Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Kdes tohle vyčetl? To totiž vůbec není pravda. Viz třeba ČR a Švýcarsko versus Velká Británie. Ono totiž paradoxně tam, kde se podstatně zpřísnila pravidla pro držení zbraní počet tr.č. se zbraní neskutečně stoupl.

A kdes přišel na to, že lablní člověk udělá psychotesty? A jestli ano, pak nemá smysl je dělat vůbec. A buď si jist, že i v dnešních předpisech existují nástroje, jak žadatele k psychoušovi dostat. Tedy opět NULA...

Protoze takovyho cloveka znam, nastesti neudelal nakonec ty zaverecny pisemny testy

Odesláno

Psychotesty nic moc neřeší, dá se na ně i naučit. Navíc co všechno dokáže projít přes psychotesty je občas vidět u samotné policie, že? Excesy se zbraněmi zde jsou častější než u civilistů... 

Samotný systém podmínek držení zbraní pro ochranu a obranu mi jinak u nás nepřipadá špatný, kde vidím situaci jako hodně špatnou jsou naopak tzv "myslivci"  :nevim

Odesláno

Tomu že se dá na psychotesty naučit tak tomu se docela zasměju. A vím o čem mluvím za svoji řidičskou kariéru jsem absolvoval psychotesty třikrát a jednou jsem dělal řidičské psychotesty u AČR. A co vím tak jsou na podobném principu stavěné všechny tyto testy. A to záměrně dostat adepta do stresové situace a až v navození stresové situace " počítat" jeho úspěšnost. A na to se nedá naučit ani boha. Jo možná se dokážeš nabiflovat "společensky" únosné odpovědi na některé otázky které jsou taky součástí toho testu ale to je asi tak všechno. Každé dva roky chodím v rámci prohlídky na zdravotní způsobilost k výkonu práce na tzv. psychickou odezvu což je asi tak 15 min. rozhovor s psychologem a vyplnění krátkého dotazníku. A i když jsou otázky víceméně stejné tak ani jednou jsem nedokázal odpovědět stejně ač jsem si myslel že odpovídám nejlíp jak to chtějí slyšet.

Odesláno

Vidím ještě jeden problém v tom, že když se někdo zblázní, tak si i střelnou zbraň opatří byť nelegálně. Systém by možná měl mohl dát i větší důraz na nějaký způsob pravidelné kontroly držitelů ZP, aspoň to jsem si já odnesl z informací k případu v Brodě.

Odesláno

Na psychotesty se dokáže naučit každý, kdo zvládne a pochopí pár semestrů příslušné VŠ. Že se tomu děsně "směje" někdo, jehož chápání zamrzlo někde u kroucení volantem je samo o sobě spíš tragikomické.

Odesláno (upraveno)

Vidím ještě jeden problém v tom, že když se někdo zblázní, tak si i střelnou zbraň opatří byť nelegálně. Systém by možná měl mohl dát i větší důraz na nějaký způsob pravidelné kontroly držitelů ZP, aspoň to jsem si já odnesl z informací k případu v Brodě.

To bys ale musel pravidelně kontrolovat všechny občany, protože 1. sám píšeš, že když bude chtít, tak si ji opatří nelegálně, 2. když si ji neopatří, provede svůj záměr jiným způsobem. Efekt těchto návrhů? Jedna velká NULA... Tedy... až na zisky psychoušů. Nemluvě o tom, že držitelé na pravidelné prohlídky chodí a lékař je vždy může odeslat na odborná vyšetření, včetně psychiarických. A to může udělat kdykoli. Rovněž může kdykoli dát PČR podnět k řízení k odebrání ZP, resp. zrušit zdravotní způsobilost.

Upraveno uživatelem Edison
Odesláno

Kde si myslíš, že se ty psychotesty vzaly? Spadly z Marsu a vyhodnocují je Marťani? Nebo je sestavují a vyhodnocují psychologové? Asi to druhé, viď? A teď schválně, když je dovedou sestavit nebo aspoň vyhodnotit, myslíš, že na ně samé by ty, co sami vyhodnocují, fungovaly? Když přesně ví, co která reakce znamená? 

Odesláno

Já jsem se tě neptal na to kde se vzali ale jestli už jsi někdy nějaké psychotesty dělal. To že je sestavují kolektivy psychologů je mi jasný i když jsem podle tebe jen omezenec který umí jen kroutit volantem. A to že psycholog který dokáže vyhodnocovat psychotesty by je dokázal očůrat je mi taky jasný ale asi to nebude jen o tom že vyleze ze školy a hned to umí řekl bych že k tomu potřebuje taky nějaké zkušenosti z praxe a ne jen odsedět si pár semestrů kdesi ve školních škamnách.

Odesláno

To bys ale musel pravidelně kontrolovat všechny občany, protože 1. sám píšeš, že když bude chtít, tak si ji opatří nelegálně, 2. když si ji neopatří, provede svůj záměr jiným způsobem. Efekt těchto návrhů? Jedna velká NULA... Tedy... až na zisky psychoušů. Nemluvě o tom, že držitelé na pravidelné prohlídky chodí a lékař je vždy může odeslat na odborná vyšetření, včetně psychiarických. A to může udělat kdykoli. Rovněž může kdykoli dát PČR podnět k řízení k odebrání ZP, resp. zrušit zdravotní způsobilost.

To jsem potom ty pravidla pochopil špatně, jsem to pochopil, že o to prodloužení stačí požádat. => Můj příspěvěk nedává smysl :)

Odesláno

Prodloužení je papírové kolečko jen napůl. Ušetříš si jen ty zkoušky (které nejsou nijak zvlášť těžké). K lékaři (obvodnímu) musíš a ten tě MŮŽE odeslat na psychologické vyšetření. Kdo má ZP i pro "výkon povolání" musí mít lékařskou prohlídku 2x častěji. Ale sám si myslím, že to mnoho neřeší... Kdo chce, zbraň (pistoli) si sežene. A na "amokové" střelce je tento (i jakýkoliv) jiný "papírový" systém krátký.

Guest Scratch
Odesláno

Sebrat normalnim lidem moznost branit a odzbrojit je tak rikajic...... je jen dani souhlasu s podobnymi strelci, vrahy, zlodeji a dalsimi. Kdo chce pachat zlocin si zbran najde a cesky obcan nesmi byt omezen v moznosti se adekvatne branit.

Odesláno

Domnivam se, ze muj vztah k rezimu padlemu v roce 1989 je tu verejne znamy. To mi ale nebrani priznat, ze nektere veci za tech komancu fungovaly lip a zrovna zbrane u civilu mezi ne jednoznacne patri. Neumim si predstavit, ze by tehdy nekdo jen tak vlitnul do hospody a vystrilel ji - cim vic zbrani mezi lidma, tim lip se ty nelegalni "ztratej".

Odesláno

A na to jsi zase přišel jak? Jeden z teroristů ve Francii zbraň pořídil v Belgii. Tam zdaleka nemají tak liberální zákony, jako u nás. V Anglii je úplná restrikce jakýchkoli zbraní. Paradoxně tam stouply počty se zbraní v ruce a černý trh se zbraněmi tam vesele bují. V Austrálii je to stejné. Naproti u nás je systém natolik propracovaný, že když si Breivik myslel, že díky zákonům právě v Česku pořídí zbraně, tak se odporoučel s nepořízenou.

Ty si neumíš představit, že by vlítnul do hospody a vystřílel ji... Tak by to udělal jinak. Myslím, že případ Hepnarová do ukazuje zcela jasně. Naproti tomu, kdyby v tej hospodě byl byť jediný ozbrojený občan, třeba by útočníka v jeho řádění mohl zastavit mnohem dřív...

Odesláno

...Navíc co všechno dokáže projít přes psychotesty je občas vidět u samotné policie, že?...

Nevím, jak jiné kraje, ale v Královéhradeckém projdou psychotesty dva z desíti uchazečů o práci u PČR. A to dlouhodobě, není to jen tím, že by se teď něco změnilo.

Odesláno

Na psychotesty se dokáže naučit každý, kdo zvládne a pochopí pár semestrů příslušné VŠ. Že se tomu děsně "směje" někdo, jehož chápání zamrzlo někde u kroucení volantem je samo o sobě spíš tragikomické.

Už jsem si toho sem tam všiml i v jných vláknech,proč máš tendence ,když s Tebou někdo nesouhlasí hned urážet?

Ti ostatní mohou být lepší v jiném.

Odesláno

Ten zcela zásadní rozdíl je v tom, zda "nesouhlasí" proto, že o dané problematice něco ví a dokáže ARGUMENTOVAT, či zda o tom sice ví naprosté a totální ho*no, ale něčemu se děsně "směje". Toho první uznávám na základě jeho znalostí. Ten druhý je zcela jasný hlupák. Vážím si lidí, kteří něco znají, umí, dokáží. Hlupáky pohrdám. Easy.

Odesláno

Medvěde a co třeba Olga Hepnarová, který v roce 1973 vjela s náklaďákem úmyslně do lidí na zastávce a 8 jich zabila? Sice neměla kvér, ale byla myslím stejně "úspěšná" jako kdyby ho měla. Kdo chce takovou věc provést tak si způsob vždycky najde a je jedno jaká je zrovna vláda.

Odesláno

Taky si poslední dobou všímám, že podle Oddieho jsou všichni tupci, blbci, omezenci, ženský pipiny atd... :roll chtělo by to se občas trochu zamyslet, než se začnu do někoho navážet :nevim . Taky si o pár lidech tady myslím, že to nemaj v hlavě úplně v pořádku, ale co už..... :roker

Jinak že tohle vlákno zase skončí urážkama, hádkama atd., jsem si říkala v duchu už včera. Předpokládám, že to stejně za chvílu nějakej admin zamkne a bude po debatě :roll .

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...