Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zpravidla se chipuje na cca 80 kW a znát to rozhodně je, tyhle starý motory to většinou bez problémů zvládají max. bývá problém se spojkou pokud už má něco za sebou... Měl jsem to takhle na ex206ce a po chipu to bylo úplně jiné auto :D

Odesláno
Pokud je spojka OK tak proč ne.

Jasně, je dimenzována na nějaký kroutící moment, a když jí zatěžuješ větším momentem, tak to vůůůbec nevadí - to ví každý, kdo to dělá.

A servisák se potěší - výměna spojky je fajn šolich.

Tak potom pokračujte ve vlákně - Po čipu mi prokluzuje spojka.

Odesláno

Tak zrovna bych neměl pocit, že by se musela zničit. Pokud je řidič normální a nemá tendenci si myslet že řídí formuli tak bych to neviděl jako problém...je to jen o řidiči, to mi nikdo nevyvrátí. ;)

Odesláno

No jasně, to je taky fakt. Třeba mě konkrétně nejde ani o výkon (potažmo o Nm), ale spíš o snížení spotřeby. Denně dojíždím, s lehkou nohou mám teď v zimě za posledních 1500km spotřebu 6,1 dle pal.PC (90% okreska, 10% město). Spíš mě zajímá zda se investice vzhledem ke snížení spotřeby vyplatí....:myslim

[upravil dne 28/1/14 20:36 od Petr0604]

Odesláno

mam chip od strakiho, auto je živější, na chipu mám najeto nejakých 15000km a moc to nešetřím:D porovnával jsem s kámošem co ma chipnutou 1.9TDi 66kW a jede mu to lépe, odpich má větší a také kde já mam max rychlost 170km/h tak on ma kolem 200km/h. :bacha

EDIT: průměrnou spotřebu mam cca 8L ale jezdím hlavně po městě na dálce jsem měl spotřebu kolem 6L- ale to jsem jel slušně

[upravil dne 28/1/14 19:41 od Surmi]

Odesláno

Chip, proč ne. Já jsem loni dělal sraz měření výkonu, kde se chipovalo, zde jsou údaje: http://www.peugeot-club.com/index.php?co=novinky/clanek.php&id=477

Vůz poté ožil, je to opravdu znát. Spojce se to určitě líbit nebude. Životnost se jistě zkrátí, ale jde o jízdní styl, kolik dá.

Než si dáš dělat chip, určitě at ti na motoru někdo koukne, zda je OK a nemohlo by mu to ublížit. Například čipovat motor s vadnými vstřiky není vhodné. ;)

Ad spotřeba, tu vcelku dost řeším. Po chipu se nezměnila, asi je to tím, že více točivého momentu využívám častěji.

Stačí rozkliknout ikonku spotřeby v podpisu - chip mám od května 2013. :papa

[upravil dne 28/1/14 20:58 od MilanF1]

• O 1 rok později...
Odesláno (upraveno)

čipoval som  2.0 HDI 66kw na 85 kw .nabehal som  potom na tom viac ako 150 tis.km.Stále s tým jazdím.Žiadne problémy so spojkou, spotreba taká istá, akcelerácia sa prudko zlepšila.Na dlhých stupákoch aj s plne naloženým autom to poznať najlepšie-neporovnateľné- nestráca výkon, maximálka stúpla asi o  10 km/h.Nejazdím ako prasa.Neľutujem.EGR off  len zablendovaním  medenou podložkou bez zásahu do softvéru..Žiadne problémy na emisných kontrolách.

Upraveno uživatelem gadri
  • O 2 týdny později...
Odesláno

Možná se zeptám blbě, ale dá se nějak vytunit i benzín 1,6 Break? Myslím jenom programově, nelíbí se mi ta prodleva v reakci motoru na pedál. Dá se to ňák poladit, bez ohledu na vyšší spotřebu?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...