odee Odesláno 10. květen 2014 Odesláno 10. květen 2014 Sorry za ale Oldo, pokud máš k dispozici původní rozbite tlačítko, tak bych měl pro Tebe možná zajímavé řešení na opravu;) Zkus FIMO hmotu, s trochou šikovnosti se z ní dá vytvarovaj jakýkoli plastový díl a po vypečení v troubě je ta hmota na tlačítka a podobné věci naprosto super. Já sem si z toho na zkoušku udělal tlačítka do klíče, který mi vypadli a poslouží to opravdu perfektně! Navíc, když bys ten tvar třeba úplně netrefil, tak po zapečení se to tlačítko dá tvarovat jak broušením tak třeba seříznutím;)
Dave_k Odesláno 10. květen 2014 Odesláno 10. květen 2014 P607Olda: Ano, toto rádio jsem měl ve starém sedanu (aj 4030). Vím co to je rozebrat ten panel, jelikož jsem předělával podsvícení z oranž na modrou. A vím, že to jde bez destruktivního zásahu rozebrat. Tlačítko jsem nemusel řešit (jen u nového clariona celej ovladač hlasitosti a to taky není nic na 5 minut). A na tvé fotce je krásně vidět jak je slušně dostupnej ten mikrospínač. Nepsal jsem nic o lepení apod. (ne že by to s trochou šikovnosti nešlo nějak vyřešit), ale jen o přehození, odzkoušení funkčnosti a případně zvážit to přehodit z nefunkčního, protože myslím, že Olda (OK406) tohle rádio má , když tu dlouhou dobu řeší nefunkční měnič a k dispozici má zde nejšikovnějšího opraváře. P.S. když kupuju už něco použitého tak se o tom snažím nejdřív vyzjistit co nejvíc info a stejně počítám, že to nebude úplně košér. Prostě 6-18 let stará věc bude málokdy vypadat jako nová a bez chyby. To už mám taky za sebou a neměl jsem potřebu to tu rozebírat. [upravil dne 10/5/14 10:15 od Dave_k]
P607Olda Odesláno 10. květen 2014 Odesláno 10. květen 2014 To tlačítko tady nemám, musel bych se zeptat majitele. Zatím mám řešit že \"nehraje\", ale pokud jsem tam nezadal kód, tak nemohu začít. Koncáky jsou OK, signál zesilují. Bylo to rádio zadarmu a oprava taky zadarmo, tak se uvidí. Zkusím si někde půjčit displej - jestli teda na stole stačí připojit konektorem displej.
OK406 Odesláno 10. květen 2014 Autor Odesláno 10. květen 2014 Samozřejmě, že jsem o rádiu zjišťoval jeho stav + jsem chtěl fotky. V SZ jsem dotazoval, zdali je rádio plně funkční. Jediné co mi bylo napsáno, že není odzkoušené, jelikož neuměl zadat kód. Takže by bylo vlastně na mě, rádio vyzkoušet. O chybějícím tlačítku nic uvedeno nebylo. Jinak žádné jiné rádio Philips 4050 na náhradní díly nemám. Toto rádio mělo být na pokus s audio modulem na sd kartu + usb. Tlačítko mi nebylo zaslané a ani jej zaslat nechci. Jak jsem uvedl, i když se jedná o starší rádio, tak to neznamená, že jej musím koupit, i když je ,,nekompletní\". A ani nic opravovat nechci. Mrzí mě, že se prodejce již neozval a ani nevrátil peníze. Jen odepsal viz předchozí příspěvek, že peníze vrátí, ale pouze patřičnou část, jelikož měl výdaje s odesláním. Nemohu pochopit, jak může prodejce někoho nutit, aby si koupil nekompletní věc, aby se jí ,,zbavil\". To je jako, kdybych si koupil auto bez zapalovací skřínky a prodávající mi řekl, že to mohu startovat přes drátky.
Dave_k Odesláno 10. květen 2014 Odesláno 10. květen 2014 Oldo je mi jasné jak to myslíš, jen mi přijde trošku unáhlené chtít fotky a i když je nedostanu tak stejně zaplatím a tím tak trochu kupuju zajíce v pytli. Snad se nějak rozumě domluvíte. Vyrovnání by asi mělo být ve smyslu: já ti vrátím rádio a ty mě peníze. Jedinej kdo na tom vydělá je pošta. Takhle jsem řešil nedávno prodej displeje. P.S. Ty máš 4035, že jsi sháněl ten changer? [upravil dne 10/5/14 13:27 od Dave_k]
OK406 Odesláno 10. květen 2014 Autor Odesláno 10. květen 2014 Dave_k : mám Philips 4050. Changer jsem sháněl z důvodu, že se mi ten můj rozbil. Jinak prodejce vůbec nekomunikuje a tak nevím, zdali peníze vrátí. Věřím, že ano a to celou částku.
OK406 Odesláno 12. květen 2014 Autor Odesláno 12. květen 2014 Dneska přijedu domů z práce a koukám, že na stole je mě povědomí balík, který nebyl nikým otevřen. Takže jsem již věděl, že se jedná o rádio Phlilips 4050, a že se vrací zpět jako nevyzvednutá a neotevřená zásilka. Co k takovému to jednání ze strany zdejšího člena s nikem Kennosaurus, který má iniciály: MS a bydlí Nové Losiny mám říci a myslet? Takže mám nefunkční rádio,které mu chybí tlačítko zap/vyp + není 100% jistota, že bude funkční, jelikož údajně neumí Dneska přijedu domů z práce a koukám, že na stole je povědomí balík, který nebyl nikým otevřen. Takže jsem již věděl, že se jedná o rádio Phlilips 4050, a že se vrací zpět jako nevyzvednutá a neotevřená. Co k takovému jednání ze strany zdejšího člena s nikem Kennosaurus, který má iniciály: MS a bydlí Nové Losiny. Takže mám nefunkční rádio, kde chybí tlačítko zap/vyp + není 100% jistota, že bude funkční, jelikož údajně neumí člen Kenntaurus zadat kód rádia. A nějaké ujišťování, že by mělo fungovat je mi na nic. Kdyby se mi něco na elektrice při zkoušení rádia spálilo, tak mi Kenntaurus pošle jen peníze za rádio! A ani zmiňované tlačítko nemám, i když se zde hrdě Kennosaurus prohlašoval, že tlačítko leží na stole a zasílá jej. Nic nezaslal. Lhal!!! Když zjistil Kennosaurus, že nechci rádio, tak odmítl převzít zodpovědnost dle NOZ za vady, o kterých PROKAZATELNĚ věděl a začal dělat mrtvého brouka. Hlavně že se rádia zbavil! Takovéto praktiky používají (jsem slušný) ŠMEJDI, kam jistě lze Kennosaurus zařadit. A aby mě někdo nemohl napadnou, že používám ,,nevhodné\" slovo, tak zde je jeho význam: http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/smejd , http://cs.bab.la/slovnik/cesky-anglicky/%C5%A1mejd a další odkazy na internetu. Po dohodě s jedním členem z vedení, nebudu zde uvádět paragrafové znění (§§) ( aby mi příspěvek nebyl smazán a neporušoval jsem stanovy), čeho se šmejd Kennosaurus dopustil. Jde jen o přestupek či přečin. Po celou dobu jsem jednal dle NOZ. Jistě se nebude šmejd Kennosaurus na mě zlobit za toto oslovení. Jsem slušní a jednám slušně. Škoda, že bydlí tak daleko!!! A peníze si doma netisknu !!! Poctivě si je vydělávám + živím syna. Závěrem chci zde jen poznamenat, že za dobu, co jsem na P-C, jsem se s takovým to jednáním nesetkal. Takže pozor při jednání se šmejdem Kennosaurus !!! Jak se asi šmejd Kennosarus cítí. Je na sebe hrdý, že se zbavil rádia. Věřím, že i vedení se rozhodne proti takovýmto praktikám tvrdě zasahovat, jako je to například v rubrice o trestancích. Stačilo by i pouhé uvedení nicku + jakého deliktu se daný člen P-C dopustil. Kennosaurus je první adept. Tento příspěvek jsme psal podle svého čistého svědomí a domnívám se, že jsem nikterak neporušil stanovy P-C a ani etiketu slušného chování. Snad se šmejd Kennosaurus zamyslí a pošle mi peníze + poštovné na můj účet a já mu zašlu jeho rádio. A jaký je Váš názor milý členové P-C a máte taky nějaké zkušenosti s podobnými šmejdy z P-C ?
Sagic Odesláno 12. květen 2014 Odesláno 12. květen 2014 Podobnou zkušenost nemám, ale divím se, že si někdo zkazí pověst kvůli pitomý pětistovce Je to dost naivní, ale třeba se ještě ozve, mohlo ho srazit auto nebo tak a nemohl si tudíž zásilku vyzvednout.
kovy_s Odesláno 12. květen 2014 Odesláno 12. květen 2014 Bohužel se to někdy stává... Já už něco takového zažil... Prodejce se choval stejně jako Kennosaurus - byl jsem nemocný , posílala to manželka a bla bla bla.. Nakonec dělal mrtvého brouka a stejně se nic nevyřešilo , šlo asi o 300Kč a nechal jsem to prostě být..
OK406 Odesláno 12. květen 2014 Autor Odesláno 12. květen 2014 Sagis: v SZ jasně napsal, že zásilku nepřevezme !!!
koblih69 Odesláno 12. květen 2014 Odesláno 12. květen 2014 Dobrý... no tak doufám, že se ostatní z jeho přístupu poučí, ať už bude pod tímhle nebo jiným nickem a už si nic nekoupí. Nicméně myslím, že bys to měl dotáhnout do konce. Bude to sice jen přestupek, ale zaplatí aspoň 1000,- za správní řízení a bude mít M.Ú. ostudu... [upravil dne 12/5/14 19:06 od koblih69]
Péťa Odesláno 12. květen 2014 Odesláno 12. květen 2014 A to ještě předjímám, že jen zapomněl (manželka) přibalit to tlačítko a pak by to svedl na poštu, že s balíčkem házela. No to už si snad děláš prdel ne ? ... Nedělám a čas ukázal...
OK406 Odesláno 12. květen 2014 Autor Odesláno 12. květen 2014 Nechci zde uvádět žádné §§ znění, ale už jen například to, že o závadě prokazatelně věděl, ale prodávajícího na opakovatelné žádosti neinformoval. Vše je uvedeno v SZ, jako důkazní materiál. Inu, je to šmejd Kennosaurus. Škoda, že bydlí tak daleko!!!
godzila.01 Odesláno 12. květen 2014 Odesláno 12. květen 2014 Nechápu takový jednání u takhle směšný částky ...
kovy_s Odesláno 12. květen 2014 Odesláno 12. květen 2014 OK406 : Nerozčiluj se kvůli němu - on ti za to nestojí . Hoši a myslíte, že stím PČR něco udělá ?
kovy_s Odesláno 12. květen 2014 Odesláno 12. květen 2014 https://www.facebook.com/michal.minar.50/about
Radek Hurvajz Odesláno 12. květen 2014 Odesláno 12. květen 2014 Tak ted by mě zajimalo jaká adresa byla na balíku. Ono totiž když jsem Kennosaurovi volal s tím aby se k tomu tady vyjadřil tak mi ten který tu má učet řekl že svuj učet zapujčil kamaradovi k rozpŕodeji nějakých dílů, že on sám sem nechodí a že mu tedy dá vědět. Tak mě celkem zajímá kde je pravda? S tím Michalem zatim opatrně, třeba to opravdu není on, a jen on ví komu učet pujčil, nebo kecá OK406 kdyžtak jmeno pošli do SZ, celkem mě to zajímá
koblih69 Odesláno 12. květen 2014 Odesláno 12. květen 2014 No Radku, ale to je podle mě BAN jak vyšitej. Představa, že obchoduju s někým jiným než s \"majitelem\" nicku je myslím hodně za rámcem nějakého korektního jednání, ne? Pominu, že se mi to zdá podivné, ale nedovedu si přestavit, že Tady hodíš inzerát (promiň, že si tě beru do huby jako příklad, vím, že bys to neudělal) a kdžy zaplatím a zboží mi nepříjde tak se dozvím, že to byl vlastně někdo jinej
Radek Hurvajz Odesláno 12. květen 2014 Odesláno 12. květen 2014 Asi tak, proto chci vědět to jmeno, připadně adresu. Ale tomu se nevyhneš a kdybych to nezjistil náhodou tak o tom nevíme V každým připadě by odpovědnost měl nest majitel učtu na klubu;) [upravil dne 12/5/14 20:20 od Radek Hurvajz]
Recommended Posts