Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Koľko platíte povinnú poistku za auto?

Recommended Posts

Odesláno

Čaute, koľko platíte poistné za auto? Zaujíma ma hlavne vek okolo 25r, obsah okolo 1.4-1.8 (benzín), výkon 55-80kW a vek vozidla tak 10-15 rokov. Skúšal som počítadlá poistného a vychádzali mi tam čísla od 5000 nahor aj pre najslabšiu motorizáciu z uvedeného rozsahu, čo mi príde dosť drahé. Na SK by ročná poistka za také vozidlo stála okolo 80€, tzn v prepočte cca 2500Kč. Pýtam sa, lebo uvažujem že ďalšie auto si už na seba prihlásim v ČR, je tu väčší výber a aj lepšie ceny ale s takýmito poistkami sa situácia mení :D

Odesláno

No rovnako k ničomu sú mi tie online kalkulačky :D Keď som prešiel diskusie tu na fóre, že niektorí platia ročne 2000Kč a tam mi hodí cenu 6000. Ono napr ľudia, čo kúpili auto v autobazáre mi vraveli, že im k tomu zjednali aj fakt výhodnú poistku, že mám ísť po auto tam a že bude dobre :D Iní zase vraj mali švagra/brata/suseda/atď poisťováka tak im to uhral no a vo výsledku nepoznám nikoho, kto by platil takú pálku ako som našiel na nete...

Lenže spoliehať sa na to pri kúpe auta a potom soliť poctivo 6000 ročne, do toho sa mi moc nechce :D To už by som skôr riešil dovoz na SK a prihlásenie tam..

Odesláno

Já platím 3000.- a když si změním jen bydliště, a dám Brno, který je ode mě vzdálený 1 km tak najednou platím 5000.- tak je vidět že i bydliště hraje velkou roli na výši pojistného.

Odesláno (upraveno)

Co ti pomůže když tady zjistíš, že jeden platí tolik a druhý zase tolik, když je to kus od kusu. Navíc jsi asi slovák bydlící v česku. Takže bude asi nejlepší obejít si pár pojišťoven a agentůr a uvidíš. Kontaktuj místního člena - skuci, dělá různé pojištění.

Upraveno uživatelem Laďa
Odesláno (upraveno)

Za jaeu pionyra platim 26, za Hondu platim 1600 a to se asi posrali.... a za 2.2 pkatim 4600 s celnim oknem a pojistenim sedacek, na 3.0 platim s tim samym 5500

33 let bonusy a bydlim v maticce mest

Upraveno uživatelem Scratch
Odesláno (upraveno)

V ceně pojistky hraje roli věk, bydliště, bezeškodní průběh předchozí doby(bonusy) to u všech pojišťoven u některých je to ještě diferencované podle věku auta, výkonu auta v kw, jestli bude auto jezdit jen v ČR nebo i mimo, jestli ho bude řídit jen jeden řidič a někde i na povolání majitele( tuším ČSOB tam má jinou sazbu lékař). Takže vyznat se v tom je pro laika nemožné kontaktuj Skuciho on ti poradí myslím si že v tomhle je tady špičkový znalec.

Jinak 2 Hdi 100kw 807 plný bonusy a u ČP platím 7200Kč z kalkulačky mám tu druhou variantu od konce (nejdražší) tj. připojištění na krádež( 100 tis), střet se zvěří, nějaký ty připojištění sedaček a přepravovaných věcí ,hlášení škod jen své pojišťovně atd. z nabízeného nejlepší asistenční službu a připojištění oken kolem dokola celého auta což je cca 1800Kč ročně auto je reg. na Praze -východ, a mě je 36.

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno

Ok, dík za reakcie. Podľa toho čo píšete, môj hlavný problém je, že sa do toho započítava aj miesto bydliska a keďže bývam v Brne, to je asi dôvod prečo mi dáva také vysoké sumy. Druhá vec je, terajšie auto mám poistené už cez 4 roky bez nehody (na SK), čo by mi na českom poistení poskytlo zľavu snáď okolo 30%, ale medzi jednotlivými štátmi sú tieto bonusy asi neprenosné. No ozvem sa Skucimu, uvidím čo mi na to povie. 

Odesláno

Ještě zkus vymyslet ochmatiku mezi smluvními vztahy - vlastník vozu, pojistitel a uživatel vozu. Jestli tady bydlíš trvale, možná by to byla jedna z možných cest jak ušetřit

I KDYŽ ten rozdíl 2500,- jak jsi psal nahoře je tak 1,5 nádrže benzínu, osobně bych se s tím neprděl

Odesláno

Nebo autodoktor.cz, dela pro brokery. Ja mam sedana pres brikery a vse v pohode.

Odesláno

Hodně záleží na jakého pojišťovacího agenta narazíš, nesmí se chodit k okénku. Já mám auta u České pojišťovny a když jsem poptával u skuciho a kajveta, tak nedokázali udělat lepší nabídku.

Guest servisman
Odesláno

Osobně kdysy jsem zde kontaktoval dotyčného ,měl jsem pojistky jak já i dcera  u něj. Ale po pár letech jsem přešel k jiné  pojišťovně

,protože stále zvyšovali. Člověk aby pomalu měnil jen pojišťovnu každým rokem.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...