Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj zvažuji koupi P 307 SW. Chtěl bych se zeptat po jakém motoru mám koukat. Přemýšlím o naftě 1.6 nebo 2.0 HDI akorát nevím jaký zvolit výkon. Předem děkuji za rady  :)

Odesláno (upraveno)

Z dotazu tazatele chápu, že uvažuje jenom o naftě. A těch vláken o tom, jaký motor, těch tu bylo. 

Nicméně prvotně se musíme zeptat, o jak starém voze tazatel uvažuje. Pokud se má jednat o ty starší modely, kde převládají slabší dvoulitrové motory (66 a 79 kW) nebo nový model, kde je na výběr  1.6 HDi 66/80 kW a 2.0 HDi 100 kW. Neuvažuji o variantě 1.4 HDi.

Ideální je se svést s různými motorizacemi a poté uvidíš, co ti bude vyhovovat. Žádné HDičko není vysloveně špatné.

Upraveno uživatelem MilanF1
Odesláno

Ahoj děkuji za odpovědí. Přemýšlím o roku 2005 a výš tudíž novější model.Spíše jsem se chtěl dozvědět kterému motoru se vyhnout nebo na co si dát bacha. Co jsem koukal po inzerátech tak většina motorů je 1.6 HDi 80 kW. Je pravda, že více méně motory HDi jsou chválené. Co se týče tras, tak nejčastěji jezdím trasy do 30 km. 

Odesláno

Ber 1,6 HDi, docela rychle se ohřeje a málo žere. Kolem 5 l se dostaneš v pohodě - koukni do TP těch kupovaných aut, tam je spotřeba a ta je v podstatě pravdivá. A 1,6 HDi jede svižně, opak tvrdí ti, co se nesvezli.

2,0 HDi jede pěkně a žere tak o půl litru více, tedy pod 6 l.

Odesláno (upraveno)

Na jaře jsem obměnil vozový park - měl jsem Fabii 1,4 (55kW). Zatím jsem měl jen benzínová auta o objemu 1,4 - 1,6. Na motání kolem komína ve dvou to nějak šlo. Na dovolenou a výlety bych ocenil něco živějšího. Líbil se mi P308 SW. Ovšem benzínový motor na poměrně těžké auto mi moc neseděl. O 1,6THP jsem nečetl moc dobré recenze a měl jsem obavu ze spotřeby při svižnější jízdě u 308ky v benzínu. Jiné benzínové auto s objemem 2,0+ jsem nechtěl. A podle rčení "když už, tak už", byl dvoulitr HDi v 308ce jasná volba. Jezdím do práce cca 18km jedna cesta, dovolená, nějaký výlet. Za půl roku mám najeto 10t km. Rád se svezu svižně, především na konci obce využívám zrychlení. Spotřebu mám 5,5 - 5,7/100. Po dálnici je jízda příjemná, motor má nižší otáčky než předchozí benzíny. Rychle jsem si na naftu zvykl a jízdu si užívám.

Zkusil jsem naftu a zatím spokojenost

Ono při koupi chce osobně vyzkoušet možné alternativy a pak si vybrat podle sebe

Upraveno uživatelem MATTESS00
Odesláno

to je pravda, vypyta si viac, ale v sumare je to take iste ako mat diesel lebo neriesim skoro nic, len klasicky servis zatial. nic take co sa tyka motora.... 

Odesláno

Mám 1.6 HDi 80kW a :super Má zátah, docela sílu a akční rádius přes 1000 km na nádrž. Tankovat jezdím v průměru jednou za měsíc :papa

Odesláno

1.6 hdi 80 kw mame v praci v berlingu, docela me to prekvapilo ale jestli budes jezdit do 30 km zvol benzin. Nechapu proc nekdo s malym najezdem uvazje o nafte..... 

máš pro to nějaké argumenty? jezdím přes dvacet roků pežotí naftu,  převážně krátké trasy a nema problema ;)

Odesláno

Myslím že dnešní motory nemají problémy s krátkou trasou, dělají se systémy kde na každé křižovatce vypne motor a taky to funguje. Ale u nafty (Hdi) trvá v zimě podstatně déle než se motor zahřeje a začne topit. U benzínu do jednoho kilometru jde teplý vzduch a u LPG to topí ještě dříve :papa Ale reálná spotřeba je u benzínu kolem 7L a plynu 9L

Odesláno

pokiaľ sa nemýlim, tak naftová verzia má práve (v 307čke) oproti benzínu prídavné elektrické topenie takže naopak topí skôr ako benzín, výhoda benzínu je hlavne v lacnej údržbe, nafta si skôr elebo neskôr zapýta v servise podstatne viac financií

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...