Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: foxo

Původně zaslal: Hauke Ivo

406 2.0 HDI 2500 ot. 130km/h

myslym, ze je to blbost. Jel sem na HDi 80kW, a pri 130km tocila 2700otacek.

mam 66kW HDI, a pri 130km/h toci 3000ot/min, pri 90km/h toci 2000ot/min

[upravil dne 12.1.2010 foxo]

HDI 80kW - na pětku 2000ot = 100km/h, 3000ot = 150km/h. Bez pár drobných, tohle ukazuje tacho, reál je o pár drobků míň, nějakých 145-148.

Odesláno

Mě by se 6Q líbil z toho důvodu, že by se mi líbily nižší točky. U megana si to při 130 jen brumlá na 2000. Pažout je, mám pocit, někde kolem 2,5... Jinak 50 jezdím běžně na 4. Krásně si to brumláí na 1700... :-) By voko...

Odesláno

Tak abych byl přesnej, 5. kvalt 100km/h - 1800ot. a 130 km/h 2600ot.

Jinak běžně s tím jezdím po dálnici 190km/h a povedlo se mi s tím jet už 220km/h dlouhej kopec dolů na D1 otáčky byly cca 4700

Odesláno

Jinak běžně s tím jezdím po dálnici 190km/h a povedlo se mi s tím jet už 220km/h dlouhej kopec dolů na D1 otáčky byly cca 4700

Hámotina. Pokud by bylo při 100km/h 1800, při 130 by výpočtem odpovídalo 2340. Takže 1800 to není ani náhodou. Sedělo by těch 2600 při 130 - protože tomu odpovídá 2000 při 100 a 3000 při 150.

Odesláno

Není ti trapné tu psát o 220 km/h na D1 a 190 běžně??????
Odesláno

Jsem to fakt jen plácnul (proto je tam to \"by voko).. Míň mi přijde málo... mohlo by to bejt 1500? Ale vím, že řé km/h jezdím na 4. Teda po rovince.... Já točky zase tak moc nesleduju... Prostě si libuju v dolních oblastech. ;-) Momentálně jsem mimo s jiným autem, ale mohu upřesnit, ale na to jistě každý koukne sám... I když s chipem se to chová kapku jinak... Teda ne, že by neseděly točky, ale tak nějak to táhne od 1200 a od 1500 je to velmi použitelný.

[upravil dne 12.1.2010 Edison]

Odesláno

50 na 4 bude podle mě tak 1400, a to už je dost málo. Po rovině jezdím 60 tacho a je to tak tak, aby se to na 4 netrápilo, dost často tam radši nechám 3. Padesátka je v tomhle autě pro zlost, prostě ty díry mezi kvalty jsou moc velké. Nechápu taxikáře, co těmahle autama jezděj Prahu.

Odesláno

Oddie... Ja jsem říkal, u chipu se to dynamicky chová kapku jinak. Mě to na rovince vyhovuje, a dokonce je schopný to i zrychlit vcelku fajn... Někdy i do kopce zapomenu podředit...

Odesláno

oddie jo sorry spletl jsem si to s 50 na trojku

Edison víš že ani ne? Zkoušel jsi to už někdy se svojím autem? Mimochodem je to i nepřímo k tématu, pokud to auto dokáže jet bez problému 190 na pětku tak o kousek těžší šestku by to zvládlo jak prd a to i bez chipu. Jo a jinak aby jsi mě neodsoudil jakožto dárce orgánů, ve městě jezdím podstivých 50km/h mimo město do 130km/h podle toho jak cestu znám, dle počasí, provozu a viditelnosti, předjíždím jen pokud vidím daleko před sebe. A na dálnici se nikomu nevěším za prdel a včas uhýbám rychlejším. Ale pro případ že by ses bál že tě sestřelím, tak jezdím stříbrnou 406 new model, s Libereckou SPZ, Xenony 5000K a bývám zřídka k zastižení na trase Mladá Boleslav - Praha a zpět :papa

Odesláno

oddie jo sorry spletl jsem si to s 50 na trojku

Edison víš že ani ne? Zkoušel jsi to už někdy se svojím autem? Mimochodem je to i nepřímo k tématu, pokud to auto dokáže jet bez problému 190 na pětku tak o kousek těžší šestku by to zvládlo jak prd a to i bez chipu. Jo a jinak aby jsi mě neodsoudil jakožto dárce orgánů, ve městě jezdím podstivých 50km/h mimo město do 130km/h podle toho jak cestu znám, dle počasí, provozu a viditelnosti, předjíždím jen pokud vidím daleko před sebe. A na dálnici se nikomu nevěším za prdel a včas uhýbám rychlejším. Ale pro případ že by ses bál že tě sestřelím, tak jezdím stříbrnou 406 new model, s Libereckou SPZ, Xenony 5000K a bývám zřídka k zastižení na trase Mladá Boleslav - Praha a zpět :papa

Vyjímečně jsem to vůbec nemyslel technicky. Ti chytřejší to jistě pochopili... A mimochodem... zkouščel.. Ale ne na D1!!!! A dokonce ani u nás, kde takový fofry prostě dovolený nejsou ani silnice na ně nejsou stavěný (tím méně D1)... I kdyby tam nikdo nebyl...

[upravil dne 12.1.2010 Edison]

Odesláno

Oddie, jak bych to... Motor se opotřebovává (dostává na pr*el) při jakémkoli režimu. To je prostě holý fyzikální jev. Už je jen otázkou jak moc a jak kdo je schopen se s tím vyrovnat a jev akceptovat. Takže o tom to není. ;-) V tomto případě se bavíme o celkových možnostech, myslím. Jistě by tam vyhovovalo to, aby to bylo rozděleno kapku jinak. Ať s chipem, či bez. V tom se asi shodnem, ne? :-)

Odesláno

Mozno to nikto z vas ani nevie,ale vyrobilo sa zopar kusov 406 v roku 2004 s motorom 2.0 Hdi 16V 100 kw,ktore boli 6-kvalty,ale tych bolo strasne malo a ani sa nevyvazali do vsetkych krajin.Je to ten isty motor,co potom davali do 407.

Odesláno
Původně zaslal: mayo406

Mozno to nikto z vas ani nevie,ale vyrobilo sa zopar kusov 406 v roku 2004 s motorom 2.0 Hdi 16V 100 kw,ktore boli 6-kvalty,ale tych bolo strasne malo a ani sa nevyvazali do vsetkych krajin.Je to ten isty motor,co potom davali do 407.

:o :o :o

No to by bolo niečo....

Inak sa vôbec nebojím že by ten motor 6-tku neutiahol, obzvlášť po chipe. Optimum by bolo cca 2700 ot pri 150km/h na 6-tke. To by bolo zaujímave čo by ten motor dokázal, bo takto som skončil pri cca 215km/h tachometrových v nemecku :myslim pri 4 osobách :mad:

• O 6 měsíců později...
Odesláno
Původně zaslal: rootsky

Existuje 6 st. manuální převodovka na V6 v 7ičkových řadách a šla by bez úprav na motor 406 V6 starší variantu - 140kW ??

tohle by me taky zajimalo, i kdyz si myslim ze je tam 6ka zbytecna.

Odesláno

teda nevím, já po městě jezdím na 4-ku běžně, na tachometru mám kolem 60-ti na GPS asi 55. Jen do prudkých kopců bych dal trojku. Jinak hdi 80 Kw dáhne už od 1100 ot a když přidáváte pomalu a máte dobrou naftu tak nemá problém. 5-ku dávám od 70-90 podle terénu a podle toho jaký potřebuju zrychlení.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...