Klemoň Odesláno 25. únor 2025 Odesláno 25. únor 2025 (upraveno) V 24. 2. 2025 at 16:23, Klemoň napsal: A vidíš @BubakGS to je ono ! Že mne takové jednoduché řešení nenapadlo Já to vzadu přehodím na vypínači na stále zapnuto a poladím si to na Tuya podle sebe. A u dveří to nechám Kůstce cvakat na vypínači . . . Hmm tak prd : Tohle asi nevyřeším. Potřeboval jsem, aby to světlo vpravo svítilo stabilně i po přepnutí levého vypínače . Respektive aby v mém případě žárovka vlevo (zde žádná není) se dala ovládat vypínačem vlevo a žárovka vpravo byla pod napětím na stálo . . . Jediné co mne napadlo je na vypínači vpravo dát všechny tři dráty "pod jeden" šroubek - tím bych vyřadil vypínač. A pak tu "oranžovou" větev vedení dát "pod jeden" šroubek před vypínač. Tím bych zajistil nepřerušený okruh pro žárovku vpravo. No a žárovku vlevo zapojit za vypínač do "černé" větve. To by mělo být funkčně OK ! Nebo se pletu ??? Upraveno 25. únor 2025 uživatelem Klemoň Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 25. únor 2025 Odesláno 25. únor 2025 A jak to přesně chceš a jak to máš aktuálně? 2 vypínače číslo 6, 1 světelný okruh a na něm 2 lampy. A chceš lampu 1 zapínat vypínačem 1 a lampu 2 vypínačem 2? Má každá lampa "svůj" přívod nebo jsou za sebou v sérii na jednom kabelu? Citovat
Klemoň Odesláno 25. únor 2025 Odesláno 25. únor 2025 (upraveno) Mám dva vypínače a nad každým jedno světlo. Jsou zřejmě zapojené tak, jak je tom na přiloženém videu tzn. "na jednom okruhu / schodišťák". Tedy jak píšeš = v serii ! Žádný nový "6tkový" vypinač, ale pěkně stará škola viz foto. A potřebuji jedno světlo (vlevo) normálně ovládat vypínačem pod ním. A to druhé světlo, aby bylo stabilně rozsvícené (vyřadit vypínač) .... Chytrá žárovka s dálkovou správou Upraveno 25. únor 2025 uživatelem Klemoň Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 25. únor 2025 Odesláno 25. únor 2025 (upraveno) A náhodou ti do světel nevede tří žílovej kabel? Protože se obávám, že pokud jsou světla v sérii a máš jen klasickou dvou žílu, tak to řešení nemá. Protože tam vždy bude trvalá N a trvalá nebo spínaná L. Ale chybí třetí vodič na druhé světlo. Upraveno 25. únor 2025 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
patt Odesláno 25. únor 2025 Odesláno 25. únor 2025 @Klemoň klemoni, pokud to dobře chápu, tak u každého vypínače budeš mít světlo a chceš tím konkrérním vypinačem pouze světlo zapnout, bez funkce schodišťáku? Našel bych si trvalou fázi co jde do prvního vypinače a poslal bych ji dál do toho druhého schodišťaku. A ty schodišťakový vypinače bych zapojil klasicky jako typ ř.1 Citovat
Klemoň Odesláno 25. únor 2025 Odesláno 25. únor 2025 (upraveno) Jako tak tohle nechceš vidět . . . To je ten vypínač dál od jističe . . . Jo a nahoře je měď protože hlína se ulomila - viz nastavovač dle šroubku. Upraveno 25. únor 2025 uživatelem Klemoň Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 25. únor 2025 Odesláno 25. únor 2025 (upraveno) @pattale pokud má ty 2 světla zapojený v sérii za sebou, tak stále potřebuje mít ke světlu 3 vodiče (N, spínaná a trvalá L). Případně podle instalace to bude napojený někde v krabici, nějaká šance, že by ke každému světlu vedl kabel zvlášť tam je. Pak by to šlo, dokonce i tak, že by každý vypínač zapínal a vypínal své světlo. Upraveno 25. únor 2025 uživatelem VojtouNerCZ Klemoň ohodnotil 1 Citovat
Klemoň Odesláno 25. únor 2025 Odesláno 25. únor 2025 No nicméně - to co jsem psal před hodinou u toho příspěvku s videem je reálně možné zapojení ??? Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 25. únor 2025 Odesláno 25. únor 2025 To se opět dostáváme k tomu, že pokud jsou ty světla v sérii tak musíš mít aspoň 3 kabely. Citovat
patt Odesláno 25. únor 2025 Odesláno 25. únor 2025 @Klemoň hele ono to takhle na dálku zěžko řict jak je to tam natahané, chtělo by to osobně vidět a proměřit. Nicméně pokud ty svítidla jsou obě propojené mezi sebou a vedou do nich jen 2 dráty, tak nedokážeš jedno světlo rozsvítit, solo. Citovat
Klemoň Odesláno 25. únor 2025 Odesláno 25. únor 2025 No dva černé a jedna hnědá fáze tam jsou ... Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 25. únor 2025 Odesláno 25. únor 2025 (upraveno) Pokud vedou do svítidel 3 dráty pak to zapojit půjde. Jednak jedno světlo na vypínač a druhé na chytré spínání, druhak i tak, že bude mít každé světlo svůj vypínač. Pokud máš aktuálně ve světle N, spínanou L a ještě jeden vodič hluchý, máš vyhráno. Upraveno 25. únor 2025 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
jarokare Odesláno 25. únor 2025 Odesláno 25. únor 2025 A nešlo by ty světla napájet trvale a do každýho namontovat nějakej chytrej přijímač a zvlášť je ovládat nezávisle dvěma i více vysílačema ? Citovat
Lihous Odesláno 25. únor 2025 Odesláno 25. únor 2025 Po ranu me dosla trpelivost a mys k Pc to ma za sebou - pry herni pry vyvynuta pro profi hrace ..... Hold jedno tlacitko prestalo fungovat - ono nejak zvlast nefungovalo od zacatku nastavit se nedala co chvilku se rozladila tak se mys odpojila a proletla se po studiu - pravda nebyla stavena spatne a docela hodne vydrzela ale za tuto cenu si fakt predstavuju kvalitu pro profi hrace jinak - mel jsem ji na strihani a bezne ovladani PC - jednim slovem TRAGEDIE! Pravda papir snese VSE. A co ze to bylo za mega propadak Crono CM638 - tak ze i nadale hledam neco co bude funkcni - skutecne funkcni tentokrat uz bez omezeni ceny. Pozadavek Laser a nastavitelna citlivost - idealne s pameti Posledni dobou mam pocit ze cim novejsi tim veselejsi ale ne moc funkcni. Pokukuju po necem odobnem - pak uz nevim co ....? Saitek Cyborg R.A.T. 7 Gaming Mouse Citovat
Klemoň Odesláno 25. únor 2025 Odesláno 25. únor 2025 před 9 minutami, jarokare napsal: A nešlo by ty světla napájet trvale a do každýho namontovat nějakej chytrej přijímač a zvlášť je ovládat nezávisle dvěma i více vysílačema ? Já mám v obou paticích chatré wifi žárovky od ufouna. Jenže Kůstka prostě potřebuje celkem logicky u dveří do bytu vypínač na žárovku. Jenže tím mi "jebe" i s tou druhou nad akvárkem. Asi to zitra zkusím jak jsem to psal a když se to nepovede, tak to vzdávám . . . Citovat
jarokare Odesláno 25. únor 2025 Odesláno 25. únor 2025 Já myslel něco takovýho , koupit dvě sady a ovládat každý světlo zvlášť . Vypínače si nalepíš , kam potřebuješ . https://allegro.cz/nabidka/bezdratovy-vypinac-svetla-s-vlastnim-napajenim-3v1-433-mhz-17223552190 patt ohodnotil 1 Citovat
patt Odesláno 25. únor 2025 Odesláno 25. únor 2025 Možná by se to dalo přepojit jen v nějaké krabici, ale kdo ví jak je to a čím natahané, muselo by se to proměřit. Jinak neexistuje k té chytré žárovce i chytrej bezdrátovej vypínač? Že by se dal k těm dveřím solo, zhasínalo by se tím a starý schodištáky by se akorát proklemovaly, aby di světel šel proud stále? Citovat
Dave_k Odesláno 25. únor 2025 Odesláno 25. únor 2025 @LihousZdendu s Martou na tebe. Takhle týrat nevinná zvířátka a ještě vystavovat morbidní fotky na veřejnosti. Jsou vidět i střeva. Pepito, Klemoň, OK406 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Klemoň Odesláno 26. únor 2025 Odesláno 26. únor 2025 před 17 hodinami, patt napsal: Možná by se to dalo přepojit jen v nějaké krabici, ale kdo ví jak je to a čím natahané, muselo by se to proměřit. Základní problém je, že je tam více drátů ne 3 na vypínač, ale 4 či 5 a já to opatrně vytáhl z krabice a to sám neudělám. To je všechno stoletá hlína a to nechceš rovnat ven. Zkusím o víkendu s Kůstkou, že by svítila a asistovala. Všechno odpojit, rozchodit ten u dveří a pak si po nějakém nezapojeném drátu (nejlépe hnědém) poslat fázi na ten zadní a po dalším volném (černém) nulák zpět. Jenže se bojím, že to tu bude jak ve starém bytě - tam jsem odpojil zásuvku v obýváku a přestalo svítit světlo v kuchyni Pepito ohodnotil 1 Citovat
pavelu96 Odesláno 26. únor 2025 Odesláno 26. únor 2025 Dnes na otočku v Pšonge bardzo a nákup koblih na zítřejší svátek obžerství - Tłusty czwartek Krabice 12 ks za 28,- Kč Péťa, Klemoň, Dave_k a 3 další ohodnotil 6 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.