Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

A pikantní je, že je to celé založeno na obchodu s lidskou hloupostí :D Zaplatím odjedu a do podpisu si k pionýrovi napíšu \"kanály vyleštěny by XY\". Protože teď mám přece víc než ostatní, tak se o tom musí vědět... :aut

Odesláno

To je založením těch dotyčných. To je prostě sorta lidí. Machrovat, vytahovat se, dělat ze sebe víc, než skutečně jsou, bez skrupulí ostatní využívat, okrádat považují za normu, vychcanost za úspěch. Takoví nikdy nebudou spolupracovat, i kdyby jim to přineslo víc, nejsou toho svým myšlením schopni. Pak to dopadá přesně tím způsobem, že se prsí více než 10-letými zkušenostmi, ačkoliv před pár lety uměli maximálně mazat servisní interval při výměně oleje, či si hrají na ladičské odborníky, ačkoliv všechno přeposílají druhému, který to za ně dělá, či se snaží jeden druhého ochcat na jiných fórech, kde je snaha si sdílet specializovanější věci... V téhle branži nenajdeš člověka, který by byl skutečně poctivý, přiznal na rovinu, co umí a co ne, občas nenatáhl nějako důvěřivou kavku, nesnažil se převézt či přímo okrást ostatní. Jeden jako druhý, všichni jsou stejní. Škoda.

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Krásná odpověď... :bojim

Už je to tady jak ve tři ráno před diskotékou.. Jen zakašlu už jí mám na oku :cool:

[upravil dne 8/7/14 16:24 od Chozeluizskuner]

Odesláno

Nikdy jsem nic na autě neladil, ale rozhodně nemám nic proti tomu, když na to někdo má a rozumí tomu. Mnohé úpravy jsou, ale tak drahé, že to pro mě trochu ztrácí smysl. Dřív jsem taktoval počítače a vůbec je po hardwarové stránce ladil, ale dneska mě to sotva napadne, protože mi to nepřináší žádný užitek. Počítač mám doma stejný 5 let a ještě jsem nějak nezaznamenal, že bych potřeboval víc výkonu - rozhodně ne tak, abych s tím něco dělal.

A upřímně pochybuji, že všichni, kdo si auta upravují a ladí si nedokáží navzájem pomoct. Nevím jak u nás, ale na mnoha zahraničních fórech si lidi normálně poradí.

Odesláno

Ano, na ZAHRANIČNÍCH fórech ano. Mimochodem který zdejší \"ťůner\" umí anglicky/německy/francouzsky a dokáže somrovat informace na zahraničních fórech, může tady pak machrovat o to víc :P

Odesláno

Tak třebas kdo to dělá,tak by se i podělil,ale pak přijdou chytráci,kteří napíší ,že to nemá smysl a že to nic nepřinese a tak jezdí sérii,to samé s fichtly,když to neumí a nemá možnost si to udělat,tak to pohaní a jede opět serii,mám v práci kolegu a ten to umí hodně dobře,ale není to jen o trubce k výfuku,nechápu proč to stále koblih s odim haní tyhle upravy,každý má jinou zálibu, je to baví,je to o hodně kvalitní práci,když se stáčí a vyvažují kliky atd,vyvložková se klikový prostor atd,je toho moc,válec se předělává na pětikanál,jiný jednokroužkový píst,spalovák atd.

Dával jsem i do vlákna od scratche odkaz jak to jede prachovem nahoru. Takže když neumíte mechanické zasahy do tohoto,tak jim to alespon nehaňte.

Odesláno

Když se něco dělá pořádně a seriózně, je to absolutně někde jinde než když se prasí, matlá, obelhává a okrádá. TO je to podstatné. Vůči SERIÓZNÍM a POCTIVÝM úpravám nemám nic.

Odesláno

Milane - nejen Koblih a Oddie, ale i já si myslím, že konstruktér motoru je člověk natolik vzdělaný, že nějakej jouda s počítačem mu opravdu nemůže sahat ani ke kotníkům. Nebo mi vysvětlíš jediný důvod, proč by automobilky investovaly tisíce € do vývoje motoru, když kdokoli s noťasem v garáži dokáže zvýšit výkon o X % a současně s tím snížit spotřebu a zvýšit km výdrž? Pohádky čtu prckovi před spaním, třeba mi vnukneš nový námět.

Ad pořádně a seriozně: To se zřejmě jedná třeba o soutěžní motory, jejihž úpravy stojí víc než běžné auto a km výdrž mají téměř nulovou (ale je fakt, že výkon pak mají přímo snovej)

[upravil dne 8/7/2014 17:42 od Medvěd]

Odesláno

Milane+, nerozumím větě \" Takže když neumíte mechanické zasahy do tohoto,tak jim to alespon nehaňte.\" Zde není nic o mechanických úpravách, ale o tom co oddie nazval matláním. Nic proti fundovaným úpravám nemám. Konec konců jsem chvíli vypomáhal v začátcích v jedné z prvních firem, která upravuje motorky. Ale to byly poněkud jiné úpravy. Úpravy, které se nedaly přenést bez korekcí ani na 2 identické nové stroje koupené zároveň.

PS: u těch úprav jsi z podstatných zapomněl asi jen na jazýčkovou klapku sání, ta patřila taky k oblíbeným ;)

Odesláno

Opět,vyjadřoval jsem se tam pouze k doutaktům ne k chipu.

A mechanické zásahy je věc hodně jiná.

Co to bylo za fa kde jsi vypomáhal?

Ono pomáhat a dělat strojní upravy je věc značně odlišná.

[upravil dne 8/7/14 18:29 od Milan+]

Odesláno

Tak jsem to tady všechno přeluskal a docela se bavím to že jeden na druhého hazíte špínu je mi fuk ale pobavily mě tady praktiky adminů nezlobte se na mě ale hledání IP adres no dobře ... ale dát nekomu ban za miltireg který 5 let nefunguje ? no sorry ..to mě pobavilo.... tohle mi fakt přijde jako hledání zámínky jak už nekoho vyřadit z fora nebo to byla náhoda že tady někdo přišel na druhý účet ... ? ne zase jsem u hledání IP adresy ... ještě jedna věc když já jsem se staral o jedno forum místo hledání Ip adresy jsem raději občas se snažil projéct neaktivní členy ... po nějaké době třeba 5 let napsat email pokud bez odpovědi smazat ... sorry ale tenhle ban byl velice zbytečný ukázalo to trochu váš charakter ....

Odesláno
Opět,vyjadřoval jsem se tam pouze k doutaktům ne k chipu.

A mechanické zásahy je věc hodně jiná.

Co to bylo za fa kde jsi vypomáhal?

Ono pomáhat a dělat strojní upravy je věc značně odlišná.

TSS, měl jsem to za barákem...ale opět nechápu co píšeš. Jak se upravují motory myslím víš, ale nevím co nazýváš strojními úpravami. Máš pouze 2 možnosti - jsou dostupné díly nakupuješ / nejsou musíš vyrábět, nebo upravuješ vhodné. Strojí úprava mi evokuje úplně jiné činnosti...

Spíš bych uvítal tvůj komentář k ladění motorů tupým přehráním SW. Myslím, že se v oboru pohybuješ a víc možná lépe než já, že to takto prostě seriózně nefunguje.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...