Přejít na obsah

JakubkoSK

Uživatel
  • Počet příspěvků

    822
  • Registrace

Vše od uživatele JakubkoSK

  1. JakubkoSK

    Co jste dnes udelali...

    Na Handlingu okolo lietadiel sa človek namaká a tak ho to musí aj baviť. Najviac odpracované peniaze zarobia Hasiči v podstate stále napr. Billchair a pod. A potom nesieš pilotom papiere zo stowingu a spomenieš si na to že aj keď si robíš vysokú školu tak proti nim zarobíš smiešne peniaze. Áno som ten mladý čo si robí vysokú školu.
  2. Keď pípol zobrazila sa ti hláška na displayi najskôr vybytá baterka.
  3. JakubkoSK

    Výměna sedaček 407

    Sedačky z kokty budú horšie na dlhé sedenie než gauče zo 407 v dezolátnom stave...
  4. Bez šance je potrebná diagnostika.
  5. Pí×D resp 3.14 ×D maš obvod kolesa spočitaš koľko otáčok to vyjde na 100m a daš to ×100 to bude na 10 km jazdy to iste s druhym typom kolesa a porovnaš
  6. JakubkoSK

    206 44kw neskoro spusti saharu

    To na foto čo si tu dal je jednotka BSM no keď si odpojil senzor na termostate a zopla sa sahara tak rele funguje. Ak sa nezopla tak jednoznačne treba poprečisťovať vš. konektory k sahare a potom riešiť to rele či sa nezlepili kontakty. Ktoré rele to bolo si už nepamatam.
  7. JakubkoSK

    Co jste dnes udelali...

    vzdávam sa Ale fólia pekná. Zaujíma ma životnosť.
  8. JakubkoSK

    Co jste dnes udelali...

    *stopy @morepower
  9. JakubkoSK

    206 44kw neskoro spusti saharu

    No mam ten isty motor v zime po zamrznuti chlad. Kvap v termostate (cca.-35st.C) sa po prehriati sahara nespustila vôbec ani na jeden stupeň a to viem na 100% ze funguje. Je to preto že sa meria teplota na bloku motora a niekde na termostate. Ovládanie. Sahary je dvoj stupňové 1'st. Je pri dosiahnutí 97st.C druhý až pri110st.C ale to už je riadny hukot. Ovládanie nieje pri vrtuli ale niekde v BSM?
  10. To práve súvisí s priemerom pneu. Podľa všetkého tam predtým boli vätšie disky s rovnakým profilom ako na menšom disku. A podľa toho je nastavený aj priemer pre riadiacu jednotku.
  11. Sorry ale to oni ako importer zvyknu robiť. Málo kto si tak potom do technického preukazu zapíše iný rozmer než predpísal výrobca. A na tak staré auto to ani nemalo zmysel. Radšej postupne zarábať na niečo nové a mať na potrebný servis než kupovať disky a podobne.
  12. Tie elektricke zvyčajne maju vyhadzovanie len do zadu a ak tam nie kôš tak...
  13. JakubkoSK

    Jakou nabíječku autobaterie?

    Čím väčší prierez vodiča tým menšie straty. Ak teda hodláš do toho investovať tak v tom problém nebude. Najlepšie aj tak bude dať celú nabíjačku pod kaptu ku motoru pripojiť kliešte na vrch dať neaký kus gumy a zabuchnúť kapotu. Predlžovak potiahnuť do garáže.
  14. Benzínovú pužívame na rozlohe cca. 500m^2. Kedysi dávno cca 5 rokov späť som to dával sám s elektrikou. Problem bol v tom že akonáhle prídeš po napr dovolenke a potrebuješ kosiť dvoj troj týždňovú trávu tak sa s elektrikou nehneš a tie káble je tiež dosť veľký problém pri tej rozlohe... Na benzínovej mením olej na jar vždy je celkom čistý na počet odrobených hodín dávam od Shell liter pri tej požadovanej špecifikácii vychádza na cca 8-9€ Filter čistím za každým kosením. Kosačku čistím vodou so záhr. hadici po každom kosení. Sviečku a karburátor čistím pred sezonou s sprejom na EGR ventily. Po sezóne nechávam palivo v hadičkách a nádrži ale pred tým si namiešam palivo s olejom na dvoj dobé motory tak cca 1:80 olej:palivo. Naštartujem už čistú a dokladne debordelizovanú na cca. 2-3 min. Dobre to konzervuje na zimu hadice....
  15. JakubkoSK

    Kamera do auta

    Nálepka na mojej kamerke (držiaku ) drží doteraz perfektne stojan sa ani nepohol. Problém je v tom že kamera sa zacvakáva do toho stojanu na vodítka a to sa časom uvoľnilo a je tam pohyb tak 1mm na stranu.
  16. JakubkoSK

    Servo

    K tomu lepeniu. Dural nikdy dlho zalepený nevydrží pretože je to zliatina hliníka ktorá silno oxiduje. Na povrchu sa vytvátva pri reakcii z okolitým ovzduším oxid hlinitý a preto to prestane po čase tesniť s tou vrstvou lepidla na kontaktnej ploche
  17. JakubkoSK

    206 po čelním nárazu

    Celý systém airbagov pracuje na princcípe merania veľkosti zrýchlenia resp. negatívneho zrýchlenia (spomalenie) pričom od určitej hodnoty sa spustia príslušné pyrotechnické valce. Na to je ale súčasne dimenzovaná karoséria a jej deformačné zóny ktoré tiež odvedú pohltenie energie. No a v takom prípade dochádza jak u nových vozdiel tak aj u starých k príliš veľkému rozsahu skôd. Napríklad ak sa to rieši cez autorizák tak len cena za airbagy, pyropásy a novú jednotku presahuje zostatkovú cenu vozidla. Aj z tohto dôvodu som tu písal že teba počkať na servisákov a odborníkov ktorý by vedeli riešiť náhradné diely za iné ceny ale aj tak cena za prácu bude podobná. Na toto si trúfnu len fak dobre vybavene dielne.
  18. JakubkoSK

    206 po čelním nárazu

    To je totálka s tými airbagmi. Ale počkaj na odborníkov možno poradia.
  19. JakubkoSK

    Chladící kapalina

    Vypustiť najlepešie odpojením spodnej hadice od výmenníka. Ak aj je vypúšťací ventil po povolení už nemusí tesniť alebo praskne. Kvapalinu treba dať tú čo tam je teraz. Originál peugeot je priesvitná myslim. Ale po preplachnutí systému by si mohol dať G13
  20. JakubkoSK

    Co jste dnes udelali...

    Koľko vieš ťahať s 206 na guli? Asi len nebrzdeny vozik či?
  21. Vedľa akumulatora pod tym čiernym kryom je BSI.
  22. Medzi kapotou a čelným sklom v miests stieračov sú dva veľké krycie plasty. Na konci po hrane je tesniaca guma. Zdemontuj obidva pod tým sú listy a "kompost". Ale tebe asi tečie do bsi.
  23. Je to preto aby si si neod*ebal skrutku až náhodou chytíš bruchom....
  24. JakubkoSK

    Nefunkční display

    V podstate tu fotku tu dal len pre ilustráciu. Ak bude chcieť nový a nie zo šrotoviska tak kód sa mu zíde
  25. JakubkoSK

    Nefunkční display

    Skús ešte či náhodou nehapruje len konektor. Daj dole ten sivy kryt (clonu) zo zadu od čelného skla ťahaj hore. Odpoj baterku a pár krát rozpoj a spoj konektor. Ale výmene sa asi nevyhneš. Neviem ako v CR ale tu v SR su zlavy na vek vozidla tak možno by sa cena stala prijateľnou. Napr ja som dostal -40% na stierače. Na istotu ak chceš ísť tak jedine novy na vrakoviskách ich je málo...
×
×
  • Vytvořit...