Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Netuší někdo jaká by měl bát správná teplota motoru ? normální teplota v provozu je 80C, kamád mi tvrdí že by měla být 90C a že mám špatný termostat :myslim, 90C mám tak při delší jizdě po městě

Odesláno

Můj budík odjakživa za normálního provozního stavu ukazuje 80st., na 90st. jsem ho viděl za 6 let jenom 2x :papa

[Edited on 27/4/14 00:33 by Veverka]

Odesláno
Nevim jak 307 v benzínu, ale běžně benzinový motory od Peugota mají termostat na 83°C takže ukazují na budiku 80°C

V naftě pak tech 89°C

Radku ano, obvykle bych napsal to samé a už jsem se to chystal napsat i tady, ale předtím jsem se kouknul na hodnoty termostatů a je tam rozmezí 89-91. Takže předpokládám, že v tomhle případě nedovírá.

Odesláno

To bych dost pochyboval, přece nesepnou ventilátor při stejné teplotě jako se otevírá termostat, to by se dost těžko regulovalo... Nicméně pokud ti při budíkových 90-ti spíná sahara tak je to podle mě přesně ta nepřesnost budíku o který jsem psal a máš to celý posunutý o pár stupňů dolů. Snadno to zkontroluješ na diag - jeslti teplota na budíku odpovídá teplotě pro ŘJ.

Odesláno

ne na 90C, ale nekde nad 90C ješte sem neměl tu čest mockrát slyšet ventilátor, takže to spíš beru z5 :-) všechny budíky mi projel HonzaZ při zapojování tempomatu a vše bylo v pořádku

kdyby do mě kamarád nerýpl tak mě nikdy nenapadne se ptát, pže auto se nechová nijak zvláštně

[upravil dne 28/4/14 08:47 od tomikzlesa]

Odesláno

Termostat otevira na 89 a na budikach se drzi vzdycky 90 a ani se nehne. Sahara se pusti az nejak kolem 100 / 102 stupnu. Videl sem to takhle ve vsech benzinovejch 207 a 307.

Odesláno

Tak nevím, je to dobře nebo špatně ? jeden píšete že je stabilně 80C další na 90C :myslim

z Jak na to...

Termostat

Teplota začátku oteviráni:

Zážehové modely . . . . . . . 89\'C

Vznětový model 1,4l . . . . . 88\'C

Vznětový model 2,0l . . . . . 83\'C

z toho mi plyne že si asi koupím nový termostat..

[upravil dne 12/5/14 08:15 od tomikzlesa]

Odesláno

A má to nějaký vliv na jízdu? Mě s 1.6kou se dostat na 90°C v létě jde, když stojím v koloně tak max 100°C pak mi sepne sahara.

V zimě či chladnějším počasí se dostávám max na 85°C, sice mám budíky v pořádku ale je to jenom budík.

Odesláno

no veď práve o tom to je! mechanizmus zapínania a vypínania ochladzovania MUSǏ pokrývať ŠIROKÝ rozsah zaťaženia motoru a vonkajších teplôt preto tam za každých okolností nebude stále rovnaká teplota ale sa pohybuje v určitom rozsahu, presne ako píše Tony Stark

tomikzlesa: výmenou termostatu nič nepokazíš, nie je to ani nejako drahé, sice som presvedčený, že sa vôbec nič nezmení ale aspoň budeš mať príležitosť na výmenu chladiacej kvapaliny a ak získaš znova pokoj na duši tak to za to stojí! (moja vlastná skúsennosť z pred niekoľkých rokov :D)

Odesláno

pokud to chápu dobře, tak teplota motoru má být na 90C, já ji mám stále na 80C at je chladno, nebo horko, přes 90C sem se nedostal ani pri popojíždění ve měste když bylo horko. Podle výrobce tj špatně a já to tak nechci :-)

stojí to asi 300,- takže to radši prubnu

• O 5 měsíců později...
Odesláno (upraveno)

Dnes som si vsimol ze mi auto nejako divne ide, a ejha teplota motora aj po 30km jazdy stale len 70 stupnov. Takze ma caka vymena termostatu. Neviete mi poradit original oem kod? plus aku pouzit nemrznucu zmes? Auto mam v popise dole...dik

Upraveno uživatelem Dark69

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...