Milan+ Odesláno 19. duben 2015 Odesláno 19. duben 2015 Tak to nakonec dopadlo hodně dobře,Ulyšák na lak asi nepůjde,ale ruce z rozleštění blatníku,nárazníku a dvou dveří bolí fest,pod zrcátkem se to muselo dobouchat zpět,nové zrcátko také na mistě a můžeme na stk,no ještě hodit dekl pod motor,aby tam nebylo moc vidět. A v myčce byla očista abych nejezdil moc čísto špinavý. Tak trošku prokoukl. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 20. duben 2015 Odesláno 20. duben 2015 (upraveno) ja sem prave vstal a smer dopravka dohlasit auta EDIT: nebylo to nejhorsi1) nemel sem papir z technicke na Evinu - volam svagrovi aby je dovezl - dosel pesky a jeste vzal spatne 2) nemel sem ani od jednoho vozu kupni smlouvu - zenska "tak si ji vymyslete" mezitim sem si to dobehnul domu pro auto a potrebne podklady3) EKO poplatek na felicii 93/59 - plni euro II - takze nejdriv teda poplatek 3 tis - pak se ale zarazila pri pohledu na ty cisla (OFIKO E1) nastesti zaplacen ten nizssi 4) zase sem tam skoro hodinu cekal nez me vzali - a pak sem behal od jednoho okenka ke druhemu - sem si vzal totiz 2 cisla posobe takze uspesne sem stratil 3 hodiny sveho zivota cekanim a behanim okolo auta Upraveno 20. duben 2015 uživatelem Havlicek.Lukas Citovat
Vena garážmistr Odesláno 20. duben 2015 Odesláno 20. duben 2015 Lukáši to máš z toho že si chtěl o.... na ekodani. sis myslel že filcka zajde přirozenou smrtí dřív než to budeš muset zaplatit že jo? Ale jo vím my jsme xsaru dohlašovali taky až zbyli prachy kvůli ekodani. Jinak dnes jsem se pustil do gruntování v domě. A za chvilku pomažu do roboty. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 20. duben 2015 Odesláno 20. duben 2015 no tak nejak sem to myslelbohuzel nejakej snazivec vymyslel to zjednoduseni a ze po cervnu musi byt kazde auto prihlasene - ja bych klidne jeste 2 roky v poloprevodem vydrzelale z tech 20 lidi co sem tam potkal asi 10 lidi rusilo bud auta nebo voziky Citovat
FrantaCV Odesláno 20. duben 2015 Odesláno 20. duben 2015 Asi jsem mimo, ale nějak tomu "Polopřevodu" nerozumím. Pokud prodávám auto přes bazar, je převedeno na ten bazar, pokud prodávám respektive kupuji auto soukromě, tak vždycky trvám na tom aby bylo skutečně moje nebo abych se ho definitivně zbavil - tedy včetně pojistky a příslušného zápisu do TP. Pokud je to v rodině a je to řešitelné tak auto zůstane na původních papírech a syn, dcera, prostě příbuzný, má auto půjčené. Kde je problém? - tedy pokud pominu autobazary- Chápu, že se nikomu (ani mě) nechce platit 10 litrů ekodaň, ale tohle přece není řešení. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 20. duben 2015 Odesláno 20. duben 2015 (upraveno) bylo dokud to slo prave proto to ted nejde jinac poloprevod - auto bylo na me prehlasene maly TP strizenej rozek pojistka psana na me takze ciste teoreticky auto nebylo ani moje ani puvodniho majitele Upraveno 20. duben 2015 uživatelem Havlicek.Lukas Citovat
FrantaCV Odesláno 20. duben 2015 Odesláno 20. duben 2015 No dobře, ale co v případě nehody??? Auto není nikoho? Nebo dostane "Kartáč" kromě řidiče i původní majitel? Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 20. duben 2015 Odesláno 20. duben 2015 ne kartac by mel prave dostat ten "skoro" majitelpuvodni majitel totiz auto odhlasil na me takze je to uz muj problem - aspon si to tak myslimale to by asi rekli ti co tomu vic rozumi Citovat
MilanF1 Odesláno 20. duben 2015 Odesláno 20. duben 2015 Majitel dle TP je ten původní, pokud někdo na něj chtěl něco hodit, prokáže se kupní smlouvou. Takže by to mělo jít za novým majitelem, ale obsílky za rychlost atd. automaticky dostává starý majitel... Nyní nelze jít na dopravku, odhlásit auto a poslat papíry kupujícímu, aby si to dohlásil. Nyní musí být na úřadě oba (nebo jeden s úředně ověřenou plnou mocí) a převede se to bez nějaké mezikolonky. Tzn., že pokud vykupuje bazar, auto se převede na něj, dostane nový malý TP a při prodeji se zase mění majitel i malý TP. Dosavadní praxe bazarů byla taková, že byl autobazar uveden v odhlášce a kupující si jej - na základě kupní smlouvy - dohlásil na sebe. To, co řeší Lukáš je případ, kdy auto koupil před 1.1.2015 a je uveden v odhlášce, tudíž mu to stačí jenom dohlásit na sebe, jinak od července bude trvale vozidlo vyřazeno z evidence. Zde vzniká problém u vozidel, která jsou nepojízdná (například veteráni), protože musí projít evidenční kontrolou a mít platnou technickou prohlídku ... Citovat
FrantaCV Odesláno 20. duben 2015 Odesláno 20. duben 2015 Asi tomu fakt nerozumím - možná právě proto mám "velké kulové" Citovat
FrantaCV Odesláno 20. duben 2015 Odesláno 20. duben 2015 Myslíš, že ani v případě, kdy najdu někde ve stodole - dejme tomu Pargu Pikolo nebo nějakého jiného dědouška - tak ani po renovaci ho nebude možné přihlásit na "V" značku? To by mi opravdu přišlo jako velmi diskriminační vůči sběratelům. Citovat
Guest Scratch Odesláno 20. duben 2015 Odesláno 20. duben 2015 Majitel dle TP je ten původní, pokud někdo na něj chtěl něco hodit, prokáže se kupní smlouvou. Takže by to mělo jít za novým majitelem, ale obsílky za rychlost atd. automaticky dostává starý majitel... Nyní nelze jít na dopravku, odhlásit auto a poslat papíry kupujícímu, aby si to dohlásil. Nyní musí být na úřadě oba (nebo jeden s úředně ověřenou plnou mocí) a převede se to bez nějaké mezikolonky. Tzn., že pokud vykupuje bazar, auto se převede na něj, dostane nový malý TP a při prodeji se zase mění majitel i malý TP. Dosavadní praxe bazarů byla taková, že byl autobazar uveden v odhlášce a kupující si jej - na základě kupní smlouvy - dohlásil na sebe. To, co řeší Lukáš je případ, kdy auto koupil před 1.1.2015 a je uveden v odhlášce, tudíž mu to stačí jenom dohlásit na sebe, jinak od července bude trvale vozidlo vyřazeno z evidence. Zde vzniká problém u vozidel, která jsou nepojízdná (například veteráni), protože musí projít evidenční kontrolou a mít platnou technickou prohlídku ... Milane to je blbost ten posledni odstavec..... hlavne to uz je x krat popsany v jinam vlaknu. Na prihlaseni nebo prehlaseni na sebe NEPOTREBUJES technickou, ale jen evidencni kontrolu. Ted jsem tim prochazel s fichtlem a rozhodne bych technickou neprosel, a ani jsem ji neresil. Myslíš, že ani v případě, kdy najdu někde ve stodole - dejme tomu Pargu Pikolo nebo nějakého jiného dědouška - tak ani po renovaci ho nebude možné přihlásit na "V" značku? To by mi opravdu přišlo jako velmi diskriminační vůči sběratelům. zase Franto motas dve veci uplne odlisneho puvodu dohromady. Na V znacku auto ci motorku ci neco jineho muzes dostat kdykoli, ale autenticita a zkousky taky stoji randal, takze to rozhodne na V znacky pujde vzdy. Otazkou je, kolik to bude stat..... rozumej jak moc se do veterana bude muset nainvestovat aby odpoviadal. Ony se provnavaji i srouby kolikrat..... Ale veteran kteryho najdes nekde pod plachtou jiz nepujde jinak nez na Vecka legalne ozivit....... Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 20. duben 2015 Odesláno 20. duben 2015 po me prave papir od technicke chtela Citovat
Guest Scratch Odesláno 20. duben 2015 Odesláno 20. duben 2015 (upraveno) no rozhodne ho chtit muze, ale to jen aby vedela, kam to zapsat, jestli normal, nebo depozit. Ale me se na to nikdo neptal, a nepojizdnou motorku mi prihlasili normalne do provozu, a jeste me pojistka stoji 26 Kc na rok . Nicmene u aut se na to ptaji, ale jen proto aby vedeli kam to dat, jinak na prihlaseni technicka absolutne nema vliv...... oni to jen prihlasi do provozu, nebo depozitu.... a k tematu, rozebral jsem sporak a pripravil ho na odvoz na sberak. rozebiram psi boudu a taky ji odvezu na sberak, smontoval jsem Valince jiz natrene piskoviste, a presadil jsem papricky, takze se Trinidad Moruga Scorpion, Jalapena a Habanera dostali z vetsich kelimku do 16 litrovych kvetinacu a mam pocit, ze zacinaji rust pred ocima Upraveno 20. duben 2015 uživatelem Scratch Citovat
Nick406 Odesláno 20. duben 2015 Odesláno 20. duben 2015 Docela blázinec dneska...ale večer jsem zakončil výměnou plastů z Coupe šedá za černou... Citovat
oddie Odesláno 20. duben 2015 Odesláno 20. duben 2015 Dneska nic moc, ale včerejšek jsme strávili na zahrádce, a takhle to vypadá, když se děťátka dostanou k vysněným hračkám, co jinak mají jen dospělí Citovat
OK406 Odesláno 20. duben 2015 Odesláno 20. duben 2015 Kromě sekání trávy, se postavilo hopsadlo. I nu, sezóna začíná . Citovat
MilanF1 Odesláno 20. duben 2015 Odesláno 20. duben 2015 Scratch, to se omlouvám, myslel jsem, že je nutná platná STK. Alespoň jsem chytřejší. Jinak dneska jsem obrousil a dokytoval jedny hliníkáče. Ještě ale na nich dost práce. Citovat
dusan2 Odesláno 20. duben 2015 Odesláno 20. duben 2015 Dneska nic moc, ale včerejšek jsme strávili na zahrádce, a takhle to vypadá, když se děťátka dostanou k vysněným hračkám, co jinak mají jen dospělí U nas to cez vikend bolo podobne Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.