Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)
V 24. 2. 2025 at 16:23, Klemoň napsal:

A vidíš @BubakGS to je ono ! :super  Že mne takové jednoduché řešení nenapadlo :myslim  Já to vzadu přehodím na vypínači na stále zapnuto a poladím si to na Tuya podle sebe. A u dveří to nechám Kůstce cvakat na vypínači . . . :roker

Hmm tak prd :  

Tohle asi nevyřeším. Potřeboval jsem, aby to světlo vpravo svítilo stabilně i po přepnutí levého vypínače . Respektive aby v mém případě žárovka vlevo (zde žádná není) se dala ovládat vypínačem vlevo a žárovka vpravo byla pod napětím na stálo . . . :myslim

Jediné co mne napadlo je na vypínači vpravo dát všechny tři dráty "pod jeden" šroubek - tím bych vyřadil vypínač. A pak tu "oranžovou" větev vedení dát "pod jeden" šroubek před vypínač. Tím bych zajistil nepřerušený okruh pro žárovku vpravo. No a žárovku vlevo zapojit za vypínač do "černé" větve. To by mělo být funkčně OK !  Nebo se pletu ??? :roker

Upraveno uživatelem Klemoň
Odesláno

A jak to přesně chceš a jak to máš aktuálně? 2 vypínače číslo 6, 1 světelný okruh a na něm 2 lampy. A chceš lampu 1 zapínat vypínačem 1 a lampu 2 vypínačem 2? Má každá lampa "svůj" přívod nebo jsou za sebou v sérii na jednom kabelu? 

Odesláno (upraveno)

Mám dva vypínače a nad každým jedno světlo. Jsou zřejmě zapojené tak, jak je tom na přiloženém videu tzn. "na jednom okruhu / schodišťák".  Tedy jak píšeš = v serii ! Žádný nový "6tkový" vypinač, ale pěkně stará škola viz foto. A potřebuji jedno světlo (vlevo) normálně ovládat vypínačem pod ním. A to druhé světlo, aby bylo stabilně rozsvícené (vyřadit vypínač) ....  Chytrá žárovka s dálkovou správou :papa

IMG_20250224_144748.thumb.jpg.91a7bd3281bf7ac72e6f6f9d694edf89.jpg.32b7cf424a115a84ae594415c861491a.jpg

Odesláno (upraveno)

A náhodou ti do světel nevede tří žílovej kabel? Protože se obávám, že pokud jsou světla v sérii a máš jen klasickou dvou žílu, tak to řešení nemá. Protože tam vždy bude trvalá N a trvalá nebo spínaná L. Ale chybí třetí vodič na druhé světlo. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

@Klemoň klemoni, pokud to dobře chápu, tak u každého vypínače budeš mít světlo a chceš tím konkrérním vypinačem pouze světlo zapnout, bez funkce schodišťáku? Našel bych si trvalou fázi co jde do prvního vypinače a poslal bych ji dál do toho druhého schodišťaku. A ty schodišťakový vypinače bych zapojil klasicky jako typ ř.1

Odesláno (upraveno)

Jako tak tohle nechceš vidět . . . 🤢 To je ten vypínač dál od jističe . . . Jo a nahoře je měď protože hlína se ulomila - viz nastavovač dle šroubku. :bacha

IMG_20250225_195152.thumb.jpg.7f39e8022f339d68169e182359094bc8.jpg

IMG_20250225_195352.thumb.jpg.fe873da7e3622e92abee1452a6d2898e.jpg

IMG_20250225_195519.thumb.jpg.fae590d8ebdff22807c22f8375f63154.jpg

Odesláno (upraveno)

@pattale pokud má ty 2 světla zapojený v sérii za sebou, tak stále potřebuje mít ke světlu 3 vodiče (N, spínaná a trvalá L). 

Případně podle instalace to bude napojený někde v krabici, nějaká šance, že by ke každému světlu vedl kabel zvlášť tam je. Pak by to šlo, dokonce i tak, že by každý vypínač zapínal a vypínal své světlo. 

Odesláno

@Klemoň  hele ono to takhle na dálku zěžko řict jak je to tam natahané, chtělo by to osobně vidět a proměřit. Nicméně pokud ty svítidla jsou obě propojené mezi sebou a vedou do nich jen 2 dráty, tak nedokážeš jedno světlo rozsvítit, solo. 

Odesláno (upraveno)

Pokud vedou do svítidel 3 dráty pak to zapojit půjde. Jednak jedno světlo na vypínač a druhé na chytré spínání, druhak i tak, že bude mít každé světlo svůj vypínač. 

Pokud máš aktuálně ve světle N, spínanou L a ještě jeden vodič hluchý, máš vyhráno. 

Odesláno

A nešlo by ty světla napájet trvale a do každýho namontovat nějakej chytrej přijímač a zvlášť je ovládat nezávisle dvěma i více vysílačema ?

Odesláno

Po ranu me dosla trpelivost a mys k Pc to ma za sebou - pry herni pry vyvynuta pro profi hrace .....
Hold jedno tlacitko prestalo fungovat - ono nejak zvlast nefungovalo od zacatku nastavit se nedala co chvilku se rozladila tak se mys odpojila a proletla se po studiu - pravda nebyla stavena spatne a docela hodne vydrzela
ale za tuto cenu si fakt predstavuju kvalitu pro profi hrace jinak - mel jsem ji na strihani a bezne ovladani PC - jednim slovem TRAGEDIE!
Pravda papir snese VSE.

A co ze to bylo za mega propadak Crono CM638 - tak ze i nadale hledam neco co bude funkcni - skutecne funkcni tentokrat uz bez omezeni ceny.
Pozadavek Laser a nastavitelna citlivost - idealne s pameti ;)

Posledni dobou mam pocit ze cim novejsi tim veselejsi ale ne moc funkcni.

Pokukuju po necem odobnem - pak uz nevim co ....?

Saitek Cyborg R.A.T. 7 Gaming Mouse

20250225_074510.jpg

Odesláno
před 9 minutami, jarokare napsal:

A nešlo by ty světla napájet trvale a do každýho namontovat nějakej chytrej přijímač a zvlášť je ovládat nezávisle dvěma i více vysílačema ?

Já mám v obou paticích chatré wifi žárovky od ufouna. Jenže Kůstka prostě potřebuje celkem logicky u dveří do bytu vypínač na žárovku. Jenže tím mi "jebe" i s tou druhou nad akvárkem. Asi to zitra zkusím jak jsem to psal a když se to nepovede, tak to vzdávám . . .  👽

Odesláno

Možná by se to dalo  přepojit jen v nějaké krabici, ale kdo ví jak je to a čím natahané, muselo by se to proměřit. Jinak neexistuje k té chytré žárovce i chytrej bezdrátovej vypínač? Že by se dal k těm dveřím solo, zhasínalo by se tím a starý schodištáky by se akorát proklemovaly, aby di světel šel proud stále?

Odesláno
před 17 hodinami, patt napsal:

Možná by se to dalo  přepojit jen v nějaké krabici, ale kdo ví jak je to a čím natahané, muselo by se to proměřit.

Základní problém je, že je tam více drátů ne 3 na vypínač, ale 4 či 5 a já to opatrně vytáhl z krabice a to sám neudělám. To je všechno stoletá hlína a to nechceš rovnat ven. Zkusím o víkendu s Kůstkou, že by svítila a asistovala. Všechno odpojit, rozchodit ten u dveří a pak si po nějakém nezapojeném drátu (nejlépe hnědém) poslat fázi na ten zadní a po dalším volném (černém) nulák zpět. Jenže se bojím, že to tu bude jak ve starém bytě - tam jsem odpojil zásuvku v obýváku a přestalo svítit světlo v kuchyni :bacha

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...