Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Nakládačka není řešení, neodstraní problém s hlukem. To by jsi mu musel říct za co to má a to zase riskuješ.

Odesláno

Já teda nejsem odborník ale z toho co jsem zde vyčetl tak problém s hlukem těchto záškodníků musí mít zákonitě i jiní nájemníci v domě pokud to je tak že se hluk dostane do celé konstrukce domu asi to nebudou mít tak z první ruky jako Ty ale určitě by podle všeho měli pozorovat jisté zvýšení hlučnosti v bytech co to zkusit se domluvit a kolektivně na tyhle chytráky nastoupit? Ono když Tě bude prudit jedna partaj tak to hodíš za hlavu ale když bude prudit těch partají vícero tak už to tak snadno za hlavu hodit nejde podle mě.

Já mám nahoře v podkroví všude daný mirolan asi 5mm ale jsou tam všude koberce takže ty tlumí jakýkoliv zvuk.

Odesláno

koncem tohoto týdne budu na jihu Moravy , rodinka mi tam nabízí zadarmo,když si to odvezu cca 35 ks desek, dělalo se to za blah paměti , 60x60 ,barva nic moc, taková béžová slámová,dělaly se z toho obklady stěn ,stropů.šlo by to i přelakovat  .Materiál nějaký umělý,síla stěny cca 2-3 mm , mírně s prolisem dovnitř .Kdybys to chtěl ...

Odesláno

Beton nese jakykoli hluk. Problem je v tom, ze lidi pouzivaji blby levny miralon nebo tenky extrudovany polystyren. Proti krocejove izolaci je dobra 5mm Hobra ale to je pod podlahu. I kdyz das neco na strop, nikdy se toho hluku nezbavis. Jako "odbornik" na podlahy ti snad me vyjadreni bude stacit.

Odesláno

Domluva nic neřeší, rok rekonstruovali, imrvere vrtali, frezovali, brousili...atd atd...jednu příčku nejspíš rozvrtali celou priklepem....

Takže buď dostane do huby a uriznu mu jazyk:-P nebo najdu alespoň částečné řešení. 100% ticha nedosahnu, to vím, ale kdyby se podařilo utlumit 50% tak by to bylo super:-)

Odesláno

Mne sa to podarilo odhlučniť tipujem tak o 75 % ale je na to aj iný uhol pohľadu. Podo mnou majú byt rodičia a sestra s rodinou z toho hluk vadí iba sestre a najviac hlavne matke. Ta to znáša extrémne zle a jej reakcie sú ešte extrémnejšie ale otec a zvyšok sestrinej rodiny vôbec nechápe čo im vlastne vadí a čo stále počujú . Z toho mi vychádza že problém je možno v tebe :) :)

Odesláno

Dusan2: jo to je taky možné, mám citlivější sluch...já třeba slyším i "pískání" televize když se mění obraz... :grr

každopádně hluk od sousedů je enormní...a když pak večer utichne celej panelák, tak je to o to horší...být třeba na mejdanu a přitom být o patro níž...takže si slibuju že utlumím alespoň ty jejich kecy...kročejový hluk se bude šířit dál zdmi...s tím v paneláku asi nehnu...pokud bych si neudělal akustickou krabici v pokoji:D

podle mě to je taky tím, že maj kuchyn a obývák v jednom, a přitom tam mají akorát kuchyňskou stěnu a stůl a kanape a televizi na zdi...takže hluk se tam odráží jak pinpongovej míček jak je to prázdný a nic ho nepohlcuje...nedej bože když jim začne prokapávat kohoutek...

veverka: tak 50% doma nejsem, pracuju, druhých 50% potřebuju tedy vyřešit :aut

jakubkosk: no možná až OT nejsi :myslim  :D

Zatím to tedy vypadá na kombinaci lisované pěny a modrého sádroše nebo fermacelu...takže v lednu se to provede, před vánoci mi bordel v bytě už neprojde :D špunty za 8 kaček to jistí, už mám sadu :aut

Odesláno

Zkus se na to podívat i jinak:

"Panel Story" jsem si užil až nad hlavu, každé spláchnutí záchodu, každý výtah nebo bouchnutí domovních dveří, "mejdlo" u sousedů - toho se prostě nezbavíš. V paneláku prostě nikdy nejsi sám. Časem jsem si na takové ty pravidelné zvuky zvykl a prakticky už je ani nevnímal. Mejdan o parto výš nebo vedle - to je jiná - ale to se zase tak často nedělo a vhledem k tomu, že se čas od času taková akce děla i u mě. :myslim  

Třeba jsi opravdu citlivější na hluk a pak je to problém. Vytvářet nějaké odhlučnění stropu Ti rozhodně nepomůže a bude to stát hromadu peněz. Odhlučnit je potřeba podlahu, ale dá se předpokládat, že těžko nějak přiměješ souseda demontovat plovoučku a položit protihlukovou izolaci. Pomohl by i třeba jen zátěžový koberec, ale kdo by si ho dal do bytu?

Vyřeš to jako já - koupil jsem domeček a mám klid. 

P.S. Prvních cca 14 dní jsem tady ani nemohl spát jaké tady bylo a je ticho.

• O 4 týdny později...
Odesláno

Nebudu zakládat nové téma a zeptám se tady. 

Chci položit na podlahu plovoucí podlahu a co dát pod ní aby nedocházelo k rušení sousedů a taky mého rušení sousedy. Jedná se o panelák.

Odesláno

Rozumný soused na rozdíl od těch dříve uvedených v příspěvcích. Počkej na odborníka Scratche, určitě Ti poradí. Ono asi i záleží na typu té plovoučky. Mirelon je někdy málo, dobrá je asi hobra, takové zelené desky.

Odesláno

Beton nese jakykoli hluk. Problem je v tom, ze lidi pouzivaji blby levny miralon nebo tenky extrudovany polystyren. Proti krocejove izolaci je dobra 5mm Hobra ale to je pod podlahu. I kdyz das neco na strop, nikdy se toho hluku nezbavis. Jako "odbornik" na podlahy ti snad me vyjadreni bude stacit.

Tak odborníku, vyjádři se k hobře....

Guest Scratch
Odesláno (upraveno)

Dřevovláknité desky, dříve nazývané hobra se mohou vyrábět suchým, nebo mokrým technologickým procesem. Základní surovinou při výrobě je dřevo z jehličnatých stromů. Dřevo se zpracuje na takzvanou dřevní štěpku, takto vzniklá drť v případě „mokrého“ procesu následně projde parní lázní ve které se postupně postupně rozvlákní. Při mokrém procesu se nepoužívají žádné chemické příměsi, plně se využívá přirozených pojivých vlastnosti dřevních vláken. Tímto výrobním postupem se vyrábí desky menší tloušťky od 10 do 30 mm o objemové hmotnosti cca od 230 do 250 Kg/m3. Mokrý výrobní proces je energetický více náročný. Naopak v suchém výrobním procesu se dřevní vlákna lepší pryskyřicí, tímto způsobem lze docílit výroby desek větších tlouštěk od 40 do 240 mm při objemové hmotnosti od 140 do 240 Kg/m3. Tato výroba je energeticky méně náročná.

Tloušťka: 5 mm

Rozměry: 590 x 790 mm
Tepelný odpor: 0,07 m2.K/W
Akustická izolace: 19 dB
Hustota: 250 kg/m3
Balení: 6,992 m2
Nosnost: 20 tun/m2

Hmotnost balení: cca 9 kg

• výborná kročejová izolace zlepšující akustickou pohodu

• vynikající izolační vlastnosti

• vysoká pevnost v tlaku do 20 t/m2 důležitá pro nelepené systémy typu klik

• díky stabilní struktuře vhodná pro dlouhodobé používání

• odolná proti působení rozpouštědel a lepidel používaných ve stavebnictví

• snadná a rychlá montáž

• difúzně otevřená

• vyrovnává nerovnosti do 3 mm

• ve spojení s vhodnou podlahovou krytinou vhodná pro podlahové vytápění

• ekologická a šetrná k životnímu prostředí

• vhodná k opětovnému zpracování

HLAVNE SI POD HOBRU, MIRALON NEBO XPS DESKY Z POLYSTYRENU, VZDY DEJ PE FOLII parotesnou

Upraveno uživatelem Scratch
Odesláno

Taky se zeptám, jsem v dvojdomku a stěna sousedící se sousedeme je cihlová, jde ale slyšet každý zvuk, dokonce i hlas, puštění vody a rádiu. Bude příští rok dělat rekonstrukci kuchyně a přemýšlím, jestli stěnu sousedící se sousedem nějak odhlučnit. Dát něco, na co dám omítku a vymaluju. Máte nějaký nápad? Našel jsem nějaké firmy, kteří nabízejí pěnu http://www.akusticka-pena.cz. Obyčejný polystyren asi nebude řešením.

Odesláno

Nebudu zakládat nové téma a zeptám se tady. 

Chci položit na podlahu plovoucí podlahu a co dát pod ní aby nedocházelo k rušení sousedů a taky mého rušení sousedy. Jedná se o panelák.

Mám v řadovce strop z miaka a dal jsem pod plovoucí hobru 8 mm a je to dole naprosto v pohodě, 5mm je málo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...