Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Že by konečně?? FAP se začíná kontrolovat

Recommended Posts

Odesláno

Já bych třeba také nechtěl naftu. Není důvod. Takže pokud splní moje další podmínky, tak další auto určitě bude benzín.

Odesláno

Jaké překvapení? Já si auta vybírám podle požadovaných vlastností. Jedna z nich je i ta, že nebudou mít FAP. Nehraju nablblé hry na "kdybys na to měl", nové auto si můžu jít koupit třeba hned v pondělí, ale nemám k tomu sebemenší důvod.

Odesláno

Vím že oddie nepotřebuje aby se ho někdo zastával neboť má pro svůj názor přesvědčivou argumentaci která má rozumný základ a je pochopitelná i pro ty kteří nechápou tak rychle. A ač je o mne známo že ne všechny oddieho názory jsou pro mě pochopitelné a že ne všechny tyto názory bych byl schopen přijmout za své, tak za sebe musím říct že tohle je jedna z věcí které rozumím a jsem podobného názoru a nové auto bych si nepořídil (stejně na něj teď nemám) ale myslím si že koupě nového auta není ta nej. investice a raději bych ty prachy nacpal do něčeho smysluplnějšího třeba do toho bydlení ač se tomu někteří budou smát. Pro moje potřeby bohatě postačuje když se koupí "nového" auta posunu o něco dál než je stávající auto.

Odesláno

Koupě auta je investice pouze pokud to auto majiteli vydělává, což hádám u drtivý většiny z nás není ten případ... Buď auto chci/potřebuju a mám na něj nebo nechci/nepotřebuju/nemám na něj ;)

Odesláno

Já si zrovna 206 s FAP OFF koupila, věděla jsem to, že je vykuchanej a klidně bych si koupila i další, do ciziny nejezdím a i kdyby, tak bych strach neměla, ta šance že vás zastaví poliši je hodně minimální, to bych tam musela jezdit obden a i tak...Kolikrát vás stavěli poliši tady doma? Mě co mám papíry asi 2x a to je mám přes 10let a jezdím téměř denně, je teda pravda, že jezdím podle předpisů, nemám na autě žádný tuning kraviny apod.

Odesláno

A dovolte mi nyní otázku, kdo z vás když si půjde koupit auto, klidně koupí auto z vykuchaným FAP? Když vám to prodávající řekne, že to nechal vykuchat, koupíte to?

Ne,nekoupil.

A k do z vás by odmítl auto s kuchlým fapem jako dar?

Odesláno

Auto potřebuju, mám na něj a stejně bych si nový nekoupil. Páč jak s ním vyjedu z autosalonu, tak jenom tím jsem vyhodil spoustu peněz. Když vezmu že svojí 607 jsem po 6letech koupil o 1 milion levněji než kdybych si koupil novou. Raději jsem ten milion dal do rekonstrukce baráku.

Odesláno

Moc odpovědí jsem se nedočkal. Zkusím to znovu. Koupili by jste si auto s vykuchaným FAP, na ježdění, ne na náhradní díly. A kdyby vám to prodejce řekl.

Tak já jsem ho třeba koupil......teda nechal přivést z D.(auto jinak v super stavu, majitel se fapem nechtěl zaobírat tak ho dal k prodeji) s tím že Fap je skoro KO a není aditivum.....rovnou jsem byl domluven se Strakim na Fapoff a je klid........ekologie mě nechává naprosto klidným když si uvědomím co žereme za sračky..jak nás ovlivňuje dnešní svět atd.....to je daleko větší prasárna nejenom pro nás ale hlavně pro naše děti......a až rupne nějakýmu magorovi na středním východě a zmáčkne to, tak nás nějaký fap off už fakt zajímat nebude..... :nevim :nevim

Odesláno

Ještě jeden takový poznatek.....vedle nás má chatu jeden takový striktní anti Fapák.......a když jsem viděl jak rozboural boudu natřenou barvou a dehtem a naházel to do kotle tak mě málem šlehlo.......že v okolí nebylo skoro hodinu nic vidět mu najednou nevadilo.......ještě mi řekl...hlavně že je teplo........tak a teď si to přeberte...... :roll :roll

Odesláno

Já bych třeba také nechtěl naftu. Není důvod. Takže pokud splní moje další podmínky, tak další auto určitě bude benzín.

Ja od roku 1994 jezdim temer vyhradne s naftou a do benzinu bych dobrovolne nesel. Mel jsem kratkou zkusenost s benzinovou Omegou (2,4 i) a myslel jsem, ze me sezere i s botama. Ze je benzin citlivejsi na ridicovu nohu si asi nemusime povidat, diesel je mnohem tolerantnejsi a tak mi jezdeni s nim vyhovuje (libilo by se mi, kdyby se ve skolnim autoparku momentalni benzinovky nahradily naftou). Nevim, co by se muselo stat, abych nafticku opustil ....

Odesláno

Tak uz jen start tohoto tematu mi prijde ze nekdo zavidi a s ekologii to moc nesouvisi. Me by nevadilo koupit si auto v benzinu ale sehnat ojetinu v benzinu da docela zabrat. A za me je spise problem v nesmyslnych pozadavcich ekoteroristu. Takze do nafty rveme smradlavou repku. Co z toho leze po spaleni? Velikost castic je taky vliv euro norem. Proto se tam musi rvat fap. Uz nikdo neresi co vznika pri vyrobe fapu,ekologickou stopu nejen u toho fapu atd. Ono nakonec ten navazujici byznys okolo ekologie aut bude mnohem vetsi zlo nez auto bez fapu

Odesláno

Možná jsem to v té otázce neřekl jasně. Nešlo mi tak ani o to zda je to ekologické, nebo správné a podobně, ale čistě o to sdělení, zda by jste do toho šli. Děkuji těm co odpověděli. Já třeba bych určitě takové auto nekoupil. A myslím si, že i prodávající s tím bude mít čím dál větší problém.

Vzpomínáte když začali u benzínů katalyzátory? Lambda sondy? Ty ceny, kde kdo to dával pryč. A dneska? Znáte někdo taková auta?

Vůbec jsem tu nechtěl rozproudit diskusi o tom zda má či nemá FAP smysl, to už se tu probíralo mnohokrát.

Odesláno

Já bych koupil auto v původním stavu - mělo-li FAP tak s ním (tj. bez FAPoff), bylo-li bez FAPu, tak klidně bez něj, prostě tak, jak to vymyslel výrobce (hádám, že věděl proč, a je to podle toho homologovaný). Takže tak.

Odesláno

Takže ještě upřesnění, nebavme se o autech bez FAP z továrny. Mě zajímá právě jen ten FAP Off dodatečně.

Odesláno

Ja od roku 1994 jezdim temer vyhradne s naftou a do benzinu bych dobrovolne nesel. Mel jsem kratkou zkusenost s benzinovou Omegou (2,4 i) a myslel jsem, ze me sezere i s botama. Ze je benzin citlivejsi na ridicovu nohu si asi nemusime povidat, diesel je mnohem tolerantnejsi a tak mi jezdeni s nim vyhovuje (libilo by se mi, kdyby se ve skolnim autoparku momentalni benzinovky nahradily naftou). Nevim, co by se muselo stat, abych nafticku opustil ....

Ani se mě neptejte kolik si vzala Vectra b 1.816V.....dálka 8-8.5......město léto 10-11.....zima 12-13......při nájezdu 12-15tis za rok....si to spočítejte...!!

Každej měsíc jsem dal o litr za palivo víc než teď.....

Odesláno

Jsou dulezitejsi veci nez to jestli auto ma fap off. Me cela vec okolo euro prijde spise o tom jak dostat z lidi vice penez. Kdyz by slo skutecne o ekologii proc to neudelat tak aby ridice k ekologickemu chovani system motivoval? Dotace se davaji na kazdou hloupost...k cemu je treba eko poplatek? Uplne stejny system ale akorat k tomu aby se na tom prizivilo par firem,trosku se napakoval stat ale o skutecnou ekologii vubec nejde

Odesláno

2celda: Ja vim ze je to off ze tohle je vlakno o fapu ale nechapu jak tady muzes mluvit neco projetejch penezich?? JE zajimavy ze kazdej kdyz jde o auto nebo o jiny veci rve jak prase ze je to drahy a ze si nekdo masti ruku a podobny veci. Nevim jestli je to ten tvuj pripad ale znam jich mnoho, ale ti samy lide pak utracej tisece korun mesicne za chlast a cigara..... 

Ad2: POkud teda nekomu vyhovuje nafta a ma ji radsi musi ovsem pocitat ze naklady s udrzbou naftovyho auta bude drazsi nez u benzinu viz FAP, dvouhmota, EGR. Jenze je to opet o tom stejnym, jakmile prijde vklad do novy spojky, ci FAPu nebo neceho takovyho hnedle se premejsli jak to ochcat. Tzn i presto ze u benzinu projezdis vice v benzinu kvuli spotrebe, ale u nafty utratis vice penez za servis. 

At chces nebo ne auto je proste kasicka, a ty jako provozovatel musis prijmout veskerou zodpovednost za klady ale i zapory i presto ze s tim nemusis souhlasit. Jestli ze chces setrit pouzivej MHD a nebo chod pesky....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...