Mizlerek007 Odesláno 11. červen 2023 Odesláno 11. červen 2023 Ono to je dost o tom v jakých podmínkách auto jezdí a jak se umývá atd. Takže šetření automobilky bych tady zrovna neviděl, ale úplně stejně jsem to měl na RSu, tam to bylo na 4 šroubech a z toho jsem musel 3 uřezat a vysekat to z toho, hadice zařvali obě. Jinak k tý GEO dáš doporučení, pokud auto nechám, tak na to půjdou ty H&R pružiny a nový pneu, tak bych to nerad do zimy slítal na drát. Citovat
MJSytic Odesláno 11. červen 2023 Autor Odesláno 11. červen 2023 Tak auto je zase v kupě Takže teď už dát jen nové těsnění na trubku u kompresoru a uvidíme, co na to řekne plnička Jinak práce celkově docela v pohodě. Nebýt toho záseku, tak na tom v podstatě nic není. Zvláštní, že ta spodní trubka šla rozpojit úplně v pohodě. Ale věřím, že kdo tohle dělá pravidelně, tak se s tímhle problémem už taky setkal. Prostě smůla... Milan+, skorpion, OK406 a 3 další ohodnotil 6 Citovat
MJSytic Odesláno 28. červen 2023 Autor Odesláno 28. červen 2023 Chladivo dnes doplněno. Klima klimuje, tak uvidíme, jak dlouho to vydrží Až bude chvilka, napíchnu to na DIAG, jestlipak zmizela ta chyba o nízkém tlaku v okruhu radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
MJSytic Odesláno 17. srpen 2023 Autor Odesláno 17. srpen 2023 Po dvou letech a 7tis km provedena výměna oleje a všech filtrů S palivovým došlo, jako už tradičně, na pročištění vstřiků Tec2000. Starý palivový jsem schválně rozpůlil, abych viděl jeho stav. 4roky a nějakých sotva 20tis km - hmm, nic moc Přes DIAG jsem zkontroloval, jestli je klima OK a "klep,klep,klep" hláška o nízkém tlaku je fuč Zároveň jsem změnil servisní interval na 1rok/10tis km. Sice najedu sotva 5, ale 2roky tam tu 5W30 už nechávat nechci. Byla to spíš taková obarvená voda To ta 10-5w40 s málo km je po dvou letech alespoň pořád olej Zabak22, kemo, radim.1008 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Zabak22 Odesláno 18. srpen 2023 Odesláno 18. srpen 2023 (upraveno) Pekne sa o to staráš.Ale na obrázku mi do oči udrela chladiaca kvapalina. Netreba ju dopliniť? Upraveno 18. srpen 2023 uživatelem Zabak22 Citovat
MJSytic Odesláno 19. srpen 2023 Autor Odesláno 19. srpen 2023 Říkal jsem si, kdo si všimne Když povolím víčko, tak se ta hladina srovná. Nevím, jestli je to normální, ale dělá to od začátku, co auto mám, takže to neřeším Citovat
MJSytic Odesláno 20. listopad 2023 Autor Odesláno 20. listopad 2023 Ještě že bude ten sraz, jinak bych se k tomu nedokopal Rikic339 a radim.1008 ohodnotil 2 Citovat
radim.1008 Odesláno 20. listopad 2023 Odesláno 20. listopad 2023 Prokrastinace je hrozná věc. Citovat
MJSytic Odesláno 20. listopad 2023 Autor Odesláno 20. listopad 2023 Njn, když víš, že to na těch letních může stát celou zimu, tak je to těžký Ale přezul jsem všechny 3. Může začít padat Jinak doufám, že bude na sraz hodně pršet, aby mi to spláchlo ty mouchy z poslední jízdy v září Nafta taky klesá, tak alespoň tu letní vyjedu a dám čerstvou na zimu jarokare ohodnotil 1 Citovat
radim.1008 Odesláno 20. listopad 2023 Odesláno 20. listopad 2023 A jsi si vědom, že si to umažeš? Milan+ ohodnotil 1 Citovat
MJSytic Odesláno 20. listopad 2023 Autor Odesláno 20. listopad 2023 Ano. Bude důvod vytáhnout wapku a zase čistit radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
Pepito Odesláno 20. listopad 2023 Odesláno 20. listopad 2023 Před hodinou, MJSytic napsal: Njn, když víš, že to na těch letních může stát celou zimu, tak je to těžký Ale přezul jsem všechny 3. Může začít padat Já tedy přezouvám všechny 4 pneumatiky. Milan+ a Péťa ohodnotil 2 Citovat
MJSytic Odesláno 20. listopad 2023 Autor Odesláno 20. listopad 2023 Já přezouval 3 auta dýzl ohodnotil 1 Citovat
Pepito Odesláno 20. listopad 2023 Odesláno 20. listopad 2023 @MJSytic to jsem samozřejmě pochopil, proto je tam ten smajlík. Milan+ a dýzl ohodnotil 2 Citovat
JVT Odesláno 20. listopad 2023 Odesláno 20. listopad 2023 MJSytic popíšu ti mé trápení s klimou. Poznáš, že v tom nejsi sám. Jedná se o dcery PEUGEOT 807 2.0HDi 100kW Rok uvedení do provozu v Německu 2007. Koupeno na jaře v roce 2016 se stavem tachometru 175.000 km. Po cca půl roce klima ušla. Našla se díra ve výměníku. Jak jsi psal ty tak úplně stejně. Jedna hadice naprosto bez problému demontována a ta druhá ani náhodou. Vzhledem k tomu, že byl připraven nový výměník tak to flexa vyřešila rychle. Letos, při stavu tachometru 345.000 km, zase klima prázdná. Předpokládal jsem, že zase prohnil výměník. Drží se tam spousta vlhkých nečistot. Demontoval jsem jej a po osvícení lampou s UV světlem zjištěno, že je naprosto OK. Nastalo hledání úniku. Ani si nechci představit co si mysleli sousedi když jsem s UV lampou před půlnocí lezl všude kolem auta a také pod ním venku na parkovišti. Nalezena drobná stopa úniku na spoji hadice ke kompresoru. Koupeno a namontováno nové těsnění a rychle do bývalé práci znova naplnit klimu. Ještě jsem nenapsal, že se dcera živí výcvikem psů a auto stále potřebuje. Pro mne to znamená, že se k autu dostanu jen velmi zřídka. To, že když jsem přijel do servisu na naplnění a zjistil jsem, že plyn do klimy není a je objednán tak to už jsem se jen zasmál. Nicméně po naplnění je klima funkční. Bohužel jen tři dny. Opětovné hledání a nalezeno stejné místo úniku. OK a tak nové těsnění s tím, že se to snad může stát. Druhé naplnění a klima funkční už jen dva dny. Před každým plněním samo sebou předcházel test těsnosti vždy s perfektním výsledkem. Tak znova demontáž hadice a ve skladě hledání trochu silnějšího těsnění. Nové naplnění po opětovném testu těsnosti. Klima funkční zase jen jeden den Únik ze stále stejného místa. Hadice ven. Už se to dalo dělat skoro po slepu. Podrobná prohlídka hadice a kopresoru. Žádné poškození nenalezeno. Vše vypadalo tak jak má. Nicméně stále pouštět celkem drahý plyn do atmosféry mne už přestalo bavit. Koupena jiná hadice opět nové těsnění. Před dalším naplnění návštěva firmy, která řeší velké klimatizace v domech a firmách. Plnička klimatizací v servisech testuje vakuováním oni testují těsnost naplněním dusíkem pod tlakem a sledují jeho klesání. Vypadalo to dobře, tlak neunikal. Bohužel naplnit klimu v autě zase nebylo čím. To jsem ale už u nich neřešil a pelášil jsem do svého bývalého pracoviště k dalšímu naplnění Říká se po třetí a naposled. U mne to bylo až na čtvrtý pokus. Klima funguje od poloviny roku a snad to tak vydrží i další roky. Nějak jsem se dost rozepsal, ale snad se nikdo nebude zlobit a přečte si co vše nám, ta milovaná auta, taky dokáží udělat skorpion, OK406 a MJSytic ohodnotil 3 Citovat
MJSytic Odesláno 26. listopad 2023 Autor Odesláno 26. listopad 2023 A šup zase do garáže radim.1008, OK406, jarokare a 1 další ohodnotil 4 Citovat
radim.1008 Odesláno 26. listopad 2023 Odesláno 26. listopad 2023 Hele jaro. Pepito ohodnotil 1 Citovat
MJSytic Odesláno 5. březen 2024 Autor Odesláno 5. březen 2024 Hlásím, že 508 stále jezdí I když to z fotky úplně nevypadá pavelu96, radim.1008 a Milan+ ohodnotil 3 Citovat
radim.1008 Odesláno 5. březen 2024 Odesláno 5. březen 2024 A pořád ji to sluší. MJSytic ohodnotil 1 Citovat
MJSytic Odesláno 15. březen 2024 Autor Odesláno 15. březen 2024 Za hranice se sice nechystám, ale když už je to ta finální aktualizace, tak ať to mám komplet pavelu96 a radim.1008 ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.