Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
před 2 hodinami, Petr 3008 napsal:

Díky. Je to naše práce. Původně ta zahrada vypadala jinak, postupem let se mění. Bylo tady víc keřů a stromů, už ale přerostlé, tak jsme na to vlítli a zásadně všechno zredukovali.  Teď už se snažíme jen udržovat a pokud možno s nejmenší námahou.. 🙂  Ideální by byla zahrada bezúdržbová, na to tady ale podmínky nemáme.  A vždycky závidím těm co mají malý domek s trochou té zeleně okolo a jsou schopni během hoďky všechno obejít a udělat.

Máte to pěkný,zadne přerostlé keře 👍Jak velkou máš zahradu? A kolik seces m2? 

Guest Petr 3008
Odesláno

@Charlie 1Dík. Zahrada je v podstatě rozdělená na dvě části, ze dvou stran domu. Celkem to je 570 m2 a z toho tak 2 třetiny trávník, dalších tak 80 m2 travnatých je jakési uzavřené nádvoří před vchodem a další travnaté plochy před domem, odhadem taky kolem 100 m2.  K tomu musím udržovat zahradu po taťkovi 450 m2.

Je toho dost. Tady u nás to je ale docela členité, takže nějaký traktůrek by moc vhodný nebyl.

Odesláno

@Petr 3008dobrá práce.Tady město seká tak v půlce léta,jsme krajový,takže 2 strany,zhruba 120 metrů.Místy na šířku3 sekaček.Parcelu máme 1340m2 a nedávno jsme zjistili,že u souseda za plotem ještě je našich cca 52 m2.Nechal bych to být,ale mlaďas bez slušnosti,a skrupulí,rok jsme se dohadovali,že mi ničí plot,opřené fošny,hráze dřeva až k nám padalo za plot.Letos to vyvrcholilo,že mu vadí na mé straně živý plot.Tak jsem to nechal přeměřit ofiko.No a už nemluví.Až se porovnám,tak to začnu řešit.Jinak dnes přijeli dcera,tak jsme užívali vnoučata.

Guest Petr 3008
Odesláno

Svatá pravda, nejlepší sousedi jsou srnky, jeleni a zajíci  🙂 a široko daleko nic jiného.

Odesláno

To asi jo, ale my jsme ve vsi, jen kolem nás je ze dvou stran obecní cesta, potom obecní něco co má být les :D a ze čtvrté strany potok. Sousedi jsou za potokem a za cestou. :D

Odesláno

No já mám ze dvou stran obecní cestu z jedné strany rodiče resp. ségřino parcelu a pak rodiče na čtvrté straně teď bydlí asi 4 rokem slováci pani je zubařka a on asi nějakej darmošlap protože je furt doma a to byl i před Covidem maj dvě děti jedinej kdo občas pozdraví tak je on. Ale asi nemá žádné sexuální vybití protože každej druhej třetí den večer honí sekačku jako asi by mi to moc nevadilo ale když zajede do toho kouta nejblíž tak mě začne rušit telka. Ale ostatní v okolí jsou moc všímaví takže každou chvilku mě někdo práskne na OÚ nebo i na FÚ. 

Co se týká sekání trávy tak u mě je tak 400 čtverců u ségry taky tak a asi 200 je u našich ještě vloni sekání obstarával tatík letos mu to nejde takže to je všechno na mě ale posledně když jsem sekal celé " panství " tak sem to měl asi tak za dvě a půl hodinky hotové je fakt že to nebylo moc narostlé a je to většinově rovina. Takže sekačka s pojezdem ale strkám ji růčo abych jako když už se hejbu sem tomu pohybu dal trochu grády. 

Odesláno (upraveno)

TVL tak jsem na starý kolena zjistil, že jsem asi darmošlap, protože jsem furt doma a mám dvě děti. 😂 Sousedy teda sice zdravím ne občas, ale furt, jenže to se asi smaže tím, že ty děti jsou dvojčata a ještě k tomu holky. Navíc manželka je taky ženská (chlapa jsem nechtěl) a aby těch průserů nebylo málo, tak jsme ještě ke všemu všichni genderově jednoznačně identifikovaný a všichni (zatím) heteráci. A na úřadech mě někdo udal naposled když mi na baráku dodělali fasádu a to je letos deset let.😮😋🤣

Upraveno uživatelem Sawoy
Odesláno

V pátek sem byl na STK se zákaznickou C4 takže dnes jsem odstraňoval závady najité na STK aby to zítra bylo k vyzvednutí. Ráno jsem máti vyvezl na nákup, tatík dneska dočišťoval takový ty kousky u obrubníků a to kam jsem se nedostal ze sekačkou tak jsem to vyvez na sběrnej dvůr a jsem rád že jsem si sednul. 

Odesláno

Dneska jsem konečně přepsal 307 na Kačku, nějak jsem s tím otálel ale aspoň jsem mohl využít protokol z STK jako evidenčku.

A jelikož se nám blíží odjezd na dovolenou tak jsem poprvé šel vyzkoušet spuštění rezervy, až jsem se divil jak to jde krásně :D 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...