Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, nedávno mi mechanik vedle z práce poradil, že je dobrý u naftových motorů co mají více najeto, přidávat přes léto odměrku oleje m2t na plnou nádrž(cca 50L) a v zimě deci. Sám to dělá a prej je to hodně znát na motoru, že je klidnější a klesla spotřeba. Docela mě to zaujalo a tak sem pohledal po internetu a našel sem o tom hned několik diskuzí. Hlavním argumentem pro, bylo že olej udělá naftu víc mazlavější, kvůli tomu že česká nafta je suchá, a lépe se promazávají vstřiky. Nejčastějšim argumentem proti se jeví, že olej se ne úplně dokonale spálí a začne se usazovat, takže užitek žádný. Bylo i několik příspěvků, jak někteří m2t míchají s Bezaromatikem(technické ředidlo), po pár použití je to na motoru prý hodně znáj a lítají tam cifry jako 15-20% zvýšení výkonu, což mi přijde dost odvážné. Hlavní funkcí je asi pročištění celé soustavy. Jsou dva názory, jeden na to, že to je ředidlo a všechny plastové díly začne rozežírat, natož jak to bude snášet čerpadlo. Druhý názor to obhajuje tím, že složení Bezaromatiku je na 90% shodné se složením aditiv do nafty. Jaký máte názor? Nebo už to děláte? Každej názor sem ;)

[upravil dne 26/3/14 04:37 od Kubajz.B]

[upravil dne 26/3/14 04:38 od Kubajz.B]

Odesláno

Pročištění soustavy olejem M2T - dobrá kombinace slov :D . M2T extrémně karbonuje, z dvoutaktních olejů suveréně nejvíc (i když Castrol TTS mu slušně sekunduje). Mechanika prosím už hlavně nenavštěvuj s opravami moderních motorů :bojim

Odesláno

Zkusil jsem přečíst tu 22-stránkovou diskuzi na tom dieselfóru, ale s tak ubohou úrovní a debilními kydy, co tam jsou, to fakt nejde. To už snad radši strávím půl dne na mimbazaru než tohle... Pokud to někdo přelouskal dál než já, jak to tam dopadlo, šli s tím ti plácači jater pro porovnání aspoň na tu brzdu nebo nikoliv? I když na odpověď bych si skoro vsadil...

Odesláno

Ducatista : osobně bych v léťě dal letní co vím tak letní VIFko u nafty ma navíc zvyšovat cetanový číslo... což zimní nemá pokud vím...zimní ti má hlavně zabraňovat tuhnutí nafty při nízkých teplotách.

Osobně jsem v zimě dával zimní a letos fakt ani potřeba nebylo tak ho shovám na příští zimu,už mám nakoupený LETNÍ a budu přidávat jak dojedu zbytek nádrže.

[upravil dne 26/3/2014 11:57 od John]

Odesláno

Poslechově se mi zdá, že po přidání zimního VIFu se nic nezmění. Naopak u horší nafty je přidání letního VIFu slyšet. Takže si myslím, že podstata zimního je zabránít parafinování nafty.

Odesláno

Tak tohle je teda masakr:D:D

Koblihu, až budeš mít zase nějaký odstříkaný mlíko, tak klidně koupím, my doma vůbec nekojíme, asi žena chodí málo na mimibazar:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...