radim.1008 Odesláno 8. květen 2023 Odesláno 8. květen 2023 Něco ti z toho vypadlo. Pepito a Weri 605 ohodnotil 2 Citovat
MJSytic Odesláno 8. květen 2023 Autor Odesláno 8. květen 2023 NJN, vymyslel jsem si blbost, ale už je to zase složený Teď už jen udělat GEO (jestli to někde zvládnou ) a vyměnit ten klimachladič radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
radim.1008 Odesláno 8. květen 2023 Odesláno 8. květen 2023 Jsi měnil ty šrouby? Léto se blíží, tak už ten chladič radši objednej. Citovat
MJSytic Odesláno 8. květen 2023 Autor Odesláno 8. květen 2023 Jj, děsná práce Chladič už je koupený, tak teď už jen vyměnit radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
skorpion Odesláno 8. květen 2023 Odesláno 8. květen 2023 před 2 hodinami, MJSytic napsal: NJN, vymyslel jsem si blbost, ale už je to zase složený Teď už jen udělat GEO (jestli to někde zvládnou ) a vyměnit ten klimachladič To dej pak vědět, kde tu geo zvládnou udělat. Ideálně i s fotkama jak to na té rampě měli uchycené Citovat
MJSytic Odesláno 10. květen 2023 Autor Odesláno 10. květen 2023 Jestli se mi to vůbec podaří Zatím narážím na odpovědi, jako je tahle: "Dobrý den Světlá výška vozu lze nastavit pouze výměnou za nové díly. Na vozidle lze nastavit pouze sbíhavost, odklony a záklon u tohoto typu nelze nastavovat." Citovat
skorpion Odesláno 10. květen 2023 Odesláno 10. květen 2023 před 3 hodinami, MJSytic napsal: Jestli se mi to vůbec podaří Zatím narážím na odpovědi, jako je tahle: "Dobrý den Světlá výška vozu lze nastavit pouze výměnou za nové díly. Na vozidle lze nastavit pouze sbíhavost, odklony a záklon u tohoto typu nelze nastavovat." To je přesně ono občas se divím, kdo všechno v těch servisech dělá před 2 hodinami, radim.1008 napsal: A to ani v autorizáku? Bohužel ani autorizáky to neumí správně, což je ještě smutnější. Řešili jsme to asi rok zpět a jediný, kdo to uměl, bylo jedno školící středisko v Praze, kam se právě jezdí technici ze servisů školit jak se to má správně dělat. Jenže ti jen školí, nedá se tam objednat. Citovat
MJSytic Odesláno 4. červen 2023 Autor Odesláno 4. červen 2023 Takže GEO si můžu konečně odškrtnout Teď je na řadě klimachladič Ferry, Pepito a radim.1008 ohodnotil 3 Citovat
skorpion Odesláno 4. červen 2023 Odesláno 4. červen 2023 (upraveno) Kde to nakonec zvládli? Si myslím že mě to brzy čeká taky. Ono teda prý se vnějšky zadních kol sjíždějí snad u všech GT, ale uvidíme jak moc to bude teď po sezóně. Ten záklon mimo toleranci nevadí? Upraveno 4. červen 2023 uživatelem skorpion Překlep Citovat
MJSytic Odesláno 5. červen 2023 Autor Odesláno 5. červen 2023 Udělali to na jednom nejmenovaném tajném místě Záklon seřídit nejde. Jedině vyměnit-zrepasovat komplet zavěšení. Nicméně mi bylo řečeno, že je důležité, aby nebyl velký rozdíl mezi L-P stranou a to prý není Takže neřeším a budu zatím jen jezdit. Uvidíme, co budou dělat pneu. Ale vzhledem k mému nájezdu by to vše mohlo do zákazu nafty vydržet Pepito a Ferry ohodnotil 2 Citovat
skorpion Odesláno 5. červen 2023 Odesláno 5. červen 2023 Tak to asi bylo to školící středisko v Praze, které nebere na zakázku ne? Ale nevím, sice tomu nerozumím, ale podle mě se to dá udělat v kterémkoliv servisu, který má potřebné vybavení na geo. Zase taková věda v tom přeci nemůže být ne? Důležité je auto dát do servisní polohy dle příručky a pak teprve nastavit. V tom prvním kroku mívají servisy největší problém... Citovat
MJSytic Odesláno 5. červen 2023 Autor Odesláno 5. červen 2023 Asi takhle. Technici jezdí na školení, mají potřebné vybavení i podklady. Ale proč to i tak nedělají, můžu jen hádat. Nicméně u mě to nastavení trvalo cca 2hod. Takže i tohle bude jeden z důvodů. Pokud to ale nevadí "šéfům" z importu, tak my s tím nic neuděláme. Kdyby se ale rozkřiklo, že to třeba v Praze nějaká koncese dělá správně a poctivě, technik si na sebe určitě vydělá Rikic339, radim.1008, pavelu96 a 5 další ohodnotil 8 Citovat
skorpion Odesláno 5. červen 2023 Odesláno 5. červen 2023 To plně souhlasím. Teď to řeším prakticky na všech autech, tzn. na obou 406, na 407 a brzy i na té 508. A pomalu se bojím vůbec na geo jet, aby to spíš nebylo horší než lepší. Až takhle je to totiž v těch servisech špatný. A dokonce někde ty víceprvky na geo rovnou odmítají, protože se jim tam ta auta vrací a technik to svádí na nemožnost tu nápravu seřídit, že se to po pár měsících zase rozšteluje (takhle mě fakt odmítli). No když i @ChouLu měl problém s geo na 208, tak už fakt nevím kde jinde hledat Citovat
MJSytic Odesláno 10. červen 2023 Autor Odesláno 10. červen 2023 Dnes nastal den "D" Nicméně nic nešlo podle plánu, tak je 508 zase rozebraná a nepojízdná Horní trubka přirostla k chladiči a nešlo to od sebe žádným způsobem. Vzal jsem na to i horkovzdušku. Asi hodinu jsem to ohříval a chladil, až jsem to nakonec musel ufiknout, trubku odpojit od kompresoru a umlátit kladivem a dlátem Zítra to snad zase složím, ale nemám nové těsnění k tomu druhému konci ke kompresoru, takže se to bude muset ještě dořešit Pepito a OK406 ohodnotil 2 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 10. červen 2023 Odesláno 10. červen 2023 Kua, takovyhle problemy nebyli ani u 20 let starý 406. Co to je za prevíta, tahle 508, teda ne jen ta tvoje, myslim obecně, protože to co o nich čtu mi hlava nebere. Citovat
MJSytic Odesláno 10. červen 2023 Autor Odesláno 10. červen 2023 Mám asi špatnou karmu Všichni to normálně vymění, jen já to mám vždycky "dodělaný". Ale asi to bude všechno důsledek šetření při výrobě. Tady trochu, tady víc, tady na to s* úplně a Sytič ať se z toho pak třeba po Už jsem to tu psal vícekrát. I to srovnání mezi o 4 roky starší 308 je na těch "vnitřnostech" znát v neprospěch 508 Radek Hurvajz a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Milan+ Odesláno 11. červen 2023 Odesláno 11. červen 2023 Tak Ulysse má momentálně za sebou STK,takže klid,ale takhle tam klima nevypadá ani po 250000km na hrbu,taková oxidace al ,to vypadá jen stále mokré a nevysušené. Ale já ho mám denně v provozu a parkuje venku. Dej to zdárně do kupy,ale tohle by mě nebavilo,to už by fičel o dům dál. Citovat
Verýsek Odesláno 11. červen 2023 Odesláno 11. červen 2023 před 23 minutami, Milan+ napsal: Dej to zdárně do kupy,ale tohle by mě nebavilo,to už by fičel o dům dál. Ale naše 508 zůstane doma! Protože jinak jezdí výborně a ten tah při jízdě je k nezaplacení...a hlavně nafta, takže doma bude dlouho. Jinak motor jako takový je v pořádku, takže není důvod se zbavovat auta. Klimu řeší kde kdo... OK406 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.