Nofear308 Odesláno 24. únor 2014 Odesláno 24. únor 2014 Zdarac, první servisní interval je po 15 000 nebo jednom roce?U 1.4 vti 2013? [upravil dne 24/2/14 21:55 od StibTo] Citovat
Ajap Odesláno 24. únor 2014 Odesláno 24. únor 2014 Podívej se, co máš napsáno v servisce. Ten rok tam bude, určitě tam ale bude víc, než 15 tisíc km. Citovat
Nofear308 Odesláno 24. únor 2014 Autor Odesláno 24. únor 2014 právě že to nemůžu najít .A myslím si že když sem ho kupoval tak První serviska byla v 15 000 Citovat
Ajap Odesláno 24. únor 2014 Odesláno 24. únor 2014 Budeš tam mít napsány výměny oleje pro některé typy aut, 308 pak bude schována pod něčím jako \"ostatní vozidla, ostatní motory\". Citovat
Michal2828 Odesláno 25. únor 2014 Odesláno 25. únor 2014 1.4 VTi běžný provoz 2 roky/30 tis. km Total Quartz Ineo Ecs 5W/30 Citovat
Ajap Odesláno 25. únor 2014 Odesláno 25. únor 2014 Jenom pozor, já mám třeba u 1,6 VTi to samé, ale někdy před rokem, možná dvěma, se intervaly měnily. Podle mě tam bude 1 rok nebo 30tkm. Citovat
staina Odesláno 25. únor 2014 Odesláno 25. únor 2014 Zřejmě začaly motory vyrábět v Číně, že už nevydrží 2 roční interval Citovat
koblih69 Odesláno 25. únor 2014 Odesláno 25. únor 2014 Motor? Snad olej ne? Nevyměnit olej 1x za rok je pěkná ptákovina... Citovat
Ajap Odesláno 25. únor 2014 Odesláno 25. únor 2014 Měl jsem možnost nechat si zadarmo otestovat olej ze svého auta v akreditované laboratoři. Olej (TOTAL Ineo ECS) měl najeto 15tkm. Výsledek analýzy - olej byl už poměrně špinavý - množství karbonu bylo ohodnocena jako zvýšené, množství železa jako vysoké. Docela by mě zajímalo, kde se tam to železo vzalo, počítám, že řetízek bude v olejové lázni, takže předpokládám odtud. Jinak ale aditiva prakticky na úrovni nového oleje, stejně tak viskozita, bod vzplanutí a další důležité parametry. Závěr - olej je naprosto funkční a až na nečistoty odpovídá svými parametry novému oleji. Cituji tribologa: \"Dnešní oleje jsou naprosto jinde, než před 20 lety. Kdybyste ten olej občas prohnal přes opravdu jemný filtr, tak na něj najedete až statisíce kilometrů a olejáři přijdou o práci.\" Závěr - pokud auto jezdí delší trasy, odpovídá doporučený interval výměny oleje provozním podmínkám. V případě provozu ve ztížených podmínkách (např. provoz po městě s častými starty) mně doporučil měnit olej častěji (což doporučuje i Peugeot), nejlépe po zimě, kdy dostává olej nejvíc zabrat. Citovat
staina Odesláno 26. únor 2014 Odesláno 26. únor 2014 Motor? Snad olej ne? Nevyměnit olej 1x za rok je pěkná ptákovina... Já jsem, ale narážel na to, že má 308 vyrobená v roku 2008 má interval 2 roky a nové vyrobené nedávno už mají interval jen 1 rok. [upravil dne 26/2/14 16:34 od staina] Citovat
celda1970 Odesláno 26. únor 2014 Odesláno 26. únor 2014 To tě jenom potřebují častěji dostat do servisu.......aby s tebe ty prachy dostaly.....:roll Citovat
Paulz Odesláno 26. únor 2014 Odesláno 26. únor 2014 Tak ono jsou u nás nové Peugeoty tak levné, že to prostě musí aspoň nějak trochu kompenzovat. Citovat
honver Odesláno 4. březen 2014 Odesláno 4. březen 2014 Může někdo kompetentní se vyjádřit k tomuto problému jak to přesně je. V servisní knížce mám napsáno 1 rok, když jsem volal do Peugeota kde auto prodali říkali mi, že není třeba, kontrola je co 2 roky. Ví to tedy někdo jak to přesně je. Auto je 1.6HDi 68kw r.v 08/2013 Citovat
ozzy56 Odesláno 4. březen 2014 Odesláno 4. březen 2014 u nového auta vyměním olej po ujetí prvních 10 tisíc KM, bez ohledu na to, co píše servis. knížka, pak měním co cca 15--16 tisíc, tzn., že když najedu ročně cca 8 tisíc, měním olej po dvou letech, když najedu cca 15 tisíc za jeden rok, vyměním olej jednou ročně..., doporučuji všem Citovat
RichVa Odesláno 4. březen 2014 Odesláno 4. březen 2014 u nového auta vyměním olej po ujetí prvních 10 tisíc KM, bez ohledu na to, co píše servis. knížka, pak měním co cca 15--16 tisíc, tzn., že když najedu ročně cca 8 tisíc, měním olej po dvou letech, když najedu cca 15 tisíc za jeden rok, vyměním olej jednou ročně..., doporučuji všem Když mám diesel a ujedu těch 8kkm za rok převážně po městě měním po roce Citovat
ozzy56 Odesláno 5. březen 2014 Odesláno 5. březen 2014 Platí to, co je v servisní knížce. no, pokud je v servisní knížce výměna co 30 tisíc, tak z praxe můžu říct, že je to blbost a doporučuju interval zkrátit o polovinu, zvlášť při většinových jízdách po městě (o třetinu po dálnici), na druhé straně měnit olej po 8 tisících je druhý extrém, ale neuškodí, jen vám vysaje zbytečně peněženku... Citovat
Maco82 Odesláno 5. březen 2014 Odesláno 5. březen 2014 Může někdo kompetentní se vyjádřit k tomuto problému jak to přesně je. V servisní knížce mám napsáno 1 rok, když jsem volal do Peugeota kde auto prodali říkali mi, že není třeba, kontrola je co 2 roky. Ví to tedy někdo jak to přesně je. Auto je 1.6HDi 68kw r.v 08/2013 mám stejnou motorizací, r.v.07/2013 a servisní plán je 1rok nebo 20 000km Citovat
Ajap Odesláno 12. březen 2014 Odesláno 12. březen 2014 Platí to, co je v servisní knížce. no, pokud je v servisní knížce výměna co 30 tisíc, tak z praxe můžu říct, že je to blbost a doporučuju interval zkrátit o polovinu, zvlášť při většinových jízdách po městě (o třetinu po dálnici), na druhé straně měnit olej po 8 tisících je druhý extrém, ale neuškodí, jen vám vysaje zbytečně peněženku... Já taky měním po 15tkm, myslel jsem to na to, že neví jestli platí, co mu řekl po telefonu někdo ze servisu nebo to, co je psáno. Samozřejmě že platí to, co máš napsané v servisce, i kdyby ti po telefonu řekl něco jiného třeba prezident nebo dalajlama. Jinak měl jsem si možnost nechat udělat profi rozbor oleje (v akreditované laboratoři) po 15tkm a olej byl stále plně aditivovaný a funkční, akorát už byl špinavý. Otázka je, kolik víc špíny by pobral, ale pokud člověk jezdí dlouhé tratě (já jezdím hodně po městě), tak těch 30tkm olej určitě vydrží. Dle tribologa - \"kdybyste ten (moderní) olej občas opravdu dobře přefiltroval, tak ho můžete provozovat prakticky do nekonečna a olejáři příjdou o práci\". [upravil dne 12/3/14 13:23 od Ajap] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.