Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Guest minimaxa
Odesláno

Čerpadlo pojede, ale ono občas může hodit jiskérku a pak pojedeš ty, a hoooodne rychle 🤣🤣

Odesláno

přišel sused, že nemá benzín, tak říkám aspon konečně vyzkouším to čerpadélko, samozřejmě všechno narychlo, takže bez pročtení návodu, což jinak čtu..., no uvidím zítra...

Odesláno
před 45 minutami, minimaxa napsal:

občas může hodit jiskérku

Dneska už v Ostravě nějaký výbuch proběhl, tak pozor!!! :aut

Odesláno

... jsem nevěděl že když se hodí jiskra v Ově tak od toho chytne lakovna v Krucemburku či co to tam dneska shořelo za 80 mega ...

Odesláno

@Agrafik chápu, jasně , že nejde o to, jestli bude čerpadlo funkční..., naštěstí to dnes dopadlo dobře, díky že jsi mne upozornil, bo čerpadlo je už uklizené, takže bych ani nevěděl, že benzín nee... :super

Odesláno

Když jsem jezdil u cestářů jako mladej kluk tak tam s náma dělal tehdy už to byl starej chlap nějakej Vojta a ten jezdíval v mládí ještě se T148  v Benzině a rozvážel PHM po republice. Nevím jestli si z nás dělal srandu nebo to říkal vážně ale ten tvrdil že benzín ani nafta samy o sobě nebouchají ani nehoří ale že vždycky bouchnou výpary který jsou snadno zápalný a až pak teprve když je ta kaluž PHM " načechraná tím bouchnutím tak to začne hořet.  Takže bych se asi nebál jiskry v průběhu toho čerpání ale spíš na konci nebo začátku když není zaplněná ta hadička v celém profilu a tudíž tam může proběhnout i nějaká ta " pára".  Nicméně nic to nemění na tom že PHM jsou klasifikovaný jako hořlavina a podle toho by se  s tím mělo zacházet.

Co jsem udělal zatím jsem se exhumoval a za chvilku vyrazím na dílnu. V plánu je výměna oleje + kompletní přezutí na WV Golft IV a pak dvě prohlídky  od kterých si majitelé slibují odpověď na to jestli by bylo ekonomické ty auta " zachránit " nebo nechat umřít. To doufám že sfouknu nějak do oběda a odpoledne potřebuju udělat něco tady kolem baráku abych zítra mohl držet neděli. 

Odesláno
Před hodinou, Vena garážmistr napsal:

benzín ani nafta samy o sobě nebouchají ani nehoří ale že vždycky bouchnou výpary

No v podstatě nekecal, ověřeno chemickým pokusem. A to platí hlavně pro naftu. Když hodíš sirku/hořící dřívko do nafty tak zhasne. Opravdu jsou nebezpečné ty výpary - proto je u stojanu v pistoli odsávání právě těch výparů  😉  A nejsem chemik . . .  To mne pak občas pobaví dramata ve filmu , kdy jednou se auto skutálí ze srázu a dramaticky vybuchne s 30 metrovou ohňovou koulí a podruhé nic a kladný hrdina přijde k tomu autu a ještě si chvíli povídá s tím co s tím autem spadnul 😂

Odesláno (upraveno)

@Vena garážmistr Nedělal si srandu. Nalej si na zahradě do hrníčku decku nafty a až se zklidní hladina hoď do toho zapálenou sirku. Když nebude 52°C nebo víc nic se nestane. U benzínu to je -24°C ale nad neuzavřenou volnou hladinou se ty páry nezkoncentrujou nad dolní objemovou mez výbušnosti a taky se nejspíš nic nestane nebo to bude mít obdobnej efekt jako flambování.

@Klemoň Bacha na rozdíl mezi teplotou vzplanutí a vzniceni. Když prdne nádrž nebo potrubí/hadice ... kápni benzín/naftu na rozpálenej povrch nad 220°C .... nebo radši ne.

Upraveno uživatelem Sawoy
Odesláno

Jo tak to vím co tím myslíš  😉 - Škoda 105, uvolněná hadička ke karburátoru, horký výfuk a opékání buřtů v motorovém prostoru . . .   ale to už je dááááávno

Odesláno

Copak copak ... nebyla dost vyvětraná? 🤣

Odesláno

@Sawoy--už sem to tady psal--nádrž vypuštěná, propláchnutá HODINU vodou, jenže bylo to prasklé v místě, kde byl přívod ze zpátečky z čerpadla , tak to kapalo přímo do svaru 😯, hodinu sem neslyšel, jeba jak v americkém filmu, třmeny nádrže urvané a nádrž prasklina jak na Titaniku , od té doby jsem vařil nádrže jen demontované z vozu...

Odesláno (upraveno)

Jo tak - tak to jsi na omylu !!!  Píšu Škoda 105 a můj osobní zážitek. Si tak spokojeně jedu , najednou začne "užovka" škubat , kouří se mi v zrcátku tak zastavím, vylezu zatáhnu vzadu za páčku motorového prostoru, už se se hulí místo bíle, šedivě, zastavuje za mnou auto, vyleze chlap a huláká na mne (23 let) otvírej to opatrně, otevřu to a už se škvařila izolace a hadice. Žádný Youtube ale osobní realita . . .

Upraveno uživatelem Klemoň

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...