Fruktis Odesláno 4. květen 2020 Odesláno 4. květen 2020 On se da i zakopat? Hmm....to by mozna byl zajimavy napad.... Diky @Péťa Citovat
Péťa Odesláno 4. květen 2020 Odesláno 4. květen 2020 Obávám se, že by jsi ho musel obetonovat, aby se nezhroutil, když bude prázdný. Milan+ ohodnotil 1 Citovat
Fruktis Odesláno 4. květen 2020 Odesláno 4. květen 2020 Hmmm....no s tim by se uz nejak pohralo...kouknu na nadrze co s nima by bylo za behani...a uvidime... Citovat
pavelu96 Odesláno 4. květen 2020 Odesláno 4. květen 2020 Dnes konečně dorazilo pár balíčků... A tak jsem si hned tři cvičně složil. Dvě hodiny práce v jednom a půl člověku (starší z dvojčat bude truhlářka ) Fruktis, radim.1008 a skypeja ohodnotil 3 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 4. květen 2020 Odesláno 4. květen 2020 před 17 minutami, Péťa napsal: Obávám se, že by jsi ho musel obetonovat, aby se nezhroutil, když bude prázdný. Když ho zakopeš v tej kleci tak stačí zakopat. Ale pokud bych teda zakopával nějakou nádrž tak bych uvažoval spíš o nějaké větší jasně je to o jiných penězích atd. ale ten jak Vy píšete IBL je správně IBC ale víme o čem píšeme je na 1000L což je kubík a pokud do něj stáhneš vodu z trochu větší stříšky tak dokáže být plnej i za jedno odpoledne s vydatnějším deštíkem a řešit přepad apod. je podle mě zbytečné. Pokud chceš sehnat slušnej tak hodně hledej a spíš to směruj tak jako že koupit v zimě to se dá sehnat o pár stovek levnější jo a pokud budeš mít šanci si vybrat tak ber na plastové paletě dají se koupit i oplášťované sice jsou dražší ale voda se v nich nekazí v tom obyčejném voda časem zezelená. Já mám jeden za garáží která má sedlovou střechu šířka garáže je něco přes 4m a délka je cca 6m pro představu a jak píšu opravdu pokud prší vydatněji tak je to otázkou pár hodin aby přetejkal. A pokud budeš mít záhonky v rozsahu pár čtverečných metrů tak by to jedno IBC mohlo v pohodě stačit a pokud ho postavíš aspoň o 60-70 cm vejš než budou záhonky tak budeš moct nechat zalejvání na fyzikálních zákonech jak píše Péťa. Péťa a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 4. květen 2020 Odesláno 4. květen 2020 (upraveno) mám zakopané 2 IBC kontejnery do poloviny v zemi, co vyčnívá je ve dřevě, takže není tak poznat, že je to kontejner, v letošní zimě voda v nich zmrzla, ale nee v té části pod zemí, takže se neroztrhne mrazem, vodu tahám čerpadlem lepší je zakopat celou nádrž (nemyslím kontejner IBC, ale 3-6 kubíků) pod zem, voda nezmrzne ani v krutých mrazech a něco zaplatí i stát... Upraveno 5. květen 2020 uživatelem ozzy56 Citovat
Lihous Odesláno 5. květen 2020 Odesláno 5. květen 2020 Mame snad 15roku dve venku na zimu se vypusti s koncem ledna se uz nechavaji napoustet - kdyz mrzne tak se max jen "rozbije" trubkou zamrzla hladina .... Jen od slunicka jsou KO ventily .... Uvazujeme dokoupit dalsi nechat je v klecich jen tak venku - a udelat oplasteni ze starych prken tak ze to nebude sice pro zahradniho "architekta" nic mene svou fci to plnit asi bude. Spis mame problem s bordelem ktery tam za rok napada /spis naplave/ klidne 10cm bahna .... Joo a propojeni mame klasickou hadici tedy gratis vyrovnavani hladin - jinak male kalove cerpadlo a 20m 3/4 hadice na zalevani Ale ted jsou ceny skutecne dobre za nadrz davat 2500 a vic - to je fakt hodne dobre stejne jako paprika kapie treba 140,- Pokud je nova snad pokud je k ni i dotace budiz ale pokud je pouzita s bordelem ha ha ha .... ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 5. květen 2020 Odesláno 5. květen 2020 taky jsem si všiml--já kupoval za 1000 jeden IBC, teď je cena dvojnásobná , nechápu proč tak moc, ale už nepotřebuju Citovat
Fruktis Odesláno 5. květen 2020 Odesláno 5. květen 2020 Ja jsem videl nekde za dva a pul nove...použitý asi nebudu brat...ale jeste to musim vymyslet:) Citovat
ozzy56 Odesláno 5. květen 2020 Odesláno 5. květen 2020 joo, už v tom jede i Hornbach--za trojku použitý, vypláchnutý a s dopravou zdarma Citovat
Vena garážmistr Odesláno 5. květen 2020 Odesláno 5. květen 2020 před 1 hodinou, Fruktis napsal: Ja jsem videl nekde za dva a pul nove...použitý asi nebudu brat...ale jeste to musim vymyslet:) Použitého bych se vůbec nebál jen vem od firmy kde budou garantovat použití na zalejvání oni to umí vypláchnout dobře nebo ideálnější od potravinářské suroviny. Já jsem ten svůj kterej jsem nechal tatíkovy kupoval za 3000 ale ten je na železné paletě a je oplášťovaný plechem dokola takže v něm voda tak rychle nezelená. Ten co mám teď u garáže jsem přivezl když jsem vyklízel plac po nebožtíkovy švárovy. Co vím tak firmy který je používají na suroviny tak platí záloho na každý něco okolo 2000 Kč Citovat
radim.1008 Odesláno 5. květen 2020 Odesláno 5. květen 2020 Koukni sem. https://nadrze.navsechno.cz/ Fruktis ohodnotil 1 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 5. květen 2020 Odesláno 5. květen 2020 před 3 hodinami, ozzy56 napsal: taky jsem si všiml--já kupoval za 1000 jeden IBC, teď je cena dvojnásobná , nechápu proč tak moc, ale už nepotřebuju protoze kdyz zacaly ty dotace destovka tak to hodne skocilo taky si pamatuju ceny za 800 - 1000 kc ted neni problem za 2500 hnusnej zazloutlej ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Fruktis Odesláno 5. květen 2020 Odesláno 5. květen 2020 No jo je po tom asi poptávka, tak cena letí nahoru...to je ta neviditelná ruka trhu.... Ono pak skoro vychází líp pořídit nádrž do země, a požádat o dotačku...ale tak zatím to je v rámci plánování...jsou důležitější věci...třeba opravit těsnění kolem odvětrání odpadů na střeše..včera tu chcalo celkem hodně a kapala tam tudy voda.... Citovat
Milan+ Odesláno 5. květen 2020 Odesláno 5. květen 2020 před 4 hodinami, Havlicek.Lukas napsal: protoze kdyz zacaly ty dotace destovka tak to hodne skocilo taky si pamatuju ceny za 800 - 1000 kc ted neni problem za 2500 hnusnej zazloutlej Na tenhle nikdo dotaci nedá. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Fruktis Odesláno 5. květen 2020 Odesláno 5. květen 2020 Nemáte někdo kontakt na spolehlivou firmu člověka co by dokázal vyklidit (vybourat) půdu? Převážně dřevo, dřevotříska, nějakej sádroš....??? Citovat
Ajdamek Odesláno 5. květen 2020 Odesláno 5. květen 2020 Zahradni domek uz roste Za dnesni odpoledne se me z chodniku ptali 2 lidi za kolik bych jim postavil neco podobnyho Trochu se bojim strechy, abych si nenabil kokos. radim.1008, vendelinek, Hafity a 1 další ohodnotil 4 Citovat
RichVa Odesláno 5. květen 2020 Odesláno 5. květen 2020 Krásná práce. Jakou tam budeš dávat krytinu? Citovat
RichVa Odesláno 5. květen 2020 Odesláno 5. květen 2020 Já jsem dnes konečně dokončil obetonování bazénu pak navozil trochu kamení, co se i tu potulovalo po různých úpravách chaloupky pod desku. Nyní přemýšlím, jak spáchám stříšku nad kutloch pro filtraci (má šířku 115 cm, hloubku 145 cm a výšku 105 cm - je v zídce kolem) tak, aby šla lehce zvednout. Potřebuji lehkou přitom pevnou konstrukci a neprůhlednou. Napadlo mne nějak použít plynové vzpěry, pak by hmotnost mohla být i vyšší. vendelinek a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
pavelu96 Odesláno 5. květen 2020 Odesláno 5. květen 2020 Dnes jsme se švárou postavili zbytek korpusů kuchyně. Jelikož truhláři dnes ještě nemohli, tak jsme to vzali za ně . Zítra dorazí a snad to dotáhnou... Fruktis, vendelinek, radim.1008 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.