Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Dnešní založení vlákna o dalším rozšíření počtu moderátorů ve mně probudilo chuť na protireakci. Moderace - jak jí známe dnes - tu vznikla v podstatě vstupem Mirase CC do vedení klubu - do té doby fórum mělo 3!!! moderátory (Kurt, JirkaP, Ferry) + měl právo moderace ještě předseda. Jsem přesvědčen, že tehdy byla na fóru nálada 1000 x přátelštější než dnes, kdy si mnohý "mod" dělá ramena a snaží se svými zásahy zviditelnit a zvýraznit své místo na slunci. Na novém webu neumím spáchat anketu, tak holt se ptám otevřeně a zakládám diskuzi o tom, zda považujete moderaci fóra v současném stavu za opravdu přínosnou nebo to cítíte podobně jako já, tedy jako zbytečnou buzeraci, která v důsledku může i mnohé pisatele odradit.
Hrubě, ale opravdu hrubě se mi nelíbí i zde často zmiňované úsloví "Mod je pán bůh" - dle mého není a nikdy nebude. Volil jsem předsedu, vedení - ale volbu moderátora si nějak nevybavuju a při tom se tu někteří chovají jako by sežrali všechnu moudrost ....

P.S.

Neříkám, že nějaká moderace není potřeba - ale současný stav mi přijde zbytečně drsný

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Možná ne - ale já se chci dopídit informace, zda se současný stav moderace nelíbí jen mně nebo je nás víc - Béďův příspěvek to jen nastartoval

Odesláno (upraveno)

Radku - třeba tím, že fórum dlouhodobě sleduju tak různé zásahy vnímám. Znovu píšu, že chápu, že moderace je potřeba, ale nelíbí se mi její současný stav, kdy má i "starej pardál" strach se na něco zeptat, aby nedostal od "moda" čočku, že málo hledal a vlákno mu pro jistotu hned zamáznul.

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Porovnávat fórum kdysi za tvé vlády a teď je něco úplně jiného, ať co se týče návšťevnosti, počtu vláken atd. takže srovnáváš nesrovnatelné.

Konkurz na moderátory není o navýšení současného počtu moderátorů ale o oddělení moderace od vedení. Tady se stávalo, že se někteří cítili ochuzeni o možnost případného odovolání v případě kdy cítili křivdu. ;)

Odesláno

Denně řešíme desítky požadavků uživatelů, brzy se vrátí stará inzerce a těch požadavků a vůbec problémů k řešení bude stále více. Je potřeba tu práci rozdělit aby fungovala kontinuálně, ale zároveň nebyla otrocinou pro pár lidí. Nic víc v tom nehledej Medvěde. Jednou si Ti někdo dovolil přesunout vlákno a ty nám to tu budeš neustále predhazovat jako obrovskou buzeraci od módů? Není už čas to přejít?

Odesláno z telefonu za pomocí Tapatalk

Odesláno

Uhodils presne hlavickou o hrebicek, jen se opravdu nejedna POUZE o to me presunute vlakno, ale o CELKOVOU PREMODEROVANOST drive veskrze pratelskeho fora. Zatim se k tematu vyjadrili pouze "modi" a ti si samozrejme zadne omezeni pravomoci nepreji. Mne jde spis o to, jestli caste zasahy do prispevku a jejich zamykani vadi pouze mne nebo zda je nas vic a diskuzi se pak povede vratit atmosferu, ktera byla pred lety, kdy se NIKDO nemusel bat jaky jeho prispevek vezme konec.

Odesláno

Asi bude opravdu cas smirit se s tim, ze to dnes funguje ale uuplne jinak, nez to bylo "pred lety". Narazime na to neustale a problem neni ve foru, ale v lidech. Tak trochu to pripomina tu o tech dinosaurech... Vis, proc vyhynuli ? Protoze se NEDOKAZALI PRIZPUSOBIT.

Odesláno

Mně třeba navýšení moderátorů vůbec nevadí. Když vidím některé stejné příspěvky vložené 2x nebo i 3x v různých vláknech nebo dotaz na věc která se zde už řeší a je třeba jen 10 příspěvků pod tímto novým dotazem, tak si myslím, že to nebude na škodu.

Odesláno

přátelštější nálada na foru se nevrátí se zvýšením počtu moderátorů, toto úzce souvisí s náladou ve společnosti

ale změna je život, možná se k moderování dostanou ,,přátelštější'' lidé, myslím povahou :myslim

Odesláno

Mně to tu nepřijde nijak drsné, podle mě je současný stav moderování celkem v pohodě.

Mno hlavně si tu furt někdo stěžuje na buzeraci ale to jen proto, že nemají zkušenost odjinud. Na běžném fóru pokud by se někdo jen otřel o admina tak letí a už se tam nepodívá. Jsme tu moc měkký  :roll

Odesláno (upraveno)

Přátelštější nálada se nevrátí do té doby, pokud nebude jeden respektovat druhého, ať už jako člen člena nebo i člen moderátora a naopak. Moderátor má ze svého postavení právo na to zasáhnout. A když již tak učiní, tak by měl být brán jeho zásah na zřetel a ne se proti němu bouřit. A je jedno jestli je, či bude jeden nebo pět moderátorů. Je to jen o respektu a slušném chování. Stejně jako v životě. ;)

Upraveno uživatelem radim.1008
Odesláno

Mno hlavně si tu furt někdo stěžuje na buzeraci ale to jen proto, že nemají zkušenost odjinud. Na běžném fóru pokud by se někdo jen otřel o admina tak letí a už se tam nepodívá. Jsme tu moc měkký  :roll

Respekt si admin ziska svym jednanim, nikdy ne pouhym vyuzitim sve sily ve smyslu: Ja jsem ADMIN, poslouchej nebo tahni.:D

Pokud se mi neco nelibi, reknu to a je mi uplne burt, jakou ma dotycnej funkci. Se stupnujicimi se zasahy do prispevku mam problem dlouhodobe a ze srazu vim, ze nejen ja. Nicmene zatim to vypada, ze vetsine zasahy adminu vyhovuji, takze se nic nestane.

Odesláno (upraveno)

Admin není to samé, co Moderátor ;) Nikdy by mě nenapadlo z pozice Moda dělat něco zásadního - to se vše řeší společně v týmu a následně se koná :myslim Byl jsem do teď Mod a myslím, že většina z nás jen dělala běžnou údržbu (oprava citací a názvů, mazání duplicitních vláken apod., případně se řešily problémy dle oznámení od jiných členů). To, že občas někdo narazí se stát může, ale pokud se tým Modů s Adminem (případně i s vedením) na něčem shodne, tak by se mělo jejich rozhodnutí respektovat :myslim A je úplně jedno, jestli se jedná o nováčka, nebo o bývalého předsedu/člena vedení  :roll

Upraveno uživatelem MJSytic
Odesláno

ozzy56: já bych to dělat nechtěl, kdyby jo, už bych se o to přihlásil dávno. A ano, podle současných pravidel stejně ani nemůžu, nejen jako neřád, ale i jako bývalý člen vedení, to je jak jsem koukal také ve výlukách.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...