Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)
V 9. 8. 2023 at 9:57, petrinza napsal:

Dneska jsem si vyřídil mezinárodní řidičák, jeho čas se blíží.

Jinak k té kofole výše - z obdobného soudku -  mám nedaleko práce jednu vinotéku, občas si tam chodím pro litr točené Pálavy. Vždycky mě upozorní, že plastikovou láhev mají jen dvoulitrovou a vždycky jim potvrdím, že vím. Ale od minulého týdne nastala změna, do dvoulitrové láhve mi prý mohou natočit pouze buď 1,5 litru, nebo 2 litry. To je ale na večer moc, jak se to otevře, tak se blbě odhaduje, kdy to zavřít. Tak jsme si našel jinou vinotéku.

ať jdou do řiti….

shanel jsem  ekektrikare,

zapojeni 6 jisticu, ekektrokotel,bojler nějaký stykac….

prisel borec zkouknul to a říkal v Praze bych to pálil ale Vám udělám cenu do 10000Kc se vejdu….kouknu na net jistice asi 1500 …rikam, hmm kolik tam bude asi hodin když chce 9000kc za praci?asi si myslel ze jsem kafka😂😂

poptal jsem  jineho za 3 dny přijel ,za 3 hodiny hotovo ,manželka mu dala obed a 2 kafe, 3 den poslal fakturu a 3490kc koukám jak puk material levnější než bych koupil na netu a prace asi 1800Kc…👍👍

nemam problem remeslnikovi zaplatit 800Kč/hodinu když to neumím….ale abych mu dával +200% za material a ještě skoro 3000/hodinu tak to ani omylem….skoro jsem cumel té ještě takový slušný řemeslníci jsou👏👏👏👏

Upraveno uživatelem Charlie 1
Odesláno (upraveno)

Tak dnes jsem byl na devátou objednán na EvK, přijel jsem dle zvyku o něco dříve, asi v 08:35. V 08:48 jsem jel na linku, v devět už domů. Evidenční hotova  a klidně mohou zájemci o koupi naftového XP-éčka  2,0HDi přijet. K tomu sem ještě koupil malé oboustranné kosmetické zrcátko (minulý týden se mi povedlo jej rozbít. Pak ještě v agrozetu 2l zahradní ruční postřikovač a unašeč na smirkový kotouč do flexy nebo vrtačky . nyní ,  relax, a to i přesto, že za 11 pracovních dnů budu mít už doživotní odpočinek, i když taky ne úplný, ale n když se pak nebide chtít nic dělat, tak nebudu muset po celý den vylézt  z postlele.

Upraveno uživatelem dýzl
Odesláno

Mno vcera jsem se projel do Ceske Lipy s Pc modra smrt po aktualizaci strihoveho programu a ovladace karty - mam tam kolegu a byla i cesta nedaleko CL - tak to nejak poresil co jsem chtel udealt udelal.
Odjel jsem s cistou instalaci tak jsem si to zase zacal lamat do Pc a prozmenu misto modre smrti prisla cerna - tak na rychlo pretahuju data / asi 3Tb / nastesti je v zaruce
ma 36mesicu jinak by zkolabovala cca 4mesice po zakone zaruce a pofrci bez Hdd samozrejme na servis.

Noo nejak se me s elektronikou od minuleho tydne nedari ...

Odesláno

Celý týden užíváme dovolenou v Krušných horách, konkrétně v Lubech u Chebu. Začátek týdne byl poněkud mokrý, takže jsme byli v měděným dole, taky jsme navštívili bazén ve Františkových Lázních a v německém Bad Elsteru (tam jsou slané bazény s koncentrací až 15% soli, tzn. že se dá lehnout na hladinu a relaxovat.

Krom toho samozřejmě taky nějaký ty pěší túry, např. 20 km od penzionu přes skalní hrad a Německo zpátky k penzionu nebo k nejzápadnějšímu bodu ČR nebo k Trojstátí nebo okolím Rotavy přes Rotavské varhany a dnes nakonec z Bublavy přes Kraslice a Bleiberg zpět do Bublavy.

V tomto kraji je toho k navštívení 3 hromady a my v žádném případě nestihli vše, co by se nabízelo.

Překvapilo mě, že ani ubytování, ani restaurace kde jsme jedli (jedno jestli v ČR nebo DE) z 90% neumožňují platbu kartou. Není to pro mě nijak zásadní problém, ale už jsem odvykl nosit v peněžence větší obnosy než sumu dejme tomu do 1000 Kč, což při potřebě platby za oběd a večeři pro tříčlennou rodinu jaksi nelze a tak jsme hned v neděli využili bankomat a pak už jen sondovali, zda karta ano nebo ne. Ubytování jsme platili převodem z účtu, páč máme taky nějaký limity a jezdit k bankomatu 20 km se nám prostě nechtělo.

Jinak co se jídla týče, všude jsme se najedli velice dobře (nikde jsme si nenaběhli), ale teda o dost dráž než v Praze - jídla 200-250 Kč, ale dovolená je dovolená (ani v Peci pod Sněžkou nejsme o hladu).

Kdyby někdo chtěl do těchto končin zajet, myslím, že si každý najde to svoje - my byli spokojeni.

Odesláno

Konečně se vrátilo léto. Včera jsme vytáhli cécéčko, stáhli střechu a udělali si malý výlet přes Týnec nad Sázavou, kolem Konopiště a zpět po staré Benešovské na oběd ve Staré hospodě v Nespekách. Šárka už asi týden nemluvila o ničem jiném, než o jejich borůvkových knedlících. Po obědě jsme uklidili cécéčko a vyrazili na výlet Oktávkou. Ve Velkých Popovicích jsme se zastavili na festivalu Street foodů. Po výborném obědě byla celkem nuda obcházet všechny ty stánky s všelikerými dobrotami.  Nicméně alespoň u jednoho stánku jsme ochutnali, byť bych to nikdy před tím u sebe nečekal - u stánku s praženými moučnými červy. A ono je to kupodivu chutné.. I Šárce zachutnalo. No a pak jsme dojeli na zámek Berchtold. V zimě jsme v tombole na obecním plese vyhráli voucher na nocleh v zámeckém pokoji, teď jsme tedy voucher realizovali. Recepční nás požádala, zda bychom náš vůz nepostavili před zámek na výstavku. Tomu se nedalo odolat. Majitel  zámku p. Růžička nám udělal prohlídku zámku a obecního muzea, které se v něm nachází. Prošli jsme si park s atrakcemi  a den zakončili večeří v zámecké restauraci - měli retro víkend, tak byl krůtí steak s broskví a sýrem s kroketami.  A teď musím doma slibovat, že se tam zase někdy na nocleh zastavíme.

Před chvílí jsme se vrátili domů a za další chvíli se chystáme na dnešní výlet - na autokros do Poříčí. 

IMG-20230812-WA0002 (1).jpg

Odesláno

dnes bylo teplo a bezvětří, tak jsem provětral PCX, trochu jsem se zapomněl a zkusil plný ceres--110 km/h, ale to už je o strach, normálně jezdím tak 80 max., pak mě napadlo stopovat osoblažku od nádraží k nádraží 🙈😂 a teď jsem vyčistil obě rýny (okapy), hrůza, co tam bylo listí a jehličí 😧

DSCN4153.JPG

DSCN4157.JPG

DSCN4165.JPG

DSCN4167.JPG

Odesláno (upraveno)

Petrinza - ty miniatury v parku na Berchtoldu už někdo opravil? Já tam s Pavlem byl před několika lety a stav byl tehdy tristní.

Dnes jsem byl v parku miniatur u Mariánek a to je teda trochu jiná paráda 

mini1.jpg

mini2.jpg

mini3.jpg

mini4.jpg

mini5.jpg

mini6.jpg

Upraveno uživatelem Péťa
Otočení obrázků
Odesláno

Bohužel miniatury na Berchtoldu jsou stále v dost špatném stavu a naštěstí ve Staré hospodě v Nespekách stále vaří dobře  nebo alespoň lépe než tam, kam jsme zvyklí léta chodit. A na Autokrosu jsem koukal, když jsem se v sedmdesátkách naučil číst, tak v článcích o něm ve Světě motorů se neustále psalo o Jaroslavu Hoškovi a on jezdí pořád. A ne špatně. Dnes ho až ve finále zastavila porucha. Padesátá sezóna - to snad nemá ve světě sportu srovnání. Je mu 78. Ale v nejmladší kategorii závodila děcka kolem 6-8 let a ta by ve věku J.Hoška mohla kroutit i sezónu sedmdesátou.

Odesláno

Medvěde, myslím, že je to tím, že pan majitel má moc široké spektrum zájmů a má prostor se každému jednotlivému věnovat méně, než by bylo potřeba. Znám to od sebe - kdybych všechno úsilí napnul k jedinému z mých zájmů, jistě bych pak v něm byl nadprůměrný. Takhle jsem průměrný v mnoha oblastech... 

Odesláno

Po týdnu hotovosti, týden dovolená. Dnes od rána HK Gayerovy kasárna, zámkařství - náhradní klíče pro Vraníka a Dukátka. Pak honem s Vraníkem k dvornímu mechanikovi - rozvody, motoolej, převodovkoolej, klima a cokoliv, co by bylo třeba. Následně do Rybářského ráje pro bojlís a směs do krmítka - je hezky, půjdeme na ryby. 

Odesláno

V sobotu cestou na dovolenou mi při intenzivním brždění na D6 začaly "kopat" brzdy. Odhadl jsem to na zkroucené kotouče a zkusil se spojit se svým kamarádem, co se mi o auta stará (pro jistotu SMS, páč přece jenom sobota je víkend a Honza mohl být s rodinou bůhvíkde...)

Překvapivě se ale ozval v zápětí a dohodli jsme se na dnešek. Během týdne jsem na Chebsku nejezdil nijak moc (od tankování v Praze k dnešnímu tankování zase v Praze cca 700 km) a víceméně pomalu, "kopající" brzdy jsem zažil zase až včera cestou do Prahy.

Dres ráno jsem tedy přistavil auto na dílnu a ve 14 hodin byly kotouče a destičky vyměněné (ATE), nic tedy nebrání našemu zítřejšímu odjezdu směr Králický Sněžník

Odesláno

Dnes ráno mi pan pošťák přivezl volant s airbagem pro Vraníka - ten starý je těžce ohmatán. No a pak jsme se jeli podívat za starostou do Božanova, kde máme nějaké ty latifundie. Procházka po vsi, oběd v místní hospě a domů. :)

Odesláno

Mě to posílal prodejce z Liberce - do Hradce Králové cca 100km, na počtu to dával včera po poledni a hned mi volal. Asi máte jinou počtu.....

Odesláno

nebylo to nic důležitého, ale i tak--na dnešní dobu neuvěřitelné..., ale soused tady mi řekl, že mám být rád, že to vůbec došlo, obyčejné psaní nikde neevidované...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   1 registrovaný uživatel

• Vytvořit...