Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Peta, zkusím se ještě v týdnu stavit do toho GME a uvidíme jak pořídím, každopádně díky za nabídku;):super

Ještě mě napadlo, jsou tady takový elektro znalci, dovedl by někdo opravit ten zesilovač Sony + domácí kino Panasonic?

Zkusit to proměřit, podívat se co se spálilo za kondík nebo podobnej malej hajzlík?

To domácí kino Panasonic je sice za cca 3000.- ale mám ho jen do dílny, kde je dostačující, a ten zesilovač Sony půjde zřejmě do skříně nebo na bazar, nemám pro něj už využití, zabírají místo ty velký reprobedny, takže bude muset jít po cca 15 letech z domu, ale stejně je mě doma na prd, když ho můžu využít jen na cca 10-20% výkonu, tchýně si totiž stěžuje že se jí dole v baráku všechno třepe, když to trošku u nějakýho filmu zasílím:D

Odesláno

Koblih, účty si normálně schovávám, ale za 350.- to nemá smysl, navíc bych s tím stejně nešel, když vím že je to vina \"naše\" a ne jejich, neuměl a ani nechtěl bych se s nima potom hádat.

Odesláno

Jedna vec mi nejde do hlavy v elektroinstalaci v tvojom dome vsak kazdy jeden vodic musi byt farebne oznaceny napr L1-cierny ,L2-hnedy ,L3-sivy alebo setky fazy ciernepotom,N-modry ,PE-zelenozlty aj keby sa to komplet rozpoji tak nechapem jak moze pustit 2 faze do domu na zasuvku jedine ze niesu dodrzane farby vodicov a potom mal z toho zmetok

[upravil dne 3/5/14 12:19 od krtek 2]

Odesláno

tak to by musel byt rozvod stary 50 rokov ked sa pouzivali este kable s olovenou izolaciou inak hlinikove vodice su normalne oznacovane farbou my mame 30 rocnu bytovku a rozvod je dvojvodicovy (hlinik)stara siet TN-C a je pouzity cierny vodic ako faza a zelenozlty PEN

Odesláno

Dráty jsou bohužel černý, tam kde jsou nový už mají pochopitelně barvy jak to má být. Nicméně dotyčný odpojil z jedné svorky cca 5 drátů, a když je zapojoval znovu, tak nevěděl který kam dát, zapoměl si je označit kde byli, a potom zkoušel po jednom drátu kde mu to vyhodí/nevyhodí jističe. Pán říkal že odpojil nulu, a že nějak propojil 2 fázový dráty, tudíž nám šlo nahoru 230V x 2, takže 460V.

Odesláno

Mezi fázemi je 400, ne 460. Ale to je celkem jedno... Pán je opravdu neuvěřitelný matlák, že si ani neoznačí, co vlastně odpojuje, a když už, že si zkoušečkou neprověří, kam co vede.

Odesláno

Nejsem elektrikář, napsal jsem jen to co mě řekl, že nám tam šlo dvojnásobek proudu, proto jsem to spočítal na 460. Jinak měřák u sebe neměl, ten si dovezl až potom co nám to vše spálil, aby se podíval kolik nám jde do zásuvek šťávy. Jinak kdybych věděl že se bude hrabat i v našich jističích, tak bych možná odpojil věci ze zásuvky, ale on měl jen tchýni dole u jejích jističů přidat jeden jistič na sporák, a natáhnout jí cca 5 metrů drátu, nic víc. Nevím proč hrabal i v našich jističích, navíc pán přijel už kolem 8 hodiny, já dojel dom kolem 17 hodiny z práce, kdy už to měl pomalu vše hotovo-spáleno. Ani nevím co u nás tak dlouho dělal, podle mě práce na 2 hodiny i vysekáním zdi, cca 3 metry a provrtání jedné zdi. Tchýně si ho sehnala sama, znají se už 40 let, já bych si domů pozval elektrikáře od nás z práce.

Odesláno

Tak dnes doplaceno 10 tisíc, víceméně něco jsem opravil, něco opravil on, a něco koupím novýho a bude to, jen toho shánění, volání, ježdění a další věci:(

Teď se ještě podívám na repro k PC proč nejede a domácí kino nechám opravit v AVI servisu, teda pokud to má smysl opravovat, vůbec nevím jak se tam ty ceny pohybujou za opravení, ale předpokládám že bude jen spálená nějaká kravinka, to stejný i u těch repro k PC, taky je mě líto to vyhodit, jsou to dobrý repráky.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...