Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdarec, pár názorů na motor 1.2 PureTech 130k jsem tu na foru našel, ale není toho mnoho a protože se chystám na koupi vozidla s tímto motorem, rád bych chtěl všechny co mají tento motor požádat o napsání jak jsou s motorem verze 1.2 PureTech 130k spokojeni, jaké se objevily problémy atd.

Předem všem díky na info Miki

Odesláno (upraveno)

Bohužel moc lidi s tímto motorem zde na fóru není konkretne s 308,na hodnoceni spolehlivosti je brzo tento model se začal dávat do aut v roce 2014....ale ze by zatím byli nějaké fatální problémy s potkavanim rozvodů asi ne...
Na nemoci motoru se mohu zeptat švagra,ktery dělá v Peugeotu
Taky me to zajímá tenhle motor se mi docela zamlouvá...

Co to jééé?  :D 

Upraveno uživatelem Charlie 1
  • O 4 měsíce později...
Odesláno

Ahoj. Mna by zaujimalo v com je motor 1,2 puretech iny od predoslej 1,2 vti.  A ci su aj nejake mechanicke rozdiely v motoroch 1,2 puretech ( kedze su 60,80,96kw) Alebo ide len o iny software?

• O 2 roky později...
Odesláno (upraveno)

tak jo.1,2 pure tech 96kW po prvním nadšení - zakoupeno v roce 2014 - po skončení tříleté záruky ( přesně 1,5 měsíce po) kontrolka porucha motoru. jestli to je lambda sonda, tak jsem našel na webu, že zrovna do tohodle auta stojí 5 tis. Už hledám, který auto...

Tak uplynul rok a po servisu zase po 1,5 měsíci ta samá závada . V prvním případě za diagnostiku 501 kč a nic jinýho s tím nedělali, ted´jsem zvědavej s čím přijdou.

Upraveno uživatelem kpzetka
Odesláno

Spolehlivost nemůžu hodnotit, nicméně prvních 10tkm bez náznaku problému. A jede to fakt skvěle, spotřeba mimo město při loudání kolem 5l, při neloudální 6:)

Odesláno

Hoci mám Citroen C3 picasso ale tiež ten istý motor 81kw. Za dva roky som zatiaľ najazdil cca 52 tis km. Čo k nemu napísať. Zvuková kulisa je fajn, keď ide pijanko na rovinke ani ho nepočuť, ale keď vytáčaš, tak má taký krásny drsný zvuk, páči sa mi. Je na ňom krásne cítiť záťah turba, ale  výkon má tak max  do 4 tis. Potom to už slabne, ale mne to úplne stačí a som spokojný s výkonom  motora. Dlhodobú spotrebu mám 6 litrov. U nás je odporúčaný 98 a viac oktanový benzín, hoci nechapem prečo, že nekvalitný benzín, od začiatku dávam stále klasickú 95 a k tomu VIF, hoci na 100 oktanový benzín ide lepšie. Za tie kilometre sa prejavovala závada na motore tak, že v určitych otáčkach pod záťažou, čiže pre predbiehaní alebo zrýchľovaní motor vynechal na cca 1-2 sekundy, zvuk znel nejako dddd a potom auto šlo ako by  nič, žiadna kontrola žiadna hláška.Pri 45 tis. nahrali nový software a nové sviečky, odvtedy sa nič neprejavilo. Inak olej mením každych 15 tis.km na 3,5 litra oleja je to akurát. Dúfam, že to bude tak pokračovať.

• O 1 měsíc později...
Odesláno (upraveno)

Mám 308 SW, 2014, 1,2 96 kw...minulý týden při 73000 km závada motoru. Psalo to STOP, nízký tlak oleje. Nechal jsem to odtáhnout do Peugeotu. Druhý den mi volal vedoucí, že se roztrepil rozvodový řemen a kousek z něj odpadl a nadělal paseku. Na otázku, jak je to možné, když interval výměny rozvodového řemene je 180.000 km, neuměl odpovědět, prý to ještě neviděli. Naúčtoval mi za materiál 6900kc + 6000kc za práci. Nakonec jsem zjistil, že mám ještě záruku. Tak jsem si oddechl. Na protokolu jen samé těsnění ,šrouby a čísla materiálu. Trikrat proplachovali motor olejem. Prý postupovali podle doporučení výrobce. Co si o tom myslíte?

Upraveno uživatelem hydromen
  • O 4 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...