Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
před 2 hodinami, MJSytic napsal:

NJN, vymyslel jsem si blbost, ale už je to zase složený ;) Teď už jen udělat GEO (jestli to někde zvládnou :roll) a vyměnit ten klimachladič :grr

To dej pak vědět, kde tu geo zvládnou udělat. Ideálně i s fotkama jak to na té rampě měli uchycené

Odesláno

Jestli se mi to vůbec podaří :roll  Zatím narážím na odpovědi, jako je tahle:

"Dobrý den 
Světlá výška vozu lze nastavit pouze výměnou za nové díly.
Na vozidle lze nastavit pouze sbíhavost, odklony a záklon u tohoto typu nelze nastavovat."

Odesláno
před 3 hodinami, MJSytic napsal:

Jestli se mi to vůbec podaří :roll  Zatím narážím na odpovědi, jako je tahle:

"Dobrý den 
Světlá výška vozu lze nastavit pouze výměnou za nové díly.
Na vozidle lze nastavit pouze sbíhavost, odklony a záklon u tohoto typu nelze nastavovat."

To je přesně ono 😄 občas se divím, kdo všechno v těch servisech dělá 🙄

před 2 hodinami, radim.1008 napsal:

A to ani v autorizáku? :myslim

Bohužel ani autorizáky to neumí správně, což je ještě smutnější. Řešili jsme to asi rok zpět a jediný, kdo to uměl, bylo jedno školící středisko v Praze, kam se právě jezdí technici ze servisů školit jak se to má správně dělat. Jenže ti jen školí, nedá se tam objednat.

• O 4 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Kde to nakonec zvládli? Si myslím že mě to brzy čeká taky. Ono teda prý se vnějšky zadních kol sjíždějí snad u všech GT, ale uvidíme jak moc to bude teď po sezóně. Ten záklon mimo toleranci nevadí? 

Upraveno uživatelem skorpion
Překlep
Odesláno

Udělali to na jednom nejmenovaném tajném místě 🤫 Záklon seřídit nejde. Jedině vyměnit-zrepasovat komplet zavěšení. Nicméně mi bylo řečeno, že je důležité, aby nebyl velký rozdíl mezi L-P stranou a to prý není :myslim  Takže neřeším a budu zatím jen jezdit. Uvidíme, co budou dělat pneu. Ale vzhledem k mému nájezdu by to vše mohlo do zákazu nafty vydržet :D 

Odesláno

Tak to asi bylo to školící středisko v Praze, které nebere na zakázku ne? 🙃 Ale nevím, sice tomu nerozumím, ale podle mě se to dá udělat v kterémkoliv servisu, který má potřebné vybavení na geo. Zase taková věda v tom přeci nemůže být ne? Důležité je auto dát do servisní polohy dle příručky a pak teprve nastavit. V tom prvním kroku mívají servisy největší problém...

Odesláno

Asi takhle. Technici jezdí na školení, mají potřebné vybavení i podklady. Ale proč to i tak nedělají, můžu jen hádat. Nicméně u mě to nastavení trvalo cca 2hod. Takže i tohle bude jeden z důvodů. Pokud to ale nevadí "šéfům" z importu, tak my s tím nic neuděláme. Kdyby se ale rozkřiklo, že to třeba v Praze nějaká koncese dělá správně a poctivě, technik si na sebe určitě vydělá :myslim

Odesláno

To plně souhlasím. Teď to řeším prakticky na všech autech, tzn. na obou 406, na 407 a brzy i na té 508. A pomalu se bojím vůbec na geo jet, aby to spíš nebylo horší než lepší. Až takhle je to totiž v těch servisech špatný. A dokonce někde ty víceprvky na geo rovnou odmítají, protože se jim tam ta auta vrací a technik to svádí na nemožnost tu nápravu seřídit, že se to po pár měsících zase rozšteluje (takhle mě fakt odmítli). No když i @ChouLu měl problém s geo na 208, tak už fakt nevím kde jinde hledat 😀

Odesláno

Dnes nastal den "D" :mrk Nicméně nic nešlo podle plánu, tak je 508 zase rozebraná a nepojízdná :roll

Horní trubka přirostla k chladiči a nešlo to od sebe žádným způsobem. Vzal jsem na to i horkovzdušku. Asi hodinu jsem to ohříval a chladil, až jsem to nakonec musel ufiknout, trubku odpojit od kompresoru a umlátit kladivem a dlátem :grr

Zítra to snad zase složím, ale nemám nové těsnění k tomu druhému konci ke kompresoru, takže se to bude muset ještě dořešit :nevim

IMG-20230610-WA0009.jpg

IMG-20230610-WA0012.jpg

IMG-20230610-WA0002.jpg

IMG-20230610-WA0008.jpg

IMG-20230610-WA0004.jpg

IMG-20230610-WA0005.jpg

IMG-20230610-WA0006.jpg

IMG-20230610-WA0007.jpg

IMG-20230610-WA0001.jpg

Odesláno

Mám asi špatnou karmu :aut Všichni to normálně vymění, jen já to mám vždycky "dodělaný". Ale asi to bude všechno důsledek šetření při výrobě. Tady trochu, tady víc, tady na to s* úplně a Sytič ať se z toho pak třeba po :D 
Už jsem to tu psal vícekrát. I to srovnání mezi o 4 roky starší 308 je na těch "vnitřnostech" znát v neprospěch 508 :( 

Odesláno

🙄 Tak Ulysse má momentálně za sebou STK,takže klid,ale takhle tam klima nevypadá ani po 250000km na hrbu,taková oxidace al ,to vypadá jen stále mokré a nevysušené. Ale já ho mám denně v provozu a parkuje venku. 

Dej to zdárně do kupy,ale tohle by mě nebavilo,to už by fičel o dům dál.

Odesláno
před 23 minutami, Milan+ napsal:

🙄Dej to zdárně do kupy,ale tohle by mě nebavilo,to už by fičel o dům dál.

Ale naše 508 zůstane doma! Protože jinak jezdí výborně a ten tah při jízdě je k nezaplacení...a hlavně nafta, takže doma bude dlouho. Jinak motor jako takový je v pořádku, takže není důvod se zbavovat auta. Klimu řeší kde kdo...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...