jezdit.... tak uvidíme jak dlouho Tě budou přemlouvat..... 5sec. ???

Tak snad vím co a jak ... a tak blbé, abych šel "přes mrtvoly" prostě nejsem. Ptám se, zda se s tím dá nějak poprat (o zásahu přes Dia by se nikdo nemusel dozvědět) no a když to nepůjde jináč, tak holt budu start / stop vypínat a svítit trvale přes vypínač.

Co se výběru auta týče - na většině škol to funguje stylem "známe max. cenu, co Vy byste jako řidič preferoval v autě?" a pak se vedení rozhodne, jestli to chce taky, případně něco ořeže a něco přidá. Původně to tak mělo být i u nás, ale nakonec není a já opravdu nemám ambici se rozhodnutí shora nějak bránit - jen si říkám, že fičury, které jsou mi nepříjemné, by se daly obelstít tak, aby to nikdo nepostřehl.

Odesláno

Méďo, budete mít DSG nebo manuál? V obou případech lze jezdit tak, že Stop Start netřeba vypínat a motor nebude chcípat. 

U manuálu je jasné, že musíš mít sešlápnutý spojkový pedál. U DSG je to o troše citu a na brzdě stát jen zlehka, pak taky motor nechcípne. 

Ale osobně mi SS nevadí a zda to kurví motor? To by mi bylo buřt, to auto není moje a do soukroma si ho potom asi taky brát nebudeš, že? 

A tu logiku ohledně svícení nějak nechápu. Denní svícení svítí jen v předu, to je naprosto normální. Pokud ti jde o ty tunely atd. Prostě tam dej "Auto" a ono o samo bude přepínat denní s potkávací. Pokud opravdu nechceš jezdit se zhasnutými zadními parkovačkami, tak tam prostě dej natvrdo potkávací a ani nemusíš světla vypínat, když dojedeš do cíle, protože auto si je vypne samo. Po nastartování opět budeš svítit potkávačkama. 

A ještě by mě zajímalo, jaký Sup to bude? Dvojkovej nebo novej? S tím novým se fakt jezdí dobře a je tam mnohem více místa (pro mě až moc). A 206 kW TSi s tím umí pěkně hýbat, ale to už jsme nad milion. ;)

Odesláno

Ano, jedná se SuperB III, 2,0 TDI DSG.

Info od Milana F1 mi přijdou dostatečné. Start / stop holt budu vypínat růčo a světla vyřeším systémem Edison

Odesláno

Když DSG, v doplňkové výbavě bych si vybral ještě řazení pod volantem. Mně režim "D" nevyhovuje a "S" mnohdy neuspokojí. Samozřejmě je možné hodit klacek do sekvence, ale s ní mám problém, protože je obráceně než v rallyových vozech - dávat vyšší kvalt směrem dopředu mi přijde jako blbost a občas tam hodím to, co nechci :D

Zde já bych pádla pod volantem uspokojil, třeba i z pohledu, že si tam před předjetím dáš kvalt, který potřebuješ a nemusíš čekat na reakci převodovky po sešlápnutí plynu.

Ale z pohledu, že jsi řidič, nedokážu si představit, že můžeš hodně kecat do výběru vozu. Hlavně at se dobře jezdí a hlavně dost komfortu vzadu. :)

Odesláno (upraveno)

Už jsem psal, že NĚKDE funguje řidič i jako "rádce" - přeci jen MNOHDY ví o technice víc než vedení. Dlouho to vypadalo, že i u nás to bude v tomto modu (třeba jarně-letní tanečky kolem Scuda byly ZCELA v mé režii co se výběru modelu a výbavy týkalo, dokonce i výběrko proběhlo a smlouva byla připravena k podpisu, až se náhle změnily priority), ale nakonec se vzalo skladové auto, o němž rozhodovali jiní. Jsou věci, co se mi na něm z toho co jsem slyšel nelíbí - některé 100% neovlivním (světlý interier, DSG) a budu si muset zvyknout, něco by možná šlo nějak "zařídit", což jste mi vysvětlili, že bude u operativního leasingu problém. Aspoň že se mi tu dostalo rady, kterak nejezdit s nesvítícím zadkem - Start / stop holt budu vypínat a ono to nějak půjde. U toho DSG prý nějaká "pádla" pod volantem jsou - ale na rovinu vůbec netuším jak to s nima funguje a ani jestli je budu chtít používat - když jsem jel naposledy s automatem, bylo to týdenní ježdění po cestách - necestách i dálnicích Caravellou, P, D a R byly jediné volby, které jsem na těch 3000 km potřeboval a nemyslím si, že by to u toho Supa muselo být jinak

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Hele Medvěde, když budeš chtít nakódovat zadní světla, tak se nikoho nemusíš ptát a nech to někde nakódovat. Bohužel za svý, když nebude podpora ve firmě, všechno jsou to vratný změny a ten start/stop jde znova zapnout. Na garančních prohlídkách tyhle věci stejně nekontrolují a když, tak ti nikdo nikdy nedokáže, že to byl tvůj zásah. maximálně ti to hoději do "továrního nastavení" přes jejich online server. Překódoval jsem už dost Octavií poslední modelové řady a nikdo nepřijel, že má problém se servisem. Je pravda, že každému říkám že je to na jeho triko. Ovšem taky si myslím že kdyby jim to hodili zpět, tak zase přijedou pro úpravu.

Odesláno

No Medvěde, auto nebude tvoje tak neřeš nějaké neoficiální a nestandartní věci, akorát by jsi z toho mohl mít případně problémy v práci. Start/stop buď vypínej po každém nastartování nebo si toho nevšímej, ono to stejně po chvíli přestaneš vnímat.

Odesláno

z vlastni zkusenosti musim rict ze vypinat ten start-stop je docela otravne.

Kdyz jedu delsi vzdalenost tak se to jeste da ale ve chvili kdy 5x auto zdechnu a jdu neco vyridit a pak se na semaforech rozciluju ze to zase musim zapnout....

Nevim jak to maji poresene v zime a zvlast u nafty mi to neprijde jako dobre reseni....

Ale u Superba bych predpokladal ze se to da trvale vypnout....snad

Odesláno (upraveno)

No nevím, mě to otravuje vlastně už z principu (a vtipné je, že ten S/S systém chtěj dávat i do rádoby sportovních GT/GTi nebo jak se to značí). Je to hnus, velebnosti. Bohužel to vypadá, že u většiny aut to půjde vypnout pouze zásahem přes diagnostiku nebo nechat klíčky natvrdo doma v šuplíku :(

Upraveno uživatelem Veverka
Odesláno

Tak ono je to logicke, kdyz ty motory splnuji ekonormu i diky temto systemum. Tim vypnutim vlastne znemoznujeme autu, aby bylo vice ekologicke :aut Zachvilku bude vypnuti S/S stejny prohresek, jako FAPOff :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...