Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ono to je dost o tom v jakých podmínkách auto jezdí a jak se umývá atd. Takže šetření automobilky bych tady zrovna neviděl, ale úplně stejně jsem to měl na RSu, tam to bylo na 4 šroubech a z toho jsem musel 3 uřezat a vysekat to z toho, hadice zařvali obě. Jinak k tý GEO dáš doporučení, pokud auto nechám, tak na to půjdou ty H&R pružiny a nový pneu, tak bych to nerad do zimy slítal na drát.

Odesláno

Tak auto je zase v kupě :) Takže teď už dát jen nové těsnění na trubku u kompresoru a uvidíme, co na to řekne plnička :myslim Jinak práce celkově docela v pohodě. Nebýt toho záseku, tak na tom v podstatě nic není. Zvláštní, že ta spodní trubka šla rozpojit úplně v pohodě. Ale věřím, že kdo tohle dělá pravidelně, tak se s tímhle problémem už taky setkal. Prostě smůla...

IMG_20230611_142253.jpg

IMG_20230611_142247.jpg

IMG_20230611_143933.jpg

IMG_20230611_153623.jpg

• O 3 týdny později...
Odesláno

Chladivo dnes doplněno. Klima klimuje, tak uvidíme, jak dlouho to vydrží :)Až bude chvilka, napíchnu to na DIAG, jestlipak zmizela ta chyba o nízkém tlaku v okruhu :myslim

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Po dvou letech a 7tis km provedena výměna oleje a všech filtrů :) S palivovým došlo, jako už tradičně, na pročištění vstřiků Tec2000. Starý palivový jsem schválně rozpůlil, abych viděl jeho stav. 4roky a nějakých sotva 20tis km - hmm, nic moc :nevim  Přes DIAG jsem zkontroloval, jestli je klima OK a "klep,klep,klep" hláška o nízkém tlaku je fuč :super Zároveň jsem změnil servisní interval na 1rok/10tis km. Sice najedu sotva 5, ale 2roky tam tu 5W30 už nechávat nechci. Byla to spíš taková obarvená voda :bojim To ta 10-5w40 s málo km je po dvou letech alespoň pořád olej :roll

IMG-20230817-WA0007.jpg

IMG-20230817-WA0008.jpg

IMG-20230817-WA0006.jpg

IMG-20230817-WA0005.jpg

IMG_20230817_180239.jpg

Odesláno

Říkal jsem si, kdo si všimne :) Když povolím víčko, tak se ta hladina srovná. Nevím, jestli je to normální, ale dělá to od začátku, co auto mám, takže to neřeším :nevim

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Njn, když víš, že to na těch letních může stát celou zimu, tak je to těžký :D Ale přezul jsem všechny 3. Může začít padat:roker Jinak doufám, že bude na sraz hodně pršet, aby mi to spláchlo ty mouchy z poslední jízdy v září :aut Nafta taky klesá, tak alespoň tu letní vyjedu a dám čerstvou na zimu :)

Odesláno
Před hodinou, MJSytic napsal:

Njn, když víš, že to na těch letních může stát celou zimu, tak je to těžký :D Ale přezul jsem všechny 3. Může začít padat:roker 

Já tedy přezouvám všechny 4 pneumatiky. 🤣:papa

Odesláno

MJSytic

popíšu ti mé trápení s klimou. Poznáš, že v tom nejsi sám. Jedná se o dcery PEUGEOT 807 2.0HDi 100kW Rok uvedení do provozu v Německu 2007. Koupeno na jaře v roce 2016 se stavem tachometru 175.000 km. Po cca půl roce klima ušla. Našla se díra ve výměníku. Jak jsi psal ty tak úplně stejně. Jedna hadice naprosto bez problému demontována a ta druhá ani náhodou. Vzhledem k tomu, že byl připraven nový výměník tak to flexa vyřešila rychle. Letos, při stavu tachometru 345.000 km, zase klima prázdná. Předpokládal jsem, že zase prohnil výměník. Drží se tam spousta vlhkých nečistot. Demontoval jsem jej a po osvícení lampou s UV světlem zjištěno, že je naprosto OK. Nastalo hledání úniku. Ani si nechci představit co si mysleli sousedi když jsem s UV lampou před půlnocí lezl všude kolem auta a také pod ním venku na parkovišti. Nalezena drobná stopa úniku na spoji hadice ke kompresoru. Koupeno a namontováno nové těsnění a rychle do bývalé práci znova naplnit klimu. Ještě jsem nenapsal, že se dcera živí výcvikem psů a auto stále potřebuje. Pro mne to znamená, že se k autu dostanu jen velmi zřídka. To, že když jsem přijel do servisu na naplnění a zjistil jsem, že plyn do klimy není a je objednán tak to už jsem se jen zasmál. Nicméně po naplnění je klima funkční. Bohužel jen tři dny. Opětovné hledání a nalezeno stejné místo úniku. OK a tak nové těsnění s tím, že se to snad může stát. Druhé naplnění a klima funkční už jen dva dny. Před každým plněním samo sebou předcházel test těsnosti vždy s perfektním výsledkem. Tak znova demontáž hadice a ve skladě hledání trochu silnějšího těsnění. Nové naplnění po opětovném testu těsnosti. Klima funkční zase jen jeden den Únik ze stále stejného místa. Hadice ven. Už se to dalo dělat skoro po slepu. Podrobná prohlídka hadice a kopresoru. Žádné poškození nenalezeno. Vše vypadalo tak jak má. Nicméně stále pouštět celkem drahý plyn do atmosféry mne už přestalo bavit. Koupena jiná hadice opět nové těsnění. Před dalším naplnění návštěva firmy, která řeší velké klimatizace v domech a firmách. Plnička klimatizací  v servisech testuje vakuováním oni testují těsnost naplněním dusíkem pod tlakem a sledují jeho klesání. Vypadalo to dobře, tlak neunikal. Bohužel naplnit klimu v autě zase nebylo čím. To jsem ale už u nich neřešil a pelášil jsem do svého bývalého pracoviště k dalšímu naplnění Říká se po třetí a naposled. U mne to bylo až na čtvrtý pokus. Klima funguje od poloviny roku a snad to tak vydrží i další roky. Nějak jsem se dost rozepsal, ale snad se nikdo nebude zlobit a přečte si co vše nám, ta milovaná auta, taky dokáží udělat      

• O 3 měsíce později...
  • O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...