Pe.Tr Odesláno 14. srpen 2020 Odesláno 14. srpen 2020 tenkrat nebylo takove horko radim.1008, Charlie 1, skypeja a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Sawoy Odesláno 14. srpen 2020 Odesláno 14. srpen 2020 před 1 hodinou, Pe.Tr napsal: tenkrat nebylo takove horko Bylo. 1974 Škoda 1000 MB Costinesti a zpět - táta měl dva měsíce čerstvej řidičák, D1 až do Malacek jako nová (a taky jediná). Jedna píchlá duše, jedno vyteklý prasátko a urvanej náhon tachometru, všechno opravený to prakticky na silnici. A v 96 bylo na Grossglocknerstrasse začátkem července takový vedro že tam nějaký Pardubáci sbírali v pangejtu zbytky sněhu a cpali je do expanzky uvařený stopětky. Nahoře na Hochtoru pak bylo jedenáct nad nulou. Havlicek.Lukas a Pe.Tr ohodnotil 2 Citovat
Hafity Odesláno 14. srpen 2020 Odesláno 14. srpen 2020 před 13 hodinami, Pe.Tr napsal: jj nemoc , zanese se sitko ve vane prewtane mazat a cau , vyskocena ojnice z bloku nic vyjimecneho, SF II se zadiraj jak na bezicim pasu....oprava nema smysl ,najit motor co ma do 80 tkm a menit oil po 10tkm.... No my už jsme ten motor jednou dělali.... Pořád byl problém s mazáním.... Někdo už před náma měnil ten kus s vyvažovákama.... Ten starej jsem viděl a to hnací ozubené kolo vyfrézovalo do hliníku púlcentimetrovou drážku.... My jsme zjistili přidřený pístek obtokového ventilu olejového čerpadla.... Dali jsme nové, ale zlepšilo se to jen trochu.... Nakonec při kompletní rozborce zjištěna protočená šála hlavního ložiska v bloku.... Takže pán sehnal blok s klikou, ojnicema a pístama a dalo se to dohromady.... Taky dostal instrukci o oleji.... První výměna po smontování raději po 5000km a další po 10000km.... Rok a půl to jezdilo v pohodě.... Nynější problém je ale jinde.... Dnes jsme vyškubli celý agregát, sundali hlavu a nestačili se divit.... Na prvním válci od rozvodů roztavený a rozsekaný píst.... Část pístu přitavená k hlavě.... Předpokládám vadný vstřik.... To nenahlásí diagnostika? Citovat
Pe.Tr Odesláno 14. srpen 2020 Odesláno 14. srpen 2020 tohle ti dia nerekne , vadnej vstrik max bude vic hlucny tady. to je uz 114kw ? Citovat
Lihous Odesláno 14. srpen 2020 Odesláno 14. srpen 2020 (upraveno) JJ bylo to umorne to bez debat ale pootevrit vzadu okna tak skvira 1-2cm a jak se nam ve 120 cestovalo - a nejaka klima ... Ale dnes kdyz vezu kolegu a ten klime proste diky dutinam nesnasi - pisu na rovinu pro nej Ok ale pro me jen ze je kamos jedu jinak bych proste nejel to se proste neda vydrzet treba jako dnes predstava v +31-32°C byt zavreny v aute bez klima 3hod to bych asi fakt nedal - takhle nadherne v aute nejakch 25°C vepredu a vzadu horsich 27°C ale zkousel jsem to asi tri dny vzadu - jeste ted skrabe v krku tak ve predu 21°C a v zadu 23°C tam to zadna velka slava proste NENI.Po cca 50km a auto bylo asi 3hod na slunci. A z klima slo cca + 5°C tak ze Okv i kdyz tak nejak na hrane. ad. Vstriky - ANO je to neuveritelne hlucne a auto / motor se chova naprosto silene nejde to z volnobehu do "otacek" nejede vetsinou pravidelne .... u nas naposled jak starej Zetor proste silene se rozjet. Pro clovicka co s autem jezdi den co den si musi vsimnout ze se neco deje. Navic jde vetsinou spotreba pomerne "hodne" nahoru i pri beznem provozu .... Treba dnes pred cestou vymena oleje po 6700km ted v teple stale kolem 140°C a pri trosku sviznejsi jizde dal a dal .... Tak se vymenil a za celou dobu nepreskocil hodnotu cca 120°C i toto je znamka ze se neco deje pokud je moznost nahledu. A napada me ohledne poznamek o spotrebe vuci prumerne rychlosti - take je hned videt ze se neco deje pokud je zaznam dostatecne dlouho vedeny a uprime malej notes s daty z PC jako je najete Km prumerna rychlost natankovana nafta a z toho prumerna spotreba dava pomerne dobry nahled zda bude nejaky mozny problem ... Pekny den Upraveno 14. srpen 2020 uživatelem Lihous Citovat
Davidak79 Odesláno 14. srpen 2020 Odesláno 14. srpen 2020 tak opět na kkta a ještě ten den začal super v 5,55hod při otáčení jsem škrtnul špičku obrubníku a rozerval gumu Citovat
Hafity Odesláno 14. srpen 2020 Odesláno 14. srpen 2020 Vstřiky: no já majitele neznám, tak nevím jaký je řidič a co dokáže na autě poznat.... Už jen jak to v tom válci vypadalo, tak to MUSELO vydávat pěknej randál.... Podle něho jel v klídku po dálnici 130 a najednou se zastavil motor.... Ale to mám taky zprostředkovaně.... Citovat
sitler Odesláno 14. srpen 2020 Odesláno 14. srpen 2020 před 5 hodinami, ozzy56 napsal: když slyším dneska mladé, že nemůžou někam jet, protože mají poruchu klimatizace a děcka by to nevydržela, tak mě berou mory ja bez klimy jezdim doted... auto ji sice ma, ale nejak divne huci kompresor... tyhle narky rozmazlenejch fracku nechapu a jsou mi k smichu. Citovat
Hafity Odesláno 14. srpen 2020 Odesláno 14. srpen 2020 před 2 hodinami, Pe.Tr napsal: to je uz 114kw ? Tak to netuším, dá se to nějak poznat podle toho, co je na motoru? Třeba ze strany od převodovky je na sacím potrubí jakýsi krokáč.... Že by swirl? Citovat
Davidak79 Odesláno 14. srpen 2020 Odesláno 14. srpen 2020 @Pe.Tr ty problémy s motorem se týkají Santy co máš ty ?? Citovat
Pe.Tr Odesláno 14. srpen 2020 Odesláno 14. srpen 2020 nn ja mam treti generaci Davidak79 ohodnotil 1 Citovat
Davidak79 Odesláno 14. srpen 2020 Odesláno 14. srpen 2020 já se pomalu připravuju na vyšší posezení , Santa je totiž mezi třemi adepty . Pe.Tr ohodnotil 1 Citovat
Ajdamek Odesláno 14. srpen 2020 Odesláno 14. srpen 2020 Tak prvni vyjezd na more a hned jsem si zajel asi 3km navic. Jsem se klasicky ztratil, bo jsem si nepamatoval jak vypada nase plaz pro me typicke, hezkej vyjezd na 3 hodiny Charlie 1 a Klemoň ohodnotil 2 Citovat
Ajdamek Odesláno 14. srpen 2020 Odesláno 14. srpen 2020 Před hodinou, Davidak79 napsal: já se pomalu připravuju na vyšší posezení , Santa je totiž mezi třemi adepty . Santu druhy generace jsem mel, ve 180tkm jsem nechaval cistit ten saci kos na olej, prodal jsem ho kamarodovi, ma to ted najeto pres 240tkm a vsechno ok. Jinak je kamarad velice spokojenej, jak je to prostorny a prakticky auto, ma 3 deti. Citovat
Hafity Odesláno 14. srpen 2020 Odesláno 14. srpen 2020 Problém není s autem, jako takovým, ale jen s určitou motorizací.... Pe.Tr ohodnotil 1 Citovat
Lihous Odesláno 14. srpen 2020 Odesláno 14. srpen 2020 @Hafity Pak klidne spatny mat. jedno zda na pistu a nebo ventilech pripadne jinde - to se asi zjisti az po rozebrani. Ale vstrik se ozve hodne nestandartne vuci beznemu chodu motoru. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 14. srpen 2020 Odesláno 14. srpen 2020 Tak chlapci když to bylo o těch pracujících kkt. Tak dnes ráno 8.30 Mazda výměna oleje, v 10.30 H. Accent výměna oleje po obědě jsem jel do Kyjí k Domanskému pro věci na tu včera dovezenou C4 a myslel jsem si že když to vypadá na volnou resp. nepracovní So+Ne tak že odpoledne jen poklidím na dílně a v gumárně udělám nějaké to papírování a že bude klid v 15 telefon a místní instalatér Václave mám problém mohl by jsi mi převážit kola zejtra jedu na dovču a nelíbí se mi to tak říkám dojeď hned no já jsem ještě v Praze u tebe můžu bejt tak na 17 no tak dojeď. Dojel v 17.05 v 17.55 odjížděl a v 18.00 se otevřelo nebe. A celej den teploměr nespadnul pod 29°C až když se otevřelo nebe. Citovat
Hafity Odesláno 14. srpen 2020 Odesláno 14. srpen 2020 (upraveno) před 3 hodinami, Lihous napsal: @Hafity Pak klidne spatny mat. jedno zda na pistu a nebo ventilech pripadne jinde - to se asi zjisti az po rozebrani. Ale vstrik se ozve hodne nestandartne vuci beznemu chodu motoru. No rozebraný už to je.... Ten píst je dílem roztavený a dílem rozlámaný, ohnutá ojnice.... Část pístu natavená na hlavě, to jsem zažil podruhé, poprvé benzínový Renault 2,0 8V.... Upraveno 14. srpen 2020 uživatelem Hafity Citovat
MJSytic Odesláno 14. srpen 2020 Odesláno 14. srpen 2020 Za celý den dvě výměny oleje a převážený kola. To už snad ani není práce, ale zaměstnaní, ne skypeja ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.