Milan+ Odesláno 1. leden 2023 Odesláno 1. leden 2023 (upraveno) před 7 hodinami, Hafity napsal: Předdůchod.... Něco málo "nasysleno" mám, ale záleží jak mi to na úřadě "spíčítnou".... Jo a prej je ňáká varianta "předdůchod bez výplaty", na to se budu muset taky juknout.... Predduchod cca 5 let,počítej cca 650000 na spoření Státním to tam nasypalo z našich. A jsou vysmátí. Upraveno 1. leden 2023 uživatelem Milan+ Citovat
ozzy56 Odesláno 1. leden 2023 Odesláno 1. leden 2023 v těch předdůchodech se moc radit nedá--tohle si musí rozhodnout (a spočítat) každý sám, protože někdo má v práci veget a vydržel by tam do 80ti..., někdo zas počítá každý den kdy jde do roboty, protože má práci duševně nebo fyzicky namáhavou, k tomu je vedoucí blb a třeba má ještě nějakou zdravotní indispozici a nemůže se dočkat, kdy to zapíchne..., určitě znáte někoho v okolí, kdo šel do důchodu o těch pět let dříve a je super spokojený, někdo říká, že udělal chybu a měl v práci ještě zůstat..., v podstatě se skoro vždycky jedná o to, jestli vás chození do práce už tak moc se.re, že jste ochotni přestat pracovat i za cenu, že budete mít méně peněz..., ale i když půjdete do důchodu v 65 letech, 95% důchodců se životní úroveň sníží, na to nezapomeňte, to nestraším, tak to je Klemoň, Pepito, Vena garážmistr a 4 další ohodnotil 7 Citovat
Hafity Odesláno 1. leden 2023 Odesláno 1. leden 2023 před 9 hodinami, Milan+ napsal: Predduchod cca 5 let,počítej cca 650000 na spoření Státním to tam nasypalo z našich. A jsou vysmátí. Počítal jsem 670.... Ještě trošku chybí, ale něco do konce roku přibyde.... V mém případě sypu já nejvíc, zaměstnavatel celkem taky a stát jen tak trochu.... Ještě se musím informovat, jestli je možné jednorázové "dosypání" do požadované hodnoty.... Citovat
Milan+ Odesláno 1. leden 2023 Odesláno 1. leden 2023 (upraveno) To myslím,že je možné,já o tomhle předdůchodu uvažuji také. Tak je to zvednuté. https://www.kurzy.cz/kalkulacka/predduchod-2023/ Upraveno 1. leden 2023 uživatelem Milan+ Citovat
Medvěd Odesláno 1. leden 2023 Odesláno 1. leden 2023 Předpokládám, že se důchodu stejně nedožiju a něco jako předdůchod je zcela mimo oblast mých zájmů Citovat
Lihous Odesláno 1. leden 2023 Odesláno 1. leden 2023 Bohuzel to co bylo jako dobre uspory pred trema roky je dnes uz skoro "kapesne" na rok dva. Koukal jsem na ty kalkulacky a mam jeste min 7-8 roku cas. Ale souhlasim ze jsou prace kde se to da pak jsou prace kde je to veselejsi a pak je ocistec pro kazdy dalsi den. Psal jsem na CEZ proc nam tak nemalo zdrazili a prekvapive prisla odpoved v duchu - stat zastropoval tak musime zdrazit - to nejde vymyslet to je fakt pecka. Toz sem oponoval ze dodavatel plynu nam nemalo zdrazil ale jejich cena zdaleka nedosahuje stropu vlady - tak se tesim na pripadnou odpoved. Uz jsem si nalil sklenku dobreho moku abych to pripadne dal A vysledek s klicem a nasi bankou /Moneta/ dopadla jak tu nekdo psal - maji me na salamu tak jsem si alespon snizil v jejich app limit na naproste minimum - ale i tady byla komunikace jako kdyz se bavim clovekem ktery pricestoval z jine planety. A prekvapuje me ze nemaji koule prepojit treba primo do IT oddeleni ono se mnohe da resit s lidma co o tom problemu neco malo vedi a dokazi se v tom orientovat BubakGS ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 1. leden 2023 Odesláno 1. leden 2023 @Lihous IT oddeleni banky a vyvoje aplikaci fakt nema na praci odpovidat nejaky dotazy uzivatelu. Od toho tam ti lide nejsou a je naprosto v poradku, ze se k nim z venku takto nedostanes. Aplikace a klic maji proste nejaky design a funkcionalitu. Ber, nebo nech byt. Nebo sepis pripominku a pocitej s tim, ze na 99% bude odlozena jako nesystemova. Proste se rozhodli to udelat takhle. Nevyhovuje? Muzes zcela svobodne odejit jinam. Nikdo te tam nedrzi, abys vyuzival sluzby, ktere ti nevyhovuji. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 1. leden 2023 Odesláno 1. leden 2023 před 1 hodinou, Medvěd napsal: Předpokládám, že se důchodu stejně nedožiju a něco jako předdůchod je zcela mimo oblast mých zájmů To si nedáváš moc dobré vyhlídky do budoucna Citovat
Medvěd Odesláno 1. leden 2023 Odesláno 1. leden 2023 (upraveno) Sitlere - taky mi vadí, že během posledního čtvrtstoletí MUSÍM (ač nechci a nikdo se na to zda chci nebo nechci neptal) na druhém konci "drátu" čím dál víc komunikovat s jakýmsi pičítačem místo toho, abych se po vytočení tlf. čísla dovolal k ČLOVĚKU a tomu mohl svůj problém popsat a společně najít oboustranně výhodné řešení. Někde se dá po desítkách vteřin k člověku na konci drátu proklikat, ale někde Tě ten debilni PC k člověku nepustí kdyby ses měl rozkrájet. Líbilo by se mi, abych si mohl třeba dražším voláním vybrat, zda mi stačí komunikace se strojem nebo zda trvám na komunikaci ve tvaru člověk/ člověk. Bohužel ale něco jako názor klienta je pro většinu takových firem, o nichž hovořím, naprosto nezajímavá záležitost. Hlavně nám každý měsíc pošli kačky a pak už jen drž mlč Upraveno 1. leden 2023 uživatelem Medvěd dýzl a Lihous ohodnotil 2 Citovat
Hafity Odesláno 1. leden 2023 Odesláno 1. leden 2023 před 5 hodinami, Milan+ napsal: To myslím,že je možné,já o tomhle předdůchodu uvažuji také. Tak je to zvednuté. Zajímavé.... Podle jedné z těch kalkulaček bych mohl (s rokem výroby 1963) do předdůchodu v 59+8 měsíců.... To je v mém případě za tejden.... Sem začal mudrovat poměrně pozdě.... Ovšem musel bych mít "nasysleno" 707520,-.... Ale tak při prvotním rozjímání mně napadl konec roku 2023.... Citovat
BubakGS Odesláno 1. leden 2023 Odesláno 1. leden 2023 (upraveno) @Medvěd ..u techle temat... VR/IVR nebo dokonce umela inteligence s hlasovym modulem, kde na zacatku nepoznas, ze to neni clovek .... je hlavne o snizovani nakladu na call centrum v te dane firme. Neco o tom jako ajtak vim... Upraveno 1. leden 2023 uživatelem BubakGS Citovat
Hafity Odesláno 1. leden 2023 Odesláno 1. leden 2023 před 10 hodinami, ozzy56 napsal: v podstatě se skoro vždycky jedná o to, jestli vás chození do práce už tak moc se.re, že jste ochotni přestat pracovat i za cenu, že budete mít méně peněz... Samotná práce ani tak ne, ale poslední dobou nějak nekoušu PN a hlavně dojíždění.... Musím jezdit autem a začínám mít potíže v noci.... A hlavně když si uvědomím, že už "se kácí v našem lese", tak si nebudu dělat kalkulaci do 100 let.... ozzy56 a Charlie 1 ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 2. leden 2023 Odesláno 2. leden 2023 (upraveno) před 10 hodinami, BubakGS napsal: @Medvěd ..u techle temat... VR/IVR nebo dokonce umela inteligence s hlasovym modulem, kde na zacatku nepoznas, ze to neni clovek .... je hlavne o snizovani nakladu na call centrum v te dane firme. Neco o tom jako ajtak vim... Troufám si tvrdit, že komunikaci s nečlověkem vždycky poznám. Kdyby jen Fešáci v 80kách tušili, jak brzo bude jejich písnička aktuální.... https://www.google.com/search?q=hovori+k+vam+automat+Fešáci&oq=hovori+k+vam+automat+Fešáci+&aqs=chrome..69i57j33i160l4.17269j0j4&client=ms-android-hmd-rvo3&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8&chrome_dse_attribution=1# Upraveno 2. leden 2023 uživatelem Medvěd Pepito ohodnotil 1 Citovat
BubakGS Odesláno 2. leden 2023 Odesláno 2. leden 2023 před 11 hodinami, Hafity napsal: Samotná práce ani tak ne, ale poslední dobou nějak nekoušu PN a hlavně dojíždění.... Musím jezdit autem a začínám mít potíže v noci.... A hlavně když si uvědomím, že už "se kácí v našem lese", tak si nebudu dělat kalkulaci do 100 let.... ..ja byl vcera hrat hokej. Mladsi nam ten vecerni novorocni pratelak za "stare pany" trosku namotivovali. Dneska rano jsem se probudil a mel jsem chut se rovnou zastrelit.. ... citim se asi na 126 a ne lehce 50+ .... Citovat
ozzy56 Odesláno 2. leden 2023 Odesláno 2. leden 2023 já to mám stejnak když vylezu na nějaký vyšší kopec, ale pak to rozchodím a za týden jdu zas --podruhé to tak nebolí BubakGS a Péťa ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 6. leden 2023 Odesláno 6. leden 2023 (upraveno) jak jsem tu před týdnem psal, že je auto dva roky od novoty bez poruch, tak to už neplatí--dnes ráno kontrolka asistenta jízdy v pruhu..., tak telefon, vzal mě hned na dílnu , kamera kaput, tak ji vytáhli a budu čekat až příjde na servis..., servisní diagnostikou tuto funkci vypnout nelze , ale potvrdila se moje velmi silná averze vůči těm elektronickým kravinám, které člověk v autě nechce, ale musí je zaplatit, i když je nikdy nepoužije , su nasraný, jak kdybych měl jít na noční šichtu Upraveno 7. únor 2023 uživatelem ozzy56 Medvěd a Charlie 1 ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 6. leden 2023 Odesláno 6. leden 2023 Ozzy - půjde to uhrát na záruku nebo budeš muset rozbít prase? Citovat
ozzy56 Odesláno 6. leden 2023 Odesláno 6. leden 2023 ano, je to na záruku BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.