Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

jo,tehdy ještě před sametem benál z 7 kč, to by se dobře živila V6 3.0 i....

mladším roku výroby tady nahodím,že komáři předali v zimě 89-90 novým klíčařům Čr s deficitem rozpočtu

s celkovým schodkem  -5 mil kč /rok 

dneska je to cca 155 tis kč na hlavu každýho.....x 10.5 mil obyvatel.....

Odesláno (upraveno)

8 bodiku a mam "problem" s prumernou cenou skodovek. V roce 1989 se urcite jeste doprodavaly tzv. M-kove modely 125/135. Cena v testu by odpovidala jen kdyby se prodaval uz jen Favorit, takze spravna odpoved ma byt dle meho jina.

To Mysut - k tomu statnimu dluhu: propiskou se malujou cisilka hezky, realita ale byla takova, ze kdyby nebyl rok 1989 a "Sametova revoluce", komanci by to ekonomicky nebyli schopni ustat - proto se taky cely slavny RVHP rozlozilo jak domecek z karet (nebo si snad myslis, ze kdyby citili, ze by mohli byt u ziskoveho vesla dyl, ze by to v celym Ost-bloku vzdali bez boje?).

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

8

Těžká byla ta otázka na cenu škodovky. Š100 se dlouho držela na 45000, a pak s příchodem Favorita to celkem rychle, za pár měsíců, stoupalo na asi 150 000. Takže odpověď 86000 jsem neočekával.

A nevěděl jsem bankomaty. Tenkrát se nepoužívaly, hlavně v malých městech.

Odesláno

Medvědě, ohledně čísílek a hausnumer je tady ČSú - statistický úřad .

Nic v tom nehledej, nebylo to k ekonomické situaci ani k politice.jen zmínka.

Celou  ekon. s vývojem a průběhem a aplikací do mě valí ekonomka ve škole  mezi právem a sociálnem.

Odesláno

jo,tehdy ještě před sametem benál z 7 kč, to by se dobře živila V6 3.0 i....

Tak já si naopak myslím, že by ses z toho zbláznil a během roku by tě sežrala. Při ceně 7 Kčs za litr a průměrné mzdě 3170,- měsíčně, sis za jeden plat mohl koupit 452 litrů. Dneska je průměrná mzda 26 287,- a schválně si spočítej, kolik benzínu si za to koupíš dneska při ceně 30kč / litr.

Odesláno (upraveno)

Paradoxní bylo, že na naftu nebyla spotřební daň (protože naftová nákladní auta vlastnily soc. podniky), takže byla za polovinu ceny benzínu. A kdo měl to štěstí a koupil si Avii, tak jezdil levněji než v osobáku.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

Paradoxní bylo, že na naftu nebyla spotřební daň (protože naftová nákladní auta vlastnily soc. podniky), takže byla za polovinu ceny benzínu. A kdo měl to štěstí a koupil si Avii, tak jezdil levněji než v osobáku.

U nás (Dopravní podnik) jezdil kluk s cisternou a vycházelo mu cca 200 l měsíčně úspora. Kdyby to přiznal, tak by mu spotřebu skrouhli, takže jsme se dohodli, že mám ve svém okolí pár kluků, co si dotáhli z ciziny naftové povozy a všici jsme se měli dobře.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...