Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
před 38 minutami, radim.1008 napsal:

Po nočním a celodenním větru dnes zahrada vypadá, jako bych ještě listí neuklízel. :D 

Už moje babička mě v dětství bavila větou:

"Práce kvapná ho*no platná"

A taky

"Práce neuteče, nemá nožičky"

Tak s tím příštím úklidem ještě počkej, třeba to ta hnusná bílá peřina sková dřív, než se naděješ 😀🤔

Odesláno

Labuť nepotřebuje konkrétní délku vodní plochy ke vzletu.

Mnoho lidí si myslí, že labutě musí vzlétnout z vody, ale není to pravda. Ačkoli se často vyskytují na vodních plochách, mohou vzlétnout i z pevniny, například z pole nebo louky.

Co labuť pro vzlet skutečně potřebuje:

Dostatečně dlouhý rozběh: Labutě potřebují určitou vzdálenost, aby nabraly potřebnou rychlost pro odlepení od země. Tato vzdálenost se může lišit podle větru, hmotnosti labutě a dalších faktorů.

Volný prostor: Důležité je, aby měla labuť před sebou volný prostor bez překážek, aby mohla bezpečně nabrat výšku.

Proč se tedy často vidí labutě vzlétající z vody?

Bezpečnost: Vodní hladina nabízí labutím bezpečný a rovný povrch pro rozběh.

Termoregulace: Před vzletem se labutě často rozběhnou po vodě, což jim pomáhá zvýšit tělesnou teplotu.

Závěrem:

Labutě jsou velmi přizpůsobiví ptáci a mohou vzlétnout z různých povrchů. Nezáleží tolik na délce vodní plochy, ale spíše na dostupném prostoru a schopnosti labutě nabrat potřebnou rychlost.

Zajímavost:

Existují dokonce případy, kdy labutě přistály na silnici.

Odesláno (upraveno)

No protože, když se pozorně podíváš na to foto, tak je to uprostřed parku, v pozadí už silnice . . .

EDIT: tak to budou mít holky těžké. To je park osázený stromy a jestli startují od země stejně rychle jako já s letadly, tak se rozbijí o stromy . . . :myslim

Upraveno uživatelem Klemoň
Odesláno

A teď jiný příspěvek a z jiného soudku. Dříve se prostě ještě vyrábělo, aby to fungovalo. Dohledal jsem (narazil jsem na) papíry od lednice, co jsem teď jako funkční ještě poslal do světa. A k tomu i papíry od myčky AEG Favorit. Oboje to jsou veteráni , koukněte na to :papa

Jo a dnes už je i vtipná ta poznámka pro dopravce u lednice :roker  😂

IMG_20241017_140834.thumb.jpg.2d219f8e1cd6ea91a8b8b1c607a95761.jpg

IMG_20241017_140815.thumb.jpg.d75198fb7c44acd9e5374a157885ab17.jpg

Odesláno

No ono je to právě jako s těmi ptáky. Akrobata Jak-54 zvednu v podstatě na místě (2 metry) , ale klasický hornoplošník Piper J3CUB a nebo aero z IIWW Texan potřebují prostě rozjet , aby nabraly rychlost a vztlak. Přesně jak ty těžké labutě. Není to úplně prdel. 🙊  Jednou jsem to velké (rozpětí 220 cm) zvednul brzy (uspěchal jsem to) a málem jsem to v 5 metrech nad zemí rozmlátil zpátky o zem. Ztratilo to vztlak a po křídle to šlo k zemi. Ti ptáci jsou na tom lépe - poznají to :super

Odesláno

Klemoňu - ona bílá technika za 15 000 Kč/ks byla v roce 2003 minimálně střed, spíš vyšší střed nabídky (dnes adekvátně tak od 10 000 Kč vyšší cenovka) a takové zboží logicky vydrželo víc než shity za bůra

Odesláno

JJ, já to tak mám stále. Nejsem bohatý, abych si kupoval laciné věci ! :papa Teď jsem s tou novou lednicí udělal vyjímku, tak uvidíme. Ale dát za lednici místo na trhu běžných 9 - 10 tisíc jen necelých 6 tisíc, to jsem neodolal. To prostě už dnes nekoupíš . . .

Odesláno
před 34 minutami, Klemoň napsal:

zvednu v podstatě na místě

Jsem nedávno viděl video s nějakým krabicoidním UL hornoplošníkem (samo už to nenajdu), který se skoro ani nerozjel.... Jen v podstatě "plácnul" zadkem o zem a byl ve vzduchu.... :o

Odesláno
před 1 hodinou, Radek Hurvajz napsal:

Taky když nepočkáš až to spadne všechno :D

To už je pak taková vrstva, že sekačka už je bezradná a nastupují hrábě. 

Před hodinou, Medvěd napsal:

Už moje babička mě v dětství bavila větou:

"Práce kvapná ho*no platná"

A taky

"Práce neuteče, nemá nožičky"

Tak s tím příštím úklidem ještě počkej, třeba to ta hnusná bílá peřina sková dřív, než se naděješ 😀🤔

Lepší je uklízet průběžně než potom celý víkend. :P A na jaro to nechávat nemíním. To jsem udělal jednou a vůbec to nešlo vyhrabat. 

Nejhorší je, že když fouká vítr, lítá k nám od západu listí z obecních stromů. :roll Chtělo by to potom fujavec od severu, aby to nahnal na kompost. :D

Odesláno
před 14 minutami, radim.1008 napsal:

Nejhorší je, že když fouká vítr, lítá k nám od západu listí z obecních stromů. :roll Chtělo by to potom fujavec od severu, aby to nahnal na kompost. :D

A založit novej kompost v místě kam nejvíc fouká se neoplatí?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...