venomcz Odesláno 2. červenec 2015 Odesláno 2. červenec 2015 O víkendu jedem na Slovensko a zajímá mě , zda děti ( 5 a 7 ) musí mít pas ? Dilky Citovat
Medvěd Odesláno 2. červenec 2015 Odesláno 2. červenec 2015 Ano. Dnes se už děti do OP ani pasu nezapisují, protože musí mít svůj pas (nebo OP, i ta lze vystavit pro dítě mladší 15ti let). Citovat
venomcz Odesláno 2. červenec 2015 Autor Odesláno 2. červenec 2015 Takže jedině rychlopas za 2x1000kč Tak to je skoda no . No diky Citovat
oddie Odesláno 2. červenec 2015 Odesláno 2. červenec 2015 Tak můžeš to risknout, ale v případě kontroly to může být legrace. Na Slovensku se ale aspoň bez problémů domluvíš. Jinak samozřejmě připomenutí pro všechny - pas pro děti je potřeba všude mimo ČR, protože je to jediný doklad totožnosti dítěte, který se dá dnes rozumně obstarat... Citovat
Pacho69 Odesláno 2. červenec 2015 Odesláno 2. červenec 2015 venomcz: To jsi ještě s dětma nebyl v zahraničí, že nemají pas? Citovat
Medvěd Odesláno 2. červenec 2015 Odesláno 2. červenec 2015 Krom pasu funguje i Občanský průkaz pro děti do 15ti let - Občanský průkaz pro děti pod 15 let kvůli cestování do zahraničí Potřebují ho i děti. Od nynějška totiž mohou dostat občanský průkaz i lidé pod 15 let. Je to kvůli zahraničním cestám: Aby mohly děti jezdit do jiných států, musí mít vlastní doklad. To je i cestovní pas, do Evropské uníe jim ale občanský průkaz stačí. Za vydání dětského průkazu se platí 50 Kč. O novou občanku musíte žádat také když se změní některý údaj, který je na ní uveden (změna rodinného stavu, trvalého bydliště apod). Pak je nutné vzít na úřad i doklad o dané změně. Citovat
venomcz Odesláno 2. červenec 2015 Autor Odesláno 2. červenec 2015 Nejsou moje sosedi chteji o vikendu k vode s nama ale maji deti proto se ptam oni jeste nikdy s detma v zahranici nebyli no ( rozvod ard atd). To je slozitejsi . Proto se radeji ptam . Tak pojedeme nekde tady v Česku . Vím že by to mělo už být v kategorii cestování (třeba to někdo z moderátorů přesune ) ale můžete mi doporučit kemp s vodou ( jezero nebo přehrada ) kde se dá stanovat ? Ideálně Morava popř. Východní čechy cca po prahu . Říkal jsem si Pasohlávky ale tam jsem ještě nebyl tak mě to láká . Citovat
Medvěd Odesláno 2. červenec 2015 Odesláno 2. červenec 2015 (upraveno) V Pasohlávkách je otevřený údajně největší Aquapark ve střední Evropě - tam bych se poněkud bál, že tam bude "hlava na hlavě". jinak ta občanka stojí pro dítě 50,- Kč, to není moc Upraveno 2. červenec 2015 uživatelem Medvěd Citovat
venomcz Odesláno 2. červenec 2015 Autor Odesláno 2. červenec 2015 Pasohlavky jsou hodne komercni no . Pak jeste slezska harta nebo heřmanice me napadly . Jinak ano občanka je za pár korun ale trvá než jí vydají no Citovat
Medvěd Odesláno 2. červenec 2015 Odesláno 2. červenec 2015 Pokud bys chtěl camp ve východních Čechách, pak mohu doporučit Broďák (ATC Brodský) u Červeného Kostelce. Citovat
oddie Odesláno 2. červenec 2015 Odesláno 2. červenec 2015 U Nových Mlýnů bych se bál, jak bude vypadat voda, v těhle vedrech. Tam se zkazí hodně rychle. Citovat
ozzy56 Odesláno 2. červenec 2015 Odesláno 2. červenec 2015 (upraveno) byl jsi na Olešné? je to nedaleko tvého bydliště, prima kemp, pro děcka atrakce, vedle akvapark, kolem přehrady cesta pro inlajny, kola atd. http://aquapark-olesna.cz/ http://autokempolesna.cz/ Upraveno 2. červenec 2015 uživatelem ozzy56 Citovat
radim.1008 Odesláno 2. červenec 2015 Odesláno 2. červenec 2015 Vodní nádrž Pastviny. Šlapadla, vyhlídkový vláček už snad taky jezdí, restarurací dost a i z kempů se dá vybrat. A když ne tam, tak autokemp Pod Černým lesem Žamberk. www.autocamping.cz Citovat
Péťa Odesláno 2. červenec 2015 Odesláno 2. červenec 2015 (upraveno) Musím se přidat k Medvědovi, Autocamp Brodský je výborná volba, lidi se tam rádi vracejí. Upraveno 2. červenec 2015 uživatelem Péťa Citovat
Pe.Tr Odesláno 2. červenec 2015 Odesláno 2. červenec 2015 Risknito a vem si sebou rodne lisry a no stres Citovat
venomcz Odesláno 2. červenec 2015 Autor Odesláno 2. červenec 2015 Uvidíme , je to na nich já jim do toho kecat nebudu . Být to moje děcka , tak to risknu a jedem na ten prodloužený víkend. Stát se může cokoliv ale asi bych to neřešil kor na Slovensko . Ale náhoda je blbec Líbí se mi vaše návrhy děkuji , nejvíce asi Pastviny. Je v okolí i pár kempů , dva hezké . ATC Brodský se mi nelíbí , protože je tam zrovna nějáká akce ten víkend a my raději klid a pohodu Citovat
dusan2 Odesláno 2. červenec 2015 Odesláno 2. červenec 2015 (upraveno) Ja som bol s deťmi na dvoch dovolenkách v taliansku bez pasov. Myslím že to netreba až tak prežívať zvlášť ak ide o Slovensko.Ako píše PeTr vezmi rodné listy a hotovo. Upraveno 2. červenec 2015 uživatelem dusan2 Citovat
oddie Odesláno 2. červenec 2015 Odesláno 2. červenec 2015 Tak na letošek si je udělej, na hranicích jsou čím dál víc kontroly. Citovat
celda1970 Odesláno 2. červenec 2015 Odesláno 2. červenec 2015 No tys tomu dal bez pasu s detmi.....uz to plati dvaroky ze deti musi mit svuj pas...a dokonce pokud vezes cizi dite...jako treba synovce..tak k pasu musis mit jeste prohlaseni jeho rodicu ze jede s tebou a toto prohlaseni musi obsahovat nacionale rodice...ditete a byt orazeno matrikou.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.