Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jak topit plynovým kotlem v bytě ,abychom neprotopili moc?

Recommended Posts

Odesláno

tohle nejak nechapu,

když topim mam v prumeru 250m3 za mesic , když netopim 50m3 , ohrivam vodu, trouba el. , dům 150m2 dve patra , zateplen , spodni mistnosti chladnejsi ,euro okna, vstupni dveře netesni :-), nastaveno přes den 22 , v noci 18 a dopoledne 20 .

jsem u rwe a rocne platim 30 000,- ,kde chodite všichni na ty castky 50-60 tisíc ? tohle cerpam i ze svého okoli.

p.s. zima nam v dome fakt není :D

Odesláno

Topím na 23°C trvale (jen ložnice je stažená), nerozlišuji den, noc, víkend, dovolená,...

Kondenzační kotel, podlahové vytápění, plynem ještě ohříváme vodu, vaříme na elektrice.

Ročně cca 27.000,--

Odesláno

to je moc... :bojim

já mám od 1.9.2014 asi 360m3 :o  :o

Ale sedíš tam u PC nebo tv v 21° ,to  i v praci mám na dílně více. Netopíš ještě náhodou krbovkama?

Odesláno (upraveno)

Na 22'C topime, jen kdyz prijede navsteva :aut Kdyz chci, aby vypadla, tak to vypnu :D

Bych musel v takovym vedru chodit snad nahej :myslim

Zakladni teplota je +-18'C a komfortni 20'C Chodime doma obleceny, ne ve spodarech :aut:D Ale je pravda, ze nemame deti, to hraje taky urcitou roli :myslim

Upraveno uživatelem MJSytic
Odesláno (upraveno)

Kotel + teplá voda. Rodinný dům 3+1 cca 100m2.  7 radiátorů různé velikosti. Max je 2.5m a to v obýváku. Barák nezateplen.

Podle vlastní zkusenosti topíme přes den na 21.5 a noční máme na 20.5. Ten 1 stupeň je v celkové spotřebě docela dost znát. Kdysi jsem mývali noční na 19Stupňů,ale pak se zbytečně topilo a dlouho trvalo,než to vyšplhalo na oněch 21.5. Platíme 1800kč měsíčně a po odečtu plynu nám ještě vraceli necelých 5 tísíc. Každý topí jinak a každému vyhovuje jiná teplota. Při 21 je to podle mě přesně akorát.Při největších mrazech protopíme za měsíc cca 150-170m3 plynu. Ono asi záleží,jak je nastaven na to topení kotel. Né,že zatopí najednou a konec,ale topí pomalu a pozvolna. 

Upraveno uživatelem adraj
Odesláno

Jo topim krbovkama:-)

Tak průměr obyvak takn23-25.

V 22 hodin poslední poleno a ráno je tak 22 obyvak

ložnice a detskek tak 19,5-20

Tak v kombinaci plyn a krbovky je to pak upně někde jinde.

Odesláno

S Kitty bydlíme v novostavbě, přízemní rohový byt (jihozápad) 3+kk, 55 m2 a spotřeba za prosinec i leden byla shodně 81 m3, to vychází na 2,6 m3/den. Plynem topíme a ohříváme vodu.

Chodba, sociálka a obývák (termostat) jsou vytápěny podlahou, ložnice a děcák radiátory dle hlavic (18-20°C). 

Topíme na 21 °C, ráno (4:30) kotel většinou zapne a běží hodinu (do 5:30). Jakmile se podlaha natemperuje, teplota v obýváku stoupá klidně na 22°C. Dneska večer tu máme 21.2 °C, kotel odpoledne ještě neběžel, podlaha je vlažná, tudíž dnes již topit nebudeme. Pokud by byly venkovní teploty nižší, před příchodem z práce by kotel zapnul a dohřál teplotu.

Nevím, zda topíme co nejekonomičtěji, ale takto nám to vyhovuje, zvláště když je teplá podlaha, poté stačí topit na nižší komfortní teplotu. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...