oddie Odesláno 9. říjen 2015 Odesláno 9. říjen 2015 Že existuje dražší varianta lamina je sice fajn, ale pokud pak vyjde cena pomalu jak za marmoleum, co jsme teďka dali k dětem, tak v tom stejně nevidím moc smysl. Citovat
Milan+ Odesláno 9. říjen 2015 Odesláno 9. říjen 2015 A v čem vidíš smysl marmolea/ trošku lepšího lina/? Stale ty plovoučky vypadaj lépe i ten vinyl. Citovat
Guest Scratch Odesláno 11. říjen 2015 Odesláno 11. říjen 2015 plovoucka se dela i trivrstva a na vrchni kryci vrstve je drevo, neni to jen o laminu Nejvic ted delame asi vinylu, oproti plovoucce je mene nachylny na vlhkost, ale vice nachylny na teplotu. Kdybych na to mel, tak bych sel jedine do dubove masivni podlahy, lepene. Citovat
radim.1008 Odesláno 11. listopad 2015 Autor Odesláno 11. listopad 2015 Omítky hotové a tak jsme se pustili do podlah. Zatím srovnána koupelna a wc. Moje otázka teď zní. Rozdíl mezi podlahovým a extrudovaným polystyrenem? Rozdíl srovnáme polygrem a zalejeme nivelačkou. Citovat
Agrafik Odesláno 11. listopad 2015 Odesláno 11. listopad 2015 Rozdíl je v tepelných parametrech a pevnosti v tlaku. XPS má uzavřenou strukturu, jiná výroba a kvalitnější - dražší mateiál, na domácí zatížení stačí EPS. Nechápu "sronáme polyšem a zalejeme nivelačkou". To jako na polyš nalít nivelačku? To by nebylo OK.. Citovat
radim.1008 Odesláno 12. listopad 2015 Autor Odesláno 12. listopad 2015 Dobře, tak ještě jednou. Mám dvě místnosti, dohromady cca 42m, oproti ostatním o 2 až 3cm níže. Byt nebyl nikdy dodělán a v těchto dvou místnostech byla plánována dřevotříska a koberec. Proto ten rozdíl. Teď je tam betonová mazanina, na kterou mám v plánu položit polystyren (podlahový nebo extrudovaný) a srovnat to do výšky ostatních místností nivelačkou. Vím o několika lidech, kteří to dělali tím samým způsobem a vůbec nic jim to nedělá. Pod námi je byt, který je obýván. Jedná se o dvougenerační rodinný dům s tvrdými stropy z hurd. Chci to prostě řešit tak, aby to nebylo extra pracné a nestálo to majlant. Citovat
Slayer Odesláno 12. listopad 2015 Odesláno 12. listopad 2015 (upraveno) Určitě použij podlahový polystyren! Je pevnější, nebude se to časem propadatna exponovaných místech... ta nivelace nemá sama o sobě žádnou pevnost...správně by na něm mělo být minimálně 5cm betonu s armaturou. Osobně bych použil na tak malý rozdíl lehčený beton a hotovo. Upraveno 12. listopad 2015 uživatelem Slayer Citovat
Charlie 1 Odesláno 12. listopad 2015 Odesláno 12. listopad 2015 Tak nivelacka nějaká slupka nebude mít pevnost,bude praskat.... Vymejslis porad kraviny,dej tam ten lehceny beton a mas to nejlepší a nejlevnější řešení.... Pokud si ho namichas sam.... Na tech 42cm pri vyssce3cm to mas tak 1,5m3 betonu kdyz to privezou z betonarky tak 2500kc to s tim polystyrenem a nivelackou to bude dražší a ještě k prdu TOT můj názor....:-) Citovat
radim.1008 Odesláno 12. listopad 2015 Autor Odesláno 12. listopad 2015 Nevymýšlím kraviny, jen hledám nejefektivnější řešení. Co si mám představit pod pojmem lehčený beton? Citovat
radim.1008 Odesláno 12. listopad 2015 Autor Odesláno 12. listopad 2015 Tak jsem si početl a zjistil, že lehčený beton je použitelný od 5 - 60cm. Takže nic pro nás. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 12. listopad 2015 Odesláno 12. listopad 2015 No ono ty 3 cm co potřebuješ rovnat nejsou šlágr pro žádnou technologii. Tak maximálně 1 cm polystyrenu a 2 cm silný prkna. Protože co si vzpomínám jak jsem měl v jednom pokoji zmršenou podlahu po cca 4 letech používání se drolila jak nivelačka tak podkladový beton. A nakonec jsem musel vybušit podlahu do hloubky 5 cm a dával se 4,5cm betonu do něj se dávalo něco jako králíkářský pletivo a pak 0,5 cm nivelačky. Protože nivelačka není nosná ať ji dáš v jákekoliv síle ta by se měla dát do max 1cm ale na tvrdý a nosný podklad což teda polyš určitě není. Takže podle mě víc jak 2 cm betonu nechat uzrát a na to položit dlažbu čímž by si se na tu výšku mohl dostat. Nebo pak nějaká spešl podlahářská technologie pryskyřice či co používají ale to bude asi docela dost mimo rozpočet si myslím. Citovat
Charlie 1 Odesláno 12. listopad 2015 Odesláno 12. listopad 2015 Ty mas krivou podlahu,potrebujes dorovnat 3cm?napenetroval bych to tím můstek a beton,otázka jak můžeš zatížit strop,beton a navrch dlažbu.... Ted jsme u tchána takhle srovnavaly místnost cca 2,5-5cm betonu,srovnalo se to úplně luxusně.....chce si s tím vyhrát....:-) tak udělej klasický beton neboj se toho trochu to promasti cementem a máš klid... Citovat
Schreek Odesláno 12. listopad 2015 Odesláno 12. listopad 2015 Beton ve 2 cm mu taky popraská jako nic... Co tam plánuješ za finální podlahu? Citovat
radim.1008 Odesláno 12. listopad 2015 Autor Odesláno 12. listopad 2015 Přesně tak, šlupka betonu popraská taky. V plánu je plovoučka. Dnes jsme to měřili laserem a zhruba 8m je o 2cm a 31m o 3cm níž. Citovat
Ducatista Odesláno 13. listopad 2015 Odesláno 13. listopad 2015 (upraveno) existují nivelačky, který jsou i na tlouštku nad 1cm (jak píšeš že chceš srovnat 2-3 cm) ale to tě bude stát balík. Pokud tolik nebudeš chtít dát, můžeš použít drátkobeton na adhezní můstek (penetrace podkladu-tím zajistíš že to bude držet) a vlastní "armatura" v betonu by měla zabránit popraskání, když je to v tak tenké vrstvě. Zavolej si do betonárky pro další info plus cenu, možný problém může být zpracovatelnost v tak tenké vrstvě, ale to by v betonárce měli říct. Upraveno 13. listopad 2015 uživatelem Ducatista Citovat
MJSytic Odesláno 13. listopad 2015 Odesláno 13. listopad 2015 Já nejsem žádnej odborník, ale když jsme tenkrát rovnali podlahy při rekonstrukci (rozdíl 0-3cm) tak jsme ty "lavory" vzali "betonovým potěrem", pak šla přes to nivelačka a za těch 6let zatím pohoda Někde je na tom dlažba a jinde plovoučka. Zedník mi vždycky řekl, ze kterýho pytle to chce namíchat (dle hrubosti) a pěkně to vyrovnal. Základem teda byl čístý podklad bez prachu a na tom pentrace, že se to lesklo, jako zrcadlo Netvrdím, že to je správný a jediný řešení, ale zatím s tím žádný problém nebyl, tak to bude asi OK Citovat
Slayer Odesláno 13. listopad 2015 Odesláno 13. listopad 2015 Tak nějak bych to viděl... a ještě do toho kari síť 4*150 a hotovo Citovat
Charlie 1 Odesláno 13. listopad 2015 Odesláno 13. listopad 2015 stačí rabicový pletivo,na co tam rvát kari sít?je to vevnitř?nedělejte z toho kryt proti atomovce....nevím proč by měl 2-3cm výška betonu praskat,kor když to bude na napenetrovaným podkladu? Citovat
Slayer Odesláno 13. listopad 2015 Odesláno 13. listopad 2015 Jestli rabic nebo kari je fuk, účel je stejný, ale určitě bych to tam dal, jde o plochu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.