Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
před 17 minutami, Péťa napsal:

Obávám se, že by jsi ho musel obetonovat, aby se nezhroutil, když bude prázdný.

Když ho zakopeš v tej kleci tak stačí zakopat. Ale pokud bych teda zakopával nějakou nádrž tak bych uvažoval spíš o nějaké větší jasně je to o jiných penězích atd. ale ten jak Vy píšete IBL je správně IBC ale víme o čem píšeme je na 1000L což je kubík a pokud do něj stáhneš vodu z trochu větší stříšky tak dokáže být plnej i za jedno odpoledne s vydatnějším deštíkem a řešit přepad apod. je podle mě zbytečné. Pokud chceš sehnat slušnej tak hodně hledej a spíš to směruj tak jako že koupit v zimě to se dá sehnat o pár stovek levnější jo a pokud budeš mít šanci si vybrat tak ber na plastové paletě dají se koupit i oplášťované sice jsou dražší ale voda se v nich nekazí v tom obyčejném voda časem zezelená. Já mám jeden za garáží která má sedlovou střechu šířka garáže je něco přes 4m a délka je cca 6m pro představu a jak píšu opravdu pokud prší vydatněji tak je to otázkou pár hodin aby přetejkal. A pokud budeš mít záhonky v rozsahu pár čtverečných metrů tak by to jedno IBC mohlo v pohodě stačit a pokud ho postavíš aspoň o 60-70 cm vejš než budou záhonky tak budeš moct nechat zalejvání na fyzikálních zákonech jak píše Péťa. 

Odesláno (upraveno)

mám zakopané 2 IBC kontejnery do poloviny v zemi, co vyčnívá je ve dřevě, takže není tak poznat, že je to kontejner, v letošní zimě voda v nich zmrzla, ale nee v té části pod zemí, takže se neroztrhne mrazem, vodu tahám čerpadlem

lepší je zakopat celou nádrž (nemyslím kontejner IBC, ale 3-6 kubíků) pod zem, voda nezmrzne ani v krutých mrazech a něco zaplatí i stát...

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Mame snad 15roku  dve venku na zimu se vypusti s koncem ledna se uz nechavaji napoustet - kdyz mrzne tak se max jen "rozbije" trubkou zamrzla hladina ....
Jen od slunicka jsou KO ventily ....
Uvazujeme dokoupit dalsi nechat je v klecich jen tak venku - a udelat oplasteni ze starych prken tak ze to nebude sice pro zahradniho "architekta" nic mene svou fci to plnit asi bude.
Spis mame problem s bordelem ktery tam za rok napada /spis naplave/ klidne 10cm bahna ....
Joo a propojeni mame klasickou hadici tedy gratis vyrovnavani hladin - jinak male kalove cerpadlo a 20m 3/4 hadice na zalevani

Ale ted jsou ceny skutecne dobre za nadrz davat 2500 a vic - to je fakt hodne dobre stejne jako paprika kapie treba 140,-  :)
Pokud je nova snad pokud je k ni i dotace budiz ale pokud je pouzita s bordelem ha ha ha ....

Odesláno
před 1 hodinou, Fruktis napsal:

Ja jsem videl nekde za dva a pul nove...použitý asi nebudu brat...ale jeste to musim vymyslet:)

Použitého bych se vůbec nebál jen vem od firmy kde budou garantovat použití na zalejvání oni to umí vypláchnout dobře nebo ideálnější od potravinářské suroviny. Já jsem ten svůj kterej jsem nechal tatíkovy kupoval za 3000 ale ten je na železné paletě a je oplášťovaný plechem dokola takže v něm voda tak rychle nezelená. Ten co mám teď u garáže jsem přivezl když jsem vyklízel plac po nebožtíkovy švárovy.  Co vím tak firmy který je používají na suroviny tak platí záloho na každý něco okolo 2000 Kč 

Odesláno
před 3 hodinami, ozzy56 napsal:

taky jsem si všiml--já kupoval za 1000 jeden IBC, teď je cena dvojnásobná 😢, nechápu proč tak moc, ale už nepotřebuju

protoze kdyz zacaly ty dotace destovka tak to hodne skocilo

taky si pamatuju ceny za 800 - 1000 kc

ted neni problem za 2500 hnusnej zazloutlej

Odesláno

No jo je po tom asi poptávka, tak cena letí nahoru...to je ta neviditelná ruka trhu....

Ono pak skoro vychází líp pořídit nádrž do země, a požádat o dotačku...ale tak zatím to je v rámci plánování...jsou důležitější věci...třeba opravit těsnění kolem odvětrání odpadů na střeše..včera tu chcalo  celkem hodně a kapala tam tudy voda....

Odesláno
před 4 hodinami, Havlicek.Lukas napsal:

protoze kdyz zacaly ty dotace destovka tak to hodne skocilo

taky si pamatuju ceny za 800 - 1000 kc

ted neni problem za 2500 hnusnej zazloutlej

Na tenhle nikdo dotaci nedá. 

Odesláno

Nemáte někdo kontakt na spolehlivou firmu člověka co by dokázal vyklidit (vybourat) půdu? Převážně dřevo, dřevotříska, nějakej sádroš....???

Odesláno

Já jsem dnes konečně dokončil obetonování bazénu  pak navozil trochu kamení, co se i tu potulovalo po různých úpravách chaloupky pod desku.

Nyní přemýšlím, jak spáchám stříšku nad kutloch pro filtraci (má šířku 115 cm, hloubku 145 cm a výšku 105 cm - je v zídce kolem) tak, aby šla lehce zvednout. Potřebuji lehkou  přitom pevnou konstrukci a neprůhlednou.   Napadlo mne nějak použít plynové vzpěry, pak by hmotnost mohla být i vyšší.

IMG-20200505-WA0015.thumb.jpeg.a79a5e4e5d684dc063f8d5c991765fab.jpeg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...