Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,chtěl by jsem zeptat. Máte někdo zkušenosti se startovací stanicí. Jedna se mi o případné nastartování vybite baterie. Jestli má vůbec smysl si něco takového kupovat.

Díky za rady.

Odesláno (upraveno)

Kabely jsou jednodušší. Potřebuješ to tak dvakrát za 5 let, když baterka odejde. A na horách, kdy je to nejvíc potřeba (startuješ po týdnu stání v mrazech), tu stanici stejně nebudeš mít sebou. V té stanici je zřejmě taky olověná baterka, která za 5 let taky zestárne.

Zkušenost mám takovou, že když mi odcházela baterka, tak v servise mi to pomocí stanice nastartovali. A stejně jsem tam druhý den musel dojet pro novou baterku.

V servise se vyplatí mít tu stanici, denně tam startují auta se závadou (např. auto přijelo s vadným altíkem). Doma se to nevyplatí. Raději udržovat altík v pořádku.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

dobrý dotaz, jen si myslím, že v té stanici není baterka, ale elektronika (kondenzátory?), které se ze sítě nabijí a pak vydrží na pár startování??

Odesláno (upraveno)

pak je to jak píše Olda a start. kabely jsou pro normálního smrtelníka lepší--jednodušší, bez údržby...

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

díky,aspoň zbytečně nevyhodím peníze. Myslel jsem to jako pro mě ulehčení,než vyndavat baterku z auta a dávat nabitou,aby jsem mohl hned odjet. Vyndavat ji z podlahy u spolujezdce je obcas dobrej opruz. Auto je v garáži a vyjíždět je problém,protože musím párkrát manévrovat s volantem,abych vycouval. A to bez posilovače asi nedám. Navíc je nějaký problém s elektrikou v garáži,takže je odpojená a nelze tedy nějaká ta udržovací.

Takže mi zbývá měnit kus za kus. Koukal jsem i na solarní nabíječky,které udržují baterii,ale pochybuji,že mi ji někdo doporučíte :D

Odesláno

adraj: Pokud je altík a baterie v pořádku, a nežere ti tam nějaký zapomenutý spotřebič, tak týden ani dva není problém, zvlášť v garáži, kde asi není tak strašný mráz.

Anebo si pořiď dlouhé startovací kabely, např. 10 m, aby dosáhly na kolemjedoucí auto. Z kupovaných kabelů (stačí nejlevnější) získáš svorky a kabely koupíš zvlášť, dával jsem tuším 10 mm2.

Odesláno

startovací stanice je na nic, lepší někoho požádat a zajed na nejblišší benzinku koupit novou baterku-vyjde to levněji, v případě že nejsou kabely ;)

Odesláno

Tak já jsem si teď před zimou pořídil v Globusu startovací stanici. U mě se ale užije starám se o auta skoro celé rodině. A o několik aut známým. Pravdou je že jsem všechny dokázal postupem času donutit aby si auta vybavily "větší zimní výbavou" (startovací kabely, plachta na okno ,lopatka , deka ) a i se mi podařilo aby to měli v autech uklizený +- na stejném místě takže není problém když jedu náhodou jiným autem něco najít. Ale dámská část stejně raději zavolá než by někoho cizího prosila o pomoc. Takže proto jsem si ji pořídil ono i když dojedu tak zapojovat kabely na parkovišti nebo někde v ulici kde je provoz a málo místa kolem je kolikrát o hubu.

Odesláno (upraveno)

Udělal jsem si kabely 2 x 5 m z 16 mm2, točí jak divé. Takže myslím, že 10 m by se ještě sneslo.

20 m mědi 16 mm2 má 0,02 Ohmu, takže úbytek tam bude, v jednotkách Voltů. Ale stejně si myslím, že je to jednodušší a šikovnější, než startovací stanice, kterou musíš udržovat nabitou a nosit sebou. Možná namísto startovací stanice jenom baterku 20 Ah, která je srdcem té startovací stanice.

Je to taky o úvaze, jak dlouho auto stálo a hlavně jak často se nepodařilo nastartovat, a proč vlastně.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

Nedělá se něco na 220V, zapojiš do zasuvky a startuješ, jasný že na horách to asi nevyužiješ, ale kdekoliv u baráku by to bylo asi nejlepší řešení.

Dnes mě vzbudila segra abych o pul šesté vstal, oškrabal auto a šel nastartovat její C8 2.0HDi s 44Ah baterkou, tak jsem ji to nakopnul se slovy že jestli mě ještě jednou vzbudí nakopu ji do pr...., protože to je tenhle měsíc už podruhé, poprvé to naštěstí bylo odpoledne, no a vida, už ma novou 74Ah baterku z kellyny za 1300,- s třiletou zarukou díky akci v kellyně, a pak že na ní nemá :bojim

Odesláno

No dala by se pořídit nabíječka s pomocným startem to se dá sehnat celkem za rozumný peníz. Ale tuším že Adraj psal že v garáži má takl akorát bludné proudy místo elektrických takže to by jeho problém neřešilo.

Odesláno

jj garáž mám bez proudu. Když budu mít jednu baterku čerstvě nabitou (stejně silnou) a propojím je startovacíma kabelama (když budou kvalitní). Pomohlo by to k nastartování?

Odesláno

takhle jsem startoval doma, v autě bat. 55 pomocná 45 a nastartoval jsem krásně, kabely mám doma dělané, použité ze svářečky.Co jsem tak koukal ty start. stanice mají baterky kolem 22Ah a na startování nafťáka asi dost málo a cenově ???

Odesláno

jj garáž mám bez proudu. Když budu mít jednu baterku čerstvě nabitou (stejně silnou) a propojím je startovacíma kabelama (když budou kvalitní). Pomohlo by to k nastartování?

V té startovací stanici je baterie 20 Ah, takže podstatně slabší.

Takže když si přineseš nějakou baterku (20 až 60 Ah) čerstvě nabitou tak to pomůže.

Když startuješ pomocí kabelů z jiného auta, tak to auto má 14,5 V a dost tvrdých, takže i s úbytkem jsi na tom stejně, jako když přineseš baterku. Mne by na kabelech lákalo hlavně to, že se nemusíš o nic předem starat, nosit, čerstvě nabíjet. Kabely vytáhneš až při potřebě, jinak jsi bez starosti.

Nešlo by v té garáži zajistit el. napětí?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...