Vena garážmistr Odesláno 12. únor 2015 Odesláno 12. únor 2015 Moby89: Mě brání zdravotní stav. Když jsem chtěl po vojně k hasičům tak jsem neprošel na zdravotní prohlídce údajně nemám dostatečnou plicní kapacitu nemohl bych být nositelem dýchací techniky což by u profisboru byl problém. V té době ani nevadilo že nemám maturitu tu jsem si býval dodělal při práci. Ale o mě to tady není já si dovedu představit za co a proč tito lidé výsluhu berou a ani trošku jim to nezávidím. To co píše kveton to je svatá pravda je spousta lidí kteří slouží u těchto sborů a v soukromém sektoru by na tom s výdělky byli úplně jinak (daleko lépe) a přesto slouží dál u sborů a vzdělávají se aby drželi krok s dobou atd. Takže to že když pak mají své léta odsloužené a rozhodnou se odejít od sboru a dostanou výsluhu tak na tom není moc co k závidění. Jednou jsem někde slyšel zajímavej citát: " Práci kterou děláme s láskou nám nikdo nedokáže zaplatit." A to je o těch srdcařích který makaj na sobě aby udrželi krok s nejmodernější technikou atd. A to všechno tyhle lidi dělají víc než kdo jiný na úkor svého soukromí. A je to tak jak píše Medvěd jednou za čas někdo objeví tuhle Ameriku a rejpne si do toho a většinou bez hlubší znalosti věci. Citovat
rgot Odesláno 12. únor 2015 Odesláno 12. únor 2015 Moby89 - co mě brání jít k fízlům...čest....což fízli neví co je........ Vena garážmistr, Péťa, kveton a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Moby89 Odesláno 12. únor 2015 Odesláno 12. únor 2015 rgot: tahle diskuse je i o zbylich slozkach. Tak jdi k hasicum nebo do armady. A tohle je asi ta nejhorsi vymluva co jsem kdy slysel, pac kazdej clovek dela svou praci podle sebe(kdyz budu s.ac, tak je jedno jestli ve fabrice nebo bance). Citovat
rgot Odesláno 12. únor 2015 Odesláno 12. únor 2015 Moby89 já nemám potřebu někam chodit...mám práci o ktreré se ti třebas může snít...jen jsem ti odpověděl proč bych k FÍZLŮM nešel.. Citovat
Almanil Odesláno 12. únor 2015 Odesláno 12. únor 2015 Moby89 - co mě brání jít k fízlům...čest....což fízli neví co je........To chceš říct, že nikdo z třech tisíců policistů nemá čest? To je podle mého dost přes čáru. Citovat
Haryk Odesláno 12. únor 2015 Odesláno 12. únor 2015 výsluhu jako takovou zrušit, zaplatit adekvátně zaměstnání, chodíž na pochůzku-dostaneš víc, sedíš na prd... v kanclu-míň, mělo by to platit u všech rizikových prací, hasiči, poliši, vojáci, atd Citovat
kveton Odesláno 12. únor 2015 Odesláno 12. únor 2015 (upraveno) Moby89 - co mě brání jít k fízlům...čest....což fízli neví co je........ řekl opravdu inteligent, tě jednou jeden zjebal za to, že si udělal něco co si neměl a tvá ješitnost to neunesla a proto jsou všichni "fízlové" nečestní sr*či? By mě zajímalo, co jsi ty za člověka, jestli by si mohl házet kamenem.... Haryk: neni kancl jako kancl, to je třeba si taky uvědomit Upraveno 12. únor 2015 uživatelem kveton Citovat
Šalda Odesláno 12. únor 2015 Odesláno 12. únor 2015 Nečetl jsem to tady všechno, ale ať si mají rentu, každej si může jít dělat policajta a podobně a potom ji bude mít taky. Můj děda byl voják a měl rentu cca 11 tisíc, a nebýt jeho renty tak se od 14ti let válím někde na ulici. Já tohle beru jako pouhou závist, že ten má to a ten ne. Mě by se taky líbila renta, a sere mě že ji nemám, ale byla to moje volba že jsem nešel dělat tam kde bych ji měl. Ale zase bych ji dával jen těm co si ji zaslouží, těm co opravdu nasazují životy, pro vojáky v akci, pro hasiče v akci a podobně, ne pro ty co celý den jen sedí u počítače Citovat
MotoMoto Odesláno 12. únor 2015 Odesláno 12. únor 2015 Šaldo, věř mi, že u mě to závist není. A vše co se tu na toto téma probírá je jen silně teoretické. Myslím si, že by měli speciálně hasiči a záchranáři dostávat daleko víc peněz a silně bych jim to přál. Výsluha je ale něco jiného. Citovat
Moby89 Odesláno 12. únor 2015 Odesláno 12. únor 2015 rgot:ver mi ze svoji praci bych nemenil ani za sebevetsi rentu. Takze ja jsem spokojenej. A ani nemam tendence nikomu nic zavidet. Spis naopak jim to preju. Pokud nekdo celej zivot pozoruje hruzy jakych jsou lidi schopny(at umyslne nebo nehody) tak ma narok na neco navic a to je renta. Citovat
Šalda Odesláno 12. únor 2015 Odesláno 12. únor 2015 MotoMoto, ano, za svoji práci mají brát mnohem víc peněz než berou, teda jen Ti co si je opravdu zaslouží, a potom by výsluha nemusela být, ale dokud berou stejný peníze třeba jako já, kde mám sice v práci odpovědnost a podobně, ale nejde mě o život a nemusím každej den tahat spálený mrtvoly z aut atd, tak souhlasím s tím aby měli výsluhu, prostě buď vyšší plat a nebo rentu, obojí ne. Citovat
FrantaCV Odesláno 12. únor 2015 Odesláno 12. únor 2015 Na to všichni musíme dělat aby to někdo mohl dostat. Je trochu zvláštní, že vás zaráží "Výsluha" u ozbrojených složek (Policie, armáda, vězeňská služba) nebo záchranných (Hasiči, důlní záchranáři), kteří nasazovali vlastní život pro záchranu jiných. A už vás netrápí desetitisícové sociální dávky na nemakačenka obecně označované jako "Sociálně slabé" nebo "Potřebné", kteří si pro ony dávky jezdí mercedesem. Na tyhle parchanty děláme a když se ohradíme skončí to "Mačetovým útokem", který dodnes nikdo nevyřešil a na 100% taky nevyřeší. Můžete 3x hádat proč. Citovat
Pe.Tr Odesláno 12. únor 2015 Odesláno 12. únor 2015 (upraveno) a co takhle sportovci? hokej, fotbal , tenis,..... to jste jako klidný jo? Upraveno 12. únor 2015 uživatelem Pe.Tr Citovat
FrantaCV Odesláno 12. únor 2015 Odesláno 12. únor 2015 (upraveno) Jo Petře, není to úplně "Košér", ale ti alespoň něco dokázali, reprezentovali republiku a na medailová umístění se museli sakra nadřít a něco taky dokázat. Na rozdíl od poslední módy "Potřebných", kde dceruška označí za otce svého potomka dědečka (s úmrtním listem v kapse) a potomek potom pobírá sirotčí důchod. To je paráda. Upraveno 12. únor 2015 uživatelem FrantaCV Citovat
Šalda Odesláno 12. únor 2015 Odesláno 12. únor 2015 O sportu se raději ani nebudu bavit, nebo mě zbytečně stoupne tlak. Lidi co pomáhají lidem mají mít podle toho ohodnocení. Citovat
Almanil Odesláno 12. únor 2015 Odesláno 12. únor 2015 Vyšší výplata nebo výsluha je sice podobná věc, ale výsluha přidává motivaci k tomu vydržet a neodejít se získanými schopnostmi a zkušenostmi. Citovat
Péťa Odesláno 12. únor 2015 Odesláno 12. únor 2015 Tak ještě můžeme diskusi rozšířit o Brusel, ať máme té závisti o něco víc Ješ to politické téma a tak by mělo být v cirkusu, ne pokecu. Citovat
FrantaCV Odesláno 12. únor 2015 Odesláno 12. únor 2015 (upraveno) ...kdysi to slo i pri praci... Ano, tu dobu taky pamatuji - jen namátkou, E. Zátopek a jeho manželka, V. Čáslavská, D. Motejlek, J. Raška, Divín, O. Nepela a mnoho dalších - financoval stát a nemluvilo se o tom. Doba poněkud pokročila. Máš pocit, že třeba Sáblíková si nezaslouží ocenění? Nehledě k tomu, že za valnou částí těchto peněz stojí sponzoři. Jiná otázka je, kde na to berou oni. Upraveno 12. únor 2015 uživatelem FrantaCV Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.