Přejít na obsah

dvestesest

Uživatel
  • Počet příspěvků

    65
  • Registrace

Vše od uživatele dvestesest

  1. Jezdím okresky, většinou hlavní tahy 50km tam, 50km zpět, mimo obec max 110km/h několikrát za týden. Občas město. Dlouhodobě se pohybuji s reálnou spotřebou 5 - 5,5l. Tankuji pravidelně Vervu.
  2. Díky moc za upřesnění. Tenhle postup jsem si nějako představoval. Spojka je ještě původní, takže tuhle možnost vylučuji. Prostě asi "únava materiálu"..Každopádně poslední dobou zaznamenávám při rozjezdu na 1 i R z klidného stavu vibrace do spojkového pedálu. Když ho pustím rychleji a rozjedu se dynamičtěji, tak vibrace nejsou..Koukal jsem na nedávný příspěvek "Výměna setrvačníku a spojky..." od jindra 73 a ty příznaky jsou dá se říct podobné, i když mam dvouhmotu krásně klidnou. Říkal jsem si, že by to mohl dělat spíš přítlačák. Jinak k té vaně, ta byla sundávaná preventivně kvůli vyčištění, nakonec mě tam ale nic hrozného nečekalo a měl jsem klidný spaní. Olej jsem právě shodou okolností měsíc dozadu kontrolovat a bylo ho na kontrolním otvoru dostatek, nicméně teď může byt situace jiná a díky za upozornění. Přikládám ten VIN VF33C9HZC84510660.
  3. Zdravím klubáky, po dlouhé době bych chtěl poprosit o radu. Včera jsem dělal výměnu mot. oleje a všiml si nemilé věci. Prosakuje mi olej kolem hřídele (části pravé poloosy) z převodovky (viz. foto). Ví někdo konkrétní popis problému, popřípadě jaké gufero? 1.6 Hdi 110k, Díky moc .
  4. dvestesest

    Nová spojka

    Také mě začala na 1.6 hdi 80kw spojka "vibrovat" , nezáleží ale na tom, zda je motor studený nebo teplý. Spojka zabírá v půlce a děje se to jen při rozjezdu z klidného stavu. Když je ovšem rozjezd dynamičtější, je to bez vibrací. Dvouhmota neklepe, ložisko slyšet není, spojka neklouže. Četl jsem spoustu názorů kde se mluví o lamele, silentbloku motoru, vnitřní kloub poloosy...
  5. dvestesest

    307 Feline 2.0

    Četl jsem diskuzi pár příspěvků výše, ohledně tlumení. Taky se přikláním k tomu, že je to trošku nevkusně řešené. Dlouho jsem se do toho přemlouval, ale nakonec se do tlumení pustil. Tlumil jsem jak dveře, tak i samotný tapec a můžu říct, že je to hodně znát. Vibrace a různé šustění a drnčení je pryč. V kombinaci s výměnou repro za nějaké Gladeny to musí být super. Třeba k tomu taky dojde .
  6. Mě podobné bouchání od zadní části auta při přejezdu nerovnosti, taky znervózňovalo. Po detailnějším zkoumání jsem přišel na to, že je uvolněná "prachovka" na zadním tlumiči. Při přejezdu nerovnosti vždycky naskočila a bouchla do karoserie, zvuk se potom nepříjemně rozléhal v autě. Zkus mrknout.
  7. Hezký ! S tím čepem mám ten samý problém, dneska ho musím objednat..
  8. dvestesest

    Denyho 307 1.6 HDi

    Po delší době se ozývám . Proběhla jarní výměna oleje (Total Ineo ECS 5w-30), filtry a nové obutí na Challengery. V poměru cena/kvalita určitě doporučuji pneumatiky od firmy Nexen. Dále se začíná ozývat pravý čep takže to musím naplánovat.
  9. dvestesest

    Spojka 2.0hDI

    Taky mě to začalo klepat při rozjezdu. Sázím asi na špatnou dvouhmotu, ale tu ty nemáš. Přítlačák nebo utžená lamela by to mohla dělat.
  10. dvestesest

    1.6 hdi nebo 2.0 hdi

    Souhlasím, taky mám 1.6. Je dostatečně žívá, dá se s ní jet za 4l / 100km a je kultivovaná.
  11. dvestesest

    206 netopí

    Tak opět zdravím, problém sám vymizel, až teď to zase začalo blbnout. Vyměnili mi komplet ventilátor topení s tím že to je určitě ono. Dva dny po té co jsem s tím jezdil, opět ten samý problém..Jak píše ice-man, je zde tedy ta možnost špatné spínačky ? Nebo ještě jiné rady ? Díky
  12. dvestesest

    Páčky v P307

    Taky mám tento problém..
  13. dvestesest

    206 - CAN bus ?

    Už je to vyřešeno, děkuji
  14. Zdravím, prohledávám internet i fórum a bez výsledků. Jak prosím vás zjistím zda má Peugeot 206 rv 2003 CAN bus nebo VAN bus ? Kupuji ventilátor topení a potřebuji to vědět. Díky
  15. dvestesest

    turbo

    Mohla by to dělat regulace turba. Většinou auto hodí do nouzáku a turbo jako když chybí..
  16. bednarir: to ti dělá při rozjezdech nebo i na místě při prošlápnutí pedálu ?
  17. dvestesest

    Styl jízdy

    Za mě určitě maximálně do 3000 ot/min a když to není potřeba tak ani to ne. Občas mu neuškodí roztočit turbo do krajnějších poloh 4000ot/min a samozřejmě chvilkově.
  18. dvestesest

    Denyho 307 1.6 HDi

    Veverka: Malej jen vypadá zatím větší není potřeba Tak malá ochutnávka Dneska proběhla výměna oleje a filtrů. Dal jsem Total 5W-30 Ineo ECS. [upravil dne 1/7/14 21:54 od dvestesest] [upravil dne 1/7/14 21:59 od dvestesest]
  19. dvestesest

    Denyho 307 1.6 HDi

    Tak Challengery jsou doma, po nekonečném hledání dokonce i s origo šrouby a jde se na to. Zítra snad dám nějaké fotky. Chtěl bych brzdiče do červena, uvidíme jak to bude vypadat
  20. dvestesest

    Nová 308 5D 1,6 THP 125 Allure

    To nevim, ale auto to je nádherný !
  21. S tímhle jsem měl zkušenost na Galaxy tdi, kde to dělala regulace na turbu. Turbo přitom ale \"nepískalo\" a auto ani \"nekouřilo\". [upravil dne 20/5/14 17:33 od dvestesest]
  22. dvestesest

    Teplota motoru

    Taky mě se mě ručička drží na 75, když je tepleji vystoupá možná i na 80. Z kopce ale teplota nějako razantně neklesá..Přemýšlím tedy také o výměně termostatu.
  23. dvestesest

    Sluneční clona 307sw

    A nemá někdo zkušenost s tou elektrostatickou nalepovací fólií, docela mě to zaujalo jako náhrada za běžné \"folie na skla\"
×
×
  • Vytvořit...