Medvěd Odesláno 7. červen 2015 Odesláno 7. červen 2015 (upraveno) Dnešní založení vlákna o dalším rozšíření počtu moderátorů ve mně probudilo chuť na protireakci. Moderace - jak jí známe dnes - tu vznikla v podstatě vstupem Mirase CC do vedení klubu - do té doby fórum mělo 3!!! moderátory (Kurt, JirkaP, Ferry) + měl právo moderace ještě předseda. Jsem přesvědčen, že tehdy byla na fóru nálada 1000 x přátelštější než dnes, kdy si mnohý "mod" dělá ramena a snaží se svými zásahy zviditelnit a zvýraznit své místo na slunci. Na novém webu neumím spáchat anketu, tak holt se ptám otevřeně a zakládám diskuzi o tom, zda považujete moderaci fóra v současném stavu za opravdu přínosnou nebo to cítíte podobně jako já, tedy jako zbytečnou buzeraci, která v důsledku může i mnohé pisatele odradit.Hrubě, ale opravdu hrubě se mi nelíbí i zde často zmiňované úsloví "Mod je pán bůh" - dle mého není a nikdy nebude. Volil jsem předsedu, vedení - ale volbu moderátora si nějak nevybavuju a při tom se tu někteří chovají jako by sežrali všechnu moudrost .... P.S. Neříkám, že nějaká moderace není potřeba - ale současný stav mi přijde zbytečně drsný Upraveno 7. červen 2015 uživatelem Medvěd Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 7. červen 2015 Odesláno 7. červen 2015 Medvěde, nejedná se o rozšíření počtu moderátorů A moderace je potřebná, kdo ti odmaže chybný přispěvek, kdo vyřeší spam na foru ......... Citovat
Medvěd Odesláno 7. červen 2015 Autor Odesláno 7. červen 2015 Možná ne - ale já se chci dopídit informace, zda se současný stav moderace nelíbí jen mně nebo je nás víc - Béďův příspěvek to jen nastartoval Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 7. červen 2015 Odesláno 7. červen 2015 Jak se ti muže nelibit něco na moderaci když to ani nevidiš??? Citovat
Medvěd Odesláno 7. červen 2015 Autor Odesláno 7. červen 2015 (upraveno) Radku - třeba tím, že fórum dlouhodobě sleduju tak různé zásahy vnímám. Znovu píšu, že chápu, že moderace je potřeba, ale nelíbí se mi její současný stav, kdy má i "starej pardál" strach se na něco zeptat, aby nedostal od "moda" čočku, že málo hledal a vlákno mu pro jistotu hned zamáznul. Upraveno 7. červen 2015 uživatelem Medvěd Citovat
Béďa Odesláno 7. červen 2015 Odesláno 7. červen 2015 Porovnávat fórum kdysi za tvé vlády a teď je něco úplně jiného, ať co se týče návšťevnosti, počtu vláken atd. takže srovnáváš nesrovnatelné. Konkurz na moderátory není o navýšení současného počtu moderátorů ale o oddělení moderace od vedení. Tady se stávalo, že se někteří cítili ochuzeni o možnost případného odovolání v případě kdy cítili křivdu. Citovat
Schreek Odesláno 8. červen 2015 Odesláno 8. červen 2015 Denně řešíme desítky požadavků uživatelů, brzy se vrátí stará inzerce a těch požadavků a vůbec problémů k řešení bude stále více. Je potřeba tu práci rozdělit aby fungovala kontinuálně, ale zároveň nebyla otrocinou pro pár lidí. Nic víc v tom nehledej Medvěde. Jednou si Ti někdo dovolil přesunout vlákno a ty nám to tu budeš neustále predhazovat jako obrovskou buzeraci od módů? Není už čas to přejít? Odesláno z telefonu za pomocí Tapatalk Citovat
Medvěd Odesláno 8. červen 2015 Autor Odesláno 8. červen 2015 Uhodils presne hlavickou o hrebicek, jen se opravdu nejedna POUZE o to me presunute vlakno, ale o CELKOVOU PREMODEROVANOST drive veskrze pratelskeho fora. Zatim se k tematu vyjadrili pouze "modi" a ti si samozrejme zadne omezeni pravomoci nepreji. Mne jde spis o to, jestli caste zasahy do prispevku a jejich zamykani vadi pouze mne nebo zda je nas vic a diskuzi se pak povede vratit atmosferu, ktera byla pred lety, kdy se NIKDO nemusel bat jaky jeho prispevek vezme konec. Citovat
Guest StibTo Odesláno 8. červen 2015 Odesláno 8. červen 2015 Asi bude opravdu cas smirit se s tim, ze to dnes funguje ale uuplne jinak, nez to bylo "pred lety". Narazime na to neustale a problem neni ve foru, ale v lidech. Tak trochu to pripomina tu o tech dinosaurech... Vis, proc vyhynuli ? Protoze se NEDOKAZALI PRIZPUSOBIT. Citovat
Laďa Odesláno 8. červen 2015 Odesláno 8. červen 2015 Mně třeba navýšení moderátorů vůbec nevadí. Když vidím některé stejné příspěvky vložené 2x nebo i 3x v různých vláknech nebo dotaz na věc která se zde už řeší a je třeba jen 10 příspěvků pod tímto novým dotazem, tak si myslím, že to nebude na škodu. Citovat
oddie Odesláno 8. červen 2015 Odesláno 8. červen 2015 Mně to tu nepřijde nijak drsné, podle mě je současný stav moderování celkem v pohodě. Citovat
ozzy56 Odesláno 8. červen 2015 Odesláno 8. červen 2015 přátelštější nálada na foru se nevrátí se zvýšením počtu moderátorů, toto úzce souvisí s náladou ve společnosti ale změna je život, možná se k moderování dostanou ,,přátelštější'' lidé, myslím povahou Citovat
Guest StibTo Odesláno 8. červen 2015 Odesláno 8. červen 2015 Mně to tu nepřijde nijak drsné, podle mě je současný stav moderování celkem v pohodě. Mno hlavně si tu furt někdo stěžuje na buzeraci ale to jen proto, že nemají zkušenost odjinud. Na běžném fóru pokud by se někdo jen otřel o admina tak letí a už se tam nepodívá. Jsme tu moc měkký Citovat
oddie Odesláno 8. červen 2015 Odesláno 8. červen 2015 ... možná se k moderování dostanou ,,přátelštější'' lidé, myslím povahou Tak třeba bych mohl moderovat já Citovat
radim.1008 Odesláno 8. červen 2015 Odesláno 8. červen 2015 (upraveno) Přátelštější nálada se nevrátí do té doby, pokud nebude jeden respektovat druhého, ať už jako člen člena nebo i člen moderátora a naopak. Moderátor má ze svého postavení právo na to zasáhnout. A když již tak učiní, tak by měl být brán jeho zásah na zřetel a ne se proti němu bouřit. A je jedno jestli je, či bude jeden nebo pět moderátorů. Je to jen o respektu a slušném chování. Stejně jako v životě. Upraveno 8. červen 2015 uživatelem radim.1008 Citovat
ozzy56 Odesláno 8. červen 2015 Odesláno 8. červen 2015 Tak třeba bych mohl moderovat já proč néé? máš můj hlas, i když jsme myslím oba neřádi, takže ani kandidovat, ani volit Citovat
Medvěd Odesláno 8. červen 2015 Autor Odesláno 8. červen 2015 Mno hlavně si tu furt někdo stěžuje na buzeraci ale to jen proto, že nemají zkušenost odjinud. Na běžném fóru pokud by se někdo jen otřel o admina tak letí a už se tam nepodívá. Jsme tu moc měkký Respekt si admin ziska svym jednanim, nikdy ne pouhym vyuzitim sve sily ve smyslu: Ja jsem ADMIN, poslouchej nebo tahni. Pokud se mi neco nelibi, reknu to a je mi uplne burt, jakou ma dotycnej funkci. Se stupnujicimi se zasahy do prispevku mam problem dlouhodobe a ze srazu vim, ze nejen ja. Nicmene zatim to vypada, ze vetsine zasahy adminu vyhovuji, takze se nic nestane. Citovat
MJSytic Odesláno 8. červen 2015 Odesláno 8. červen 2015 (upraveno) Admin není to samé, co Moderátor Nikdy by mě nenapadlo z pozice Moda dělat něco zásadního - to se vše řeší společně v týmu a následně se koná Byl jsem do teď Mod a myslím, že většina z nás jen dělala běžnou údržbu (oprava citací a názvů, mazání duplicitních vláken apod., případně se řešily problémy dle oznámení od jiných členů). To, že občas někdo narazí se stát může, ale pokud se tým Modů s Adminem (případně i s vedením) na něčem shodne, tak by se mělo jejich rozhodnutí respektovat A je úplně jedno, jestli se jedná o nováčka, nebo o bývalého předsedu/člena vedení Upraveno 8. červen 2015 uživatelem MJSytic Citovat
oddie Odesláno 8. červen 2015 Odesláno 8. červen 2015 ozzy56: já bych to dělat nechtěl, kdyby jo, už bych se o to přihlásil dávno. A ano, podle současných pravidel stejně ani nemůžu, nejen jako neřád, ale i jako bývalý člen vedení, to je jak jsem koukal také ve výlukách. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.