Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Mám s WAZE najeto nějakých 179 000 km (převážně ČR, ale i SK, PL, DE, H nebo RO) a fakt mi naprosto vyhovuje. Dokonce i bývalý rektor jí na základě jízd se mnou začal ve svém autě používat

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Waze je super kdyz me stale naviguje do kazdeho dvora abych se otocil :)
A nebo ndokaze "pochopit" ze jedu proste jinak jinudy nez me nalinkoval.

Ale trba takove MIO to to je taky "velsele zaitky z nataceni" mame ji v aute ale nekdy je to podobne jako Waze.

Za me TomTom  :)

Odesláno (upraveno)

To, co popisuješ, jsem zažíval právě s krabičkou typu GARMIN nebo TOM TOM. On-line WAZE nikdy ne a to ani v Rumunsku, kde jezdím mezi vesnicemi po nezpevněných cestách

Odesláno

:) Ok az nekam pojedeme zkusime Waze ale nedelam si nejake velke kladne iluze ....
Na radary hlidky Ok ale jinak .... No proste rad jedu po hlavnich a ne po kde jake vedlejsi lesem a tim je Waz proste vyhlaseny - konec koncu kdyz se delal u nas kruhak tak to byl "porod" to se poznalo hnedle kdo jede podle wazu
ten to bral "pomalu" prez dvorky kde byla otevrena brana :)  / mysleno s nadsazkou / al vetsina nepouzivala mozek ale prave jen a jen mobil ...

Odesláno

Už jsem to psal mnohokrát. Jakákoliv navigace má být jen doplňkem řidičovo paměti jasně beru že v cizině může být ta orientace horší. Ale však ta naše republika není tak veliká aby si normální šofér záměrně píšu šofér neuměl poradit a nenašel cestu. Ono je to i o tom když jedu do neznáma se třeba doma podívat do mapy na počítači a trochu se připravit.  Jako beru to že různé firmy mají pro svůj provoz na bázi navigování zajištěný provoz protože ta aplikace jim usnadňuje kontrolu a papírování nebo že na bázi navigací jede autoprovoz protože to vyplňuje automaticky knihu jízd. Ale člověk který jezdí denně a jezdí celou republiku nepotřebuje navigaci aby ho vedla celou cestu ale max. v cílové destinaci aby mě zavedla do kýžené ulice nebo firmy.  Medvědě jak jsi jezdil když jsi vozil knihy po paměti a to jsi hledal i ty obchůdky protože tehdy navigace nebyli a taky na to rád vzpomíná?. Když jsem před víc jak 20 lety začal jezdit tak jsem měl autoatlas takovej trochu lepší měl ty listy laminované a dalo se do něj čmárat fixou a pak to smazávat ano jezdil jsem převážně Čechy ale používal jsem ho první dva měsíce. Ono za tu dobu i cestáři vylepšili značení a jak píšu když někam jedu tak mi stačí navigování z telefonu protože si stejně jedu po svém a ten přístroj mám více méně pro to abych nemusel pokud někdo volá za jak dlouho tam budu vymýšlet nějaké časy a aby mi pomohl na konci cesty najít ten který dům nebo dvorek kam jedu. V uplynulých týdnech jsem měl víc ježdění po Praze  a do míst kde to tolik neznám a takže cestu tam jsme si prohlídnul doma na mapě při cestě jsem se nechal navigací jen jistit a cestu domů jsem většinou dával bez navigování a lepší cestou než přístroj. 

Včera jsem byl dopo na nákupu s máti pak jsem uklízel s Pepínem v dílně a nakonec jsem tam zavezl 807 abych vyladil nějaké detaily před dnešní výzvou odpoledne tu byl brácha byl se projet na motce a když se vrátil tak jí chtěl umýt nakonec to dopadlo tak že jsme motku myli já s Pepínem a brácha koukal jak jsme sehraný tým na bráchu zbylo jen namazání řetězu. 

Odesláno

Véna - oproti stavu, kdy jsem rozvážel knihy provoz podstatně zhoustl a já využívám WAZE hlavně proto, že mě cca z 80% nenechá vyhnít někde v koloně, ale pošle mě trasou, kde projedu s minimálním zdržením. Nemám čas na hrdinství a ježdění "po paměti" jsem si užil do sytosti.

Jinak samozřejmě trefím po republice téměř kamkoli, ale na WAZE hlavně kvůli dojíždění kolon a uzavírek (těch je - přijde mi - rok od roku víc) nedám dopustit

Odesláno

tak jsem se po ranu zasmal ale ono je to spise k placi.....obrazek jak to vypada a nedelam si iluze ze to neni i jinde, jako prijit na to po 13 mesicich na takovouhle soucast, strasny , tvl tam vidim az na obecne ohrozeni.... 

Screenshot_20200711_084506_com.opera.browser.jpg

Odesláno (upraveno)

Co se týče WAZE, tak jsem s tím najezdil jen pár set km a musím říct, že na dopravní info atd. je to dobré.

Nicméně offline navigace jsou dnes pasé (iGO Primo 2.4 byl můj favorit - vymazlil jsem si ji dle svého) a teď využívám pouze Magic Earth, se kterou jsem spokojenější, než s WAZE, co se týče navigování.

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odesláno (upraveno)

Jen dodatek Vénovi proč WAZE i tam, kde to relativně dobře znám

Minulou sobotu jsem vezl plný auto krámů mladýmu na tábor - jezdíme ho každý rok zakládat i bourat a drtivá většina věcí se vozí dvěma dodávkama z Prahy a po táboře zpět do Prahy (na táboře zůstávají jenom krajinky, z kterých si děcka po příjezdu sbíjejí bočnice stanů, jináč nic). Z Prahy jsme s kolegou (taky otcem) vyjížděli s dodávkami současně a dohodli se, že nepojedeme do Kaplice přes Tábor a Budějky, ale že pojedeme přes Písek - mám tu cestu raději a v sobotu bylo velké riziko vyhnití u Benešova a Olbramovic. WAZE si - ku podivu :D - myslela totéž a tak mé rozhodnutí vlastně potvrdila. Já musel na konci Prahy tankovat a tak se Tomáš dostal přede mě. Na úrovni odbočky na Příbram mě WAZE shodila z "dálnice" a já hezky kolem věznice předjížděl kolonu, ve které uvízl Tomáš (v momentu, kdy mě WAZE z dálnice shazovala ještě ta D4 normálně jela = divil jsem se proč, ale poslechl jsem a vyplatilo se). Pak jsem se zastavil na nákupu v Písku (cca hoďka zdržení) a když jsme z Písku vyjížděli, volal Tomáš, že oni právě projeli Pískem, že budou ještě nakupovat v Budějkách a že se - jako každý rok - zase srazíme na pumpě u Kaplice a odtud pak na tábořiště dojedeme společně (tábořiště je uprostřed lesů v chráněné oblasti a tak je s lesáky dohodnuto, že máme jezdit pokud možno hromadně). Mě WAZE vůbec do Budějek nedotáhla, ale asi o 20 km dříve mě shodila z hlavní na okresky (teda nejen mě - jel nás z tý hlavní hezkej vláček :D  - ale JELI JSME !!!) a já do Kaplice jel přes Krumlov - nebudu si vymýšlet, ale normálně bych tudy fakt nejel a pak bych za Budějkama (podobně jako Tomáš) koukal, že je silnice na Rakousko v rekonstrukci a že všichni jedou taky přes Krumlov, jen si oproti mě zajeli jak kilometrově, tak i časově. Na pumpě jsem nakonec čekal víc než hodinu a když jsem s Tomem řešil, kde a kolik čekal, tak třeba jen ten kopec u Příbrami, kde jsem ho předjel starou cestou kolem věznice, byl víc než půlhodinová sekera.

WAZE mám prostě rád a i při pracovních cestách mi tolikrát pomohla, že jí i nějakou tu minelu dokážu prominout

Odesláno

@radim.1008sice dnes na jednu akcičku taky jdeme (máme 11° Kohouta - sladší, ale dobrý) ale pokud potřebujete pomoci se soudkama, tak se zapřu, no :D 

Odesláno (upraveno)

Nebude. Nemají koho vyhánět z kůže a nevypadá to ani na šípkovou ani se zelím. Maximálně se ženský posekaji motyčkama.

Upraveno uživatelem Sawoy
Odesláno (upraveno)

@Medvěd Prave proto nemam rad podobne aplikace - ne proto ze me "vyvedou" kolem zacpy ale proto ze jezdime po jednickach max po dvojce a toto je ted hned nas navest na klidne cestu nekam do zahradkarske kolonie

kde jednak neznam a tudy pravidla nikdo opakuji nikdo neresi - jede ten nejdrzejsi a pak predevsim i v noci je problem "zver" kde i na dalnici potkam srnu ale rozhodne mene nez na nejake trojce ;)

Dnes jsem jel pdle waze asi 200km a musim napsat zadny velky problem nebyl - tak ze jako doplnek Ok ale resit to jako top podle ktere jedu je proste hloupost.
to pak vic cucim na mobil nez na cestu a vse kolem me :(

Nic mene je to jen muj nazor na dany problem a protistranu jako nazor respektuji - to jen pro vysvetleni aby to nedelalo nadhled ze matlaci veci nemam rad - vseobecne :papa

A na odlehceni od navigaci a jinych podobnych vecicek .... Hodne zajimave cteni :) / mysleno s nadsazkou /

https://www.autozive.cz/proc-vypinat-klimatizaci-nekolik-minut-pred-zaparkovanim/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_req_id=qGv6pp67mBN-202007111754&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

Upraveno uživatelem Lihous
Odesláno

Lihouš - je-li potřeba, jedu po dálnici a umím to úplně stejně jako jet v případě potřeby mimo dálnici a klidně i po okresce (jen ten rychlostní průměr se bude holt lišit :D ). Kdybych měl odmítat jízdu proto, že mám opustit silnici první (nejhůře druhé) třídy, asi bych řidičem dlouho nebyl.
Ale máš pravdu v tom, že někdy WAZE opravdu má snahu vést mě kotárama - ale vždycky je tu přece možnost přibrzdit (zastavit), zvolit si větší výseč a svobodně se rozhodnout, zda budu WAZE slepě následovat nebo si troufnu i prosadit svůj pohled na věc (jet jinudy). Přepočítání trasy v případě b) je dílem max. desítek sekund či stovek metrů trasy, kdy se s paní v krabičce dohaduju (Jeď tudy, ne já jedu tudy). Zatím jsem vždycky souboj vyhrál a paní pochopila, že musí existovat i moje varianta

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...