Havlicek.Lukas Odesláno 17. říjen 2024 Odesláno 17. říjen 2024 sem si dnes blejsnuk 2x Peugeot jeden by mel byt 505 a druhy snad 504 ?? zbynek..s, OK406 a Péťa ohodnotil 3 Citovat
BubakGS Odesláno 17. říjen 2024 Odesláno 17. říjen 2024 ..mno, ja mam zitra volneji.. tak se zvedam a jdu na par Plzni.... radim.1008, ozzy56 a Hafity ohodnotil 3 Citovat
radim.1008 Odesláno 17. říjen 2024 Odesláno 17. říjen 2024 V 15. 10. 2024 at 19:09, ozzy56 napsal: ani lísteček Po nočním a celodenním větru dnes zahrada vypadá, jako bych ještě listí neuklízel. ozzy56 a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 17. říjen 2024 Odesláno 17. říjen 2024 Taky když nepočkáš až to spadne všechno radim.1008, Hafity a pavelu96 ohodnotil 3 Citovat
Medvěd Odesláno 17. říjen 2024 Odesláno 17. říjen 2024 před 38 minutami, radim.1008 napsal: Po nočním a celodenním větru dnes zahrada vypadá, jako bych ještě listí neuklízel. Už moje babička mě v dětství bavila větou: "Práce kvapná ho*no platná" A taky "Práce neuteče, nemá nožičky" Tak s tím příštím úklidem ještě počkej, třeba to ta hnusná bílá peřina sková dřív, než se naděješ toru ohodnotil 1 Citovat
Klemoň Odesláno 17. říjen 2024 Odesláno 17. říjen 2024 Dnes cestou domů u nás na "sídlišti" . Jako tyhle ptačí princezny , jsem zvědavý jak se zvednou. Kolik metrů vody potřebují na vzlet ??? regius a zbynek..s ohodnotil 2 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 17. říjen 2024 Odesláno 17. říjen 2024 Normálně se vznese i ze země, a dokonce ji to jde líp než z vody protože se má o co odrazit, což jaksi ve vodě nejde. Citovat
pavelu96 Odesláno 17. říjen 2024 Odesláno 17. říjen 2024 Labuť nepotřebuje konkrétní délku vodní plochy ke vzletu. Mnoho lidí si myslí, že labutě musí vzlétnout z vody, ale není to pravda. Ačkoli se často vyskytují na vodních plochách, mohou vzlétnout i z pevniny, například z pole nebo louky. Co labuť pro vzlet skutečně potřebuje: Dostatečně dlouhý rozběh: Labutě potřebují určitou vzdálenost, aby nabraly potřebnou rychlost pro odlepení od země. Tato vzdálenost se může lišit podle větru, hmotnosti labutě a dalších faktorů. Volný prostor: Důležité je, aby měla labuť před sebou volný prostor bez překážek, aby mohla bezpečně nabrat výšku. Proč se tedy často vidí labutě vzlétající z vody? Bezpečnost: Vodní hladina nabízí labutím bezpečný a rovný povrch pro rozběh. Termoregulace: Před vzletem se labutě často rozběhnou po vodě, což jim pomáhá zvýšit tělesnou teplotu. Závěrem: Labutě jsou velmi přizpůsobiví ptáci a mohou vzlétnout z různých povrchů. Nezáleží tolik na délce vodní plochy, ale spíše na dostupném prostoru a schopnosti labutě nabrat potřebnou rychlost. Zajímavost: Existují dokonce případy, kdy labutě přistály na silnici. Pepito a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Klemoň Odesláno 17. říjen 2024 Odesláno 17. říjen 2024 (upraveno) No protože, když se pozorně podíváš na to foto, tak je to uprostřed parku, v pozadí už silnice . . . EDIT: tak to budou mít holky těžké. To je park osázený stromy a jestli startují od země stejně rychle jako já s letadly, tak se rozbijí o stromy . . . Upraveno 17. říjen 2024 uživatelem Klemoň Citovat
Klemoň Odesláno 17. říjen 2024 Odesláno 17. říjen 2024 A teď jiný příspěvek a z jiného soudku. Dříve se prostě ještě vyrábělo, aby to fungovalo. Dohledal jsem (narazil jsem na) papíry od lednice, co jsem teď jako funkční ještě poslal do světa. A k tomu i papíry od myčky AEG Favorit. Oboje to jsou veteráni , koukněte na to Jo a dnes už je i vtipná ta poznámka pro dopravce u lednice zbynek..s ohodnotil 1 Citovat
pavelu96 Odesláno 17. říjen 2024 Odesláno 17. říjen 2024 @Klemoň tak vezmi letadlo a ukaž jim to... Citovat
Klemoň Odesláno 17. říjen 2024 Odesláno 17. říjen 2024 No ono je to právě jako s těmi ptáky. Akrobata Jak-54 zvednu v podstatě na místě (2 metry) , ale klasický hornoplošník Piper J3CUB a nebo aero z IIWW Texan potřebují prostě rozjet , aby nabraly rychlost a vztlak. Přesně jak ty těžké labutě. Není to úplně prdel. Jednou jsem to velké (rozpětí 220 cm) zvednul brzy (uspěchal jsem to) a málem jsem to v 5 metrech nad zemí rozmlátil zpátky o zem. Ztratilo to vztlak a po křídle to šlo k zemi. Ti ptáci jsou na tom lépe - poznají to Péťa ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 17. říjen 2024 Odesláno 17. říjen 2024 Klemoňu - ona bílá technika za 15 000 Kč/ks byla v roce 2003 minimálně střed, spíš vyšší střed nabídky (dnes adekvátně tak od 10 000 Kč vyšší cenovka) a takové zboží logicky vydrželo víc než shity za bůra Citovat
Klemoň Odesláno 17. říjen 2024 Odesláno 17. říjen 2024 JJ, já to tak mám stále. Nejsem bohatý, abych si kupoval laciné věci ! Teď jsem s tou novou lednicí udělal vyjímku, tak uvidíme. Ale dát za lednici místo na trhu běžných 9 - 10 tisíc jen necelých 6 tisíc, to jsem neodolal. To prostě už dnes nekoupíš . . . Citovat
Hafity Odesláno 17. říjen 2024 Odesláno 17. říjen 2024 před 34 minutami, Klemoň napsal: zvednu v podstatě na místě Jsem nedávno viděl video s nějakým krabicoidním UL hornoplošníkem (samo už to nenajdu), který se skoro ani nerozjel.... Jen v podstatě "plácnul" zadkem o zem a byl ve vzduchu.... Citovat
radim.1008 Odesláno 17. říjen 2024 Odesláno 17. říjen 2024 před 1 hodinou, Radek Hurvajz napsal: Taky když nepočkáš až to spadne všechno To už je pak taková vrstva, že sekačka už je bezradná a nastupují hrábě. Před hodinou, Medvěd napsal: Už moje babička mě v dětství bavila větou: "Práce kvapná ho*no platná" A taky "Práce neuteče, nemá nožičky" Tak s tím příštím úklidem ještě počkej, třeba to ta hnusná bílá peřina sková dřív, než se naděješ Lepší je uklízet průběžně než potom celý víkend. A na jaro to nechávat nemíním. To jsem udělal jednou a vůbec to nešlo vyhrabat. Nejhorší je, že když fouká vítr, lítá k nám od západu listí z obecních stromů. Chtělo by to potom fujavec od severu, aby to nahnal na kompost. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 17. říjen 2024 Odesláno 17. říjen 2024 (upraveno) My sbirame jen listi z ořechu a toho je mraky, zbytek se necha ležet a při prvnim sekani zmizi i zbytky ktery přes zimu nezmizeli. Co se s tim budu je..t Upraveno 17. říjen 2024 uživatelem Radek Hurvajz radim.1008 a Charlie 1 ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 17. říjen 2024 Odesláno 17. říjen 2024 před 14 minutami, radim.1008 napsal: Nejhorší je, že když fouká vítr, lítá k nám od západu listí z obecních stromů. Chtělo by to potom fujavec od severu, aby to nahnal na kompost. A založit novej kompost v místě kam nejvíc fouká se neoplatí? Citovat
radim.1008 Odesláno 17. říjen 2024 Odesláno 17. říjen 2024 Uprostřed zahrady kdysi byl a ten jsem úspěšně zrušil a založil nový. Na druhou stranu, aspoň mám plán na víkend. Když nebude foukat. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.