Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Je nutny pas pro dítě na Slovensko ?

Recommended Posts

Odesláno

Tak můžeš to risknout, ale v případě kontroly to může být legrace. Na Slovensku se ale aspoň bez problémů domluvíš.

Jinak samozřejmě připomenutí pro všechny - pas pro děti je potřeba všude mimo ČR, protože je to jediný doklad totožnosti dítěte, který se dá dnes rozumně obstarat...

Odesláno

Krom pasu funguje i Občanský průkaz pro děti do 15ti let -

Občanský průkaz pro děti pod 15 let kvůli cestování do zahraničí

Potřebují ho i děti. Od nynějška totiž mohou dostat občanský průkaz i lidé pod 15 let. Je to kvůli zahraničním cestám: Aby mohly děti jezdit do jiných států, musí mít vlastní doklad. To je i cestovní pas, do Evropské uníe jim ale občanský průkaz stačí. Za vydání dětského průkazu se platí 50 Kč. O novou občanku musíte žádat také když se změní některý údaj, který je na ní uveden (změna rodinného stavu, trvalého bydliště apod). Pak je nutné vzít na úřad i doklad o dané změně.

Odesláno

Nejsou moje :D sosedi chteji o vikendu k vode s nama ale maji deti proto se ptam :) oni jeste nikdy s detma v zahranici nebyli no ( rozvod ard atd). To je slozitejsi .

Proto se radeji ptam . Tak pojedeme nekde tady v Česku .

Vím že by to mělo už být v kategorii cestování (třeba to někdo z moderátorů přesune ) ale můžete mi doporučit kemp s vodou ( jezero nebo přehrada ) kde se dá stanovat ? Ideálně Morava popř. Východní čechy cca po prahu .

Říkal jsem si Pasohlávky ale tam jsem ještě nebyl tak mě to láká .

Odesláno (upraveno)

V Pasohlávkách je otevřený údajně největší Aquapark ve střední Evropě - tam bych se poněkud bál, že tam bude "hlava na hlavě". jinak ta občanka stojí pro dítě 50,- Kč, to není moc

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Vodní nádrž Pastviny. ;) Šlapadla, vyhlídkový vláček už snad taky jezdí, restarurací dost a i z kempů se dá vybrat. ;) A když ne tam, tak autokemp Pod Černým lesem Žamberk. www.autocamping.cz

Odesláno

Uvidíme , je to na nich já jim do toho kecat nebudu . Být to moje děcka , tak to risknu a jedem na ten prodloužený víkend. Stát se může cokoliv ale asi bych to neřešil kor na Slovensko . Ale náhoda je blbec

Líbí se mi vaše návrhy děkuji , nejvíce asi Pastviny. Je v okolí i pár kempů , dva hezké .

ATC Brodský se mi nelíbí , protože je tam zrovna nějáká akce ten víkend a my raději klid a pohodu :)

Odesláno (upraveno)

Ja som bol s deťmi na dvoch dovolenkách v taliansku bez pasov. Myslím že to netreba až tak prežívať zvlášť ak ide o Slovensko.Ako píše PeTr vezmi rodné listy a hotovo.

Upraveno uživatelem dusan2
Odesláno

No tys tomu dal bez pasu s detmi.....uz to plati dvaroky ze deti musi mit svuj pas...a dokonce pokud vezes cizi dite...jako treba synovce..tak k pasu musis mit jeste prohlaseni jeho rodicu ze jede s tebou a toto prohlaseni musi obsahovat nacionale rodice...ditete a byt orazeno matrikou....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...