Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)
před 21 minutami, sitler napsal:

...... 

Radio ma dneska kazdy auto na volantu. Vcetne. Na radio netreba sahat. A stejne na to radio musis kouknout, pokud ma vic nez 3 tlacitka... 

Každý auto určitě ne 

Tohle je služební Doblo, Transit myslím taky nemá 

IMG_20211216_125304.jpg

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Verze s velkym dislayem a ovladanim radia pres display ma tlacitka na volantu.

Ale v principu je to uplne jedno. Porad neni zadnej duvod se v tom vrtat ve chvili, kdy na to neni prostor. To je proste jen blba vymluva "ze musim patlat do radia". 

Odesláno

Ale když se podíváš na tu fotku Fiatu , tak všechny běžně používané funkce tj. topení a rádio má na přímá tlačítka a žádné menu / podmenu.... comfort / klima / teplota / +/- . . .   Prostě otočíš kolečkem a je o 5°c víc , zmáčkneš tlačítko a už to pere jen na čelní sklo . . . atd.

Odesláno (upraveno)

@ozzy56 lanová svodidla jsou super, ještě jak se vozovka trochu zúží. Tzv. optický zpomalovač. Pak záleží jestli se jich někdo nebojí.

Viz cesta okolo Starého Jičína, bývalo tam dost nehod.

Upraveno uživatelem zbynek..s
Odesláno (upraveno)

Sitler - jako už poněkolikáté v našich debatách mám pocit, že se nějak nechápeme.

JÁ přece netvrdím, že MUSÍM zrovna v nějakém problémovém úseku lovit něco na dispayi 
ALE
že je-li auto vyrobeno dostatečně blbuvzdorně (viz. má fotka z Dobla, kde - věř mi nebo ne - fakt nemusím ani koukat kam šahám, ale vše dělám naučenými pohyby, tzn. s minimální ztrátou pozornosti), tak ani Ti největší ***i prostě nebudou mít důvod se "rozptylovat" nějakým matlacím zařízením.
Osobně bych toho, kdo instalaci podobných zařízení do nových aut povolil (vymyslel) fakt nejradši pověsil za ptáka do průvanu, páč minimálně vysoké % nehod se dá úspěšně dát za vinu právě nesoustředění ve vztahu k vestavěnému PC zařízení.

P.S.
Můj pohled je ovlivněn samozřejmě i tím, že zhusta v autě nejedu sám, ale vezu spolucestující různého kalibru (od zedníka přes studenty po profesory nebo rektora) a když jim někdo volá nebo je jim třeba zima / teplo, tak MUSÍM nějak adekvátně reagovat (a stavět na parkovišti kvůli změně teploty o 2 C, to fakt není přesně to ono)

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Pokud v tom aute jezdis pravidelne, tak to naslepo das i na tom displeji. Pokud auta rychle tocis, stejne se musis kouknout kde co je.

Jinak dost novych aut ma dvou nebo ctyrzonovou klimu. Takze spolujezdec si jede svoje a ty vzady taky.

A naprosta vetsina nepozornosti nema s nejakym ovladanim neceho vubec nic spolecnyho. Naprosta vetsina je jenom o tom, ze pulka lidi za volantem vubec nemysli a vubec nedava pozor aniz by neco patlali nekde po displeji. Vymluva na nejakej displey je jenom blba vymluva.

Odesláno (upraveno)

tak nevěnování se řízení nemusí být jen ovládáním nějaké ptákoviny na přístrojovce, stačí úplně koukat jinam než před sebe--třeba tady na mostě přes Rudnou ulici se řidiči dívají při jízdě v koloně na řeku Ostravici pod mostem 🙈😂, jasně, jedou pomalu, ale denně je tam žduchanec (minimálně jeden), myslíte si opravdu že se každý přizná ??

v kolonách přes město je to vždycky nevěnování se řízení, ale hledí se kolem dokola, třeba na babu v minisukni a najednou bum..., pak se uvádějí takové ty pitomé důvody, jako shýbnul jsem se pro brýle atd. 😯

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Vcera nebo uz predevcirem se probrala krizovatka u Jablonce - dnes cestou z PRAHY po D11 u HK to bylo panecku lidicek co jelo smer "JAROMER" ikdyz je jeste zakaz.
Jak se "vraceli otaceli i couvali netreba psati"
Skoro se me chce napsat tupe stado :(

Jinak TomTom me dnes odpoledne prekvapil ikdyz pred najezdem na J.spojku v praze si to rozmyslel a navadel me "vrchem" jel jsem na Smichov - Drtinova.
Zpatky to bylo trosku veselejsi ale po Jizni spojce to pak dal uz slo taky na pohodu.
Tak ze dnes jen jedno zaskobrtnuti v jedne z vetsich krizovatek pred tunelem Mrazovka jinak asi Ok.

Screenshot_20211216-161520_AmiGO[1].jpg

Odesláno (upraveno)

Včera jsem se byl v rámci vycházek prolétnout v L410 (než vyletím z práce) a dnes jsem vystřihnul zajímavé okamžiky a trošku se "pochlubím" :  Start / přistání / a to třetí je ne zrovna na 100% sudový výkrut , hned následuje let na zádech (tedy hlavou dolů) a vzápětí kolaps obou motorů . Ve videu je vidět jak to ještě srovnám a přiběhne instruktor. Pokouší se nahodit oba motory, což se nakonec nepodaří a tak jdu na přistání pouze s jedním. Ale to už tam není - příliš mnoho času . . .  😉

obrazek.thumb.png.9de4d0b1e8611297dd6b4cc33b5e4d31.png

Upraveno uživatelem Klemoň
Odesláno (upraveno)

Člověk zaparkuje auto v Žamberku na náměstí a když chce odjet stojí mu za prdelí odtahovka, protože na protějším chodníku je napasovaný Mercedes v baráku.

IMG_20211217_154222.jpg

Tak jsem šel požádat řidiče, jestli by mě neuhnul, abych mohl vycouvat a odjet. Místo toho požádal on mě, jestli bych mu nepomohl odtlačit medvěda dolů z chodníku, aby nemusel blokovat silnici v době odpolední špičky. :D

received_1251890048629510.jpeg

received_592547755371968.jpeg

Řidič medvěda byl cca 55letý a vůbec nechápal na jakou stranu má točit, když jsme ho strkali. Opodál stála panička, která to komentovala a co jsem viděl, vyřizovala s dopravkou. Tak dnes karma +1. :D

Upraveno uživatelem radim.1008
Odesláno (upraveno)

... aneb vybarvené okénko Modrého života za dobrý skutek.

Medvěd byl zajisté přeplněný jízdními asistenty, jen APVN&D chyběl (AsistentProtiVjetíNachodnik&Dodomu).

Upraveno uživatelem Sawoy
Odesláno
před 2 hodinami, Havlicek.Lukas napsal:

pribehne instruktor - a ten co tam sedi a radi je teda copilot ??

Ano přiběhne instruktor , protože ten copilot co tam sedí je moje máti a ta neradí , jen vytřeštěně zírá , neb copilot @Scratch na poslední chvíli předstíral Covid karanténu  🙃

Odesláno

Negatif a *neumím psát slušně* me ze jsem to prosvihnul, ja bych tam Klemiskovi vysvetlil jak se pouzivaji pedaly na zemi 🤣🤣👍👍👍

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   1 registrovaný uživatel

• Vytvořit...